Bootabilan DVD

poruka: 32
|
čitano: 9.459
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
RE: Bootabilan DVD
patch123 kaže...

ISO normalno bootao, ali nebi imao spomenute drivere ('F6').

snimanje windows 7 je bilo na brzini 16x (isto koliko podržava i čitač dvd-a na starom kompu,na njemu piše 16x)

kako misliš kvaliteta medija ??'

znam da se za virtualce može direktno mountati .iso ali ja sam htip provjeriti je li on dobro spržen na cd/dvd...

- uf!

-piše 16? pa što?

(govorimo o DVDu?) trenutne brzine snimanja DVDa su od 1-2x, 4-8, i iznad kao 16-20...x.

Kad ubaciš prazan medij, soft (kao nero) ga prepozna i ponudi izbor mogućih brzina ovisno o pržilici i mediju. -Deafaultno max tj 16x

-ali instalacija je (posebno Boot), jako osjetljiva na kvalitetu zapisa, tako da uz kvalitetu snimalice, medija i brzina snimanja ima utjecaja. (kao automobili.. nisu svi sigurni na visokim brzinama)

-Za CD medije je preporučljiva brzina 4-8x za DVD do 4x. To je samo (moja) preporuka, ti odaberi bilo što (ali se nemoj onda čuditi lošem-random rezultatu..).

Dodaj u tu priču i samu kvalitetu praznih medija, usporedi cijene... današnji mediji, jeftiniji su od žvake, ali i kvaliteta/pouzdanost im je niža. Određeni broj škartova se podrazumijeva...

I npr izbjegavaj snimanje do punog kapaciteta, jer su pri kraju izuzetno nepouzdani (npr Kvarkov medi radi do 3.8-4GB, 4.3 je samo slučajnost).

Također, izbjegavaj spec.alate kao Alcohol i sl. jer njihova namjena je emuliranje 'bad sekrtora' i ostalih zaštita, ignoriraju sve greške... -takav bootCD ti je 'lutrija'...

Ako je image u nekom 'endemskom' formatu (mdf, uif, cif...), možeš ga konvertitati u iso. npr MagicDiskom.

Dakle, kad sve zbrojiš, radije se strpi par minmuta snimajuči nanižoj brzini (mada nema 100%tnog pravila).

btw. brže ti je restartati PC i na njemu provjeriti, nego zbog tog pokretati VM.. koji može raditi s ISOm. U slučaju problema s računalom bolje je da znaš da boota na tvojem PCu, nego na sto drugih (i virtualnih..).

-Drugo rješenje je USB-boot, ali postoje stotine problema, za koje trebaš tjedan dana isprobavati dok ti proradi, no onda je nekoliko puta brže i praktičnije od CD-DVDa....

btw. -realne (stvarne) brzine koje player može isporučivati su cca 5-6x za čitanje npr DVD-videa, jer postoji i zaštita, potreba za dekodiranjem regionalnih kodova itd. To je samo usporedba da dobiješ osjećaj između napisanih i stvarnih brzina.

- Za test štopaj vrijeme i snimi DVD na x4 i na x16 -razlika nije x4?

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan
Bootabilan DVD

ja uvijek snimam na relativno niskim brzinama (odaberem najnižu ili neku pri dnu)

idući dvd ću snimati na najmanjoj brini i vidjet ću hoće li bootati na starom kompu...

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice