Jučer je bilo 15 dana kako sam uzeo Samsunga S95B.
Ja sam fan samsunga i tizen Os a ali jednostavno tv nije to to, stabilniji mi je 4 godine star Samsung 4k nego novi OLED
Tv ima dosta softverskih problema koji će se možda sa vremenom riješiti.
Na primjer , ne kompatibilan je sa dosta STB ova od raznih proizvođaća.
Od A1 STB cijelo vrijeme forsira da vrti 480p rezoluciju dok A1 stb dolazi sa 4 k.
Pošto ga TV blesira i baca u ne postojeću rezoluciju prebacuje se na Automatski mod na kojem ne želi raditi.
Kupio sam više USB stickova, brzi SSD prijenosni disk i ponekad se desi da naslov koji reproduciram u sred gledanja ode out of sync zvuk i slika, ne može se popraviti nego resetiranjem TV iz struje na 10-15 sec pa onda radi.
Često briše, TV smart hub početni postavke, pa ne zapamti da se treba upaliti i pokrenuti zadnje što se na njemu vrtilo, i obriše recimo neki app sa početnog screena.
Ma mislim to su dječje bolesti koje očekujem da se isprave sa novim verzijama firmvarea , jer kontaktirao sam support od Samsunga , rekli su da nije za nositi na servis i što sada.
A da ne kažem da je podešavanje slike jako jako bezveze, nemam bolje rijeći , doslovno bolje je na , opet, 4 godine starom samsungu sa Tizenom.
Ah još jedna "sitnica". Zvuk je bezveze pretih a ako ga stavim da nije standard već poglašnjeno, onda krišti.
Morat ću investirati u soundbar za koji nemam mjesta.
I da, opet, i zvuk je bio bolji na 4 godine i 12" manjem Samsungu...
Mislim da će ovaj Samsung kod kčeri u sobu a ja sam bio dans na pol koraka da odem kupiti C21.
Što se tiće ovih puknutih panela i ostaloga, pregledao sam podrobno mog, sve je, u gabaritima.
Ali, moram reči što sam mislio da neću nikada, preskočite novi Samsung OLED dok se te neke stvari ne riješe, ali zvuk bu iopet ostao slab.
P.S. Nema SkyShowtime app. (U pregovorima su vele jedni i drugi...)
Ne znam zasto im je takva situacija,na Q90R je softver bio dobar.
Ali oni su taj QDOLED izradili i izbacili naglavacke na trziste i to tek nakon sto ih je Samsung Display natjerao vrseci pritisak na vrh Samsunga.
Sada je prica potpuno drukcija jer su i u Samsung Electronicsu shvatili da je LCD na zalasku a micro led je godinama udaljen te im je ostao jedino taj qdoled tech.U 2023 ocekujem bolje modele u svakom zamislivom pogledu....
Sta ti ne odgovara kod nastelavanja slike?
Pretpostavljam da znas da Samsung ima forcan tone mapping i to ne mozes iskljucit ali koliko sam vidio movie mode ili kako se vec zove je dosta precizan.