Eksterni disk na samrti - može li se popraviti?

poruka: 60
|
čitano: 28.494
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Eksterni disk na samrti - može li se popraviti
F1-IVO kaže...
žeto kaže...
Čuj, zaista hvala, al`pun mi ga je kufer. Sad sam odšrafio ona dva šrafa i još ga neki jarac drži u sredini, a ne znam kaj. Sve vaše preporuke su zaista vrijedne pohvale(na žalost, nemam vas gdje pohvaliti na forumu, jer je tema "pohvala ikritika" clock), al mi znači da pomažete laicima kao što sam ja. No, da ...kak da skinem pločicu i oslobodim ...konektore? Da ga zviznem u zid i zaboravim na sve zadnih tri godine? Ili da kresnem 2 x 2 "Vranca" i opet se uhvatim u koštac?

Ne paničari:)

Budem ti poslikao kučište i elektroniku i označio koje vijke trebaš skinut.

Nisam u panici, nego mi je bad kaj sve polako ide u....Nemreš se danas više u ništa pouzdat. "A joj majko mila, moje slikice i moja mjuza....beeee ridam i škrgućem zubima od jada.....i idem se ...."

zalutao u svijet jedinica i nula
17 godina
neaktivan
žeto kaže...

Evo baci oko:)

World Championships: 7, GP started: 275, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,455
16 godina
neaktivan
F1-IVO kaže...
žeto kaže...

Evo baci oko:)  

Jesam ga, mamu mu...i kaj sad? Ima tri reda konektora.Koji je koji i koji kam ide u PC-u i sa čime? (gnjavim jel,da?ali bilo bi nam dosadno)

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.6.2011 17:54 (žeto).
17 godina
neaktivan
žeto kaže...
Jesam ga, mamu mu...i kaj sad? Ima tri reda konektora.Koji je koji i koji kam ide u PC-u i sa čime? (gnjavim jel,da?ali bilo bi nam dosadno)

Evo:

World Championships: 7, GP started: 275, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,455
17 godina
žeto kaže...
F1-IVO kaže...
žeto kaže...
Čuj, zaista hvala, al`pun mi ga je kufer. Sad sam odšrafio ona dva šrafa i još ga neki jarac drži u sredini, a ne znam kaj. Sve vaše preporuke su zaista vrijedne pohvale(na žalost, nemam vas gdje pohvaliti na forumu, jer je tema "pohvala ikritika" clock), al mi znači da pomažete laicima kao što sam ja. No, da ...kak da skinem pločicu i oslobodim ...konektore? Da ga zviznem u zid i zaboravim na sve zadnih tri godine? Ili da kresnem 2 x 2 "Vranca" i opet se uhvatim u koštac?

Nisam u panici, nego mi je bad kaj sve polako ide u....Nemreš se danas više u ništa pouzdat. "A joj majko mila, moje slikice i moja mjuza....beeee ridam i škrgućem zubima od jada.....i idem se ...."

Kak ceš se pouzdat u nekaj, kad stavljaju zadnje smeče do daske od elektronike u kučišta za diskove pa krepava ko bedasto.{#} Da su to recimo NEC kontroleri, ko u skupljim ICYbox kucištima bilo 2.5 ili 3.5 onda nema problema nikakvih ali ne rade uštedu i zivciraju ljude kad nastanu problemi jer prodaju mačka u vreci i to mačor od 20 kila.{#}{#}

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
16 godina
neaktivan

Mogu se, znaš kaj...žaliti se emisiji...Imam problem i valjda ću ga riješit uz svesrdnu pomoć dobrih ljudi s foruma. A kritike na adresu T-coma i dalje nemaju koristi, jer tko smo mi? I tko nam je kriv kaj smo nasjeli na poklone? Ali, tko se jedanput opeče...ja sam s njima raskrstio. Nema više produživanja ugovora i sl. da mi ne znam kaj daju! Pogledaj molim te, ako si im vjeran slijedeće dvije godine, onda ti prodaju "čudo" za 6000 kn i više.ALO?

17 godina
žeto kaže...

Mogu se, znaš kaj...žaliti se emisiji...Imam problem i valjda ću ga riješit uz svesrdnu pomoć dobrih ljudi s foruma. A kritike na adresu T-coma i dalje nemaju koristi, jer tko smo mi? I tko nam je kriv kaj smo nasjeli na poklone? Ali, tko se jedanput opeče...ja sam s njima raskrstio. Nema više produživanja ugovora i sl. da mi ne znam kaj daju! Pogledaj molim te, ako si im vjeran slijedeće dvije godine, onda ti prodaju "čudo" za 6000 kn i više.ALO?

Pa nije kriv T-Com za lošu elektorniku, vec ovi specijalci u Verbatim bolje nek idu bolje prodavat Banane imaju odlicne DVD medije i po tom su poznati ali ostalo je čumez.{#} Uzmu dobar disk i onda ga naguraju u kucište, s nikakvom elektronikom i eto problema kad tad to sigurno pa dok radi ok a poslije ga fučkaj.{#}{#}

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
17 godina
neaktivan

Evo da se i ja ukljucim u ovo.

Imam i ja T-comov poklon. I super, radio jedno 2 godine i onda krenuli problemi.

Nece ucitati na USB 2.0, pa nece prepoznati i tako to. Samo mi zivce kidalo.

I onda sam se odlucio baciti u "trosak" i "rizik" i preko Ebay-a sam uzeo novo

kuciste za disk. Platio sam ga astronomskih 20 kn sa dostavom. :)

I eto, HDD ima novi zivot i radi bez ikakvih problema vec kojih 6 mjeseci...

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
F1-IVO kaže...
žeto kaže...

ja imam isti problem..upravo sam rastavila externi ..dobro pa nije letio kroz prozor..e sad kak ga prikopcati na komp osim usb-a??

16 godina
neaktivan
bulbasor kaže...

ja imam isti problem..upravo sam rastavila externi ..dobro pa nije letio kroz prozor..e sad kak ga prikopcati na komp osim usb-a??

Ako tvoja matična ploča podržava SATA utor a disk iz externog koji izvađen i ako ima sata na hard disku tada trebaš imat sata kabel i sata molex za napajanje, pa lako na matičnu upikneš sata kabeli i još sata kabel upikneš hard disk a sata molex upikneš na s napojne.

13 godina
neaktivan

vidjet cu  dali imam ..a u trgovini ako  zelim te kablove kupit da sam tak kazem za napajanje i sata kabel.. nadam se da ce radit

hvala jos jednom !!

17 godina

Meni je takodjer crko onaj WD 320GB sto ga je dilao T-Com. Ne prepoznaje ga racunalo.

Mislite da je crkla elektronika u kucistu?

Iskreno, ja sam mislio da je crko disk tako da ga nisam ni isprobavao u racunalu :(

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
bulbasor kaže...

vidjet cu  dali imam ..a u trgovini ako  zelim te kablove kupit da sam tak kazem za napajanje i sata kabel.. nadam se da ce radit

hvala jos jednom !!

Nema na čemu, sata kabel i sata molex nisu baš skupe a košta oko 10- 15kn. Ali najprije pogledaj jel ima sata kabel jer večina imaju hard diskove kojima spojen sa sata kabelom.

Sata kabel je takan i obično su crveno-smeđe boje. Evo imaš slike da vidiš kako izgleda sata kabel i sata molex.

sata kabel sata kabel
sata molex sata molex
13 godina
neaktivan

hvala..
sad cu ja vidjet sta se da sredit pa javim rezultate hehe :D

14 godina

Ovo je moj problem koji i dan danas nije rijesen

Kod mene je isto skljocao i....na kraju prestao raditi!

No kod mene je ocito problem u napajanju-tj struji na samom USB-u!

Garant bi radio da spojim ga preko sata kabla i napajanja,ali GDIJE i KAKO?

Evo slike!

Di da ja to ubodem i cime?{#}

....Ne znam koji je kuhac,ali ne mogu slike prebaciti...ali potruditi cu se!

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.1.2012 15:44 (Milka30).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Pa izvadi disk iz kucista i ustekaj ga direktno u racunalo (u sata port).

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
14 godina
tnakir kaže...

Cek...sad ces vidjeti,kakav ja utor imam,imam samo pinove,niti slicno sta portu...upload mi je katastrofa,ne znam koji je kuhac,vec cekam 5 minuta da mi jednu sliku uploada na ImageShack,ovdje mi nesta steka!

17 godina
Milka30 kaže...
tnakir kaže...

Cek...sad ces vidjeti,kakav ja utor imam,imam samo pinove,niti slicno sta portu...upload mi je katastrofa,ne znam koji je kuhac,vec cekam 5 minuta da mi jednu sliku uploada na ImageShack,ovdje mi nesta steka!

Ako je to onaj disk od T-Coma 2.5'' 320GB  WD onda znam o kojem je disku rijec.

14 godina
tnakir kaže...

Nije iz T-scuma to je WD2500ME,sda kada bolje pogledam,na njemu pise serial ATA drive,vec pretpostavljam kako ga ustekati!

Ali evo slike pa,molim te objasni kako i gdje(di kabal,a di napajanje)

15 godina
Milka30 kaže...
tnakir kaže...

Nije iz T-scuma to je WD2500ME,sda kada bolje pogledam,na njemu pise serial ATA drive,vec pretpostavljam kako ga ustekati!

Ali evo slike pa,molim te objasni kako i gdje(di kabal,a di napajanje)

Trebao bi još skinut ovaj dio tiskane pločice, pogledaj dal se drži na kakvim šerafima

daj slikaj od ispod HDD, pa stavi ovdje

Life is cruel... Why should the afterlife be any different? I offer you a choice. Join my crew, and postpone the judgment... One hundred years before the mast... Will ye serve?
Poruka je uređivana zadnji put pet 27.1.2012 16:03 (Flying Dutchman).
14 godina
Flying Dutchman kaže...

Trebao bi još skinut ovaj dio tiskane pločice, pogledaj dal se drži na kakvim šerafima

daj slikaj od ispod HDD, pa stavi ovdje

Nesta mi nece ovdje upload,ali mislim da od skidanja tiskane ploce ne dobivam nista,jer je u cjelini preko cjelog harda,takoder ova crna plastika je sastavna i ne moze se skidati.

Mislim nije mi problem odsarafiti ova 4 zvjezdasta sarafa,ali sta dobivam?Rastaviti cu disk u komade,jer koliko vidim,a dobro vidim,nije to rijesenje!

Mislio sam SAT-u obosti,onako u pinove i mozda tekucom plastikom zaljepiti da ne ispada,nemam pojma jel bi tako radilo???

Ali opet ostaje problem kabal napajanja,di njega?

Klikni na slike prije,pa ces vidjeti da vire samo 2 pina za napajanje!

Ima jos neki jedan pin zaseban pored sate-Bog zna cemu on sluzi!

Evo fotka donje strane diska!

15 godina
Milka30 kaže...

Nesta mi nece ovdje upload,ali mislim da od skidanja tiskane ploce ne dobivam nista,jer je u cjelini preko cjelog harda,takoder ova crna plastika je sastavna i ne moze se skidati.

Mislim nije mi problem odsarafiti ova 4 zvjezdasta sarafa,ali sta dobivam?Rastaviti cu disk u komade,jer koliko vidim,a dobro vidim,nije to rijesenje!

Mislio sam SAT-u obosti,onako u pinove i mozda tekucom plastikom zaljepiti da ne ispada,nemam pojma jel bi tako radilo???

Bolje nemoj ga onda rastavljat

Jel to original HDD od WD, ili je slagan, ako je orginal može bit da je zaliven u kompletu sad donjim dijelom kučišta

edit: sad tek vidim da je original WD, bojim da niš od tog, tj. rastavljanja

Life is cruel... Why should the afterlife be any different? I offer you a choice. Join my crew, and postpone the judgment... One hundred years before the mast... Will ye serve?
Poruka je uređivana zadnji put pet 27.1.2012 16:25 (Flying Dutchman).
16 godina
neaktivan
Flying Dutchman kaže...
Milka30 kaže...

Bolje nemoj ga onda rastavljat

Jel to original HDD od WD, ili je slagan, ako je orginal može bit da je zaliven u kompletu sad donjim dijelom kučišta

edit: sad tek vidim da je original WD, bojim da niš od tog, tj. rastavljanja

Slažem se i ja isto vidim i da je baš original. 

13 godina
neaktivan

nista nazalost..sve sam probala al neradi :(
probat cu nekom dat da vidi servis neki il nest

14 godina

Nekada si mogal i taj orginal WD rastavit (koristil se je SATA na USB adapter) i spojit ga direktno na matičnu, ali danas toga više nema.

WD hoće spriječit da se u njihova kućišta stavljaju drugi diskovi (zato diskovi sada imaju integriran USB priključak), zato je danas bolje uzet drugu opciju, disk 2.5" za laptop interni i externo kućište za njega, cijena kućišta je cca. 100kn.

http://www.protis.hr/products/details/konig-eksterno-kuciste-25-ide-hdd-aluminium-usb-20/42554

http://www.protis.hr/products/details/hdd-sata-ii-250-gb-wd-scorpio-blue-25-5400rpm-8mb-wd2500bevt/16479

Slaganje je jednostavno, poslije ako ima problema lako se mijenja ili disk ili kućište, lako se ubacuje veći disk ako se ukaže potreba.

Valentin

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

imam externi disk pqi i danas nmi neće da ga komp očita čujem ktckanje 20 sek  pa poslje tišina  a žuta lampica ne gori o čemu je riječ .

dali se može to poptraviti ili   barem dali se može prebaciti podatke i slike na komp i kako..

unaprjed hvala

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

radi se o modelu pqi portable hdd h550..

0 0 hvala 0
17 godina
rego kaže...

imam externi disk pqi i danas nmi neće da ga komp očita čujem ktckanje 20 sek  pa poslje tišina  a žuta lampica ne gori o čemu je riječ .

dali se može to poptraviti ili   barem dali se može prebaciti podatke i slike na komp i kako..

unaprjed hvala

Pogledaj ovu dole temu jer te muči isti problem, znači prvo odradi sa Minitool programom pa ako on ne vidi disk onda znaš kaj treba dalje napravit i to je to.{#}

http://www.bug.hr/forum/topic/tvrdi-opticki-diskovi/daljnju-upotrebu-formatiraj-vanjski-hard/175566.aspx?page=0&jumpto=3391345&sort=asc&view=flat

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
12 godina
neaktivan

I ja isto imam Verbatim.Imam ga vec dugo godina,da sam vec zabboravila kad sam ga uzela.Pre mozda dve god mi se desilo da je crkao nije reagovao,ali je popravljen.Sada je opet u kvaru.Kada ga spojim sa racunarom i upalim samo se cuje neko skljocanje u njemu ali ga komp ne prepoznaje.Kako da ga popravim,pomozite,jako bitne stvari su mi na njemu...

14 godina
Popak kaže...

I ja isto imam Verbatim.Imam ga vec dugo godina,da sam vec zabboravila kad sam ga uzela.Pre mozda dve god mi se desilo da je crkao nije reagovao,ali je popravljen.Sada je opet u kvaru.Kada ga spojim sa racunarom i upalim samo se cuje neko skljocanje u njemu ali ga komp ne prepoznaje.Kako da ga popravim,pomozite,jako bitne stvari su mi na njemu...

Ja isto imam takav disk(od t-coma za 1kn dobio 320gb) i škljocao mi je od prvog dana,uzeo sam Y usb i sve 5 radi,premalo struje je dobijao,no sad mi više nije u tom caseu(oko pol godine je u pc-u preko sata uključen) i radi savršeno,tako da i ti probaj ili Y usb uzet ili ga ubaciti direkt u PC,ako neznaš reci pa da ti objasnim/o.

evilmage007@gmail.com skype evilmage007
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice