Čudno ponasanje hard diska

poruka: 20
|
čitano: 4.038
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Čudan HDD lol

Bok, nov sam, i pitanje imam :D

Imam jedan Seagate od 250 Gb, 7200.10, I kad ga priključim u komp, sa drugog HDD-a koji ima 80 Gb na kojem su Windowsi, Onda mi treba doslovno 30-60 minuta da se Windowsi pokrenu, dok maknem taj HDD od 250 Gb, Sve supač radi, sad jel se može to nekak popravit?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Čudan HDD lol

Jel bi itko znao o cem se radi??

Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
Čudan HDD lol

dajte pliz fkat mi treba taj HDD

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Čudan HDD lol

jesi li probao mjenjat master/slave na HDD-ovima...dali ti drugacije pišti PC kad se boot-a!

Bolje biti 100 godina bogataš nego 7 dana siromah .............Slažem se!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Čudan HDD lol

sta ti je na drugom disku?

Jesi probao prikljuciti na neki drugi sata port? ako je sata.

Pogledaj one jumpere pozadi i namjesti da ti taj od 80 bude master a taj od 250 slave.

We are born naked, wet, and hungry. Then things get worse. It's better to keep your mouth shut and give the impression that you're stupid than to open it and remove all doubt.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Čudan HDD lol

sad mi je 250 master, al sam probo i da mi je 250 master, nece. BTW moj komp ne pisti dok boota!

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.11.2009 15:59 (Ult.GamerXFX).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Čudan HDD lol

ugasi pc i odspoji sata kabel od novog hdd-a,naponski ostavi spojen

upali pc,kad podigne os spoji sata kabel

kad os prepozna hdd-formatiraj taj novi hdd

pozi date struja netresne

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Čudan HDD lol

WTF???!! kaj se more sam nataknut SATA kabel?? kaj mi to nebu spržilo matičnu il HDD?????? E da, jos 1 stvar, HDD nije nov, dobio sam ga s HP kompom na kojem sad radim, garanciju sam spušil zato kaj sam zaljepil ventilator na kućište, i nemrem ga sad maknut XD

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: Čudan HDD lol

(udahni) ignoriraj poneke savijete jer mogu biti kobni.

-Vjerojatno je stari PC na SATA-150(I) pa prebaci jumper na disku (stražnja strana, pozicija 1-2) ili probaj s novijim driverom za kontroler (nVidia je bio jako bugovit).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan
ihush kaže...

(udahni) ignoriraj poneke savijete jer mogu biti kobni.

-Vjerojatno je stari PC na SATA-150(I) pa prebaci jumper na disku (stražnja strana, pozicija 1-2) ili probaj s novijim driverom za kontroler (nVidia je bio jako bugovit).

ummm.... hmmmph....ja sam noob, ima 4 ona pinova na HDD-u za  jumpere, sad nema nijednog na 250 HDD-u koji mi ne radi, a na 80 gb mi je na poziciji 2. e da, kakve veze ima Nvidia sa Seagateom???!

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.11.2009 16:48 (Ult.GamerXFX).
16 godina
Ult.GamerXFX kaže...
..

, kakve veze ima Nvidia sa Seagateom???!

-nVidia -nikakve, proizvodi kontrolere (među ostalim), to je upravo dio na MBO koji služi spajanju... ;-)) ako imaš jumper (nekad se ne dobije, a to je spec. mali... ugl. treba spojiti 1-i-2.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
Ult.GamerXFX kaže...

WTF???!! kaj se more sam nataknut SATA kabel?? kaj mi to nebu spržilo matičnu il HDD?????? E da, jos 1 stvar, HDD nije nov, dobio sam ga s HP kompom na kojem sad radim, garanciju sam spušil zato kaj sam zaljepil ventilator na kućište, i nemrem ga sad maknut XD

necetise nista sprziti ako nediras naponske kablova,a sata  kablove mozes slobodno iskopcavat i ukopcavat

akosi neiskusan i neznas sto diras onda bolje nediraj i dovedi nekokog sa vise iskustva

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.11.2009 17:02 (zzz).
15 godina
neaktivan
Čudan HDD lol

ma znam kaj je SAA kabel i to sve znam, sam me zanimalo kaj nemogu sprzit nekaj,ok, probat cu....

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Čudan HDD lol

Evo, ukljucil sam ga sad, ne kuzi ga windows, driveri mozda?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Ult.GamerXFX kaže...

Za HDD ti ne trebaju driveri.

Idi desnom tipkom na my computer, pa onda manage i kad se otvori idi na Disc Management, i tu bi ti trebao biti taj disk od 250 i tu mu dodjeli slovo i formatiraj.

We are born naked, wet, and hungry. Then things get worse. It's better to keep your mouth shut and give the impression that you're stupid than to open it and remove all doubt.
15 godina
neaktivan
goodye kaže...
Ult.GamerXFX kaže...

Za HDD ti ne trebaju driveri.

Idi desnom tipkom na my computer, pa onda manage i kad se otvori idi na Disc Management, i tu bi ti trebao biti taj disk od 250 i tu mu dodjeli slovo i formatiraj.

nema ga ni tam, probo sam prije ga jos formatirat s onim windows original cd-om, pisalo je" unknown error occured cannot format"

17 godina
neaktivan

ajde lijepo ostavi samo taj disk skopcan.. bootaj PC nekim od dijagnostickih CD-ova i pokreni nekakav disk test. provjeri prvo disk.

“Freedom, morality, and the human dignity of the individual consists precisely in this; that he does good not because he is forced to do so, but because he freely conceives it, wants it and loves it.&
15 godina
neaktivan
Čudno ponasanje hard diska

more UltimateBootCD?

EDIT: Ok, uspio sam uc u windowse bez problema s ukljucenim oba dva HDD-a, sad mi pise Searching for preconfigured driver folders...

ovak je

[URL=http://img248.imageshack.us/i/fdhdfhdfhd.png/][IMG]http://img248.imageshack.us/img248/8435/fdhdfhdfhd.th.png[/IMG][/URL]

vec me zivciraju malo kompovi :D prvo graficka oce-nece, sad jos i ovo.... :O

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.11.2009 16:16 (Ult.GamerXFX).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ult.GamerXFX kaže...

sad mi je 250 master, al sam probo i da mi je 250 master, nece. BTW moj komp ne pisti dok boota!

Biser mjeseca!!!! LOL

15 godina
neaktivan
Mike Litoris kaže...
Ult.GamerXFX kaže...

Biser mjeseca!!!! LOL

a dobro ajde, slucajno :D sad mi je ovo "Searching preinstalled drivers bla bla bla, vec par sati, nista.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice