Jučer mi je frend javio kako mu kompjuter ima neki problem...Da javlja poruku da disk nije pronađen i da se treba umetnuti sistemski. U kablovima nije problem jer smo probali s drugima i na drugi port. Disk je WD 250 Gb. Nakon toga sam probao formatirati disk i instalirati mu XP, ali javlja da nikakav disk nije pronađen. Inače disk se ne pojavljuje ni u BIOS-u ni u mini XP-u (Hiren's), niti tijekom instalacije XP-a. Po meni je vjerojatno disk otišao, pa tražim i vaše mišljenje. I frend je rekao da mu se izbrisao antivirus prije 5 dana i da nije stavljao novi, a da je surfao netom i skidao svašta...je li mogući uzrok boot-sektor virus ili ne, jer sam našao nešto na netu o tome?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Jučer mi je frend javio kako mu kompjuter ima neki problem...Da javlja poruku da disk nije pronađen i da se treba umetnuti sistemski. U kablovima nije problem jer smo probali s drugima i na drugi port. Disk je WD 250 Gb. Nakon toga sam probao formatirati disk i instalirati mu XP, ali javlja da nikakav disk nije pronađen. Inače disk se ne pojavljuje ni u BIOS-u ni u mini XP-u (Hiren's), niti tijekom instalacije XP-a. Po meni je vjerojatno disk otišao, pa tražim i vaše mišljenje. I frend je rekao da mu se izbrisao antivirus prije 5 dana i da nije stavljao novi, a da je surfao netom i skidao svašta...je li mogući uzrok boot-sektor virus ili ne, jer sam našao nešto na netu o tome?
Ali hard uopće ne prepoznaje! u tom je problem...
Ima netko ideju što bi moglo biti?
trebaju sata/raid driveri to je trebalo mom starom kompu a to je bilo na disketi
a njemu je do tad sve radilo normalno! samo najedamput mu se nije htjelo dić win-e
trebaju sata/raid driveri to je trebalo mom starom kompu a to je bilo na disketi
e hvala puno, stvarno sad se sjećam....moguće da je stvarno to...
jel bi ja mogao napravit boot disketu i onda s toga instalirat te RAID SATA drivere?
matična je za amd, starija, ali da me ubiješ neogu se sjetit koji model
budem ga pito
2.ako ga prikazuje iskluci opciju mislim da se zove SATA jos nes..tak da radi u IDE modu
3.ili prilikom akd stavis boot cd ii onda ti ocitava xp dole u plavoj traci mozes stisnut F4 i onda ubacit SATA drivere za disk inace ga nece prepoznat!
hvala stvarno ste majstori, probat ću danas popodne a čini mi se da je to rješenje problema
imao sam isti problem, najvjerovatnije da mu je slot na matičnoj ploći otišao, prištekaj hdd na drugi slot???
imao sam isti problem, najvjerovatnije da mu je slot na matičnoj ploći otišao, prištekaj hdd na drugi slot???
evo jučer navečer smo priključili hard na drugi komp i sve je radilo...nakon reinstalacije drivera za sata raid je sve radilo bez problema...hvala svima na pomoći