Hdd cvrci

poruka: 14
|
čitano: 5.743
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Hdd cvrci

poZz ljudi unazad 2 tjedna mi se pocelo dogadjat da mi hdd cvrci kao lud napunio sam skoro do kraja tj ostalo je jos 50 gb malo manje pa jel se moze to kak skorigirat i dali je to normalno..??
inace radi se o samsungu f3..

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Hdd cvrci

Ako je to neki zvuk koji se nije prije pojavljivao, onda možeš očekivati da će ti jako brzo pregoriti HDD.

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.1.2013 19:17 (g520).

0 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
Hdd cvrci

Skeniraj ga s HDtuneom i provjeri bad sectore.Skini cCleaner te ga ocisti od nepotrebnih stvari.

0 0 hvala 0
13 godina
Hdd cvrci

disk je star oko 3-4 mjesca tako da nebi bas trebao crknut mogu li se mozda u garanciji zalit za zvuk ili je to normalno iako ja nisam osjetljiv na zvuk al ovo ipak dosta smet nije poput ventilatora ili..??

nedavno sam radio hd tune bilo sve ok al budem i sutra odvrtio..

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Hdd cvrci

Mozda je nesto popustilo pa sad cvrci.Provjeri je li dobro pricvrscen.

0 0 hvala 0
14 godina
Hdd cvrci

Ako se čuje i ako si siguran da je to HDD snimi podatke sa njega i nosi ga na garanciju dok još možeš.

Valentin

0 0 hvala 0
13 godina
Hdd cvrci

evo me ponovo nije hdd sad kad sam otvorio kuciste i malo bolje slusao i zaustavljao ventilatore shvatio sam da je ventilator od hladnjaka(thermaltake contac21) taj koji skripi i cvrci e pa sad pitanje kako i sto napravit hladnjak star manje od 2 mjeseca jel se mogu pozvat na garanciju ili..??

dali da promjenim vent mozda samo imam doma neki scyte kama flow 80mm

i da sad sam jos vidio neku zanimljivu stvar vent od napajanja mi se uopce ne vrti msm temp u kucistu je 19,2 kod napajanja kod proca 22,1 dali je to problem ili je to normalno,inace napajanje radi normalno msm jos nisam dozivio nikakav bosd ili neko rusenje..??

molio bih moderatora da promjeni ime teme i da ju prebaci pod hardverske probleme,hvala unaprijed..

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Hdd cvrci
tomislavivic kaže...

evo me ponovo nije hdd sad kad sam otvorio kuciste i malo bolje slusao i zaustavljao ventilatore shvatio sam da je ventilator od hladnjaka(thermaltake contac21) taj koji skripi i cvrci e pa sad pitanje kako i sto napravit hladnjak star manje od 2 mjeseca jel se mogu pozvat na garanciju ili..??

dali da promjenim vent mozda samo imam doma neki scyte kama flow 80mm

i da sad sam jos vidio neku zanimljivu stvar vent od napajanja mi se uopce ne vrti msm temp u kucistu je 19,2 kod napajanja kod proca 22,1 dali je to problem ili je to normalno,inace napajanje radi normalno msm jos nisam dozivio nikakav bosd ili neko rusenje..??

molio bih moderatora da promjeni ime teme i da ju prebaci pod hardverske probleme,hvala unaprijed..

Ventilator napajanja bi se morao vrtit, probaj malo opteretit računalo da se temp. dignu da vidiš možda se pali prema potrebi, ako ne mijenjaj vent. ili mijenjaj napajanje, ovaj što crvči nosi na garanciju, vidim da je star ni 2 mjeseca, znači garancija mora vrijedit.

Valentin
15 godina
Hdd cvrci

Evo da ne otvaram novu temu, mislim da kod mene je do HDD-a. Zna dugo, po 2-3 min "cvrcati". Star je nekih 7 godina, mislim da je Hitachi, sučelje je PATA.
Napravio sam quick scan u HD Tuneu i sve se zeleni(ako treba napraviti ću i full), evo stavio sam i bench pa recite jesu li te brzine ok? Može li se HDD nakon toliko vremena jednostavno usporiti? 
EDIT: HDD ima 80GB, nekih 50 je slobodno. Win7 na njemu je nedavno reinstalirana. 

Quick scan Quick scan
Benchmark Benchmark
Winter is coming...
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.1.2013 21:31 (kratos091).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
kratos091 kaže...

Evo da ne otvaram novu temu, mislim da kod mene je do HDD-a. Zna dugo, po 2-3 min "cvrcati". Star je nekih 7 godina, mislim da je Hitachi, sučelje je PATA.
Napravio sam quick scan u HD Tuneu i sve se zeleni(ako treba napraviti ću i full), evo stavio sam i bench pa recite jesu li te brzine ok? Može li se HDD nakon toliko vremena jednostavno usporiti? 
EDIT: HDD ima 80GB, nekih 50 je slobodno. Win7 na njemu je nedavno reinstalirana. 

napravi full scan zapocetak

15 godina
Hdd cvrci

Nope, sve zeleno opet. Možda sam ja to sebi umislio. {#}

Winter is coming...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
kratos091 kaže...

Nope, sve zeleno opet. Možda sam ja to sebi umislio. {#}

Možda i nisi umislio.

Meni je na starom kompjuteru otišao disk od WD-a, star oko 8 godina. To im je vijek trajanja.

Isti simptomi, prvo je neko vrijeme cvrčalo, a kasnije nije mogao upaliti.

15 godina

Hm.. A jel može RAM utjecati na rad HDD-a? Prije mjesec dana sam ubacio 1 GB, testirao sam ga sa memtestom 86+, ali nije bacao grešku. Može li svejedno biti do njega?

Winter is coming...
15 godina
neaktivan
Hdd cvrci

Ne bi trebao utjecati RAM.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice