ATA disk u prijenosni disk usb

poruka: 8
|
čitano: 4.847
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran

Imam stari hard disk ATA od 40 gb koji bi htio iskoristiti kao prijenosni usb disk za igre,programe itd. Zanima me kako mogu napraviti da bude prijenosni disk i da ga mogu uštekavat preko usb-a?

Nezz jel se to može!Ali bez nekakvih externih kućišta!

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.1.2010 20:31 (Robi959).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Treba ti ovakvo kučište za vanjski disk

LINK

Samo staviš disk unutra, pospajaš konektore između diska i USB kontrolera i zatvoriš kučište i imaš eksterni disk

And even in the darkest nights, I'm a Thug for Life
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
RE: ATA disk u prijenosni disk usb
Robi959 kaže...

Imam stari hard disk ATA od 40 gb koji bi htio iskoristiti kao prijenosni usb disk za igre,programe itd. Zanima me kako mogu napraviti da bude prijenosni disk i da ga mogu uštekavat preko usb-a?

Nezz jel se to može!Ali bez nekakvih externih kućišta!

Ja imam istu situaciju. Zanima me jel se može kupiti kakav IDE na USB adapter ili baš moram imati eksterno kučište?

PS: Ako je jedino riješenje kućište, gdje ima najjeftiije?

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.
16 godina

-postoji i adapter (žice bez kućišta)

-za 3.5" HDD treba napajanje-ispravljač, samo 2.5" može raditi preko USB-napajanja (sigurnije Y-kabel).

-btw, 40GB je malo, ako kupuješ adapter ili kućište, za isti iznos možeš kupiti cca 16GB flash disk... -manji, jednostavniji. Uskoro i 32GB za isti iznos.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

0 0 hvala 0
17 godina
ihush kaže...

-postoji i adapter (žice bez kućišta)

-za 3.5" HDD treba napajanje-ispravljač, samo 2.5" može raditi preko USB-napajanja (sigurnije Y-kabel).

-btw, 40GB je malo, ako kupuješ adapter ili kućište, za isti iznos možeš kupiti cca 16GB flash disk... -manji, jednostavniji. Uskoro i 32GB za isti iznos.

Imam ja već 16 GB flash disk. Samo mi je šteta baciti taj stari 40 GB disk.

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.
17 godina

3,5 " eksterni disk treba vanjsko napajanje. Jel to treba nekakav poseban adapter ili što već? Kolko to košta?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Igor kaže...

3,5 " eksterni disk treba vanjsko napajanje. Jel to treba nekakav poseban adapter ili što već? Kolko to košta?

-'cigla na žici' plus kabeli.. -cijena od 150-400 kn, zato i kažem da se ne isplati... -najviše zbog (ne)praktičnosti.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
neaktivan

Ima kineza na eBayu za 60kn (tko se usudi) Namigiva

Could it be, nothing that you learned from ash and debris?

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice