2,5" disk iz eksternog kućišta u laptop?

poruka: 6
|
čitano: 2.683
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Da li se bilo koji 2,5" disk iz eksternog kućišta može prebaciti u laptop?

Neki se prodaju kao "eksterni", "mobile", "portable" itd, a ono što me generalno zanima jest da li su svi iste debljine?

Pod debljinom mislim na sami disk, iako debljina kućista varira i po 7-8mm, pa me brine ako da nije i disk deblji?

Ultimativni cilj mi je izvadit disk iz eksternog kućišta i ubaciti ga u hdd external bay na mjesto dvd-a.

Vidim da su diskovi u eksternim kućištima jeftiniji, što mi i nema baš smisla, osim ako nisu na neki način sporiji.

Ne sjećam se sad konkretnog modela, ali vidio sam jedan eksterni disk koji ima isti rpm, isti količinu keša, isti kapacitet, a 15% je jeftiniji.

Sad je baš na ebayu otišao jedan eksterni WD 2TB za 600kn. Kod nas ga nema ispod soma kuna (a Toshiba je 50-100kn jeftinija, ali opet skupo).

Slušaj mater!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

- Bitna je debljina, na to moraš pazit.

- Ako stavljaš HDD u laptop na mjesto DVDa, onda u specifikacijama ladice u koju stavljaš taj disk piše koje debljine podržava, onda pronađeš disk te debljine.

- A što se tiče extrenog diska, pronađeš model toga extrenog diska, malo pogledaš po forumima koji HDD je ugrađen u kućište, onda odeš na stranicu proizvođača samog diska i vidiš njegovu debljinu, prema tome znaš da li se isplati raskopati kućište, izvaditi disk van i staviti ga u laptop na mjesto DVDa.

- Još na nešto moraš pazit, WD My passport naprimjer ne možeš izvadit iz kućišta i stavit u laptop, on je trajno povezan sa kućištem u kojem se nalazi, nema onaj adapter SATA na USB, pogledaj ink.

http://blog.wisefaq.com/tag/my-passport/

- Nažalost ja sam morao ovo naučit na teži način, svoj My passport sam raskopao da bi vidio ovo, što ti budeš pročitao na linku.

- Na to isto obrati pozornost, ne znam kako je to kod drugih proizvođača i drugih modela, ali treba pripazit.

--- Rijeka se prepoznaje plivanjem, a čovjek razgovorom. -- Sva pitanja i nejasnoće molim na PM. Hvala :D
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.9.2013 14:12 (Valentin17).

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: 2,5" disk iz eksternog kućišta u laptop?

Hvala na upozorenju, baš sam bio ozbiljnije bacio oko na taj WD.

LOL -> "Western Digital took a perfectly good SATA drive, and bastardised it with a permanent USB adapter" :)

Slušaj mater!
14 godina
Burs kaže...

LOL -> "Western Digital took a perfectly good SATA drive, and bastardised it with a permanent USB adapter" :)

- A da, želi se spriječit da ti u njihovo kućište stavljaš drugi disk ili obratno, to je šteta velika.

- Ali ono što mene smete je to, ako se tebi recimo nakon nekog vremena počne gubiti kontakt na onom prednjem utoru diska, ti moraš bacit sve.

--- Rijeka se prepoznaje plivanjem, a čovjek razgovorom. -- Sva pitanja i nejasnoće molim na PM. Hvala :D
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.9.2013 14:48 (Valentin17).
17 godina
neaktivan

I to baš onaj kontakt koji traje za duljinu garancije + 2 dana :)

Slušaj mater!
14 godina
Burs kaže...

I to baš onaj kontakt koji traje za duljinu garancije + 2 dana :)

- A moguće, iako moj radi več blizu 5 godina, ali izbjegavam iskapčanje kabela iz diska.{#}

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice