Format HHD-a

poruka: 12
|
čitano: 2.012
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Format HHD-a

Trenutno formatiram novi WD Green HDD od 2 TB, tek je na 29%, a jučer sam ga oko 18h pokrenuo. Nisam mislio da će ići tako sporo Iznenađen

Sad moje pitanje, da li smijem prekinuti format i pokrenuti quick format ili da sad pričekam da ovaj spori format završi kad je već toliko odradio?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Format HHD-a
moja iskustva sa nekoliko externih. na xp-u sve ide 3 puta brze ili ti ga na visti 3 puta sporije,kao sa kopiranjem podataka. 7-ca takodjer brza. mozes prekinuti i napraviti quick,ali uz cancel,ni slucajno prekinuti dovod struje prilikom formatiranja.
teško vrijeme za matore
17 godina
torrente kaže...
moja iskustva sa nekoliko externih. na xp-u sve ide 3 puta brze ili ti ga na visti 3 puta sporije,kao sa kopiranjem podataka. 7-ca takodjer brza. mozes prekinuti i napraviti quick,ali uz cancel,ni slucajno prekinuti dovod struje prilikom formatiranja.

Formatiram u XP-u pa mi je ipak spor, po mom mišljenju, za klasični (ne quick) format ili mi se to samo čini, ipak je riječ o 2TB disku?

Ma nisam toliko lud da isključim napajanje ili nasilno na power tipku izgasim PC. Nevinašce

Imate li vi iskustva sa klasičnim formatiranjem velikog HDD-a?

Koliko je vama trajalo formatiranje?

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.8.2010 7:48 (Matozan).
17 godina
neaktivan

Traje dugo a moje iskustvo je da to nisam nikad imao potrebu raditi. Zasto si to uopste pokrenuo?

:)
17 godina

Ma nemam pojma, dosad sam imao ova dva Seagateova od 320 GB (moj PC) i kad sam ih formatirao nisu mi toliko dugo se formatirala.

Dobro, puno su manji od 2TB, ali ipak preko 12h za 30%, je ipak vrlo sporo. Mršti se

Sad sam u dilemi da li da prekinem format (cancel) i pokrenem quick format. Što ti predlažeš?

17 godina
neaktivan

Samo ti prekini i pukni quick.  Ako ti se bude bunio obrisi particiju i napravi nanovo. Ne mozes nista pokvariti. Nisi blesav cekati dva dana za to a nema aposlutno nikakve potrebe za tim. Full format ne trebas raditi skoro nikad.

17 godina
to si stavio ntfs radi fajlova vecih od 4gb,ja jedino zato mijenjam tvornicki fat? nista,cekaj sad,sjecam se da sam jedan mybook od 640 prekinuo na visti,te udario quick. e sad...ili cekaj ovdje jos nekoga ili ostavi neka kuha.
teško vrijeme za matore
17 godina
neaktivan

Al ne treba mu ni za to full format. Dovoljno je quick.

17 godina
tako je.to sam i ja prestao radit nakon iskustva prije 2-3godine.
teško vrijeme za matore
17 godina
neaktivan

I nije prednst NTFS samo podrska za velike fileova. Ima toga jos poprilicno pod haubom samo sto korisnik ne primijeti to.

17 godina
Format HHD-a

Jest veliki disk, al da ga formatira preko 12h to je isto malo cudno. Imas li bad sektore? Pusti ga da odradi do kraja pa vidi report.

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
17 godina

Evo cancel formata i napravio quick. Gotovo dok si rekao otorinolaringolog :-) thx

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice