pozz,imam eksterni hard 500gb silicon power,kupio sam ga prije godinu dana i sve je bilo u redu. i danas ga probam upalit i kaže da ga moram formatirati i ne mogu otvorit dokumente a na njemu su slike,dokumenti, i sve važno za posao. hitno mi treba pomoć!!!!! HELP!!!!!! unaprijed hvala!
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Probaj ga učitati kroz neku linux distribuciju
pozz,imam eksterni hard 500gb silicon power,kupio sam ga prije godinu dana i sve je bilo u redu. i danas ga probam upalit i kaže da ga moram formatirati i ne mogu otvorit dokumente a na njemu su slike,dokumenti, i sve važno za posao. hitno mi treba pomoć!!!!! HELP!!!!!! unaprijed hvala!
Več su ti preporučili neki Linux, pa onda tako i odradi znači Linux Live DVD a sve ostalo imaš na dolnjem linku.Uglavnom nemoj ništa formatirat niti slučajno, prvo odradi sa LInux pa vidi jel moš normalno do podataka i ako ne možeš onda budemo podatke s tog diska kopirali na drugi način.
a šta je to? neki programi kao recovery ako misliš na to probao sam sa dva već programa i neće!
neće nikako daj reci taj drugi način!
a šta je to? neki programi kao recovery ako misliš na to probao sam sa dva već programa i neće!
Linux nije recowery program nego operativni sustav poput XP,Vista Win 7....kuziš?
Skineš ga,(ja vise preferiram Ubuntu)pripečeš na CD i pokreneš ga bootanjem sa samoga CD-a,dakle ne moras nista instalirati i imas OS sa kojime mozes sve raditi kao i u Windowsima!
U linuxu fino vidis jel mos otvoriti externi!
Kontaš?
Eto to ti je nacin!
e sad kontam hvala ;)
Nadam se da si odradil kako spada sa Linux, upute imaš jer ako nisi napravil prema uputama onda ništa kaj drugo.Sad probaj odradit preko Minitool Power Data Recovery, u njemu češ prvo preskenirat taj vanjski disk sa njegovim modulom "Damaged Partition Recovery".Sve upute imaš na dolnjim linkovima, pa to pročitaj i obati pažnju na verziju Minitool programa i onda neka skenira disk ako treba i preko noči normalno.
Ako kroz Damaged Partiton Recovery modul, ne budeš mogel spasit ili prebacit sve podatke onda budeš skeniral taj disk i kroz modul "Lost Partition Recovery" i kad to odradiš onda javi razultate.
http://www.bug.hr/forum/topic/ostale-softverske-teme/lista-besplatnog-softvera/30365.aspx?page=7&jumpto=1521735&sort=asc&view=flat
http://www.bug.hr/forum/topic/razni-hardverski-problemi/usb-error-hitno-trebam-vazne-podatke/99822.aspx?page=0&jumpto=1928533&sort=asc&view=flat
evo probap sam sa ubuntu ali ne mogu ga otvorit di treba ići da ga otvorim???