FAT32 u NTFS

poruka: 11
|
čitano: 3.624
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
FAT32 u NTFS

Pitanje. Imam 2.5" HDD koji mi služi kao prijenosni, sada bih ga htjeo staviti privremeno u laptop,ali problem je što je on u FAT32 formatu a win može iči na NTFS, zanima me dali se HDD može prebaciti u NTFS bez gubitka podataka jer imam negdje oko 320GB dokumenata na nj.?

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaasa
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
FAT32 u NTFS
nemože samo formatiranjem diska u NTFS format je moguće
http://valid.canardpc.com/hwx19k
Moj PC  
0 2 hvala 0
17 godina
Re: FAT32 u NTFS

Konverzija je moguća bez gubitka podataka - u Windowsima pokreni command prompt (cmd) kao administrator i upiši:

convert x: /fs:ntfs

Zamijeni x: sa slovnom oznakom svog diska.

Ako sam dobro shatio, ti želiš instalirati Windowse na taj disk uz čuvanje podataka? U tom slučaju bi možda bolje bilo napraviti novu particiju na tom disku koja bi služila za Windowse a sve ostale podatke ostaviš na drugoj (to možeš učiniti pomoću besplatnih programa za reparticioniranje npr. gparted).

Naravno, ako je ikako moguće, napravi backup važnih stvari prije svega!!! Niti jedan proces nije 100% siguran.

KaeR
Poruka je uređivana zadnji put sub 17.5.2014 18:36 (KaeR).
14 godina
KaeR kaže...

Konverzija je moguća bez gubitka podataka - u Windowsima pokreni command prompt (cmd) kao administrator i upiši:

Ako sam dobro shatio, ti želiš instalirati Windowse na taj disk uz čuvanje podataka? U tom slučaju bi možda bolje bilo napraviti novu particiju na tom disku koja bi služila za Windowse a sve ostale podatke ostaviš na drugoj (to možeš učiniti pomoću besplatnih programa za reparticioniranje npr. gparted).

Naravno, ako je ikako moguće, napravi backup važnih stvari prije svega!!! Niti jedan proces nije 100% siguran.

Ajd, uspjeo sam brebaciti važmne stvari. Sad me zanima, ako je HDD u NTFS formatu dali cu ja njega moci opet normlano spajati na USB? On je sata, ali imam onu pločicu koja pretvara u USB

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaasa
12 godina
FAT32 u NTFS

a što nebi moglo kad su to formati FAT16, FAT32 i NTFS standard za Windows, i javi dal može ova gore komanda da odradi posao bez gubitka podataka

http://valid.canardpc.com/hwx19k
Poruka je uređivana zadnji put sub 17.5.2014 20:20 (mirzet1976).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
mirzet1976 kaže...

a što nebi moglo kad su to formati FAT16, FAT32 i NTFS standard za Windows, i javi dal može ova gore komanda da odradi posao bez gubitka podataka

Probao sam na starom disku, djelomicno je odradila posao. Od 50GB podataka, 15GB se izgubilo, a još 5GB podataka je izgubilo ime, tj. nemaju ime nego samo neke čudne brojke, extenzije i sakrivene su kao sistemske dadoteke.

17 godina
Strm kaže...

Probao sam na starom disku, djelomicno je odradila posao. Od 50GB podataka, 15GB se izgubilo, a još 5GB podataka je izgubilo ime, tj. nemaju ime nego samo neke čudne brojke, extenzije i sakrivene su kao sistemske dadoteke.

Ovo je prilično čudno.

Do sada sam nekoliko puta koristio ovakav način konverzije na više različith računala i nikada ništa nije bilo izgubljeno ni oštećeno. Je li taj stari disk bio potpuno ispravan?

KaeR
16 godina
Strm kaže...

Pitanje. Imam 2.5" HDD koji mi služi kao prijenosni, sada bih ga htjeo staviti privremeno u laptop,ali problem je što je on u FAT32 formatu a win može iči na NTFS, zanima me dali se HDD može prebaciti u NTFS bez gubitka podataka jer imam negdje oko 320GB dokumenata na nj.?

-prvo rasčisti što želiš, win je OS, backup i sl može na bilo koji FS, jedino što su ograničenja pojedinog FSa npr FAT32 na veličinu 4GB filea. OS ne želiš instalirati na USB disk, nego backupirati podatke. (ali ipak preporuka, konvertiraj u NTFS, ima par prednosti kao spomenuta veličina filea)

mirzet1976 kaže...
nemože samo formatiranjem diska u NTFS format je moguće

-informiraj se, može se...

Strm kaže...
KaeR kaže...

Ajd, uspjeo sam brebaciti važmne stvari. Sad me zanima, ako je HDD u NTFS formatu dali cu ja njega moci opet normlano spajati na USB? On je sata, ali imam onu pločicu koja pretvara u USB

- Osvisi na što ga spajaš, npr drugi windows PC sigurno može čistati NTFS, ali možda neki player ili TV ne može.. to ovisi o konkretnom uređaju tj njegovom softwareu i licencama (razlog zašto je disk uopće bio u FAT32 je licenca koja se mora platiti za NTFS...)

Strm kaže...
mirzet1976 kaže...

-ako je nešto neispravno, nema pravila.. ostalo je nerazumljivo. I s ispravnim stvarima su mogući problemi (i kvarovi u svako trenu), zato je uvijek prvi korak (savijet) backup!

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
FAT32 u NTFS

Imao sam stari HDD koji je ima na sebi imao svakojakih đinđa... Mene zanima još nešto. Kada se HDD natopi vodom, oksidira i laptop ga vise nepprepoznaje, dali se isplati staviti isti u rizu?

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
Strm kaže...

Imao sam stari HDD koji je ima na sebi imao svakojakih đinđa... Mene zanima još nešto. Kada se HDD natopi vodom, oksidira i laptop ga vise nepprepoznaje, dali se isplati staviti isti u rizu?

u rizu? rizlu, ružu, rižu, rosu.... rižoto, gdje god da ga staviš može. Naravno, laptop ga i dalje neće prepoznavati ali to nije ni cilj (pitanje) ili je?... Isplativost je pak povezana s novcem-zaradom, možda bi tako nešto zaradio (pa bi bilo isplativo), kao npr umjetnička skulptura ili jelo (disk on dish with extra 'điđe' i rizla).

Ako si želio pitati, dali se disk može spasiti, podaci ili tako nešto, pa mogao si tako natipkati. Odgovor je ''možda'', ali su šanse male.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
ihush kaže...
Strm kaže...

u rizu? rizlu, ružu, rižu, rosu.... rižoto, gdje god da ga staviš može. Naravno, laptop ga i dalje neće prepoznavati ali to nije ni cilj (pitanje) ili je?... Isplativost je pak povezana s novcem-zaradom, možda bi tako nešto zaradio (pa bi bilo isplativo), kao npr umjetnička skulptura ili jelo (disk on dish with extra 'điđe' i rizla).

Ako si želio pitati, dali se disk može spasiti, podaci ili tako nešto, pa mogao si tako natipkati. Odgovor je ''možda'', ali su šanse male.

Htjeo sam pitati.. Ugl. citiram vlasnika HDD-a ii laptopa: "Hebes podatke! Hebeni podaci, hebes i disk...E, da! PA hebes i celi hebeni laptop! Oooo, zasto ne i hebat hebenu rizu??? Pa da! NEce se i primjetiti kad je bjela! Bem ti hebeni HDD, da bog da crko, da ga moje oci nevide, ooo, pa da... Hm... Pa hebes i hebene poplave i hebenu kisu i ja sam sebe s dugackim stojkom hebem jer sam ga na na prozoru ostavio..." Dalje ga nisam razumio jer je počeo na kombinirati bosanski i srbski s crnogorskim naglaskom. Ugl. kako možeš zaključiti s njegovog citata, podaci mu nisu važni, HDD če kupiti, ali si grize nokte jer mu jos samo tih 320Kn koje ce dati za hdd fali da si kupi SSD za komp...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice