Hard Disk - Pomoć

poruka: 12
|
čitano: 4.664
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Hard Disk - Pomoć

Evo ovako imam HP Pavilion dv9000 kojeg koristim otprilike skoro 2 godine. Instalirana je Windows Vista i neki dan mi se samo smrza ekran pa sam bio prisiljen restartirat ga i tada mi se javio crni ekran na kojem pise

"SMART Failure Predicted on Hard Disk 4: WDC WD2500BEVS-60UST0-(S1)

WARNING: Immediately back-up your data and replace your hard disk drive. A failure may be imminent.

Press F1 to Continue"

i sad kao pravi neznalac pokušavam stisnuti F1 i ništa se ne događa neće da mi boota windowse. Nakon toga sam obavio primary Hard disk test i kazalo mi je da zamjenim disk.

Back up podataka nemam jer sam pehist pa sam uspio izgubit eksterni. Jasno mi je da cu morat mijenjat disk najvjerovatnije zbog starosti. Htio sam upitat samo da li je moguće da obavim jos jednom backup tj da nekako jos jednom preselim sve podatke na frendov eksterni barem privremeno dok nekupim novi disk tj zapravo da maknem taj crni ekran "smrti" da mi boota windowse jos jednom. hvala!!!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Hard Disk - Pomoć

Sumnjam. Ono što možeš napraviti je izvaditi taj HDD van te ga spojiti u nekakvo USB kućište i spojiti na drugo računalo, te uzeti backup.

Investiraj malo vremena i truda u nekakav backup sustav koji ćeš rabiti da ne moraš slijedeći puta pitati na forumu "a kaj sad".

I thought my Uncle Tommy was wearing black socks, but when I looked at them closely, they were just very, very, very, very, very, very, very, very, very dark blue.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Hard Disk - Pomoć

e da i citao sam nesto kako u biosu mogu iskljucit privremeno ovi "SMART" da mi ignorira ovi crni ekran pa da tako udem u system jos jednom. Pa sta mislite da li bi ova varijanta mogla uspjet?

17 godina
neaktivan

Ako i ima ta opcija, vjerojatno ti neće pomoći - na kvar diska ukazuje i sama činjenica da se računalo "smrzlo" u radu a odmah zatim si dobio upozorenje (prekasno).

KaeR
15 godina
neaktivan

A ima li uopce ikakve pomoći tipa data recovery to sam negdi cuo.... Ako ima moze li nekakvi link sa cijenama jer stvarno imam neke VRLO VAZNE podatke na njemu ( ne tribaju mi prodike oko toga : "ako su važni podaci imao bi backup" ;) )

17 godina
Hard Disk - Pomoć

Infolab ti radi rescue, no moraš se čuti s njima oko cijene.

No prvo probaj ono što sam ti rekao - ubaci HDD u USB kućište te mu probaj pristupiti sa drugog računala. Možeš i podići nekakav Live Linux pa iz njega probati pristupiti disku i podacima.

I za kraj, "Jesus saves, but he also makes frequent backups" {#}

I thought my Uncle Tommy was wearing black socks, but when I looked at them closely, they were just very, very, very, very, very, very, very, very, very dark blue.
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.11.2010 15:39 (Father_Dougal).
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
protjeran
Hard Disk - Pomoć

bok ljudi ...........zanima me jel mogu hard disk iz kompa spojiti na laptop jer si želim s tog harda sve izbrisati da bude prazan kao nov.........kako to napravim........

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

pa ako imas original windowse mozes kad stavis cd i restartas komp otvorit ce ti boot izbornik u kojem moues izbrisat sve sa harda

Hakiranje je umjetnost a ne zločin.
15 godina
protjeran
FiCoO kaže...

pa ako imas original windowse mozes kad stavis cd i restartas komp otvorit ce ti boot izbornik u kojem moues izbrisat sve sa harda

a jel se može spojit na laptop ili ne.......koji utor laptop treba imat......

16 godina
protjeran
Hard Disk - Pomoć

Da neotvaram novu temu : Tražim shemu kako da spojim usb kabal na HDD od 80 G, hdd je stara klasa sata sa dugačkim utorom za kabal .

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Treba ti elektronika, ako imaš 3.5inćni ako imas 2.5inća 

onda ga možeš spojit u kučište laptopa.

rappy
15 godina
Hard Disk - Pomoć

stvar ti je u tome da za 3.5 incni disk ti treba napajanje od mislim 12 V a to nemres dobiti od usb kabela tako da jedina opcija ti je da si kupis kučiste za hard i u tom paketu ces dobit sve sta ti treba, a za 2.5 incni ti treba napajanje od 5 V znaci dovlljno da se spojis preko usb-a, samo pazi kod kupnje kučista da te nebi kostalo previse jer si mozes kupit jedan takav eksterni pravi za iste pare za koje si kupio kučiste

Hakiranje je umjetnost a ne zločin.
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice