Sony Bravia 2010 dojmovi i savjeti

poruka: 36
|
čitano: 26.703
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Kolko sam ja skužija, poanta je takva da su LCd-ovi dobri kao monitori jel ako slika miruje lako je pokazati svih 1080 linja rezolucije(1920x1080 monitori) no kako su kristali tromi i sporo se zakreću kod brzih scena ili pri pojavljivanju novih sadržaja na nekom pikselu se isti ne može sovolhjno brzo obnoovit sadržaj te stoga na klasičnim 50Hz LCD-ovima dolazi do zamućenja slike i to nekad manje nekada više no najviše rezolucija pane na 300 linija. E sada da bi dihli bro linija TV sam izračunava unaprijed položaj objekata na slici između 2 prave slike, e pošto on računa za svaku sliku pravu sliku jednu dodatnu(koju ne prikazuje na ekranu pa i dalje imamo osvježavanje 50Hz), kojom inače popunjava broj linija rezolucije, kažemo da se radi o 100Hz interpolaciji, znači ne radi se o 100Hz osvježavanju slike nego o 100Hz interpolaciji.

Znam ja da je malo zakukuljeno no tako je kako je.

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina

no dobro,donekle shvaćeno uz dodatak koji sam znao,a spominju ga

da se pixeli ne gase na svakoj promjeni slike,ako će se opet koristit ista boja pixela ili

što sony radi...ako se pojavi crno na pixelu i traje (neznam koliko) u potpunosti ga gase i sa tim dobijaju "još crnju crnu".

mah...moja praksa je da sam vjerovao svom oku i cjepidlačenju...a to..dali dupliranih 300 u 600 linija (pokretnih)

utiče na neka zamućenja punog 1080 signala... no ćens for maj ajs!

pozdrav svima
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Sony Bravia 2010 dojmovi i savjeti
torrente kaže...

no dobro,donekle shvaćeno uz dodatak koji sam znao,a spominju ga

da se pixeli ne gase na svakoj promjeni slike,ako će se opet koristit ista boja pixela ili

što sony radi...ako se pojavi crno na pixelu i traje (neznam koliko) u potpunosti ga gase i sa tim dobijaju "još crnju crnu".

mah...moja praksa je da sam vjerovao svom oku i cjepidlačenju...a to..dali dupliranih 300 u 600 linija (pokretnih)

utiče na neka zamućenja punog 1080 signala... no ćens for maj ajs!

E vidiš, pkselse ne može nikada izgasit on može samo blokirat svjetlono uvijek prođe dio svjetla iz razloga što su CCFL pozadinsko i Edge LED pozadinsko napravljene skupno za sve piksele na ekranu stoga može samo varirat intenzitet pozadinskog osvjetljenja što dalje znači da za razliku od olazme ko LCD-a nikada u jednom trenutku se ne moće pojaviti izmjereni kontrast. Da bi ima potpuno crnu bi svaki piksel morao biti obasjan svojom diodom.

E vidiš, sam si komentira kako ti je na EX400 slika bila mutnija nego na EX500, a to je baš zbog tih 300 odnosno 600 linija kod pokreta.

17 godina
neaktivan

Moj se desetak godina stari CRT TV Sony kvari i odlučio sam kupiti novi LCD TV. Nemam iskustva u gledanju LCD TV-a, ali izbor mi pada na model kojeg spominje torrente na početku ove teme, a to je LCD TV Sony Bravia KDL-32EX500. Pojavili su se i neki noviji modeli istih dimenzija poput modela KDL-32EX710, ali su vjerovatno i osjetno skuplji. Shvatio sam poantu torrenteovog posta: Bravia Engine 3 i Motionflow 100Hz. Ukoliko ovo torrente pročita molio bih ga da mi napiše da li njegov model ima prirodne i "žive" boje. Može li se podešavati zasićenost bojama, točnije da li je moguće personalizirati sliku (osvjetljenje, kontrast i zasićenost bojama). Ne volim kada su boje bljedunjave i djeluju isprano. TV program pratim preko MAXtv-a i sa CRT TV-om nije bilo nikakvih problema u kvaliteti slike. Što mogu očekivati sa spomenutim modelom?

Uz torrenteovo mišljenje volio bih čuti mišljenja i drugih forumaša koji imaju ovaj TV. Hvala.

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Ja sam imao taj tv i sd program je na njemu izgledao ok, ali ipak bolju sliku od starog trinitrona nemoj očekivat (to vrijedi ako trinitron ima još uvjek oštru i jasnu sliku, geometriju te pravilne boje). Be3 i 100hz kod full hd reze rade odličan posao i zamućenje slike se stvarno ne primjeti.   Za ps3 odličan izbor definitivno iako je impult lag zamjetan.

32ex500 ima dosta dobar prikaz crne boje za jedan lcd tako da je čak i u potpunom mraku (gdje inače većina lcd-a falša) gledat filmove pravi užitak

Za boje moram reći da nisu neznam kak žive (ipak to nije ips matrica) i vuku na topliji spektar. Također nema pretjerano jaku svijetlinu slike (što nesmatram kao manu jer lcd-i inače svijetle i previše). Kad tv prikazuje prazan, tj taman ekran malo se nadzire i becklight blending, ali ništa strašno

0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Selim u novi stan i svoj stari crt poklanjam mami.Kupujem novi tv za dnevni boravak i izbor je pao na sony40ex500.Svjestan sam da bi panasonic plazme bile bolji izbor ali zbog namjere spajanja tv-a s kompom i svijetlog dnevnog boravka odlucio sam se za lcd(panasonic p42g20e mi je ipak preskup).Zanima me da li ima neko ko ima ovaj tv.Citao sam na netu da se paneli do 40" i oni od 40" na dalje razlikuju i da su oni od 40" na dalje bolji.Prvi izbor mi je bio samsungov lcd c630 ali citam da imaju primjetno zamucenje slike.Za sony kazu da je tu puno bolji bez obzira sto i on ima dosta veliki input lag.Pa ako ima neko ko je kupio ili ko nesto zna o ovom telkacu,molim da mi napise

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice