Externi hard + jos neke sitnice

poruka: 7
|
čitano: 1.683
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

planiram kupiti ext. hard jer mi je dosta przenja filmova na dvd da bi mogao gledati na tv-u, a i jednostavnije mi je sve to drzat na hardu pa sam mislio onda sve gledat na kompjuteru ipak jer mi idu dvd-i na zivce vise

mislio sam kupiti ovaj wd hard od 500 GB, a mozda i od 320 jer ne znam dal da dam 212 kn vise za 180 gb vise,ali ipak nikad dosta prostora

ovo je hard koji mislim kupit:

http://www.links.hr/index.php?naziv=HDD+vanjski+500.0+GB%2C+WESTERN+DIGITAL%2C+USB+Passport+Essential+WDME5000TE%2C+USB+2.0%2C+5400+okr%2Fmin%2C+2.5%27%27%2C+crni&option=artikl&id_kategorija=051520&id_artikl=051.520.091

a onda sam vidio ovo:

http://www.links.hr/index.php?option=artikl&id_artikl=363.000.007

pa me zanima nekoliko stvari o ovo dvoje ali najvise o media playeru

1.kolko sam skuzio u taj media player samo stavim hard on to skenira i sve sto je na njemu od slika videa i glazbe mogu odabrat u meniju i gledat/slusat na tv-u?

2.vidio sam kao da je posebno dizajniran za mypassport ext. diskove ali sam i vidio da ce raditi i sa bilo kakvim usb-om ili prijnosnim hard ili nekom mem. karticom samo sve to pod uvjetom da se spaja preko usb-a pa jel mi netko to sve moze potvrdit.

3.imam vec 160GB ext. hard od wd-a isto je passport ili my passport i zadovoljan sam s njim ali posto je to jedini ext. hard koji sam koristio ne znam kakav je u usporedbi s drugim iako je meni cisto ok ali me zanima jel valja ovaj sto mislim uzet?

4.preko cega se spaja media player na tv? preko onih zica ko ps2 ili  preko hdmi?(ovo nije pitanje ili ili vec jel se moze preko oboje)

5. jel hard moram prije koristenja formatirat il sto se vec radi jer onaj od 160 gb nisam i sve radi normalno ali ipak je ovaj veci pa zato pitam.

postavit cu jos pitanja kasnije ako me bude jos sto zanimalo

Bolje ispasti budala nego iz vlaka!
Poruka je uređivana zadnji put sub 25.7.2009 10:25 (spaws).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Externi hard + jos neke sitnice
spaws kaže...

a onda sam vidio ovo:

http://www.links.hr/index.php?option=artikl&id_artikl=363.000.007

pa me zanima nekoliko stvari o ovo dvoje ali najvise o media playeru

1.kolko sam skuzio u taj media player samo stavim hard on to skenira i sve sto je na njemu od slika videa i glazbe mogu odabrat u meniju i gledat/slusat na tv-u?

2.vidio sam kao da je posebno dizajniran za mypassport ext. diskove ali sam i vidio da ce raditi i sa bilo kakvim usb-om ili prijnosnim hard ili nekom mem. karticom samo sve to pod uvjetom da se spaja preko usb-a pa jel mi netko to sve moze potvrdit.

3.imam vec 160GB ext. hard od wd-a isto je passport ili my passport i zadovoljan sam s njim ali posto je to jedini ext. hard koji sam koristio ne znam kakav je u usporedbi s drugim iako je meni cisto ok ali me zanima jel valja ovaj sto mislim uzet?

4.preko cega se spaja media player na tv? preko onih zica ko ps2 ili  preko hdmi?(ovo nije pitanje ili ili vec jel se moze preko oboje)

5. jel hard moram prije koristenja formatirat il sto se vec radi jer onaj od 160 gb nisam i sve radi normalno ali ipak je ovaj veci pa zato pitam.

postavit cu jos pitanja kasnije ako me bude jos sto zanimalo a sada idem gledat xfiles, a onda star trek

da, taj wd-ov player je fenomenalna stvar, sa podrškom za hrpu formata (i slikovnih, i audio, i anjbitnije - video)

1. da, spojiš na njega hdd ili usb, on ga odskenira i nakon toga ti sprema jedan mali fajl na samu memoriju, kako naredni puta kada uštekaš disk ili usb ne bi morao sve od pošetka skenirati.

nakon toga, imaš izbornik sličan kao i na običnom dvd playeru

2. da, navedeno je da je pogodan za passport seriju, ali, to je samo malo marketinga. radi sa bilo kakvim ext. diskom ili usb-om

3. moj prijedlog bi ti bio da si za tih 900tinjak kn radije uzmeš 3,5" wd od 1TB, i onda si miran. ok, je da ima i vanjsko napajanje, ali ionako će ti služiti više za arhiviranje, a i sam adapter je kao punjač za mob, tako da nema problema ni pri transportu. što se tiče samih specifikacija diska, ja sam jako zadovoljan sa svojim (gore spomenuti od 1tb). mjerena brzina čitanja je oko 30MB/s, a pisanja oko 15 MB/s.

4. wd tv ti nudi 2 opcije spajanja - jedna je HDMI, a druga je preko chincheva. biraš onu koja ti bolje odgovara.

5. ako kupuješ wd-ov ext hdd, onda ga ne moraš formatirati niti išta raditi oko njega, jer je on spreman za rad, out of the box. doduše, quick format iz windowsa nikada ne može škoditi, ako ništa drugo, bar da ti pobriše one wd-ove softverske dodatke...

eto, to ti je to...

Silence! I Kill You...
Poruka je uređivana zadnji put sub 25.7.2009 10:33 (no name).
16 godina
neaktivan

ok hvala puno

prvo sam mislio wd 3.5˝ od 1TB uzet al kad sam vidio da treba punjac onda sam odustao jer mi je bitno da ga je sto lakse prenosit

jos jedno pitanje oko media playera

-sto se tice titlova. kako to?samo nazovem .srt file kao film i stavim ih zajedno u mapu i onda taj media player sam prepozna da je to od njega titl ili treba s nekim programima spajat titlove s filmom?

Bolje ispasti budala nego iz vlaka!
Poruka je uređivana zadnji put sub 25.7.2009 13:07 (spaws).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Externi hard + jos neke sitnice
spaws kaže...

ok hvala puno

prvo sam mislio wd 3.5˝ od 1TB uzet al kad sam vidio da treba punjac onda sam odustao jer mi je bitno da ga je sto lakse prenosit

jos jedno pitanje oko media playera

-sto se tice titlova. kako to?samo nazovem .srt file kao film i stavim ih zajedno u mapu i onda taj media player sam prepozna da je to od njega titl ili treba s nekim programima spajat titlove s filmom?

a gle, što se tiče mobilnosti, frend radi kao dj, ima 3,5" wd od 640 gb i jako je zadovoljan sa njime. a onda, s druge strane, ionako ćeš u malo situacija koristiti disk gdje nemaš struje.

a što se titlova tiče, sa njima nikako nećeš imati problema. wd tv ima podršku za masu extenzija, plus šta sa svakim novim patchom za softver dolazi i još pokoja extenzija, podrška za hrv znakove je bila dodana u prvom upgradeu...ugl, poanta je da ćeš morati redovito održavati softver, ali će ti se to isplatiti...

Silence! I Kill You...
16 godina
neaktivan

hm ja se dvoumim dal da uzmem 2,5'' ili 3,5''... 2,5'' su jako portabilni, ali su skuplji i ploče se vrte na 5400rpm

je li velika razlika u performansama ili su ti eksterni na 5400rpm brzi poput 5400rpm diska u laptopu i jesu li 7200 3,5'' poput ovih u računalu(po performansama)?

a onda sam se probudio...
Poruka je uređivana zadnji put ned 26.7.2009 22:39 (crazy_luđak).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

naravno da jesu kad se radi o apsolutno istim diskovima, samo u različitom "pakiranju". ja bih uvijek radije izabrao 3,5"

Silence! I Kill You...

0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

postoje li 3,5'' eksterni koji ne moraju imat vanjski izvor napajanja(osim USB-a)?

a onda sam se probudio...
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice