HDD pad

poruka: 7
|
čitano: 2.165
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
HDD udarac

Pozdrav!

Imam pitanje vezano za hard disk,naime imam jedan eksterni 3'5 hard disk od 160Gb te mi je pao sa stola i od tad ga komp uopće ne očitaje.

Kad ga upalim sve se normalno čuje (ne škljoca) ali je jednostavno prestao radit.

Sad mene zanima ima li mu spasa pošto sam na njemu imao dosta slika, da li se ikako popravit?

Unaprijed zahvaljujem.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Re: HDD udarac

Ako je bio uključen dok je pao - zaboravi na njega.

Ako je bio isključen, možda je elektronika od same ladice stradala, a disk preživio.

Za ovo drugo su ti šanse 20%. 

From all the things I lost, I miss my mind the most...
17 godina
HDD pad

kad ga uštekaš u komp, jel se čuje zvuk windowsa da je uštekan neki hardver? možda ga samo treba ponovno formatirati, a možda je negdje izgubio spoj (elektronika kućišta - disk). Možeš ga probati samog u nekom kompu, da ga izvadiš iz ladice?

Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
HDD pad

Potpisujem savjet kolege, izvaditi iz kućišta i vidjeti da li ga BIOS vidi kad se ušteka u ploču.

s.f. - s.n.
Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
Re: HDD pad

Pozdrav!

Kad ga uštekam u komp ne čujem zvuk windowsa da je uštekan hard, imam još jedan hard od 20Gb i kad njega stavim u tu ladicu sve normalno radi. Inače riječ je o starijem seagate-ovom PATA modelu koji se prije nalazio u starom kompu, pa sam ja naknadno kupio ladicu i napravio prijenosni.

Čudno je to što nema nikavog škljocanja u njemu, dali bi zamjena PCB-a išta pomogla ?

Zahvaljujem, ako imate ikakav prijedlog slobodno recite :)

Posao oslobađa.
14 godina
HDD pad

Ako si isprobao kućište i ono radi, znači da je sam HDD problem, tu nema pomoći, moraš kupovati novi, a ako ti je stalo do podataka, možeš odnijeti disk u neki profesionalni servis na spašavanje podataka, ne znam koliko se to isplati, pošto je cijena toga dosta visoka. Ako misliš kupovati novi externi ili interni disk, reci s koliko novaca raspolažeš pa ti nešto budemo preporučili.

Valentin

1 1 hvala 1
17 godina
neaktivan
Re: HDD pad
subi91 kaže...

Zahvaljujem, ako imate ikakav prijedlog slobodno recite :)

Prijedlog je nositi HDD u ovlasteni servis za spasavanja podataka i nikako davati drugim "serviserima" koji ce tvrditi da ce ti spasiti podatke. Naime, radi se o mehanickom kvaru i tu softver za spasavanje podataka ne moze nista.

Da rezimiram, unatoc dobroj volji, bilo koga da spasi podatke, bit ce nanesena veca steta od trenutne.

Jos ti savjetujem da prekines sa ispitivanjem gdje ce "upaliti" posto, na zalost definitivno nece raditi nigdje.

Stisni zube, novac u dzep i nosi to u profi tvrtku za povrat podataka.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice