Externi HDD problem

poruka: 12
|
čitano: 5.230
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Externi HDD problem

Pozdrav, imam WD My passport essential 250GB (WDBAAA2500ABK-00 , R/N: C1B) izgleda da imam problema sa on piriključkom za usb kabel (prekida), sada bi ja daj disk otvoril i izvadil ga iz kućišta i stavil neko drugo externo kućiše tipa Icy box ali problem je u tome kaj ja nisam siguran jel taj disk ima u sebi ugrađen SATA NA USB adapter ili ima stalni usb priključak, znači ako ima stalni usb priključak onda ga ne mogu stavit u neko drugo kućište, sada me zanima jel neko zna nešto o ovome, koliko znam noviji WD diskovi imaju taj usb priključak ugrađen, a ako je to slučaj onda ga ne vrijedi otvarat i zafrkavat se s tim.

http://www.links.hr/index.php?naziv=Eksterno+ku%E6i%9Ate+ICY+BOX+IB-223StU3%2BB%2C+crno%2C+sleeve%2C+2.5%27%27%2C+SATA+-+USB+3.0&option=artikl&id_kategorija=051619&id_artikl=051.619.001

Hvala.

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put sri 24.8.2011 13:40 (Valentin17).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Externi HDD problem

Nema stalno USB kuciste nego adapter. Na youtubeu imas citavo cudo tutorijala kako rasklopiti taj disk i vidi se da nemaju fiksiran USB. A vidim likova koji su stavili vece diskove tako da nemas problema.

BTW

lako se rastavlja

The perfect OS, MS-DOS! No patches, no root exploits for almost 30 years.
14 godina
Externi HDD problem

Ma nije problem u tom, ali pogledaj ovaj video kaj piše pod "show more" .

his procedure is ONLY for the Revision Number B7B version of this model. There is a R/N: B8B with the same model number Which does not allow the removal of the USB controller as it is built onto the drive.

Once again, to clarify because people still seem confused about this: The USB controller on B8B drives is not removable from the hard drive. That means it's not a standard SATA drive but a hybrid drive which has a USB port on it instead of a SATA connector. Yes you can remove it from the case but the drive will not be usable for any other purpose so it's pointless to attempt disassembly for B8B Drives.

DISCLAIMER: By following these instructions your 3-year WD warranty is VOID.

All rights reserved, trademarks are the property of their respective owners and your actual experience may vary. I am not responsible for any claims that may arise from watching of this video.

Vidiš prema ovome kaj ovaj tu piše nemaju svi, ali sad tko bi znal koji nemaju taj usb na sata adapter.

Evo ovdje ista stvar:

http://archive.slickdeals.net/showthread.php?sduid=0&t=1192095

Evo na ovom linku ima i slika:

http://blog.wisefaq.com/tag/my-passport/

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put sri 24.8.2011 14:19 (Valentin17).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

My Passport Essential WDBAAA2500ABK (black) Revision Number (R/N) C1B contains a SATA WD2500BMVV-11A1PS0 drive with a permanent USB interface (Micro typeB standard format).

Dakle, tvoj je revizija C1B i "zakljucan" je na USB interface. Steta i dobro je znati ovo. Cini se da je WD sprecio da ga nadmudre sa ugradivanjem bilo cega drugog u njegovo kuciste i vrlo moronski, kao sto se kaze, ne moze se ustekati unutar PC-a da bi se aktivirali malo napredniji alati za spasavanje podataka ili jos gore.....ne moze se procitati SMART.

A kazes da ti se disk iskopcava/prekida? Jesi li siguran da je problem u prikljucku? Mozda jednostavno nema dovoljno napona na prednjim USB portovima

14 godina
Externi HDD problem

Ma znam da ova kućišta koja se kupuju naknadno imaju Y kabel ako se spaja na prednji panel, ali ja uvijek HDD spajam otraga. A da ovo kaj se tiče to ugrađenog usb priključka da to je pravi problem ali kad sam kuploval disk to nisam znal, a sada ga mogu bacit a koštal je 515kn, trebal sam uzet neki disk za laptop 2.5", recimo isti ovakav kakav je u ovom unutra WD scorpio blue od 250gb u protisu za 280kn i icy box kućiše za 120kn i još bi uštedil.

EDIT: Kad sam ga kupil već drugi dan je počel zafrkavat, odnesal sam ga u ADM i ovaj je tamo stavil drugi kabel i poslije je radil, ali sad opet prekida, probal sam stavit opet novi kabel ali ne pomaže, ta veza između usb utora i samog hdd je dosta loša i tu je problem, recimo taj hdd bi trebal bit predviđen da recimo iskopčaš kabel iz njega i staviš ga u džep, ali često iskapčanje i ukapčanje dovodi do ovako nečega, jako loša izrada, ja svoj čak nisam ni odvajal od hdd ali opet je došlo do problema.

Sumnjam da ima neko riješenje da se to popravi.

Mislim da mi je najbolje preselit sve sa njega dok još ikako radi i gotovo, pravac smeće.

Ako neko nešto zna o popravku recite, ako ništa sada i drugi mogu vidjet i ne prevarit se kao ja.

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put sri 24.8.2011 15:57 (Valentin17).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nazalost ne vidim nacin kako bi se mogao popraviti mini USB. Na primjer, prednje USB konektore [kada se rasklimaju] na PC-u "popravljam" sa iglom, odnosno malo savijem prema dole one metalne kontakte koje drze prikljuceni uredaj.

Jedino sto mi pada na pamet je promjena onog mini USB konektora ili direktno povezivanje kabela ...sto je pomalo glupo al eto... da kazem :)))

14 godina
Externi HDD problem

A vidit ću, sad prekida ali još u nekom položaju kad se konktor pomakne nekad radi, kad rikne do kraja ili mi dojadi mislim da ću ga otorit i vidit jel bi se kaj dalo napravit, poslije više nemam kaj izgubit.

Ne znam kako je ova ploča dolje pričvršćena (znači elektronika) i jel bi se to sve dalo preselit sa nekakvog takvog istog hdd koji ima sata konektor. Ima revizija b7b koja ima taj sata priključak.

Možda se prebacivanjem elektronike sa drugog hdd to moglo riješit, šta misliš?

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put sri 24.8.2011 17:28 (Valentin17).

0 0 hvala 0
16 godina
Valentin17 kaže...

..

između usb utora i samog hdd je dosta loša i tu je problem, recimo taj hdd bi trebal bit predviđen da recimo iskopčaš kabel iz njega i staviš ga u džep, ali često iskapčanje i ukapčanje dovodi do ovako nečega, jako loša izrada, ja svoj čak nisam ni odvajal od hdd ali opet je došlo do problema.

..

- standard (atestirano) za kućnu upotrebu USB priključaka predviđa 500 ukopčavanja. Prosjećan USB konektor (koji nije robustniji, većina) se može 'istrošiti' u 1-2 godine. Obično i garancija toliko traje. Biznis...

- dobro si zaključio (posebno kupiti 2.5" HDD i kućište..) je zato isplatljivije i lakše za kasnije popravke. Garancija je tad na HDD uobičajeno 3g. Kućište je u rasponu 50-100kn..

- još bolje (praktičnije) rješenje je docking, kome treba. Raspon cijena od 150-400kn, ovisno o količini priključaka i čitača kartica... ali i prednost korištenja npr 3.5"...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sri 24.8.2011 17:47 (ihush).
14 godina
Externi HDD problem

Da je 500 na standardnom USBu, ja imam jedan kom star 9 godina pa rade svi usb portovi unutra je i wd disk i još radi, ali ovaj disk na svojoj strani ima microUSB konektor ne standardni usb. Ovaj microUSB je puno osjetljiviji.

Mislim da si budem uzel ovo:

http://www.protis.hr/products/details/hdd-sata-ii-320-gb-wd-scorpio-25-5400rpm-8mb-3200bevt/8582

http://www.links.hr/index.php?naziv=Eksterno+ku%E6i%9Ate+ICY+BOX+IB-223StU3%2BB%2C+crno%2C+sleeve%2C+2.5%27%27%2C+SATA+-+USB+3.0&option=artikl&id_kategorija=051619&id_artikl=051.619.001

Cijenom bi išal do 500kn, ne više, ako neko ima prijedlog za nešto drugo, možda bolje od ovog neka kaže.

Ali ako je ikako moguće probal bi sredit i ovaj wd my passport, jer disk nema nikakvih bad sektora ili grešaka, samo problem sa tim jeb.. priključkom.

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put sri 24.8.2011 18:11 (Valentin17).

0 0 hvala 0
14 godina
Externi HDD problem

Evo mene opet, malo sam pogledaj pinove u microUSB utoru i onda sam ih malo podignul sa tankom iglom i probal i sada radi bez problema, dokle će ne znam ali sada radi. Benchmark test sam napravil sa free verzijom hd tune, a onda sam vidil da ima i bolja pro verzija pa sam skinul nju i napravil health check.

EDIT: Slika 3 i slika 4 su testovi WD 40GB PATA diska starog 9 godina (na disku je i OS) i dan danas radi, ni ja ne znam kako, ali čini mi se da je pri kraju.

Snimil sam sve bitno sa njega pa dok radi radi.

Benchmark Benchmark
Health Health
Slika 3 Slika 3
Slika 4 Slika 4
Valentin
Poruka je uređivana zadnji put čet 25.8.2011 11:56 (Valentin17).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...

Evo mene opet, malo sam pogledaj pinove u microUSB utoru i onda sam ih malo podignul sa tankom iglom i probal i sada radi bez problema, dokle će ne znam ali sada radi. Benchmark test sam napravil sa free verzijom hd tune, a onda sam vidil da ima i bolja pro verzija pa sam skinul nju i napravil health check.

EDIT: Slika 3 i slika 4 su testovi WD 40GB PATA diska starog 9 godina (na disku je i OS) i dan danas radi, ni ja ne znam kako, ali čini mi se da je pri kraju.

Snimil sam sve bitno sa njega pa dok radi radi.

Radit ce bez problema ali ipak...ne iskopcavaj kabel ako nemas potrebe. Inace onaj IDE disk polako ide u vjecna lovista. Poceo je da razvija bad sectore

14 godina
Externi HDD problem

A da neću ga ni iskapčat, a ovaj IDE disk ima ta 4 bad sektora ovako već 5 godina, već tada sam mislil da je gotov, bad sektori se ne povećavaju i radi bez problema. Windowsu taj disk nikada nije stvaral nikakve probleme.

EDIT: Nekada se je to sve bolje izdađivalo, ovaj my passport ako izdrži i 1/4 toga dobro će bit.

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put čet 25.8.2011 13:10 (Valentin17).

1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice