DVD RW ne očitava DVD-ove

poruka: 38
|
čitano: 24.405
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

- Imam problem sa DVD RW-om, neće da očitava DVD-ove. CD-ove očitava i mogu snimat CD-ove. A DVD 'očita' k'o prazan CD.DVD RW (Optiarc DVD RW AD-7173A).

- Ako imate kakav prijedlog, il' ako je neko im'o sličan problem nek' pomogne kroz komentare.

- Ja mislim da je do firmware-a, al' problem je što nisam nigdje pronašo da download-ujem firmware. Imaju neki sajtovi, al' samo prebacuju sa sajta na sajt. Ako imate link, postavite.

- Hvala unaprijed ! {#}

0 0 hvala 0
17 godina

Koliko je stara pržilica?

Ja sam imao 2 takva slučaja. Kod jednog nije čitao CD-ove, a  kod drugog, kao i kod tebe DVD-ove.

Tu ti firmware ne pomaže, otišao ti je laser na pržilici.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

a teško to naći

http://www.softwaredriverdownload.com/optiarc_ad-7173a_dvdrw_firmware.html

ako je starija od godinu, dvije, vjerojatno je kolega gore u pravu.

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.12.2010 11:27 (Bugofil).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: DVD RW ne očitava DVD-ove

Kupiti drugi. Najjeftiniji sa najduzom garancijom.

:)
17 godina
neaktivan

Najednostavniji metod ispitivanja a uz to i iskljucivanja Windowsa kao uzrok je botanje sa DVD botabilnog medija ili botanje sa botabilnog USB-a na kojem ima Hiren`s ili bilo koju live distru Linuxa.

Pokusaj botati tako i pokusaj ocitati sadrzaj DVD-a. Ako ide onda uzrocnik su Windowsi i (ili) program za snimanje koji imas. Isto tako iskljuci, deinstaliraj ili privremeno onemoguci aplikacije kao sto su Alcohol, Dameon toolsi, Power ISO itd.

Probaj skinuti img burn. Isprobaj kablove ...pogotovo ako je SATA a ako imas 40 pin IDE kabel zamjeni ga za 80 zilni

Bruce Willis and explosions have a long history of friendly cooperation
17 godina
neaktivan
logic kaže...

Inace logicni je u pravu. Izgubit ces mnogo vremena i vjerojatno baciti u vjetar brdo diskova dok ne uklonis problem a to ce stajati vise od novog.

Ja imam LG GH22NS40 i zadovoljan sam.

17 godina
protjeran
logic kaže...

tako je druže.

ja kupio isto Sony optiarc prije 2 mjeseca s 2 god garancije.

nudili oni meni nekakve Asuse, pionire subotica, lajtone, a ja jok brale, ti imaju godinu dana garancije a ovaj 2 godine ;)

17 godina
neaktivan

Ma sve je to isti drek. Ne bi me zacudilo da se svi stancaju na jednoj traci i samo prednje maske mijenjaju.

16 godina
neaktivan

Da ne otvaram novu temu, i ja isto imam problem u vezi optike. Čitač je Sony neki, star 4 godine, do prije mjesec dana radio normalno, čitao sve cd-ove, dvd-ove i pržio cd-ove i dvd-ove. Onda je jednostavno prestao čitati i jedno i drugo. Flashao sam 2 puta, nije pomoglo. Jel on sad sigurno krepao tako da znam da mogu otić po novi ili se može popraviti?

Gray Fox
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nema tu popravke. Ko ce ti popravljati nesto sto kosta 150 ili koliko vec kn. Baci i kupi drugi ali prije toga pokusaj sa live cdom nekim ili na drugom kompu kao sto lazarus rece.

15 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...

Najednostavniji metod ispitivanja a uz to i iskljucivanja Windowsa kao uzrok je botanje sa DVD botabilnog medija ili botanje sa botabilnog USB-a na kojem ima Hiren`s ili bilo koju live distru Linuxa.

Pokusaj botati tako i pokusaj ocitati sadrzaj DVD-a. Ako ide onda uzrocnik su Windowsi i (ili) program za snimanje koji imas. Isto tako iskljuci, deinstaliraj ili privremeno onemoguci aplikacije kao sto su Alcohol, Dameon toolsi, Power ISO itd.

Probaj skinuti img burn. Isprobaj kablove ...pogotovo ako je SATA a ako imas 40 pin IDE kabel zamjeni ga za 80 zilni

Evo, ja imam problema sa učitavanjem dvd medija, probao sam ovo što si ti rekao i vidi vraga, radi!!! Znao sam da je nešto do alcohola 120%,  jer bi mi neki put učitalo dvd medij, a neki put ne. Samo ja sad imam najvećih problema sa deinstalacijom alcohola (ne želi se deinstalirati) pa što mogu napraviti da ga skroz maknem?

17 godina
neaktivan

@Cevi

Ovo sam nasao na Alcohol forumu

1. Uradi System Restore prije svega! Alcohol i srodni njemu programi se ukopavaju duboko u sistem.  
  2. Downloadaj trial Revo Uninstallera Pro ili iskoristi besplatnu inacicu 

For version 1.9.5.3105  (valjda radi i na drugim verzijama, prvo stopiraj/disejblaj Alcoholov service. Upisi u RUN services.msc i potrazi ga)

1.run "regedit"
2.Find "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall\{E9F81423-211E-46B6-9AE0-38568BC5CF6F}", then delete that.
3.Find "HKEY_CLASSES_ROOT\Installer\Products\32418F9EE1126B64A90E8365B85CFCF6", then delete that.

Then to remove Alcohol driver you need to start Regedit then go to HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services here you should find the Keys for the Alcohol Driver in version 1.9.2.1705, 1.9.5.2722 or 1.9.5.2802

a347scsi and a347bus, or
in version 1.9.5.3105  

vax347s and vax347b,

delete these Keys and remove corresponding files from Windows\System32\Drivers folder.

Re boot your PC.

For the SPTD versions

Download the SPTD Standalone Installer run it and choose uninstall.
Navigate to the ALcohol 120 program folder and run the uninst.exe to uninstall Alcohol or Delete the Alcohol folder and registry entries if the uninstaller does not work.

15 godina
neaktivan

Ajme hvala ti puno, idem sad se malo pozabaviti sa time pa javim. Ja sam htio ovih dana kupiti novu pržilicu zbog toga, sva sreća što sam naletio na ovu temu. Još jednom hvala.

17 godina
neaktivan

Javi da li je sve proslo u najboljem redu.

BTW

Zasto si morao/moras koristiti Alcohol 120%. Zar se ne mozes snaci sa Power ISO-m (ako ti je zbog mountanja i przenja ISO datoteka)?

Alcohol izbjegavati u sirokom luku

15 godina
neaktivan

Nije dobro prošlo, jer izgleda da nema alcohol servisa, a nema niti u registriju njegov uninstall. Čini mi se da kad sam prije radio njegov uninstall da je pobrisao registar i servis, ali nije program, znači da se samo djelomično deinstalirao, pa su mi ostali i njegovi virtualni drive koje ne mogu nikako unmontirati jer čim to probam smrzne se alcohol.

17 godina
neaktivan

Opet instaliraj Alcohol i pokusaj ponovo.

Da bi vidjeo uredaje (drivere) koje se ne prikazuju niti kada imas ukljuceno show hiden devices uradi ovo:

To view a list of previously attached (nonpresent) devices

At the command prompt, type:

Devmgmt.msc set DEVMGR_SHOW_NONPRESENT_DEVICES=1

In Device Manager, on the View menu, select Show hidden devices.

Cijeli clanak na Microsoft TechNet-u

Kada ovo uradis idi u safe mode ili utipkaj tu komandu kada si u safe modeu i tada pokusaj uninstall u Device Manageru (bit ces iznenaden koliko se sr4nja nakupi tamo ....bivsi stickovi, bivsi driveri necega itd.)

Zatri sve tragove Alcohola i ako i dalje nece onda deinstaliraj CD/DVD Rom, odaberi Shut Down (ne restart) bootaj sa Windows CD/DVD-om i uradi popravak.

Ako ni ovo ne pali onda stisni zube i lagano preinstalacija

16 godina
protjeran

evo nešto mog iskustva kako je reka kolega zaobiđite nelegalni arkohol 120% ako ikako možete jer če te samo imat problema

a sad dvd cd čitači Plexstor znače oni stariji o čemu ja pišen davne 99g san za 1800kn kupija plexstor dvd konbo koji radi još i danas pitate se zašto zato što je plexstor mercedes među dvd pržilicama i romovima jedan od najboljih dvd konbo na svjetu

oču reči da ako vam nakon godinu ipo počme štekat dvd od 150kn to je sasvim normalno zamjenite novim od 150 kuna ili ako ste u mogučnosti nešto od ovih ljepodana koji su napravljeni da traju

http://www.plextor-digital.com/index.php/Products/

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
To je bilo nekad.
17 godina
protjeran

evo u Linksu Lg po 139 kn 2 god garancije.

ne isplati se otvarat temu više "prža mi ne čita CD" {#}

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...

Opet instaliraj Alcohol i pokusaj ponovo.

Da bi vidjeo uredaje (drivere) koje se ne prikazuju niti kada imas ukljuceno show hiden devices uradi ovo:

To view a list of previously attached (nonpresent) devices

At the command prompt, type:

Devmgmt.msc set DEVMGR_SHOW_NONPRESENT_DEVICES=1

In Device Manager, on the View menu, select Show hidden devices.

Cijeli clanak na Microsoft TechNet-u

Kada ovo uradis idi u safe mode ili utipkaj tu komandu kada si u safe modeu i tada pokusaj uninstall u Device Manageru (bit ces iznenaden koliko se sr4nja nakupi tamo ....bivsi stickovi, bivsi driveri necega itd.)

Zatri sve tragove Alcohola i ako i dalje nece onda deinstaliraj CD/DVD Rom, odaberi Shut Down (ne restart) bootaj sa Windows CD/DVD-om i uradi popravak.

Ako ni ovo ne pali onda stisni zube i lagano preinstalacija

Evo da se javim, sad sve šljaka{#} čita dvd cd bez problema, još samo da nađem koji prazni dvd pa da ga probam zapržiti, i to je to. Hvala ti na pomoći!

17 godina
neaktivan

Instalirao si ponovo i deinstalirao? Bas me zanima koju si metodu upotrebio

14 godina
neaktivan
Matozan kaže...

Koliko je stara pržilica?

Ja sam imao 2 takva slučaja. Kod jednog nije čitao CD-ove, a  kod drugog, kao i kod tebe DVD-ove.

Tu ti firmware ne pomaže, otišao ti je laser na pržilici.

DVD RW j estar 3 godine. Mada sam skeptičan što se tiče toga da je otiš'o laser. Iz par razliga. Očitaje CD-ove, prži CD-ove, očitaje boot-ovane DVD-ove...da je laser pokvaren ne bih očitavalo ništa.

Bugofil kaže...

a teško to naći

http://www.softwaredriverdownload.com/optiarc_ad-7173a_dvdrw_firmware.html

ako je starija od godinu, dvije, vjerojatno je kolega gore u pravu.

- I ja sam isto to bio naš'o al' ako si prob'o download-ovat vidio si da samo prabacuje sa sajta na nast. Tako da je taj link ne upotrebljiv.

- Da se zahvalim i svima vama koji su pomogli, al' nažalost DVD RW nije proradio. Boot-uje DVD al' ga ne očitaje u Windows-u. Windows je čist star samo 1 dan (a ni prije ga nije htjelo očitavat), prob'o sam sve vaše savjete i još dosta toga, al neide. Tako da sam ja odusto od ovog DVD RW-a. Al' i dalje me kopka šta mu je jer se do sada nisam susreo sa ovakvim problemom, nikad.

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.12.2010 9:55 (Zizy94).
17 godina
neaktivan

Laser za CD i DVD nije isti tako da nije neobicno da sa cd -ovima radi uredno ali sa dvdovima nista.

15 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...

Instalirao si ponovo i deinstalirao? Bas me zanima koju si metodu upotrebio

Probao sam instalirati,pa deinstalirati ali je zapelo na samoj instalaciji, pa sam pobrisao alcohol ručno, zatim ušao u safe mode i deinstalirao virtualni drive od alcohola.

14 godina
neaktivan
logic kaže...

Laser za CD i DVD nije isti tako da nije neobicno da sa cd -ovima radi uredno ali sa dvdovima nista.

OK ! A zašto onda može očitati boot DVD ?! Boot-ovan DVD očita bez ikakvih problema. Ako možeš mi to samo odgovoriti.

Pozzdraw

17 godina
neaktivan

Ako je SATA ustekaj ga na drugi port maticne a ako je IDE ili ga ostavi samog na kanalu kao master (i namjesti jumpere) ili isto tako mu promjeni mjesto prikljucka na maticnoj..ako imas viska IDE konektora.

Ako koristis Nero ili ga nadogradi ili promjeni book type (nacin snimanja) u DVD-R

17 godina
neaktivan
Zizy94 kaže...
logic kaže...

OK ! A zašto onda može očitati boot DVD ?! Boot-ovan DVD očita bez ikakvih problema. Ako možeš mi to samo odgovoriti.

Pozzdraw

Ocigledno problem sa softwareom i da je uredjaj ispravan.

14 godina
neaktivan

ISUSE JA CU POLUDIt, MOLIM VAS JEL MI MOZE OVO NEKO objasnit kaj da napravim:

kupio sam novi komp prije 2 tjedna,przi dobro ali nije stvar u tome.....

ja sprzim npr crazies film (KOJI MI INACE ODLICNO RADI NA KOMPU I ZVUK I SLIKA ) i ubacim ga u dvd i onda mi se ucitaju oni sponzori npr Warner bros itd... prode 25 sec i stane i sam izbaci na glavni izbornik da stisnem opet play!!!!!!

POMOC!!!!!!

imam  vivax dvd palyer,format  filma je XVID ( mpeg4 koji podrzava moj dvd ) inace sam przio ovakve formate i radili su ,tj. 4 nisu (  gotovo isti problem )

P.S. :

NEMOJTE MI SLATI KOMENTARE TIPA OVIH:

1) jel ti dvd cd ispravan ,jel izgreban,jel ima dosta memorije.....

2) skini novi program za przenje [iam nero 10 koji ce mi kur** drugi ]

3) kupi novu przilicu ( zas bi kupio novu ako kad ubacim film  na frendovom kompu koji sam sprzio na svom kompu radi,ali na njegovom DVDplayeru isto ne radi!!!!!!! )

i takve slicne...

ocu direktne upute treba a ne nagadanja nekih budala koji sam bezveze odgovaraju na teme.... nek onaj ko zna tocno sta treba ili bar priblizno,napise!!!!!!

HVALA!!!!!!!!!

0 imam isti problem
Moj PC  
0 5 hvala 0
16 godina
neaktivan

imama filing da ti nitko neće odgovoriti...pozdrav zemljaninu

MMA is not game , MMA is life!!!
Moj PC  
3 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
Slazem se sa kolegom iznad. Kad budes pristojno pitao tj. zamolio da ti neko odgovori onda ti mozda neko i odgovori. Ponasas se kao da ti mi moramo pomoci. Ne moramo. Ukazi postovanje forumasima i oni ce tebi.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice