HDD problem

poruka: 13
|
čitano: 1.839
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
HDD problem
pitanje

Jučer mi je frend javio kako mu kompjuter ima neki problem...Da javlja poruku da disk nije pronađen i da se treba umetnuti sistemski. U kablovima nije problem jer smo probali s drugima i na drugi port. Disk je WD 250 Gb. Nakon toga sam probao formatirati disk i instalirati mu XP, ali javlja da nikakav disk nije pronađen. Inače disk se ne pojavljuje ni u BIOS-u ni u mini XP-u (Hiren's), niti tijekom instalacije XP-a. Po meni je vjerojatno disk otišao, pa tražim i vaše mišljenje. I frend je rekao da mu se izbrisao antivirus prije 5 dana i da nije stavljao novi, a da je surfao netom i skidao svašta...je li mogući uzrok boot-sektor virus ili ne, jer sam našao nešto na netu o tome?

Asrcok 775 Dual Vsta Pentium D Dual Core 3,4 Ghz @ 3,83 Ghz 2 Gb RAM ATI Radeon X1700 FSC
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
RE: HDD problem
RoyalBlood kaže...

Jučer mi je frend javio kako mu kompjuter ima neki problem...Da javlja poruku da disk nije pronađen i da se treba umetnuti sistemski. U kablovima nije problem jer smo probali s drugima i na drugi port. Disk je WD 250 Gb. Nakon toga sam probao formatirati disk i instalirati mu XP, ali javlja da nikakav disk nije pronađen. Inače disk se ne pojavljuje ni u BIOS-u ni u mini XP-u (Hiren's), niti tijekom instalacije XP-a. Po meni je vjerojatno disk otišao, pa tražim i vaše mišljenje. I frend je rekao da mu se izbrisao antivirus prije 5 dana i da nije stavljao novi, a da je surfao netom i skidao svašta...je li mogući uzrok boot-sektor virus ili ne, jer sam našao nešto na netu o tome?

nek proba taj hard na nekom drugom kompu pa ce znat dali je do harda ili neceg drugog..

vrlo jednostavno..
LUXX je dobio mail sa slikom mojih hr i grckih osobnih isprava Zato tisina!!
Poruka je uređivana zadnji put ned 29.3.2009 17:07 (Vane).
16 godina
neaktivan
HDD problem
autorov komentar

Ali hard uopće ne prepoznaje! u tom je problem...

Asrcok 775 Dual Vsta Pentium D Dual Core 3,4 Ghz @ 3,83 Ghz 2 Gb RAM ATI Radeon X1700 FSC
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
HDD problem
autorov komentar

Ima netko ideju što bi moglo biti?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
HDD problem
prihvaćeno rješenje

trebaju sata/raid driveri to je trebalo mom starom kompu a to je bilo na disketi

I7 940 @4.1 , ASUS RAMPAGE II EXTREME , Dominator 12 gb DDR3 1600mhz , EVGA GTX295 & ASUS GTX 295 , HX1000W , Coolermaster 932 HAF + monitor u boji .
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
HDD problem
autorov komentar

a njemu je do tad sve radilo normalno! samo najedamput mu se nije htjelo dić win-e

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
prihvaćeno rješenje
c0x0x kaže...

trebaju sata/raid driveri to je trebalo mom starom kompu a to je bilo na disketi

Vrlo vjerojatno ako je starija maticna, starije maticne nece niti prikazat SATA diskove u BIOS-u, mozes ga vidjet poslije POST screena, prije nego se pocnu dizat windowsi. Bilo bi lakse rec da napises bar maticnu koju ti ima frend, ili mozes jednostavno spojit hard na svoj komp i gotovo, ako radi radi, ako ne ne i problem rjesen.
Intel Core2Duo E8600 @ 4200MHz -> Thermaltake CL-P0464 DuOrb | Gigabyte GA-P35-DS4 | OCZ Reaper 2x2GB @ 1120MHz | Gigabyte 8800GTX 768MB 660/2000MHz -> Accelero Xtreme 8800 | Fortron 650W FSP650-80GLC | Seagate 320GB ST3320620AS | Chieftec LCX-01SL-SL-B | Logitech G15 | Logitech MX518
16 godina
neaktivan
HDD problem
autorov komentar

e hvala puno, stvarno sad se sjećam....moguće da je stvarno to...

jel bi ja mogao napravit boot disketu i onda s toga instalirat te RAID SATA drivere?

matična je za amd, starija, ali da me ubiješ neogu se sjetit koji model

budem ga pito

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
prihvaćeno rješenje
1.ako postoji disk u BIOS-u trebao bi radit
2.ako ga prikazuje iskluci opciju mislim da se zove SATA jos nes..tak da radi u IDE modu
3.ili prilikom akd stavis boot cd ii onda ti ocitava xp dole u plavoj traci mozes stisnut F4 i onda ubacit SATA drivere za disk inace ga nece prepoznat!
http://ubizec.net46.net/forum http://www.ubizeccorporation.bloger.hr Posjeite forum za gaming,programiranje i izrada igara and hacking!
16 godina
neaktivan
HDD problem
autorov komentar

hvala stvarno ste majstori, probat ću danas popodne a čini mi se da je to rješenje problema

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

imao sam isti problem, najvjerovatnije da mu je slot na matičnoj ploći otišao, prištekaj hdd na drugi slot???

16 godina
neaktivan
autorov komentar
dadac1 kaže...

imao sam isti problem, najvjerovatnije da mu je slot na matičnoj ploći otišao, prištekaj hdd na drugi slot???

jesam, probao sam na sve soltove...
16 godina
neaktivan
HDD problem
autorov komentar

evo jučer navečer smo priključili hard na drugi komp i sve je radilo...nakon reinstalacije drivera za sata raid je sve radilo bez problema...hvala svima na pomoći

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice