Format HDD

poruka: 5
|
čitano: 1.075
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Format HDD

Ovako, imam hdd transcend od 650GB i u zadnje vrijeme mi se sam ukljućuje i iskljućuje, i kad se ponovo upali i ugasi ponudi mi formatiranje..međutim ja sam već 2 puta to napravio. 
isto tako kad ukljućim neki drugi USB uređaj automatski  se ugasi hdd.  

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Format HDD

- Spajaj HDD samo na zadnje utore, direktno na matičnu ploču.

- Provjeri si i ovo, za taj disk.

http://www.bug.hr/forum/topic/tvrdi-opticki-diskovi/kako-provjeriti-disk-kojem-sumnjate-ispravnost/190794.aspx

------ Sva pitanja ili nejasnoće molim na PM. Hvala :D ------

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Format HDD

uvijek je spojen odozada, recimo sad je spojen i svijetli lampica al se ne događa ništa...

14 godina
HatarHaze kaže...

uvijek je spojen odozada, recimo sad je spojen i svijetli lampica al se ne događa ništa...

- Onda ti preostaje izvadit ga iz kućišta i probat spojit direktno na SATA sučelje unutar PCa, onda budeš vidio, ako radi onda, samo si kupiš novo externo kućište, ugradiš ga unutra i to je sve.

- E ako opet bude problema, onda trebaš novi externi disk.

------ Sva pitanja ili nejasnoće molim na PM. Hvala :D ------
16 godina
HatarHaze kaže...

-sve se kvari... pitanje je samo vremena, sreće, položaja zvijezda.

-čest uzrok je nedovoljan napon na USBu (starenjem kontrolera, loš kontakt..) pa je zato za HDD poželjan Y-kabel (dodatni-usb za napon).

-ako je kvar, pitanje je samo kojeg dijela, USB-konroler (vjerojatno ispravan), HDD-mehanika tj disk, ili elektronika na adapteru USB-SATA., uz oštećenja kabla, kontakta i sl. pa sve do nekog soft problema npr driver ili malware (pa čak i AV koji bi paranoično blokirao uređaj).

-najbrže otkrivanje (tople vode), spojit na drugo (novo-ispravno) računalo i vidjeti kako se ponaša. Tad eliminacijom zaključiš gdje je problem.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice