2 SATA diska i sata pržilica

poruka: 8
|
čitano: 2.358
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
2 SATA diska i SATA pržilica

Ovako, trenutno imam sata 2 disk od 160 GB i sata pržilicu, u biosu mi je sata konfigurirana kao IDE.

Jesam li napravio grešku što nisam konfigurirao kao AHCI?

I druga stvar, sutra idem po disk od 1TB, kako onda konfigurirati satu kad budem imao 2 diska i pržilicu?

Ne trebam nikakav RAID 0 ili 1, tj. ne zanima me ni brzina ni sigurnost podataka, a volio bih da mi se diskovi prikazuju odvojeno u My Computeru.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pa gle zar je moguce spojiti diskove u jedno ?!?

Nemam potpis osim na licnoj
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Neznam kakvu maticnu imas ali takodjer imam spojeno kao i ti. U biosu mi na ide te je na prvi sata port prikopcan jedan disk, na drugi sata port drugi disk, na treci sata przilica. Ako hocu mogu slobodno ukopcat jos jedan disk na sata konektor i to je to.

World championships: 7, GP started: 250, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,369

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: 2 SATA diska i sata pržilica

Ja sam pod dojmom da kad se odabere raid 0 ili 1 onda dva diska prikazuje kao jedan logički, budući da kod raid 0 piše po obadva diska a kod raid 1 samo radi backup.

Ali dobro, nema veze budući da ne mislim nikakav raid koristiti (iš iš od mene Smijeh).

Samo me zanimalo jel potrebno raditi nešto specijalno sad kad stavljam drugi disk.

F1-IVO zahvaljujem na odgovoru, matična je ASRock ConRoeXFire-eSATA2, ima 4 SATA porta. Ostavljam na IDE i samo prikopčavam novi disk.

Pozdrav

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.1.2010 18:03 (blacko).
17 godina
neaktivan
blacko kaže...

F1-IVO zahvaljujem na odgovoru, matična je ASRock ConRoeXFire-eSATA2, ima 4 SATA porta. Ostavljam na IDE i samo prikopčavam novi disk.

Pozdrav

Tako ti je najjednostavnije bez nepotrebnog zamaranja sa raid poljima i slicno. Uzivaj.Cool

World championships: 7, GP started: 250, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,369
15 godina
neaktivan

Kupljeno, spojeno i sve radi.

Jedino je trebalo u Disk Managementu aktivirati i formatirati disk jer koristim XP i to je to.Cool

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
blacko kaže...

Kupljeno, spojeno i sve radi.

Jedino je trebalo u Disk Managementu aktivirati i formatirati disk jer koristim XP i to je to.Cool

Super. Reci samo koji si disk na kraju uzeo i po kojoj cijeni?

15 godina
neaktivan

Western Digital 1 TB Caviar Green 10EARS, 679 kn za cash. Boljeg izbora nije bilo u trgovini, nije baš black ali za storage je i green više nego dobar.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice