Digital Caviar Black vs OCZ Vertex 2 OCZSSD2

poruka: 9
|
čitano: 1.821
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Ako vas muči kupnja između HDD i nove tohnologije za pohranu podataka zvane SSD....Cjena Western Digital Caviar Black je oko nekih 0,11$ po gb a dok cjena SSD je 1080 $ po gb....Brzina čitanja Western-a je nekih 100Mb/s...a Vertex-a brzina čitanja je 250 Mb/s.....Brzina pisanja Westernovog HDD je od 50 do 70 mb/s a dok Vertexov SSD ima brzinu pisanja čak ok 200 do 250 mb/s...vjek trajanja ovoga HDD i ovoga SSD je velika čak 500 000 sati razlike....dok ovaj HDD može raditi do 1 500 000 sati a SSD radni vjek je 2 000 000 sati (zapanjujuće).....razlika između šifriranja je sljedeća HDD može prebrisati podatke dok kod SSD je potrebno sigurno brisanje značajki ili ukopno kodiranje particije....i još jedan važan podatak koji muči dosta ljudi je osjetljivost na udarce Westernov HDD je veoma osjetljiv na udace i na vibraciju pa tako može doći do pucanja ali dok kod Vartex-ovog SSD je potpuno drugačija stvar on je otporan na udarce i vibracije.....

Moje osobno mišljenje i moj osobni dojam je taj da je Wartex-ov SSD puno bolji os Western-ovog HDD

0 0 hvala 0
15 godina

Um, what was that?

Prava zarada, 0.02 po kliku, dobio sam 50 dolara a koristim ga 10 dana, preporuka! Link:http://bux.ratovi.net/?r=petarvarga

2 0 hvala 0
14 godina
Re: Digital Caviar Black vs OCZ Vertex 2 OCZSSD2
Kako možeš uspoređivat hdd i ssd.Caviar Black je odličan i brz hdd ali nije ni približan ssd-u
16 godina
neaktivan

ma znam....ali htio sam ih usporedit da se vidi razlika u cjeni brzini i u sveme jer me lagano živciraju priče kako je HDD isplatnije kako je SSD skup i te gluposti

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

WTF 1080 dolara po GB ??? misiš 10,8 dolara ? i Samsung F3 Spinpoint 1 TB je bolji i jeftiniji od WD CB tako da je on više isplativiji i kao što je rečeno, nemreš mehanički disk sa SSD-om uspoređivat. običan HDD je dovoljan običnom korisniku dok bi ja SSD uzeo tek za neku profesionalnu upotrebu računala di je potrebna velika brzina diska

R.I.P. Steve Jobs 1955 - 2011
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ispričacam se nije 1080 po gb već 1,080 po gb......ma nekužite šta vam hoću reć.....dosta ljudi gleda da za male pare uzmu nešto kvalitetno i nešto brzo i govore da se SSD neisplati uzimat....po meni se isplati uzimat ako ćeš držat server za neku igru i tako nešto...a običnim ljudim se neisplati jer je skupo za njih

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

sviđa mi se kako si u toku teksta promijenio iz vertex u vartex pa naposlijetku u wartex.

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

hahahah ma nabrzinu piso pa se slučajno zaletilo hehehehehe

15 godina

HDD je bolje kupiti za storage a ssd trenutno za boot drive...

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice