Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 50.761
|
čitano: 28.511.112
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
20 mjeseci
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
Maky007 kaže...

Pozdrav, tražim TV 65" do 1000e. TV je za dnevni boravak i koristit će se za gaming i filmove. Koji je trenutno najbolji odabir za tu veličinu. Ako se za 100-150 više može dobiti nešto puno bolje, mogu se protegnuti. 

65s85 možda OLED Samsung?

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.6.2026 0:25 (Novice).
18 godina
Taj Sony K-55XR8A je odličan barem za to što pitaš.. no ja možda previše preferiram Sony zbog Reality creation tj. sony procesiranja na koje sam navikao, određena oštrina i mekši, organski izgled filma kakav sony prikazuje.
Zatim android tj .Google tv sustav , aplikacije kao Stremio koji je lošiji na drugim smart tv os-ovima (ogromne datoteke, mješavine audio/video formata i zapisa..no problem here), smartTube bez kojeg neću, te sony pictures core - pretegnu više od puritanskih tehničkih razlika u krivuljama tonova i sl.
No taj gore navedeni sony na linku s popustom je izložbeni pa treba to uzeti u obzir..
○Lijepog li djeteta! Koliko je star?○ -Trideset i pet godina!
9 godina
To prije nije bilo. Valjda su ostali bez zaliha....

Ima K55XR80PAEP za 1200€ u BigBang sa ZABA kodom uz 20 % popusta....
Poruka je uređivana zadnji put sub 13.6.2026 11:46 (blueskyhr).

0 0 hvala 0
14 godina
zvir12 kaže...

Udaljenost od TV-a. Iskustveno pravilo, rule of thumb, što bi rekli... stari Kinezi je približno 1.6264 X dijagonala ekrana, za FHD prikaz. Za 4k je polovica te vrijednosti.

Daj mi molim te reci jel onda ide x inči ili x cm dijagonala da si izračunam...

U cm mi ispada 113,0348 a u inčima 44,726 predpostavljam da je u cm jer mjerim 4K na 55 inča ili 139 cm nema mi smisla da je 44,726 cm samo udaljenost... znači 113,0348 cm tak negdje i jesam udaljen od TVa kad sam na desktopu spojen je na PC i ja na fotelji.

A kad igram vožnje onda razvučem fotelju i uzmem gamepad pa se razvalim.

Ak sam dobro skužio onda je 44,726 inča razmak?

Super Maria su stvorili Japanci,Talijan je a govori Engleski, kompanija mu ima urede u Americi, trči kao Ruski atletičar i skuplja novčiće kao Židov! Ne budimo rasisti budimo kao Mario!
Poruka je uređivana zadnji put sri 24.6.2026 0:07 (Streetpunk).
18 godina
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Sasvim je svejedno. 1.6264 je konstanta. Ako dijagonalu izraziš u inčima onda je i udaljenost do TV-a u inčima, a ako je dijagonala u cm, onda je i udaljenost u cm.

1 0 hvala 0
14 godina

Pozdrav

Trebao bih preporuku za 65inch tv.Nebih oled jer je dosta svijetlo u dnevnoj sobi.

Budget do nekih 800eura max max.Trenutno sam na starom samsungu 55 ru8002 

Gledao sam malo,dosta ih preporucuje tcl c6k ili c7k kao best buy.Ima li jos nesto u tom cjenovnom rangu ili je to najbolja opcija.

Glavna primjena,serije,F1,moto gp,opcenito auto trke i ps5

ORIGIN: LtMoNkK
Poruka je uređivana zadnji put čet 25.6.2026 23:33 (Doca15).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Točno, TCL65C7K bi bio najbolji odabir, doduše on je 869e najjeftiniji, super ako tih 70e više nije problem.

Izlaze im sad novi modeli, puno obećavaju, ali vjerujem da još neki period neće biti pristupačlni cijenom, nudi se TCL 65Q7D Pro koji ima u pola manje dimming zona i nešto manju max svjetlinu od C7K ali je novi tip panela (SQD-mini led, navodno bolje boje naspram prije).

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.6.2026 14:45 (gelon).
18 godina

Napokon je došla Bravia 8 II 65", bio sam skeptičan u vezi osvjetljenja ekrana, al moram priznat u odnosu na stariji Bravia XE9005 55" potonji nije niš svijetliji nego B8II..

Po speckama 100% full screen white 9005 daje oko 500 nitsa, dok B8II oko 270 nitsa, na papiru bi XE9005 trebao bit svijetliji, ali nisam primjetio tu razliku u praksi.. Zanimljivo, dok sam gledao oled televizore u dućanu, B8 i B8II su bile jedna ispod druge, B8 je malo tamniji spram B8II al nisu to neke velike razlike kao što piše u speckama.

Znam da oled televizori pate od osvjetljenja i "uvijek fali nitsa" i sad je ta trka oko toga koji će dati više nitsa, alternativno rješenje je kupnja miniled, al evo, moram naglasit da je brightness na B8II jaaaako dobar, čak štoviše.

Na piku sam osim Sonya imao još i Samsung, LG G5, C6, ali, dok sam zbrojio i oduzeo, Sony B8II je "safe bet" kupnja od televizora koje sam gledao pa čak i od famoznog LGa, potonji je odličan, samo što kod LGa uvijek postoji ono ali.. Mada definitivno dajem LGu dajem prednost najviše radi povoljnije cijene i tu Sony gubi, možda bi veći interes bio za Sony da malo olabavi sa cijenama a vjerujem da bi baza korisnika buknula samo da je malo cijenovno pristupačniji. 

Općenito govoreći, oled je oled, crna je crna, beskonačni kontrast, žive boje "3D effect" look, samo su neki od aduta koje oled mami ljude k sebi

Ono po čemu je Sony nadaleko (jedan od najjačih aduta Sony televizora) poznat a to je upscaling, potonji je fenomenalan, 4k poslovično odličan. Što se tiče brightnessa, podignute rolete dnevna svjetlost osvijetli sobu naveliko, komotno mogu gledat bez da bih rekao da je ekran pretaman za gledanje, pošto ne volim da bliješći iz ekrana, obično mi je (XE9005 je bio tu negdje) brightness na 25 u dnevnim uvjetima a po noći cca 10. Antiglare coating jako dobro odrađuje posao tako da je odsjaj minimalan, možda da je mat ekran da se u potpunosti eliminira ta "pojava" koji određeni broj ljudi baš ne voli, nisam fan ekrana gdje je kao ogledalo, pa moraš gledat u mraku, ovo je neka sredina što se tiče antiglare premaza na B8II a ujedno je i "prokletstvo"  radi toga što je užasno osjetljiv pogotovo ak se malo okrzne s noktom.

Da li sam impresioniran oled tv-om? Pa pošto imam oled monitor 6mj. već sam se odavno naviknuo na oled, tak da qd-oled nije niš nekaj ekstra više ponudio spram tandem woled monitora kojeg imam koji je također pun pogodak, jaw-dropping nije bio prisutan ali, možda jednog dana dok dođe microled pa možda ostavi dojam "jaw-dropping" tokom gledanja u ekran, ono što me trenutno više iznenađuje u pozitivnom smislu, sony je izbacio rgb miniled, Sony Bravia 9 II gledajući recenzije, onak na prvu, diše za vratom oledu, i tko traži odličnu alternativu da bude "oled like" sa pun kufer nitsa, mislim da za duge staze je to to, naravno, prepreka će većini bit cijena, što je razumljivo.

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.6.2026 9:57 (zvonac).
Moj PC  
3 0 hvala 0
11 godina

Ima netko iskustva sa LG-jevim MiniLED low-end telkama, serije QNED7E? 

0 0 hvala 0
13 godina

Marketinški nažalost, obično rubno led osvjetljenje bez dimminga.

Bolji izbori bi bili Hisense 43E7S Pro i TCL 43 P7L, oba novi modeli sa rasvjetom direktno iza panela iako ni oni nemaju dimming u tom rangu novaca i veličine televizora.

20 mjeseci

Pitanje, imam 55C5 koji ima visinu sa svojim stalkom od 5,5 cm. Htio sam odabrati Dolby Atmos soundbar ali bez zasebnog subwoofera i bez dodatnih stražnjih zvučnika. Bitno mi je i da ima fizičke zvučnike koji su orijentirani prema gore da bude nešto bolji efekt atmosa.

Ima li koja bolja opcija sa takvom konfiguracijom od Bose Soundbar 600 do cca 500 eura?

0 0 hvala 0
15 godina
zvonac kaže...

Napokon je došla Bravia 8 II 65", bio sam skeptičan u vezi osvjetljenja ekrana, al moram priznat u odnosu na stariji Bravia XE9005 55" potonji nije niš svijetliji nego B8II..

Po speckama 100% full screen white 9005 daje oko 500 nitsa, dok B8II oko 270 nitsa, na papiru bi XE9005 trebao bit svijetliji, ali nisam primjetio tu razliku u praksi.. Zanimljivo, dok sam gledao oled televizore u dućanu, B8 i B8II su bile jedna ispod druge, B8 je malo tamniji spram B8II al nisu to neke velike razlike kao što piše u speckama.

Znam da oled televizori pate od osvjetljenja i "uvijek fali nitsa" i sad je ta trka oko toga koji će dati više nitsa, alternativno rješenje je kupnja miniled, al evo, moram naglasit da je brightness na B8II jaaaako dobar, čak štoviše.

Na piku sam osim Sonya imao još i Samsung, LG G5, C6, ali, dok sam zbrojio i oduzeo, Sony B8II je "safe bet" kupnja od televizora koje sam gledao pa čak i od famoznog LGa, potonji je odličan, samo što kod LGa uvijek postoji ono ali.. Mada definitivno dajem LGu dajem prednost najviše radi povoljnije cijene i tu Sony gubi, možda bi veći interes bio za Sony da malo olabavi sa cijenama a vjerujem da bi baza korisnika buknula samo da je malo cijenovno pristupačniji. 

Općenito govoreći, oled je oled, crna je crna, beskonačni kontrast, žive boje "3D effect" look, samo su neki od aduta koje oled mami ljude k sebi

Ono po čemu je Sony nadaleko (jedan od najjačih aduta Sony televizora) poznat a to je upscaling, potonji je fenomenalan, 4k poslovično odličan. Što se tiče brightnessa, podignute rolete dnevna svjetlost osvijetli sobu naveliko, komotno mogu gledat bez da bih rekao da je ekran pretaman za gledanje, pošto ne volim da bliješći iz ekrana, obično mi je (XE9005 je bio tu negdje) brightness na 25 u dnevnim uvjetima a po noći cca 10. Antiglare coating jako dobro odrađuje posao tako da je odsjaj minimalan, možda da je mat ekran da se u potpunosti eliminira ta "pojava" koji određeni broj ljudi baš ne voli, nisam fan ekrana gdje je kao ogledalo, pa moraš gledat u mraku, ovo je neka sredina što se tiče antiglare premaza na B8II a ujedno je i "prokletstvo"  radi toga što je užasno osjetljiv pogotovo ak se malo okrzne s noktom.

Da li sam impresioniran oled tv-om? Pa pošto imam oled monitor 6mj. već sam se odavno naviknuo na oled, tak da qd-oled nije niš nekaj ekstra više ponudio spram tandem woled monitora kojeg imam koji je također pun pogodak, jaw-dropping nije bio prisutan ali, možda jednog dana dok dođe microled pa možda ostavi dojam "jaw-dropping" tokom gledanja u ekran, ono što me trenutno više iznenađuje u pozitivnom smislu, sony je izbacio rgb miniled, Sony Bravia 9 II gledajući recenzije, onak na prvu, diše za vratom oledu, i tko traži odličnu alternativu da bude "oled like" sa pun kufer nitsa, mislim da za duge staze je to to, naravno, prepreka će većini bit cijena, što je razumljivo.

Jedini tv koji bi trenutno kupio... ali jednostavno 80 plus dijagonala mi je bila preskupa pa uzeo tcl.. prijelaz sa xf9005

16 godina

Evo prije par dana došao Hisense 85U7Q PRO i TV je čista perverzija i to ne samo zbog 85" dijagonale nego slika izgleda bolesno dobro. Crna je crna, malte ne kao na oled-u, a znam jer imam 55" LG C3. Uglavnom svaka preporuka za TV tko traži sa ovim Hisense-om neće pogriješiti. OS je super responzivan, a i sve aplikacije koje meni trebaju ima. Sa vanjskog diska sve živo učitava i ima podržane sve moguće audio i video formate. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.7.2026 21:55 (MasterOfDisaster).
Moj PC  
2 0 hvala 0
20 mjeseci
MasterOfDisaster kaže...

Evo prije par dana dodao Hisense 85U7Q PRO i TV je čista perverzija i to ne samo zbog 85" dijagonale nego slika izgleda bolesno dobro. Crna je crna, malte ne kao na oled-u, a znam jer ima 55" LG C3. Uglavnom svaka preporuka za TV tko traži sa ovim Hisense-om neće pogriješiti. OS je super responzivani, a i sve aplikacije koje meni trebaju ima. Sa vanjskog diska sve živo učitava i ima podržane sve moguće audio i video formate. 

Izuzev cijene, zašto ste se odlučili baš na ovaj model?

16 godina

Odlučio sam se na best buy do 1.300€ za 85" mini led TV i on je bio očiti izbor. Kao prvo, dobio sam dodatne 3 godine gratis garancije. Nadalje razmišlja sam i o TCL TV, ali u tom rangu je bio samo C6 model koji nije neka sreća, a C7 je podosta skuplji, nadalje brat mi ima TCL TV i OS mi se nikako ne sviđa, a i jako loše je čitao (raspoznavao) filmove sa prijenosnog diska. Ovaj U7Q PRO je model iz 2025, kojeg sam namjerno uzeo makar je izašla Hisense serija za 2026. godinu, ali imaju duplo manje dimming zona od ovog iz 2025. godine i k tome lošiji procesor od ovog iz 2025. godine, tako da je apsolutno pao izbor na U7Q PRO verziju.

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
MasterOfDisaster kaže...

Evo prije par dana dodao Hisense 85U7Q PRO i TV je čista perverzija i to ne samo zbog 85" dijagonale nego slika izgleda bolesno dobro. Crna je crna, malte ne kao na oled-u, a znam jer ima 55" LG C3. Uglavnom svaka preporuka za TV tko traži sa ovim Hisense-om neće pogriješiti. OS je super responzivani, a i sve aplikacije koje meni trebaju ima. Sa vanjskog diska sve živo učitava i ima podržane sve moguće audio i video formate. 

Imam identični 7 mjeseci i potvrđujem riječi kolege, tv je top.

20 mjeseci
MasterOfDisaster kaže...

Odlučio sam se na best buy do 1.300€ za 85" mini led TV i on je bio očiti izbor. Kao prvo, dobio sam dodatne 3 godine gratis garancije. Nadalje razmišlja sam i o TCL TV, ali u tom rangu je bio samo C6 model koji nije neka sreća, a C7 je podosta skuplji, nadalje brat mi ima TCL TV i OS mi se nikako ne sviđa, a i jako loše je čitao (raspoznavao) filmove sa prijenosnog diska. Ovaj U7Q PRO je model iz 2025, kojeg sam namjerno uzeo makar je izašla Hisense serija za 2026. godinu, ali imaju duplo manje dimming zona od ovog iz 2025. godine i k tome lošiji procesor od ovog iz 2025. godine, tako da je apsolutno pao izbor na U7Q PRO verziju.

Ajde super da ti Vidaa odgovara

17 godina

Jel iko zna što je sa LG OLED G6 televizijama, pa nema ih nigdi za kupiti kod nas?

Koliko pratim televizije nikad nije falila kompletna serija... možda imaju tvorničku grešku??? 

Od 4-tog miseca tek sad na listi pod Novo;
Samo 55' bez nosača
https://www.lg.com/hr/televizori/lg-oled55g61lw

Možda mi živimo na nekom malom otoku usrid oceana..........

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.7.2026 20:07 (hopi).

0 0 hvala 0
7 godina

G serije oduvijek su isle bez nosaca.

0 3 hvala 0
17 godina

Kolega nisi u toku  ....  .. . . 

G4, G5 i G6 imaju nosače.

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.7.2026 21:29 (hopi).

5 0 hvala 1
6 godina
Pozdrav svima

Trenutno najniža cijena za LG 65C5 je 1250 eura , šta mislite hoće li to ići još dole ,ili uzet dok ih još ima

0 0 hvala 0
18 godina
jocommb kaže...
Vidi... da imam i G5 slika bi mi bila top... sad sa 40 godina, i kad sam dobio naocale nedavno skuzio sam da dabe serem da je nes bolje ovo ono... razlike i ako ima minimalne su i to je to... slika i dalje super... kao i sa zvukom... od pucanja vec imam ostecen sluh i suludo je da trosim pare da cujem nes ekstra bolje jedno od drugog...

aKO JE STARAČKA DALEKOVIDNOST  onda nebi trebala utjecati na gledanje tv-a jer sa godinama se radi o otežanom izoštravanju na blizu i predpostavljam da imaš očale za čitanje....a za sluh jbga.....jesi pucao previše na svadbama, tako je to kada se čovjek zaigra, mladost ludost, u starosti se trpi onda 

Šalim se naravno, ako ne možeš uživati u dobroj slici i zvuku žao mi je, no razlike postoje i vjerujem koliko god ti sjebano bilo da bi ti bilo bolje i da bi razlika bila vidljivija/čujnija.....

16 godina

pazite samo na Pevex - gledam TCL 65" OLED za 699 - skopčam pa oni nemaju OLED, nego eventualno QLED - ali piše  Akcija - TCL OLED...

Ju je je? Je ju je!
Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina

Pozdrav, koja je razlika između Hisense U7Q i U7Q PRO? 

0 0 hvala 0
15 godina
Slow Rodriguez kaže...

Pozdrav, koja je razlika između Hisense U7Q i U7Q PRO? 

.

9 godina

Hvala. Jel se onda isplati protegnuti do U7Q PRO? 

0 0 hvala 0
15 godina
Slow Rodriguez kaže...

Hvala. Jel se onda isplati protegnuti do U7Q PRO? 

Itekako, ja ga imam u 85" verziji, tv je vrh, radi se o ads ips pro panelu, ako uzimaš VA panel U7Q PRO i ako budget dozvoljava ,možda bolje TCL C7K, C8K, C9K koji imaju novije HVA/WHVA panele, koji su fantastični. Nečeš fulat ni sa Hisense ads ips pro ni sa TCL HVA/WHVA, samo ne Hisense VA. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.7.2026 16:37 (Cryogenic).
14 godina

Stric Jura pa nitko se nije rastao sa mozgom da misli da možeš dobiti 65 inča OLED za 699... kakva bi to akcija bila da je istina!

Super Maria su stvorili Japanci,Talijan je a govori Engleski, kompanija mu ima urede u Americi, trči kao Ruski atletičar i skuplja novčiće kao Židov! Ne budimo rasisti budimo kao Mario!
7 godina

Isplati li se platiti TCL 65C7K 230eura više nego HISENSE 65U7Q PRO? 

0 0 hvala 0
13 godina

Bok svima.

Imam pitanje vezano uz ambilight.

Imam LG C3 i zanima me da li je netko od vas uspio sebi složiti neka LED svjetla, slična kao kod Philipsovih TV-a njihov ambilight?

Vidim na amazon Govee marku koja slovi kao jedna od najboljih, no zanima me možda neka recenzija iz prve ruke, druga rješenja i sl.

Znači ne obične LED trake, to sam imao na starim TV-ima i to mi trenutno nije interesantno nego nešto što prati bojesa svih strana, a ambilight izgleda da je upravo takav.

Radi se o 65" modelu, LG OLED65C39LC.AEU.

Hvala unaprijed!

Kovačić
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice