Hdd odd ladica

poruka: 11
|
čitano: 4.513
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Hdd odd ladica

gdje kod nas mogu najpovoljnije i najsigurnije nabaviti ladicu da si u laptop ubacim hdd na mjesto optickog pogona,  a na mjesto hdd-a ssd?

http://www.ebay.com/sch/i.html?_trksid=p2050601.m570.l1313.TR0.TRC0.Xhdd+odd+adapter&_nkw=hdd+odd+adapter&_sacat=0&_from=R40

tu vidim da uz svaku pise za koje modele pase, znaci li to da ne radi sa ostalim laptopima? nema mi logike, trebalo bi raditi sa svakim jer je prikljucak na istom mjestu, kao i debljina optickog pogona..

e sad, ja imam asus n60dp koji ima "krivulje" preko optickog, znaci neravan vanjski dio, u skladu sa kucistem laptopa, a te sve ladice su manje vise ravne s vanjske strane (koliko ja vidim)..

mogu li sa svog optickog skinuti taj vanjski dio i prebaciti na tu ladicu kojoj ce biti hdd? da li se to moze na svakoj toj ladici ili samo na odredenima? 

jer htio bi da sa vanjske strane laptop izgleda kao i do sada i da nista viri, ne zapinje i sl.

i zasto neki traze 50-60 dolara, a neki 8 dolara za istu stvar? pa nema tu nekih "specifikacija"

ajmo malo informacija, iskustava..

hvala

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.8.2013 13:08 (digitall1982).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Hdd odd ladica

- Osobno to kod nas nisam nigdje pronašao, pa OK ti je ovo što si pronašao na Ebayu.

---- Tko traži odlikovanje, nije ga zaslužio, a tko je zaslužio, njemu nije potrebno. --------- Sva pitanja ili nejasnoće, molim na PM. Hvala. :)

0 1 hvala 0
17 godina
odjavljen
Hdd odd ladica

http://www.njuskalo.hr/hdd-diskovi/stavite-dodatni-hdd-umjesto-dvd-cd-pogona-laptopu-oglas-6896099

http://www.njuskalo.hr/informatika-sve-ostalo/9.5mm-hdd-ladica-caddy-laptop-oglas-8412960

Ima ih i na njuski.. isti ti vrag , narucio ti onu od 10 usd ili 50 . Ja sam u Dell 5110 stavio onu od 13 usd i evo...radi bez po muke vec godinu dana. I sto je najbolje nisam birao po modelu vec onako , random . Samo da ne bi narucio pogresan konektor..gledaj dobro je li SATA ili IDE ... i sve ok :)

It's all about the sound . (Quincy Jones)
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Hdd odd ladica

aha ok

eo narucio neki za 8 dolara pa sta bude bude

narucio sam od 9.5 mm debljine, kasnije vidim da ima i 12.7mm debljina

pa sam uzeo mjerit svoj opticki, kad ga otvorim i mjerim samo debljinu ladice u koji ide dvd dobijem 9.5mm, a kad izvadim cijeli opticki van, onda je debel 12.7mm

lol

{#}

kako da znam na debljinu cega oni misle?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Re: Hdd odd ladica

bez brige stat ce ti unutra sve, imas i u futuri ODD bay,

službena stranica  

Edit: ubiti krivo si naručio treba ti od 12mm bay {#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.8.2013 14:43 (roby27).
13 godina
protjeran
roby27 kaže...

bez brige stat ce ti unutra sve, imas i u futuri ODD bay,

službena stranica  

kako mislis stat ce mi? naravno da ce stat ova od 9.5mm u 12.7mm otvor, ali kako ce se ucvrstiti unutra, oce imat lufta pa se vozat unutra?

17 godina
Valentin17 kaže...

- Osobno to kod nas nisam nigdje pronašao, pa OK ti je ovo što si pronašao na Ebayu.

ima u linksu, samo što nije tako jeftino kao na ebayu(neki brand name). Mislim da je čak u paketu s kučištem za optički čitać, pa ga onda možeš smjestiti u njega i imati prijenosni čitać.

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.8.2013 14:49 (denix).
12 godina

To ima i Silverstone isto.

13 godina
protjeran
Hdd odd ladica

uspio sam kontaktirati prodavaca pa mi refundirao pare, pa sam odma narucio 12.7mm ladicu za 6 dolara lol{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Hdd odd ladica

Da malo uskrsnem ovu temu...

Jel zna netko ima li takvih ladica kod nas u nekom od ducana? Sata-Sata mi treba.

Nasao sam samo od Silverstona http://www.telebit.hr/Ku-i-te-Silverstone-TS09--12-7-mm--Slim-ODD-conversion-tray-for-2-5--HDD-or-SSD--SST-TS09-/p/418752363.aspx

Ima tko kakav savjet tko bi jos mogao imati?

Pozdrav!

davor07

0 0 hvala 0
12 godina

Imaš u Linksu ali je dosta skuplje. 

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice