Sve o televizorima izdvojena tema

poruka: 1.785
|
čitano: 673.922
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Sve o televizorima
Crotiger kaže...
MEGATAMA kaže...

Ovi u Samsungu nisu normalni.....

Jučer je bilo 15 dana kako sam uzeo Samsunga S95B.

Ja sam fan samsunga i tizen Os a ali jednostavno tv nije to to, stabilniji mi je 4 godine star Samsung 4k nego novi OLED

Tv ima dosta softverskih problema koji će se možda sa vremenom riješiti.

Na primjer , ne kompatibilan je sa dosta STB ova od raznih proizvođaća.

Od A1 STB cijelo vrijeme forsira da vrti 480p rezoluciju dok A1 stb dolazi sa 4 k.

Pošto ga TV blesira i baca u ne postojeću rezoluciju prebacuje se na Automatski mod na kojem ne želi raditi.

Kupio sam više USB stickova, brzi SSD prijenosni disk i ponekad se desi da naslov koji reproduciram u sred gledanja ode out of sync zvuk i slika, ne može se popraviti nego resetiranjem TV iz struje na 10-15 sec pa onda radi.

Često briše, TV smart hub početni postavke, pa ne zapamti da se treba upaliti i pokrenuti zadnje što se na njemu vrtilo, i obriše recimo neki app sa početnog screena.

Ma mislim to su dječje bolesti koje očekujem da se isprave sa novim verzijama firmvarea , jer kontaktirao sam support od Samsunga , rekli su da nije za nositi na servis i što sada.

A da ne kažem da je podešavanje slike jako jako bezveze, nemam bolje rijeći , doslovno bolje je na , opet, 4 godine starom samsungu sa Tizenom.

Ah još jedna "sitnica". Zvuk je bezveze pretih a ako ga stavim da nije standard već poglašnjeno, onda krišti.

Morat ću investirati u soundbar za koji nemam mjesta.

I da, opet, i zvuk je bio bolji na 4 godine i 12" manjem Samsungu...

Mislim da će ovaj Samsung kod kčeri u sobu a ja sam bio dans na pol koraka da odem kupiti C21.

Što se tiće ovih puknutih panela i ostaloga, pregledao sam podrobno mog, sve je, u gabaritima.

Ali, moram reči što sam mislio da neću nikada, preskočite novi Samsung OLED dok se te neke stvari ne riješe, ali zvuk bu iopet ostao slab.

P.S. Nema SkyShowtime app. (U pregovorima su vele jedni i drugi...) 

Ne znam zasto im je takva situacija,na Q90R je softver bio dobar.

Ali oni su taj QDOLED izradili i izbacili naglavacke na trziste i to tek nakon sto ih je Samsung Display natjerao vrseci pritisak na vrh Samsunga.

Sada je prica potpuno drukcija jer su i u Samsung Electronicsu shvatili da je LCD na zalasku a micro led je godinama udaljen te im je ostao jedino taj qdoled tech.U 2023 ocekujem bolje modele u svakom zamislivom pogledu....

Sta ti ne odgovara kod nastelavanja slike?

Pretpostavljam da znas da Samsung ima forcan tone mapping i to ne mozes iskljucit ali koliko sam vidio movie mode ili kako se vec zove je dosta precizan.

16 godina
protjeran
Meni je na qn43qn90b katastrofalan izbornik za podešavanje slike. Ima samo 3 moda slike. Ne znam kako je na skupljem modelu. Općenito Tizen je katastrofa. Na sreću tv je vraćen.
Poruka je uređivana zadnji put sub 24.12.2022 19:43 (CroDexter).

0 0 hvala 0
4 godine
Meni na QN90A sve štima, slika se da fino poštelat, hbo, netflix i amazon apps doslovce lete. Valjda kak kog potrefi.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Cncrokaj kaže...
Meni na QN90A sve štima, slika se da fino poštelat, hbo, netflix i amazon apps doslovce lete. Valjda kak kog potrefi.

Ovo je OLED.

Mom bratu na QN 95 što je uzeo prije 3 tjedna ,je sve tip top .

I meni radi Netflix, Hbo i Amazon. Problem je što pobriše raspored smart huba i postavke.

Ali , zaboravio sam, problemi i sa EVO Tv prijemnikom, a A1 , zaboravi. Jednostavno gura kao da podržava rezoluciju samo do , čak nije točno već oko 480 p.

Očekivao sam od TOP modela da neće biti dječjih bolesti.

Sada sam samo potvrdio kaj se uvijek govorilo, prva generacija nečeg novog, zaboravi.

Ispeglat će to oni, ziher sam, ali da smeta, jbg a , smeta. 

Napisao sam samo svoju opasku kada netko gleda nov Tv, da može moju super kratkotrajnu upotrebu tog Tv a i dječje bolesti , vidjeti.

Ja da sam znao ovu ne kompatibilnost sa A1 STB om, da nema SkyShowtime, da USb reprodukcija zna se zblesirati, otišao bih prema LG C21 ili Sony 75 tici.

Lp 

6 godina

Čitaš ovo sve i da ne vjeruješ....kupiš top OLED od renomirane firme i onda željno isčekujes update softwera da bi možda sve radilo kako treba.Sve više sam sretan s svojim OLED-om od Phlilipsa, jedina telka nova koja bi došla u obzir je Sony...

12 godina
Blackcastle kaže...

Čitaš ovo sve i da ne vjeruješ....kupiš top OLED od renomirane firme i onda željno isčekujes update softwera da bi možda sve radilo kako treba.Sve više sam sretan s svojim OLED-om od Phlilipsa, jedina telka nova koja bi došla u obzir je Sony...

Pa Samsung je poznat u svojim oscilacijama vec godinama i godinama,jedna serija se raspada koliko je lose napravljena pa iduca bude vrh vrhova pa ona iduca opet losa i tako u krug.

Moje najgore softversko iskustvo je bilo sa Sonyem,najgori najtrzaviji Os na TVu(serija 8 2016) a takodjer i soundbar koji imam nije bas nesto softverski ali je zvuk dobar.

Najmanje problema sam imao sa LGom sto se tice softvera ali i Samsung Q90R je bio fantastican i softverom i izradom.

Ali zasto ti ne bi bio zadovoljan sa Philips oledom,pa i oni imaju apsolutno vrhunsku sliku i to su takodjer top end modeli.

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.12.2022 21:31 (MEGATAMA).
15 godina
MEGATAMA kaže...
Crotiger kaže...
MEGATAMA kaže...

Ja sam fan samsunga i tizen Os a ali jednostavno tv nije to to, stabilniji mi je 4 godine star Samsung 4k nego novi OLED

Od A1 STB cijelo vrijeme forsira da vrti 480p rezoluciju dok A1 stb dolazi sa 4 k.

Pošto ga TV blesira i baca u ne postojeću rezoluciju prebacuje se na Automatski mod na kojem ne želi raditi.

Kupio sam više USB stickova, brzi SSD prijenosni disk i ponekad se desi da naslov koji reproduciram u sred gledanja ode out of sync zvuk i slika, ne može se popraviti nego resetiranjem TV iz struje na 10-15 sec pa onda radi.

Često briše, TV smart hub početni postavke, pa ne zapamti da se treba upaliti i pokrenuti zadnje što se na njemu vrtilo, i obriše recimo neki app sa početnog screena.

Ma mislim to su dječje bolesti koje očekujem da se isprave sa novim verzijama firmvarea , jer kontaktirao sam support od Samsunga , rekli su da nije za nositi na servis i što sada.

A da ne kažem da je podešavanje slike jako jako bezveze, nemam bolje rijeći , doslovno bolje je na , opet, 4 godine starom samsungu sa Tizenom.

Ah još jedna "sitnica". Zvuk je bezveze pretih a ako ga stavim da nije standard već poglašnjeno, onda krišti.

Mislim da će ovaj Samsung kod kčeri u sobu a ja sam bio dans na pol koraka da odem kupiti C21.

Što se tiće ovih puknutih panela i ostaloga, pregledao sam podrobno mog, sve je, u gabaritima.

Ali, moram reči što sam mislio da neću nikada, preskočite novi Samsung OLED dok se te neke stvari ne riješe, ali zvuk bu iopet ostao slab.

Ali oni su taj QDOLED izradili i izbacili naglavacke na trziste i to tek nakon sto ih je Samsung Display natjerao vrseci pritisak na vrh Samsunga.

Sada je prica potpuno drukcija jer su i u Samsung Electronicsu shvatili da je LCD na zalasku a micro led je godinama udaljen te im je ostao jedino taj qdoled tech.U 2023 ocekujem bolje modele u svakom zamislivom pogledu....

Pretpostavljam da znas da Samsung ima forcan tone mapping i to ne mozes iskljucit ali koliko sam vidio movie mode ili kako se vec zove je dosta precizan.

Imaš pravo , poštelavao sam 2 tjedna non stop sliku ali sam se vračao FILm modu, ima i FILM MAKER ali je puno tamniji od FILM moda koji je sam po sebi dosta taman , i guši boje i svijetlost.

Ako ga staviš na prirodno , boje su prekrasno žive i fakat je super, ali nije za recimo gledat tekmu jer je sve razliveno.

Ostao sam na FILM modu kao trenutnom modu , koji koristim za sve.

Čudno je da se oko HDR a ne može ništa podešavati osim u GAME modu koji nije za gledat za nijednu vrstu signala osim PC/konzola.

I na doljni post.

Da , žalosno, kupiš high end Tv da bi saznao da nije ispeglan i da će možda i garancija proći dok se to sve ne popegla da bi radilo ako će i uspjet sve (ironija)...

Nisam mogao za ovo sve znati dok nisam upalio Tv i počeo ga koristiti makar sam proveo više od 2 mjeseca aktivno na netu za izabir i non stop sam se borio između Samsunga i LG a i izabrao Samsung jer sam tada koristio jedan i bio super zadovoljan.

Sony model 75 sam vidio tek prošli tjedan u Emmezeti i svidio mi se , tko zna, ako mi ne srede ovo sa A1 , mislim da bu telka , ova, kod kčeri u sobu ("božični poklon :)") a ja uzeo ili C21 ili Sony 75 , nisam pametan ...

12 godina
Crotiger kaže...
MEGATAMA kaže...
Crotiger kaže...
MEGATAMA kaže...

Imaš pravo , poštelavao sam 2 tjedna non stop sliku ali sam se vračao FILm modu, ima i FILM MAKER ali je puno tamniji od FILM moda koji je sam po sebi dosta taman , i guši boje i svijetlost.

Ako ga staviš na prirodno , boje su prekrasno žive i fakat je super, ali nije za recimo gledat tekmu jer je sve razliveno.

Ostao sam na FILM modu kao trenutnom modu , koji koristim za sve.

Čudno je da se oko HDR a ne može ništa podešavati osim u GAME modu koji nije za gledat za nijednu vrstu signala osim PC/konzola.

I na doljni post.

Da , žalosno, kupiš high end Tv da bi saznao da nije ispeglan i da će možda i garancija proći dok se to sve ne popegla da bi radilo ako će i uspjet sve (ironija)...

Nisam mogao za ovo sve znati dok nisam upalio Tv i počeo ga koristiti makar sam proveo više od 2 mjeseca aktivno na netu za izabir i non stop sam se borio između Samsunga i LG a i izabrao Samsung jer sam tada koristio jedan i bio super zadovoljan.

Sony model 75 sam vidio tek prošli tjedan u Emmezeti i svidio mi se , tko zna, ako mi ne srede ovo sa A1 , mislim da bu telka , ova, kod kčeri u sobu ("božični poklon :)") a ja uzeo ili C21 ili Sony 75 , nisam pametan ...

Sta god uzeo prvo probaj u trgovini presaltat dostupne modove slike da vidis kako se to tebi dopada.

Ali ovo sto si napisao da ti je FMM mode pretaman to pise dosta ljudi za taj mod na raznim televizorima jer su oni navikli na nerealnu prebljestavu sliku preizrazenih boja.Ne kazem da je to i tvoj slucaj ali recimo ja sam se toliko naviknuo na FMM mode na ovom G1 da mi za filmove i serije ne odgovara skoro pa nista drugo dok je mojoj zeni to malo pretamno.

6 godina

Ma da slažem se da je Philips dobra telka ali realno uvijek je u zaleđu između tria poznatog...a moje iskustvo je dobro s 5 tv-a te marke.....jedino me štreca ovaj Sony novi QDOLED gledao sam demo u trgovini i svidio mi se...iako mislim da treba pričekati još koju generaciju Samsungovog OLED panela....možda i Philips krene nekim drugim vodama po pitanju kupovine panela...

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.12.2022 22:18 (Blackcastle).
12 godina
Blackcastle kaže...

Ma da slažem se da je Philips dobra telka ali realno uvijek je u zaleđu između tria poznatog...a moje iskustvo je dobro s 5 tv-a te marke.....jedino me štreca ovaj Sony novi QDOLED gledao sam demo u trgovini i svidio mi se...iako mislim da treba pričekati još koju generaciju Samsungovog OLED panela....možda i Philips krene nekim drugim vodama po pitanju kupovine panela...

Philips ce uz wrgb olede dodat i qdolede u 2023.

14 godina
Sve o televizorima

Hmmm... ja se sjećam da smo upozoravali na prvu seriju QD-a zbog čudne situacije, i preporuka je bila zaobići ako nisi entuzijast da dovoljno love...

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Znaci, po vašoj preporuci imam setup: LG C1 + Samsung q800b.
Mogu reći da sam prezadovoljan.

Ono što sam već pitao, ali nisam dobio odgovor na pitanje, koje su najbolje postavke za sb?
Tek jučer, nakon što ga imam 2 tjedna sam shvatio da mi dolby atmos uopće nije radio na filmovima.
Tek sad je zvuk wow!

Ono što sam prtljao, bilo je da sam stavio na TV-u postavke drugačije pod: sound settings - advanced.
Tamo sam "digital sound output" stavio na pass through (bilo je na auto) - samim time sam dobio da se napokon na sb prilikom puštanja atmos sadržaja ispiše dolby atmos na displayu! I razlika se stvarno osjeti.

E sad, mene zanima što još se može tu staviti da je bolji zvuk?
Što je "sound bar mode control" i "TV sound mode share" na postavkama c1?

I sto postaviti na " DTV AUDIO SETTING"? bilo je na auto, ja sam stavio na DD+?
Kako je bolje?

Također, koje postavke na samom sb postaviti?
Zvuk je bolji standardno ili adaptivno?
Koje još postavke tu dirati? Aktivno pojačavanje glasa?

Hvala
12 godina
x360gamer kaže...
Znaci, po vašoj preporuci imam setup: LG C1 + Samsung q800b.
Mogu reći da sam prezadovoljan.

Ono što sam već pitao, ali nisam dobio odgovor na pitanje, koje su najbolje postavke za sb?
Tek jučer, nakon što ga imam 2 tjedna sam shvatio da mi dolby atmos uopće nije radio na filmovima.
Tek sad je zvuk wow!

Ono što sam prtljao, bilo je da sam stavio na TV-u postavke drugačije pod: sound settings - advanced.
Tamo sam "digital sound output" stavio na pass through (bilo je na auto) - samim time sam dobio da se napokon na sb prilikom puštanja atmos sadržaja ispiše dolby atmos na displayu! I razlika se stvarno osjeti.

E sad, mene zanima što još se može tu staviti da je bolji zvuk?
Što je "sound bar mode control" i "TV sound mode share" na postavkama c1?

I sto postaviti na " DTV AUDIO SETTING"? bilo je na auto, ja sam stavio na DD+?
Kako je bolje?

Također, koje postavke na samom sb postaviti?
Zvuk je bolji standardno ili adaptivno?
Koje još postavke tu dirati? Aktivno pojačavanje glasa?

Hvala

Sve sto si sad pitao za zvuk je izuzetno individualno,netko preferira raw zvuk(ja),netko voli sve te pojacivace zvuka,3d efekt itd itd.

15 godina
Za neke stvari je individualno, da.
Ali nisam pitao samo to.
Postavke na C1 me najviše zanimaju, što koja znači i što uključiti?
Pošto, kako sam napisao, ne bi imao ni atmos da nisam stavio na pass through.
12 godina
x360gamer kaže...
Za neke stvari je individualno, da.
Ali nisam pitao samo to.
Postavke na C1 me najviše zanimaju, što koja znači i što uključiti?
Pošto, kako sam napisao, ne bi imao ni atmos da nisam stavio na pass through.

Ne sjecam se vise kako sam ja postelavao ali bazno je spojit na eARC sto vjerujem da jesi i omogucit pass through sto si naknadno skuzio.Kasnije cu bacit pogled na tv pa ako ima sta pametno za nadodat budem napisao.

15 godina
jedino ko je s9b popljuvo je onaj lik quantum tv.. @megatama da ko mi garantira da ovi iz Media M. namjerno ne podrkaju boje . Nisu ni svabe vise svabe .Previše I predugo balkanaca sad tamo ima..
R33mba#2892
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
R3nchi kaže...
jedino ko je s9b popljuvo je onaj lik quantum tv.. @megatama da ko mi garantira da ovi iz Media M. namjerno ne podrkaju boje . Nisu ni svabe vise svabe .Previše I predugo balkanaca sad tamo ima..

Pa svaki tv je tvornicki zapakiran i ovi iz MM ga ne smiju otvarat ako si na to mislio.

Ili si mislio da oni nastelaju u toj usporedbi da jedan tv izgleda losije da bi se ljudi odlucili na kalibraciju?

Jedino koje imaju unaprijed kalibrirane su izlozbeni primjerci pa ti taj prodaju po nizoj cijeni i uz kalibraciju jer je ipak bio izlozbeni primjerak.

14 godina
Sinoc spojio komp sa TV u dnevnoj(C1)..ovako na prvu God of War izgleda prebolesno..samo sto nemam HDR I 120Hz..samo SDR I 60Hz..nezz jel do HDMI kabela..uopce neznam koji je..kupljen prije 2-3 godine..nezz jel je 2.1
AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
volegradele kaže...
Sinoc spojio komp sa TV u dnevnoj(C1)..ovako na prvu God of War izgleda prebolesno..samo sto nemam HDR I 120Hz..samo SDR I 60Hz..nezz jel do HDMI kabela..uopce neznam koji je..kupljen prije 2-3 godine..nezz jel je 2.1

Ako nisi ukljuci pod settings/devices/hdmi-deep colors.

14 godina
Budem pogledao..kad sam u igri upaljen je onaj game mode menu!
AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
volegradele kaže...
Budem pogledao..kad sam u igri upaljen je onaj game mode menu!

Da kad si na konzoli udji u te hdmi postavke i ukljuci deep colors 

14 godina

Pa stavljen je vec na 4k

AUDIOFIL
Poruka je uređivana zadnji put uto 27.12.2022 10:39 (volegradele).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
volegradele kaže...

Pa stavljen je vec na 4k

Jesi li postavio na kompu 4k 120hz i ukljucio hdr u winsima?

Nazalost pc to ne radi automatski,tojest u nekim slucajevima radi ali ne uvjek.

Takodjer jesi li ukljucio gsync ako imas nvidiu?

14 godina
Gsync je on..sad kad sam u Winsima ukljucio HDR ostao sam bez signala!
WTF
AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Sve o televizorima

Vjerovatno imas hdmi 2.0 kabal,stavi onda na 60hz uz hdr dok ne nabavis kabal

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Dobio HDR..ali slika je pucala non stop..sad sam promijenio HDMI i sve radi 4K 120Hz HDR..idem u shopping za novi 2.1 HDMI!
AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Sve o televizorima

Da li bi dobio išta s tim ako priključim box od A1 sa 2.1 hdmi? Vidim da je trenutno postavljena 4k rezolucija na 50hz... Ionako naši kanali ne isporučuju 4k signal, pa ne znam jel ima uopće smisla ta rezolucija..

0 0 hvala 0
14 godina
Sve o televizorima

Nećeš dobiti ništa , niti ti je potreban za A1  . 2.0 kabel ti je dovoljan za sve s te kutije pa i 4K60 . A što se rezolucije tiče na STBu se uvijek postavlja maksimalna dostupna , tj nativna rezolucija TVa zbog upscallinga,  nevažno kakav je dolazni signal . 

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.12.2022 12:52 (error_666).
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
Sve o televizorima

Aj ća..kupija sam i wirless gamepad..ode godisnji

AUDIOFIL
Moj PC  
3 0 hvala 0
12 godina
volegradele kaže...

Aj ća..kupija sam i wirless gamepad..ode godisnji