Hard disk se sam od sebe puni. zaključana tema

poruka: 67
|
čitano: 20.345
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Hard disk se sam od sebe puni.

Ovako, kupio sam novi kompjuter prije 2 mjeseca. Ima windows 8. Sve je bilo uredu prvih mjesec dana sve dok se nije hard disk počeo sam puniti. I tako je došao do nula bajtova slobodnog prostora. S drugim diskom je sve u redu ima 400 GB slobodnog prostora, ali c: disk ima nula bajtova prostora. Više skoro ne mogu ništa jedva upalim internet. Neki dan sam oslobodio 3 GB memorije. Suta je ostalo 2GB, a za nekoliko dana opet nije imao više prostora. Molim vas da mi što jednostavnije pojasanite zašto se to događa i kako da to riješim. Hvala!

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

instaliraj bilo koju Linux distribuciju, prestani koristit to smeće od M$-a

What to do with an Iphone ? Sell it and buy an Android phone :)
Moj PC  
0 55 hvala 0
15 godina
Re: Hard disk se sam od sebe puni.
CXZpro4all kaže...

instaliraj bilo koju Linux distribuciju, prestani koristit to smeće od M$-a

Amo riješit problem izbjegavanjem problema.

Za autora, skeniraj MBAMom, HitmanPro, provjeri disk sa HDtune, te počisti smeće sa CCleanerom. Instaliraj si neki antivirus (comodo internet security, avast...)

Swedish latin super funk.
17 godina
neaktivan

Nemože se sam od sebe punit ahha. Pretraži hard, pogledaj koje datoteke/file-ovi su tamo gdje nebi trebale bit, tj. ti ih nisi napravio. Sve što nađeš bi trebalo imati neki naziv, guglaj, ako ne nađeš ništa sa google-om, onda nama tu napiši, pa ćemo pokušati nešto. U najboljem slučaju bi trebao biti neki virus/crv šta god. Ili update od Windows-a, malo vjerojatno, ali nikad neznaš.

Edit: Nisi napisao veličinu c: particije.

“Why is marijuana against the law? It grows naturally upon our planet. Doesn’t the idea of making nature against the law seem to you a bit.. unnatural?” ― Bill Hicks
Poruka je uređivana zadnji put pon 29.7.2013 13:03 (Antonio).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Veličina C: 50 GB. Jako dugo već guglam i ništa nisam uspio ništa ne radi. Imam tune up, ccleaner i to isto ne radi. Opet se gubi memorija. Inače imam Norton internet security.

12 godina
neaktivan

I ne mogu više ni deinstalirat ništa kako bi nešto skinuo. Slobodno je 0 BAJTOVA !!!

0 0 hvala 0
15 godina
Ive123 kaže...

Veličina C: 50 GB. Jako dugo već guglam i ništa nisam uspio ništa ne radi. Imam tune up, ccleaner i to isto ne radi. Opet se gubi memorija. Inače imam Norton internet security.

Orginal Norton?

Swedish latin super funk.
12 godina
neaktivan

Da original

17 godina
neaktivan

Dali možeš pokušat pronać datoteku koja  zauzima više nego što bi trebala? I možda screenshot procesa u task manageru, ali s postavkom da ti prikazuje procese svih usera.

Norton Internet Security, nebih rekao da s njim dobivaš nekakvu zaštitu. :/

“Why is marijuana against the law? It grows naturally upon our planet. Doesn’t the idea of making nature against the law seem to you a bit.. unnatural?” ― Bill Hicks
Poruka je uređivana zadnji put pon 29.7.2013 13:13 (Antonio).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ako ne mozes instalirati softver, vidi u windows exploreru, koji folderi su ti najveci. Ukljuci da se vide i skriveni fileovi.

Frendu je AVG Antivirusni radio log file od koji mu je pojeo sav slobodan prostor na C: , kad sam dosao bio je velik preko 10GB.

Cypher: Ignorance is bliss.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Ja mislim da sam to radio već. Ali ću za 30 minuta opet probat pronaći.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Probaj s ovim.

Portabilno je, pa otpakiraj na D:

http://portableapps.com/apps/utilities/windirstat_portable

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Ne mogu pokrenuti instalaciju jer nema dovoljno prostora na c:

13 godina
neaktivan
Ive123 kaže...

Ne mogu pokrenuti instalaciju jer nema dovoljno prostora na c:

pa prebaci disk instalacije na D u postavkama :D

12 godina
neaktivan

Antonio: Nisam uspio naći nikakav veći fajl.

bikkk: Ne želi uopće pokrenuti preuzimanje iako ja zadam da se preuzme u D: Piše greška-disk je pun

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

jesi li probao prebaciti page file na D (odn onaj disk od 400GB koji si rekao da imaš)?

Nakon toga, kad se taj prostor malo oslobodi, upali Spacesnifer i vidi gdje ti se to troši prostor.

Ako je komp novi, windowsi možda rade update i downloadaju brdo stvari. Pri tome se rade system restore točke, uninstall info folderi i sl.

Ugl. sa gornjim programom ćeš imati vizualnu predodžbu tko zauzima koliko, a uz malo istraživanja ćeš moći otkriti mjesto koje se brzo puni.

btw. 50 GB za OS disk mi se čini malo premalo. Razmisli da to povećaš na nekih 100GB.

Origin: F4stReload ----- | ----- Nema na čemu! ----- | ----- Google is your friend ----- | -----
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Zura kaže...

jesi li probao prebaciti page file na D (odn onaj disk od 400GB koji si rekao da imaš)?

Nakon toga, kad se taj prostor malo oslobodi, upali Spacesnifer i vidi gdje ti se to troši prostor.

Ako je komp novi, windowsi možda rade update i downloadaju brdo stvari. Pri tome se rade system restore točke, uninstall info folderi i sl.

Ugl. sa gornjim programom ćeš imati vizualnu predodžbu tko zauzima koliko, a uz malo istraživanja ćeš moći otkriti mjesto koje se brzo puni.

btw. 50 GB za OS disk mi se čini malo premalo. Razmisli da to povećaš na nekih 100GB.

Što je page file?

15 godina

probaj isključiti hibernaciju,tu ćeš dobiti na prostoru.

To učiniš da u CMD(command prompt),kojeg pokreneš kao administrator napišeš powercfg.exe/ hibernate off i onda izađeš upisom  exit

Dobit ćeš sigurno par gigabajta.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Kolega je imao problem sa tim, imao je tip malware-a koji je u random fajlove razbacane po disku konstanto nesto upisivao i tako punio disk. Pogledaj startup procese.

0 0 hvala 0
17 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Tu imas step by step vodic
http://blogs.technet.com/b/danstolts/archive/2013/01/07/how_2d00_to_2d00_change_2d00_the_2d00_size_2d00_of_2d00_virtual_2d00_memory_2d00_pagefile_2d00_sys_2d00_on_2d00_windows_2d00_8_2d00_or_2d00_windows_2d00_server_2d00_2012.aspx

Stavi nesto minimalno za c: (npr 512mb), a na d: stavi ili system managed ili cca 4gb

Nakon toga kreni gledati sto ti to trosi resurse.
Nekakav checkdisk si vec napravio ?
Origin: F4stReload ----- | ----- Nema na čemu! ----- | ----- Google is your friend ----- | -----
15 godina
protjeran

Isključi Hiberfile i smanji "kantu" na 512MB.

Hiberfile ti uzme količinu na disku koliko imaš i RAM-a,

a "kanta" 10% ukupno od particije, dakle tu ćeš već malo osloboditi disk.

Onda CrapCleanerom očisti - Crap.

Dokumentse možeš slobodno usmjeriti na D:\ particiju,

te izbjegavaj zatrpavanje desktopa.

Eto, ako napraviš to sve, možeš imati W7 Pro i na 30GB disku,

jer ja sam uspio nagurati i moguće je.

A za provjeru gdje su ti mape koje ti puno zauzimaju - Disk Savvy te može usmjeriti.

1. RTFM | 2. Use the search button | 3. Respect elders
12 godina
neaktivan

Necu biti u mogucnosti koristiti kompjuter 5 ili vise dana pa cu onda isprobat ovo sto ste sve napisali.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Pazi da ne zahrđa od nekoristenja.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Chaky kaže...

Pazi da ne zahrđa od nekoristenja.

Haha ok

12 godina
neaktivan

Oslobodio sam 3 GB tako da sam isključio hibernaciju. Sad ću moći normalno instalirati te programe pa ću probat nešto napravit.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Mislim da znam u čemu je problem! Norton antivirus sad kad nije imao prostora na disku nije mogao skidati live update. Sad kad sam oslobodio 3 GB Norton je odmah skinuo oko 500 MB. Jeli riješenje problema da ga deinstaliram? I tako on svaki dan skine nešto i onda mi se puni disk.

0 1 hvala 0
14 godina
Najbolje i najednostavnije rješenje tvog problem jest da nanovo instaliraš windowse,obavezno prije instalacije formatiraj disk te kada završi instalacija i potom normalno uđeš u windows,odmah instaliraj Avast antivirus program(Free)...koji je usput miljama bolji od Nortona.
12 godina
neaktivan
3n3m1 kaže...
Najbolje i najednostavnije rješenje tvog problem jest da nanovo instaliraš windowse,obavezno prije instalacije formatiraj disk te kada završi instalacija i potom normalno uđeš u windows,odmah instaliraj Avast antivirus program(Free)...koji je usput miljama bolji od Nortona.

Neću to radit.

12 godina
neaktivan
Ive123 kaže...

Mislim da znam u čemu je problem! Norton antivirus sad kad nije imao prostora na disku nije mogao skidati live update. Sad kad sam oslobodio 3 GB Norton je odmah skinuo oko 500 MB. Jeli riješenje problema da ga deinstaliram? I tako on svaki dan skine nešto i onda mi se puni disk.

Dali da deinstaliram Norton?

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice