2 HDD-a

poruka: 3
|
čitano: 1.103
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
2 HDD-a

Uziman novi disk i sad me zanima kao iskemijat da su mi oba uštekana i rade.

Ovaj moj trenutni (stari) ima 80GB,SATA.

Iman jos jedan SATA konektor na maticnoj,napajanje je ok i iman ladicu mista.

Sad,ja bi u osnovi ugradija novi i instalira sedmicu na njega i napravija 2 particije (manje bitno).

Posto ovo nisan nikad radija,zanima me,kako to tocno kasnije izgleda u OS-u?

Ako mi boota sa ovog starog,on mi u principu diže win,ovisno o BIOS master/slave postavkama ako se ne varan,sta je onda sa ovin novin koji je recimo ugrađen i ima instaliran os?

Uđen u my comp i vidin C:/ i E:/ ili?

Racunan da ce mi ovaj novi bit bolji/brzi/data transfec/cache pa bi u principu tija samo njega konstantno koristit a ovaj drugi odnosno stari imat ukljucen i ready to store za stvari tipa filmova ili sta vec.

Rastega san pitanje al kuzite sta ocu rec.

Sweettooth
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
2 HDD-a

Samo spojiš oba. Ako želiš reinstalirati Win na novi disk, onda lijepo spojiš oba diska u komp, u BIOS-u podesiš Disk Boot Priority da na prvom mjestu bude novi disk te prilikom instalacije Windows-a napraviš systemsku particiju na koju instaliraš Windows. Kad digneš Win, desni klik na My Computer, Manage i u Disk Managementu napraviš drugu particiju za podatke, na nju kopiraš podatke sa starog diska i stari disk formatiraš. Ukoliko su ti na starom disku 2 partcije, možeš ih izbrisati u  Disk Managementu i napraviti 1.

Kad digneš Windows, C: će biti systemska particija na novom disku, D: će biti stari disk (ako ima 2 particije druga će biti E:), CD rom će biti E: (odnosno F:), a podatkovna particija na novom disku kad je kreiraš F: (odnosno G:). Kad središ sve podatke u Disk Managementu možeš preraspodijeliti slova particijama (samo one na kojima nije nijedan program instaliran).

Heart: _/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_ Brain: __________________________

2 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
2 HDD-a

Možeš koristiti oba.

Dakle situacija je slijedeća: ti sada na tom "starom" disku imaš instaliran windows, kada uđeš u windows samo u pržilicu ubaci instalacijski disk za sedmicu i pokreni instalaciju. Prije ovog koraka spoji novi disk na matičnu ploču, u My Computer ćeš vidjeti oba diska, dakle i stari i novi sa svim particijama, a na novome možeš i prije instalacije windowsa napraviti particije.

Kada pokreneš instalaciju windowsa odaberi novi disk i na njega instaliraj. To bi ti od toga trenutka trebao biti glavni disk,  ako to nije slučaj u BIOS-u moraš podesiti s kojeg diska se boota. Kada počneš koristiti novi windows na novome disku, sa windowsom i poda(t)cima sa staroga možeš što god želiš.

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
Moj PC  
1 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice