Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 50.240
|
čitano: 23.525.281
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Kupljen TCL 65C7K na eKupi.hr za 835 € pa da napišem dojmove nakon par dana korištenja, možda nekome pomogne.

Napominjem da nisam nikakav stručnjak ni pretjerano zahtjevan korisnik pa svakako to uzmite u obzir.

Odmah negativno: Zvuk.

Nije sad totalno loše, ali s obzirom da ima Bang & Olufsen značku, očekivao sam puno, puno više.

Kad se pojača iznad 35 duboki tonovi se raspadaju, bar meni tako zvuči.

Iako imam Edifier zvučnike u dnevnom za TV pa mi sam zvuk TV zvučnika nije od presudne važnosti, možda će ovo nekome biti važan podatak.

Druga negativna stvar ili bolje reći iritacija je što TV ne prihvati svaki put input sa daljinskog, iako vidim po ledici na TVu da registrira pritisak gumba na daljinskom, ništa se ne desi pa je potrebno ponoviti radnju.

Sama kvaliteta prikaza slike u odnosu na prethodni IPS LG TV koji sam imao je nebo i zemlja, opet napominjem da nisam stručnjak, ali ja zamjerke nemam.

Čitao sam dosta negativnih komentara o TCL-u na reddit-u, no odlučio sam riskirati, a za sad mi se čini da nisam pogriješio.

TV je ogroman, znao sam da će biti puno veći u odnosu na dosadašnji 43 inčni LG, ali baš je ogroman 😁

Moj PC  
8 0 hvala 0
2 godine
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
Novice kaže...
millennial kaže...
Novice kaže...
millennial kaže...

panel: identičan, Hisense 55A85N ima isti OLED panel kao i LG C4

Šta i 55A8N ima OLED Evo panel?

https://www.stereoindex.com/tech/tv/hisense-a85n-a-solid-tv-thats-definitely-worth-checking-out/

https://www.telegraph.co.uk/recommended/tech/reviews/hisense-a85n-oled-tv-review/

Iz prvog linka tekst:

''Although the Hisense OLED A85N series does not utilize LG Display’s “EX panel,” it still achieves a remarkable peak brightness of approximately 1,000 nits. While this is slightly less than the LG C4’s 1,100 nits''

''Even when compared directly to the LG B4 OLED, the differences in color are minimal''

Izgleda da je usporediv sa B5 ako se priča o vrsti panela.

Iz drugog teksta:

"The A85N uses the same screen as LG’s very good C4 OLED, but costs hundreds of pounds less."

"The A85N’s screen, supplied by LG Display, is the same one used in the £1,600 LG C4 and when we reviewed that, our writer called it ‘stunning’."

gelon kaže...
Pa sad upitno jel bolje gledat ispeglaniji sustav (LG, Samsung itd.)

Ne bi rekao da je VidaaOS nešto manje ispeglan od LG i Samsung sistema. Mene je jako ugodno iznenadio koliko je brz i fluidan.

"VIDAA OS is used by many brands, most notably Hisense, Toshiba, and numerous regional brands like Loewe, Schneider, and others. It is a Linux-based smart TV operating system that powers devices from over 400 brands across more than 180 countries. "

Ostalo se sve slažem s tobom.

dj_renny kaže...

Sve je to super ali postoji razlog zašto nitko ne developa aplikacije za taj OS osim glavnih suspekta (Netflix,Amazon,HBO, Itd.)

nitko?  a razlog je?

8 godina

Kakav je Philips sa Titan OS-om, a i privlači me Ambilight osvjetljenje na Philipsu? Ili LG sa Web OS-om? Šta da uzmem od te dvije marke? Samsung u moju kuću više ne ide, pa ni da mi ga daju besplatno.

0 0 hvala 0
8 godina

Cryogenic - koji je tvoj savjet šta uzeti od ta dva? Sutra idem po TV, pa da znam šta uzeti.

0 0 hvala 0
14 godina
suspendiran
Slow Rodriguez kaže...

Cryogenic - koji je tvoj savjet šta uzeti od ta dva? Sutra idem po TV, pa da znam šta uzeti.

Ne znam kaj bi ti rekao, na kraju krajeva, sve ovisi o osobnim preferencijama. Najbolje bi bilo da pogledaš oba modela uživo i sam isprobaš ekran/softver, jer svatko drugačije doživljava te stvari. Svaki ima svoje prednosti i mane. Što se tiče kvalitete slike, iskreno ne vjerujem da postoji neka velika razlika jer su oba OLED, tu se radi o nijansama. (Kolko sam shvatio ti kupuješ OLED?). Možeš i pitati ChatGPT za usporedbu titan/web OS, čisto da dobiješ dodatno mišljenje. Hvala Bogu, danas postoje android hdmi stickovi i uređaji s Google TV-om ili Androidom ili spojiš laptop/pc pa je OS na televizoru zadnja stvar oko koje se trebaš brinuti. Ekran je svakako bitniji. Ovdje mnogi hvale LG OLED, ali ima i dosta komentara da je nekima slika pretamna. Ja osobno imam Philips mini led ips panel, i što se tiče Ambilighta, na početku je atmosfera top. Ali nakon nekih pola godine, efekt nam je već dosadio, iskreno ne sjećam se kad smo ga zadnji put upalili. Skontali smo da je efektivnije /bolje filmove gledati ipak u mraku. Ali opet svakome svoje. Ono što meni nije više zanimljivo, tebi možda bude top stvar.

14 mjeseci
Titan os radi mala firma iz Španjolske i fali im support za veliki broj aplikacija, web os je bolji.

2 0 hvala 0
13 godina
Eyekool kaže...

...

Nije sad totalno loše, ali s obzirom da ima Bang & Olufsen značku, očekivao sam puno, puno više.

Iako imam Edifier zvučnike u dnevnom za TV pa mi sam zvuk TV zvučnika nije od presudne važnosti, možda će ovo nekome biti važan podatak.

Druga negativna stvar ili bolje reći iritacija je što TV ne prihvati svaki put input sa daljinskog, iako vidim po ledici na TVu da registrira pritisak gumba na daljinskom, ništa se ne desi pa je potrebno ponoviti radnju.

...

Izgleda da se te dvije mane povlače godinama... Naime ni na mom TCL-u 55c735 od prije 2 godine daljinski često ne lovi na prvu, a i zvuk na Bang & Olufsen zvučnicima nije neki ...

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.11.2025 9:45 (tomislav10).
12 godina
millennial kaže...

gelon kaže...
Pa sad upitno jel bolje gledat ispeglaniji sustav (LG, Samsung itd.)

Ne bi rekao da je VidaaOS nešto manje ispeglan od LG i Samsung sistema. Mene je jako ugodno iznenadio koliko je brz i fluidan.

"VIDAA OS is used by many brands, most notably Hisense, Toshiba, and numerous regional brands like Loewe, Schneider, and others. It is a Linux-based smart TV operating system that powers devices from over 400 brands across more than 180 countries. "

Ostalo se sve slažem s tobom.

Ma pričao sam ovako napamet, probao sam ga samo kod šogora i činio mi se ok.

Svakako bi sam za sebe otišao usporediti u trgovinu ili kod nekoga ako je moguće.

Daj Bože da je bolji od poznatijih, napredak u svakom slučaju.

4 godine

Odlučio sam se za 75C8K zbog dobre slike iz kuta i onda vidim neke recenzije gdje je katastrofalan black crush. Je li ikom poznato je li to moguće riješiti smanjivanjem local dimminga ili nekim drugim putem? Ne daje mi se isto love za znatno manju Sony Braviu.

A je Bravia 5, C je C8K A je Bravia 5, C je C8K
Poruka je uređivana zadnji put pon 10.11.2025 15:14 (Ribnjak2048).

0 0 hvala 0
12 godina
tomislav10 kaže...

Izgleda da se te dvije mane povlače godinama... Naime ni na mom TCL-u 55c735 od prije 2 godine daljinski često ne lovi na prvu, a i zvuk na Bang & Olufsen zvučnicima nije neki ...

ja na c835 imam spojene edifiere optičkim kablom, a ove zvučnike od TV-a koristim paralelno samo kao nadopunu zvuka u sredini i ovih "piskutavih" tonova...

kad sam kupovao taj tv, zvuk mi je bio najmanje bitan (jer svatko iole pametan si na TV spoji ili soundbar ili neke zvučnike bolje pošto je teško očekivati ne znam kakvu kvalitetu zvuka u tak tankom, plastičnom kućištu pa makar isti potpisivali Onkyo, B&O ili netko treći)

15 godina
Eyekool kaže...

Kupljen TCL 65C7K na eKupi.hr za 835 € pa da napišem dojmove nakon par dana korištenja, možda nekome pomogne.

Napominjem da nisam nikakav stručnjak ni pretjerano zahtjevan korisnik pa svakako to uzmite u obzir.

Sama kvaliteta prikaza slike u odnosu na prethodni IPS LG TV koji sam imao je nebo i zemlja, opet napominjem da nisam stručnjak, ali ja zamjerke nemam.

Čitao sam dosta negativnih komentara o TCL-u na reddit-u, no odlučio sam riskirati, a za sad mi se čini da nisam pogriješio.

TV je ogroman, znao sam da će biti puno veći u odnosu na dosadašnji 43 inčni LG, ali baš je ogroman 😁

Ma nije veliki.

Ja čekam 85icu c7k..

6 godina

Za ekipu sa TCL-ima. Imate telegram grupu sa uvijek najnovijim firmware-ima tako da se stalno nesto update-a. Azurni su sto se tice toga, a sada koliko je to uspjesno svatko sam mora probati.

t.me/tclupdates

0 0 hvala 0
14 godina
suspendiran

Kad smo kod veličina... ovaj sa desne strane je 65" .

Moj PC  
6 0 hvala 0
12 godina
Junior335 kaže...

Za ekipu sa TCL-ima. Imate telegram grupu sa uvijek najnovijim firmware-ima tako da se stalno nesto update-a. Azurni su sto se tice toga, a sada koliko je to uspjesno svatko sam mora probati.

t.me/tclupdates

ja pratim na xda, ionak na temi kopiraju linkove sa telegrama redovno (čak mislim da je isti lik svuda koji se "brine" oko toga)

5 godina

Neopterećen aplikacijama postiže zavidnu brzinu 🤣

14 godina

Pozdrav,

Što mislite o ovom modelu, sa popustom bi ispao 711 (TCL 75C6K) https://www.ekupi.hr/hr/Elektronika/Televizori-i-oprema/Televizori/TCL-75%22-QD-Mini-LED-TV-75C6K%2C-4K-UHD%2C-Google-Smart-TV%2C-144Hz-Motion-Clarity-Pro%2C-ONKYO-2-1/p/EK000673451

Spada li taj tv u kategoriju best buy, vrijedi li tih novaca, te koje bi bile neke alternative koje bih mogao razmotriti

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Pozz... trenutno imam LG C2 oled, generalno sam zadovoljan sa TV-om iako mi malo smeta što nema podršku za meni neke bitne aplikacije... Više mi smeta odsjaj , jer jedan prozor gleda direkt na TV, a s bočne strane je veliki balkonski prozor... Da li bi preporučili prelazak na mini led tv zbog tog odsjaja, doslovno mi luster iz kuhinje zna smetat kod gledanja po noći... Možda je LG C5 bolji po tom pitanju?

0 0 hvala 0
17 godina
bore1989 kaže...
imam LG C2 oled, više mi smeta odsjaj , jer jedan prozor gleda direkt na TV, a s bočne strane je veliki balkonski prozor...

Preporučam zavjese koje ne propuštaju svjetlost, tako sam ja riješio, jedan prozor baš kontra TV-a. Meni plafonjera malkoc zasmeta navečer ako žena nešto radi po kući, dok ja gledam film...

LOL: Crobrother
17 godina

Ja porucio 75 c7k u bosni se pojavio po cijeni od 2360 maraka! Gledat cu sa nekih 4m udaljenosti valjda ce biti ok 😁

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

Samsung QE55S85FAUXXH za 800 eura, povoljno ili ne?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Evo meni danas stigao 75 c7k za 2360km! Stvarno je tv wow kad sam vidio boje i crna je stvarno crna! Sad imam pitanje za raju koja vec ima ovaj model trenutno je LF1V543 instaliran na njemu na telegramu sam nasao IMG update na LF1V560 jel se isplati update uraditi? I posto imam firestick 4k max jel pametno i njega koristit ili je dovoljno na tv instalirati netflix, stremio, tivimate i sl...

Moj PC  
0 0 hvala 0
6 godina

Ja imam stari model TCL-a c735 pa mi njegov android vrti sve kao i firestick 4k max (stremio, kodi + rd, tivimate, smarttube... i to  je uglavnom to sta najvise koristim)

A za firmware ces sam morat testirat jer nikad ne izdaju changelog pa ni ne znamo sta su popravljali.

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.11.2025 2:48 (Junior335).

2 0 hvala 1
6 godina
DangerousB kaže...

Evo meni danas stigao 75 c7k za 2360km! Stvarno je tv wow kad sam vidio boje i crna je stvarno crna! Sad imam pitanje za raju koja vec ima ovaj model trenutno je LF1V543 instaliran na njemu na telegramu sam nasao IMG update na LF1V560 jel se isplati update uraditi? I posto imam firestick 4k max jel pametno i njega koristit ili je dovoljno na tv instalirati netflix, stremio, tivimate i sl...

Valjda je bolje instalirati na tv nego koristiti firestick. Kazem valjda jer ne znam brzinu samog OSa. Probaj ali ako je dovoljno brz os koristi na tvu. Mada nema tu sta biti pametno. Mozes koristit oboje a vidi koji ti bolje radi....

14 godina
Tcl c9k mini led ili LG c5 oled? Vidim da kod tcl-a spominju eotf problem, nešto povezano sa netočnom krivuljom kod HDRa pa ne znam koliko to utječe na samu sliku i da li ima neki fix za to...a kod C5 me brine da li ću imati isti problem kao kod C2 sa refleksijama...

0 0 hvala 0
5 godina

Po meni, ako imas C2, i taj tv je bolji od tcl c9.

4 godine

Ima itko iskustva sa plaćenim dodatnim jamstvom u slučajevima kad sam proizvođač već nudi dodatno jamstvo?

Iz trgovine mi tvrde da ako se odlučim na njihovo plaćeno dodatno jamstvo da ono teče paralelno sa dodatnim jamstvom proizvođača.

Ako je to istina - koja je poanta prodavati to jamstvo kod takvih uređaja?

Sam tekst uvjeta jamstva se može shvatiti drugačije od ovog što oni navode.

Po tekstu uvjeta jamstva ispada ovako:

Ukupno jamstvo = osnovno jamstvo po zakonu 2 godine + dodatno jamstvo TCL 3 godine + plaćeno produljeno jamstvo 2 godine = ukupno 7 godina

Po odgovoru na mail ispada ovako:

Ukupno jamstvo = osnovno jamstvo po zakonu 2 godine + (paralelno teče 3 godine TCL i 2 godine plaćeno) = ukupno 5 godina

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.11.2025 12:17 (Ribnjak2048).

0 0 hvala 0
14 mjeseci
Ribnjak2048 kaže...

Ima itko iskustva sa plaćenim dodatnim jamstvom u slučajevima kad sam proizvođač već nudi dodatno jamstvo?

Iz trgovine mi tvrde da ako se odlučim na njihovo plaćeno dodatno jamstvo da ono teče paralelno sa dodatnim jamstvom proizvođača.

Ako je to istina - koja je poanta prodavati to jamstvo kod takvih uređaja?

Sam tekst uvjeta jamstva se može shvatiti drugačije od ovog što oni navode.

Po tekstu uvjeta jamstva ispada ovako:

Ukupno jamstvo = osnovno jamstvo po zakonu 2 godine + dodatno jamstvo TCL 3 godine + plaćeno produljeno jamstvo 2 godine = ukupno 7 godina

Po odgovoru na mail ispada ovako:

Ukupno jamstvo = osnovno jamstvo po zakonu 2 godine + (paralelno teče 3 godine TCL i 2 godine plaćeno) = ukupno 5 godina

Nemoj uzimati ako nude paralelno, jedino ako prelazi, tipa proizvođač nudi 2+3 a trgovina 5+2

17 godina

Nisam već neko vrijeme u televizorima, pa jedno pitanje.

Znaci LG oled 77C51ILA za 2000 eura. Ima li sto bolje za te novce? I jel se isplati dati te novce? Gaming na PS5 pro primarno i povremeno gledanje streaming platformi.  

Bolje biti bez one stvari nego bez srece!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
suspendiran
Dermentor kaže...

Nisam već neko vrijeme u televizorima, pa jedno pitanje.

Znaci LG oled 77C51ILA za 2000 eura. Ima li sto bolje za te novce? I jel se isplati dati te novce? Gaming na PS5 pro primarno i povremeno gledanje streaming platformi.  

Kad bi koštao 1500/1600 eura, okej, ali 2000 je već malo previše. Po meni to ne vrijedi. OLED je stvarno odličan, ali razlika nije toliko velika. Ja sam nedavno uzeo 85" U7Q PRO Mini-LED (1359 eura). Ima ADS IPS panel i igre izgledaju brutalno i vrte se odlično. 641 euro jeftinije. A 75" modeli su još povoljniji.

Da ponovno kupujem, opet bih uzeo isto, mini led s ADS IPS ekranom za PS5/PC gaming gdje mi je bitniji manji ghosting od VA panela. Ali ako ti 600–800 eura više ne igra neku ulogu, onda OLED ima smisla. Ljudi bi se iznenadili koliko je mini LED tehnologija napredovala, pogotovo mini led televizori proizvedeni 2025'te, ne treba "prodati bubreg" da bi se dobila dobra slika. Ta viša cijena ne opravdava tako manju razliku u kvaliteti slike. Bar meni. Mini led ima bolji brightness, ali OLED ima bolje "dublje" boje. Ako bi mogao istestirat uživo po dućanima pa vidiš šta ti bolje odgovara to bi ti bilo još bolje. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.11.2025 21:52 (Cryogenic).
7 godina
Cryogenic kaže...

Da ponovno kupujem, opet bih uzeo isto, mini led s ADS IPS ekranom za PS5/PC gaming gdje mi je bitniji manji ghosting od VA panela. Ali ako ti 600–800 eura više ne igra neku ulogu, onda OLED ima smisla. Ljudi bi se iznenadili koliko je mini LED tehnologija napredovala, pogotovo mini led televizori proizvedeni 2025'te, ne treba "prodati bubreg" da bi se dobila dobra slika. Ta viša cijena ne opravdava tako manju razliku u kvaliteti slike. Bar meni. Mini led ima bolji brightness, ali OLED ima bolje "dublje" boje. Ako bi mogao istestirat uživo po dućanima pa vidiš šta ti bolje odgovara to bi ti bilo još bolje. 

Opet ti jases sa tim ghostingom kod VA panela (na stranu sto svaki VA panel nije isti, pa tako na nekima prosjecan korisnik uopce ne vidi nikakav ghosting), ali izgleda da ti je super gledati na ipsu ispranu crnu umjesto prave crne i to sto sa strane "probija" svjetlo. Ali, upalis svjetlo u sobi pa ne vidis te mane. I usporedjivati mini led i oled nema smisla. Pogotov mi nema smisla argument tipa - bolji brightness, to s*anje sam spustao na svemu sto sam imao do sada od ips do va panela. Oled je kvalitetom prikaza daleko bolja opcija od bilo kakvog minileda, jedina mana oleda je meni osobno burn in - jer dosta vremena radim sa tekstom, pa imam dosta toga staticnog na ekranu. Kome je do igrica ili filmova/serija nema do oleda.  

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.11.2025 23:16 (SamoPitam3).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice