Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 50.240
|
čitano: 23.610.920
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
assassin.st kaže...
MEGATAMA kaže...
assassin.st kaže...
MEGATAMA kaže...
assassin.st kaže...

Uvijek je ista priča kod njih, budu solidne akcije za BF, Diners day/week itd, ali po iskustvu (već nekoliko puta ponavljano) sve što je dobro jako se brzo rasproda. Ovdje je rasprodaju usporila činjenica da nije bilo uvelike marketirano prethodno, inače bi vjerojatno trajalo koji sat, a ne cijeli dan. Sjećam se točno dvije prošle D-week akcije koje budu najavljene pa se ljudi pripreme (bilo tipa JBL sve na -50%) i tako protraje nekoliko sati max.

Ja sam si ubacio u kosaru i protecto jamstvo 5g, pa ćemo vidjeti jesam li odabrao pravi model.

Sta si uzeo?

55" S95B

Brutalno,cestitke na kupnji.

Dali ga namjeravas dat na profi kalibraciju?

Mislis da je to stvarno potrebno? Nisam uopce razmisljao o tome, jedino sam vidio da ima neki Samsungov app gdje preko smartphonea kalibriras, mogao bih to odraditi. 

Mislim da ce ovo bit solidan skok, sa entry level model serije 7 na ovo cudo :)

Skok bi trebao bit vanzemaljski.

12 godina
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

bome sam ljubomoran sto nisam mogao ovakvu ponudu ugrabit, al nadam se da ce ih bit jos

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Što se tiče diners akcije kako je netko prije rekao - nije stvar u zalihama nego u budgetu za popuste koji je definiran između Dinersa i trgovca. Taj budget je limitiran i on se potrošio, a ne zalihe. 

Ja sam nasreću danas ujutro prije 9 sati još uspio piknuti C2 za 6.750 i već ga preuzeo, rekli su mi da sam ga uzeo u zadnji čas.

Hvala kolegama koji su na ovoj temi podijelili info za ovu akciju.

7 0 hvala 0
12 godina
Franjo14 kaže...
Osim sto me uvijek fascinirao taj izraz "kao pura dreku", jer nikada nisam mogao shvatiti kako se pura moze cuditi i zasto bi se cudila....

da si odrastao na selu, ne bi se tome čudio ko pura dreku

3 godine
neaktivan
Kada ti odrastes, javi se.
12 godina
Ti misliš da te zajebavam... izraz je nastao baš na selu, jer pura često zna zagledat se u nešto i onako zakretat glavom, kao da se čudi. Između ostalog zna se tako čudit i dreku
3 godine
neaktivan
Prijatelju, skontao sam da sam glup. Nisam iz tvog kraja, cuo sam taj izraz, ali nikada nisam povezao da "pura" znaci purica. Kod nas u Hercegovini, pura je nesto sasvim drugo. Sve ok :)
Ispricavam se ostalima jer smo skrenuli s teme.
12 godina
neaktivan

Opet bi imalo smisla, čudi se pura dreku, znači kriva rupa.....hahahahhahahah

Da se nadovežem na Tv, nisam uspio kupit nadam se novoj akciji.

14 godina
Franjo14 kaže...
Ali najsmješnije je što 24.10. stave: "Akcija traje od 24.20. do 30.11.2022.god., ili do isteka zaliha.", a zalihe isteknu 25.10. u 9:45 :)

"Mensečini" da su zalihe istekle prije početka garancije !?

Jel se sjećate kad su za BF imali one popuste na periferiju prije koju godinu ?

Ljudi obilazili trgovine ni jednog artikla nisu imali. Pobrali zaposlenici ionako mali lager.

Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
12 godina
neaktivan

Pozz ljudi, uzet cu uskoro 55 ili 65 inca tv, ali u dilemi sam sta uzeti.

Za sad mi je opcija lc c2 ili neki sony u tom cjenovnom rangu.

Imam xf9005 i tv mi je vrhunski i njega micem u sobu, pa me muci moze li oled c2 dati bolju sliku od ovog na netflixu i za ps5?

1 0 hvala 0
14 godina
Pozdrav, molio bih preporuku za TV do nekih 3000kn...znači Netflix, PS4 i tako, hvala!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Do 3K bi ti preporučio nešto od ova tri: Hisense 55A6BG, Samsung UE50AU7172UXXH ili LG 50NANO753PR.AEU. Za manje od 3k nećeš naći bolji.  Ja sam baš ovih dana mijenjao TV pa sam istražio 

16 godina

Evo.. do sada sam se sporadično javljao, ali sad imam konkretan upit.

Do zida imam cca 4 metra tako da bi tv trebao biti 65".

Bilo bi jako, jako dobro da ima 5 godina garancije.

Neka granica mi je bila 6500 kn.

Za tu lovu mogu dobiti recimo TCL c735, s tim da ne znam kako se TCL ponaša u eksploataciji, tj da li je sklon kvarovima. Da li ima još nešto što bi se moglo preporučiti u tom rangu cijene?

Naravno, volio bih OLED ili barem FALD, ali jedino što sam naišao je Sony xr93 za oko 8700 kn (i 2 godine garancije) te LG A1 (nije 120Hz) za cca 7900 (i 2 godine garancije). Da se radi o B1 za tu cijenu, mislim da bih se rastegnuo, ali gara....

Hvala

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.10.2022 10:54 (pastorrr).

0 0 hvala 0
14 godina

TCL imaju 5 godina garancije sada u promocijama, a kod većine ostalih tgovina možeš za nevelike pare doplatiti za te 3 dodatne godine. Tako da ti taj element nije specijalno bitan. Ili već imaš u promociji, ili doplati pa si miran, ako nađeš neki koji baš nije u promociji. TCL je prisutan godinama i generalno ne odskače nikako u lošem smislu, sigurno se ne kvari više nego drugi, ali svakako imaš 5 godina pa si miran.

17 godina

https://www.links.hr/hr/led-tv-50-tcl-50p735-android-tv-4k-uhd-dvb-t2-c-s2-hdmi-wi-fi-usb-bluetooth-energetski-razred-f-020101027?fbclid=IwAR2hEMNpTu-LBjSBNLs311y3_NKXp5JBjPS0CKETqiKXtTD_Jl_5uhf2ymU

Evo super deal za 2400 kn.

Kolegi sam preporučio i danas mu je stigao TV baš, platio pouzećem, tako da Diners nije uvjet za tu cijenu, iako je navedeno da je Diners promocija.

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.10.2022 13:01 (lobotomac90).
Moj PC  
3 0 hvala 0
9 godina
Kakav je taj tv, može neka usporedba ?

0 0 hvala 0
14 godina
suspendiran
lobotomac90 kaže...

https://www.links.hr/hr/led-tv-50-tcl-50p735-android-tv-4k-uhd-dvb-t2-c-s2-hdmi-wi-fi-usb-bluetooth-energetski-razred-f-020101027?fbclid=IwAR2hEMNpTu-LBjSBNLs311y3_NKXp5JBjPS0CKETqiKXtTD_Jl_5uhf2ymU

Evo super deal za 2400 kn.

Kolegi sam preporučio i danas mu je stigao TV baš, platio pouzećem, tako da Diners nije uvjet za tu cijenu, iako je navedeno da je Diners promocija.

Onda radije Philipsa 50" 4k za 2299,00 kn. Dobije se i Ambilight. Akcija do 30.11.

https://www.svijet-medija.hr/art/televizor-philips-50pus750612-led-uhd-4k-smart-tv-t2-hevcs2/107186?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.10.2022 14:25 (Cryogenic).
16 godina
itomic009 kaže...

TCL imaju 5 godina garancije sada u promocijama, a kod većine ostalih tgovina možeš za nevelike pare doplatiti za te 3 dodatne godine. Tako da ti taj element nije specijalno bitan. Ili već imaš u promociji, ili doplati pa si miran, ako nađeš neki koji baš nije u promociji. TCL je prisutan godinama i generalno ne odskače nikako u lošem smislu, sigurno se ne kvari više nego drugi, ali svakako imaš 5 godina pa si miran.

Ovaj Sony taman po toj cijeni nema mogućnost dokupa garancije (Elipso), barem ju ja ne vidim.

14 godina

Imaju ti svi, ja sam isto tako mislio pa sam pitao kad sam kupovao jer i moj TV nije bio u nekoj akciji. Ja sam uzeo i tip mi je rekao da se može doplatiti za bilo koji TV. Ovisno o cijeni TV-a je visina tog dodatnog osiguranja. Za ovaj tvoj od oko 6500kn je negdje možda 200 - 300kn. Pitaj slobodno pa vidi. 

14 godina
pastorrr kaže...

Evo.. do sada sam se sporadično javljao, ali sad imam konkretan upit.

Do zida imam cca 4 metra tako da bi tv trebao biti 65".

Bilo bi jako, jako dobro da ima 5 godina garancije.

Neka granica mi je bila 6500 kn.

Za tu lovu mogu dobiti recimo TCL c735, s tim da ne znam kako se TCL ponaša u eksploataciji, tj da li je sklon kvarovima. Da li ima još nešto što bi se moglo preporučiti u tom rangu cijene?

Naravno, volio bih OLED ili barem FALD, ali jedino što sam naišao je Sony xr93 za oko 8700 kn (i 2 godine garancije) te LG A1 (nije 120Hz) za cca 7900 (i 2 godine garancije). Da se radi o B1 za tu cijenu, mislim da bih se rastegnuo, ali gara....

Hvala

Pogledaj Hisense 65U7HQ. U Linksu je 6400kn, po specifikacijama VA FALD 120Hz panel sa HDMI 2.1 support.

Ali bliži se BF pa će vjerojatno biti i drugih modela na akciji.

12 godina
neaktivan
Dao sam si truda i maloprije u mraku snimio test za blooming i test za crnu boju.
Snimano je u FHD kvaliteti s A52s mobitelom.
TV je 55X93J, ako ga tko ima na piku.
Svjetlina i kontrast na maximumu; možda nešto nije odrađeno kako treba - al ovo je baš point and shoot.

1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Koliko si ga platio i gdje? Jel znas koja je cijena za 65incha? To jr va panel?

Ja bas mislim izmedu njega ili q70B samsung ili mozda qn90b samo on je skuplji. Mislite da ce cijene njih padati za crni petak ili ne?

12 godina
neaktivan
5100kn, dobio ga s 20% popusta na Ekupi (VA panel na 120hz, FALD).
65 incha su, koliko nalazim, oko 9000kn.

Ja sam gledao q70, qn90 i najviše x89j u Pevexu - ali se ukazala prilika za model stepenicu iznad po istoj cijeni.
Ne bi čekao baš "black friday" jer što se tiče cijena i akcija, trgovine ga imaju na različite datume...gledaj da uloviš kad bude dobra prilika (imali su Ekupi i Svijet-medija ovih dana) u sljedećih mjesec dana.
16 godina
Zokisan kaže...
5100kn, dobio ga s 20% popusta na Ekupi (VA panel na 120hz, FALD).
65 incha su, koliko nalazim, oko 9000kn.

Ja sam gledao q70, qn90 i najviše x89j u Pevexu - ali se ukazala prilika za model stepenicu iznad po istoj cijeni.
Ne bi čekao baš "black friday" jer što se tiče cijena i akcija, trgovine ga imaju na različite datume...gledaj da uloviš kad bude dobra prilika (imali su Ekupi i Svijet-medija ovih dana) u sljedećih mjesec dana.

Također izuzetno zadovoljan sa Sony 55X89J koji je skoro identičan sa 55X93J koji ima još dodatno FALD - LINK.

Svoj Sony 55X89J sam nabavio za 4.500 kn u Pevex-u i pre zadovoljan sam, best buy sigurno.

Ovaj tvoj 55X93J još još upgrade na moj i za cijenu od 5.100 kn je totalni no-brainer.

Imao sam kratko i Samsung Q70 i nije do koljena Sony-u, Samsung je imao toliki blacklight bleed da je to bilo užasno. Da nisam vidio svojim očima ne bi vjerovao da je Samsung Q70 poprilično loš TV što se tiče barem blacklight bleed-a, što ne bi smijelo biti u tom cjenovnom rangu TV-a.

15 godina
neaktivan

Dobar Jutar, Koljegice i Koljege!

'Najme, kad bi jedan uzimo televijozor, do recmo 2000kn(max. bolje manje), rabljen, sta bi pametno bilo uzest?

A da ima androide, da je relativno velik, da je slika OK, da se mos spojit vajfajem na interwebe i to...

Salu na stranu, nisam u TVima jos od Panasonic-ovih slavnih plazmi(VT60 FTW!), a neam snage pratit sta trenutno valja a sta ne,

mozda neki flagship od prije 2-3 godine il tak nes?

sad je i Kinez kao dobar?Jel?TCL,HiSense? Il smece, al kao panel malo bolji pa ajd?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Pozdrav, zanima koji televizor preporučujete u cijenovnom rangu do 5000 kn, do 55 incha dijagonala? 

Gledao sam ovaj Samsung UE55BU8572UXXH, sad je na akciji u Elipsu i čini mi se kao dobra prilika.

Kako sada generalno stoje brendovi što se tiče pouzdanosti i kvalitete? U čemu su najveće i najbitnije razlike, ako ih ima?  

0 0 hvala 0
17 godina
EpicFailGuy kaže...

Dobar Jutar, Koljegice i Koljege!

'Najme, kad bi jedan uzimo televijozor, do recmo 2000kn(max. bolje manje), rabljen, sta bi pametno bilo uzest?

A da ima androide, da je relativno velik, da je slika OK, da se mos spojit vajfajem na interwebe i to...

Nakon što sam pregledao Njušaklo, mogu ti reć da pametno uzet ne bi bilo ništa.

Dodaj još par sto kuna i uzmi novi Grundig ili TCL (oni imaju Android), poželjno što više garancije i to je to.

I ne očekuj sliku kao na plazmi...

5 godina
neaktivan

Pozdrav ljudi, 

Zanima me jel ovaj tv dobar za tu cijenu 15000 - 35% ili postoji nekaj bolje. Unaprijed hvala na odgovoru.

https://www.sancta-domenica.hr/catalog/product/view/id/55170/s/tv-75-sony-bravia-kd-75x81k-googletv-2022g-2602342515/category/2/

0 0 hvala 0
17 godina
dariopro kaže...

Pozdrav ljudi, 

Zanima me jel ovaj tv dobar za tu cijenu 15000 - 35% ili postoji nekaj bolje. Unaprijed hvala na odgovoru.

https://www.sancta-domenica.hr/catalog/product/view/id/55170/s/tv-75-sony-bravia-kd-75x81k-googletv-2022g-2602342515/category/2/

Prije bih išao na XR-75X89J koji ima nativni 100Hz panel

11 godina
neaktivan

Sta to znaci nativni?

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice