Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 50.671
|
čitano: 27.674.061
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
5 godina
neaktivan
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
Nero81 kaže...
vRay kaže...
mmafan kaže...

Ja osobno bih uvijek išao na veću dijagonalu. Uzeo sam sony xh9000 75 inča i nisam požalio, da sam uzeo 65 inča oled, već nakon par dana bih požalio. Iskreno uzeo bih i 85 inča, da su financije dozvolile. Ali sjeo sam na 2,40 m od tva i kao da sam u kinu :D

Bitno da si zadovoljan, ali to je u biti pogreška koju ne treba reklamirati. U slučaju oled <-> led usporedbe, veličina je manje bitna pred skokom u kvaliteti te uvijek treba ići na oled opciju.

Ne zelim previse ulazit u raspravu ali ovo je moje vidjenje stvari. Sa strane normalnog korisnika. Ovo je video koji usporedjuje oled i pocetni samsungov qled. Po meni ta razlika ne vrijedi vise od 1000kn ,a bome ni zrtvovanje dijagonale. Kada imas 2 tv jedan uz drugog, razlika iako malena, vidi se. Kada imas samo 1 tv ne mozes znati da li slika treba biti takva ili ne i izgleda ti dobro. 

https://youtu.be/nrDnqZIYKko 

Svatko neka sam prosudi. Pa cak i na ovom videu kad vidis gornju sliku i raziliku u kvaliteti u usporedbi sa donjom slikom za mene vise nema nikakve dvojbe. Znam da neki ljudi su ili colorblind ili jednostavno nemaju percepciju kontrasta ili generalno imaju dioptriju pa im to uopce nije bitno niti cak previse percepiraju te artisticke nijanse. Za njih onda je bolje ici na velicinu. Ali ako imas oko za detalje i kvaliteta ti je bitna nemoguce je odabrati manje kvalitetnu opciju bez obzira na velicinu.

4 godine
neaktivan
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Iskreno koliki postotak bis rekao da je na tom videu oled bolji? Ja bi rekao ne vise od 20% ali cak ni toliko. Gledao jucer jedan video gdje recezent pokazuje jednu scenu gdje se vidi munja pa usporedjuje tu scenu sa dimming medium i high. Dok je slika staticna razlika se vidi, ali kad je ta scena u filmu , ta scena traje 1sekundu i iskreno ne bih ju ni primjetio. Daleko od toga da ne bih htio imat oled kada bi mi financije dopustale ali kad je izbor dobar led veca dijagonala vs oled i manja dijagonala, veca dijagonala bi mi uvijek bila prednost. Naravno ako je led dobar. Za neke pocetne modele nisam siguran da bih tako izabrao

0 0 hvala 0
5 godina
neaktivan
mmafan kaže...
vRay kaže...
mmafan kaže...

Ja osobno bih uvijek išao na veću dijagonalu. Uzeo sam sony xh9000 75 inča i nisam požalio, da sam uzeo 65 inča oled, već nakon par dana bih požalio. Iskreno uzeo bih i 85 inča, da su financije dozvolile. Ali sjeo sam na 2,40 m od tva i kao da sam u kinu :D

Bitno da si zadovoljan, ali to je u biti pogreška koju ne treba reklamirati. U slučaju oled <-> led usporedbe, veličina je manje bitna pred skokom u kvaliteti te uvijek treba ići na oled opciju.

Ne bih se složio, a pogotovo s ovim dijelom da je to pogreška koju ne smijem reklamirati :D Rekao sam svoje mišljenje, uostalom, tv (sony xh900) koji je dobio 8,5 ocjenu od strane rtings stranice za stavku filmovi, dovoljno govori o kvaliteti TVa. Na 75 inča dijagonali, 4K matetijal izgleda bolesno dobro, i nikad ne bih pristao na manju dijagonalu jer razlike nisu tolike  da bih žrtvovao 10 inča, jer 10 inča jest puno. Isto tako, ako mislite da je 75 inča preveliko, uzmite tv na 14 dana i vratite, vidjet ćete da ćete se naviknuti za 3-4 dana na dijagonalu. Bez problema bih išao i na veću dijagonalu, jer taj osjećaj kina u vlastitom dnevnom, ne može se riječima opisati :) 

Nije 75 incha preveliko uopce. Problem je PQ razlika izmedju oled-a i takvog led tv-a. Downgrade u kvaliteti je po meni neprihvatljiv za trade u velicini.

Recimo u usporedbi ja bih radije uzeo 75 incha osnovni lg/samsung model nego 55 incha fald model (otprilike tako su cjenovno poslozeni). Tu razlika u kvaliteti ne opravdava razliku u velicini. Ali usporedba oled-a sa led-om je promasena na skoro svim dijagonalama.

Sto se tice x900h, par razmisljanja. To nije los TV, medjutim ima par dosta ocitih nedostataka:

1. dimming, blooming i deep blacks - pogledaj video dimminga na rtings.com i bilo bi dobro da tu snimku gledas gledas na oledu i onda pustis original video na oledu pa vidis razliku. Dramaticna razlika, kao da usporedjujes kruske i jabuke.

2. peek brightness hdr - premalen peek brighnes od niti 500 niti sto panel cini ispodprosjecnim za hdr sadrzaj pogotovo zato jer niti kontrast niti dubina crne boje nije odgovarajuca da hdr highlight cini impresivnima na tim brojkama. Na toj razini crne boje i kontrastu cak ni ~1500 niti ne bi bilo dovoljno za usporedbu sa oledom od 600-800 niti. Dakle, dosta razocaravajuce.

3. Wide color gamut. Ovaj tv se cak ne moze klasificirati kao tv sa wide color gamutom jer ima jedvo 63% 2020bt coverage. To je u biti dosta los score za premium segment, sa obzirom da otprilike 66-67% je granica koja se smatrama WCG panelom.

Po meni 75 incha x900h se ne moze usporedjivati sa 65 incha oledom. Razlika u kvaliteti razine crne boje, kontrasta, dimming+blooming nedostataka, hdr brightnessa i volumena boja je toliko velika da extra velicina ne znaci nista. Ipak, neka svatko sam prosudi kako njemu pase.

5 godina
neaktivan
Nero81 kaže...

Iskreno koliki postotak bis rekao da je na tom videu oled bolji? Ja bi rekao ne vise od 20% ali cak ni toliko. Gledao jucer jedan video gdje recezent pokazuje jednu scenu gdje se vidi munja pa usporedjuje tu scenu sa dimming medium i high. Dok je slika staticna razlika se vidi, ali kad je ta scena u filmu , ta scena traje 1sekundu i iskreno ne bih ju ni primjetio. Daleko od toga da ne bih htio imat oled kada bi mi financije dopustale ali kad je izbor dobar led veca dijagonala vs oled i manja dijagonala, veca dijagonala bi mi uvijek bila prednost. Naravno ako je led dobar. Za neke pocetne modele nisam siguran da bih tako izabrao

Znas sto je bitno kod ovakvih procjena. Da usporedbu snimke gledas na vrlo kvalitetnom TV-u jer onda razlike su jako ocito. Recimo ako za usporedbu dimminga gledas snimku oled-a i led-tva na led-tvu neces vidjeti veliku razliku jer ti je sam prikaz iskrivljen. Ako pak snimku gledas na oledu razlika je dramaticna.

Vecina ljudi usporedbe gledaju na dosta losim panelima pa se cude kako je razlika malena. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.1.2022 12:33 (vRay).
12 godina
protjeran
Nero81 kaže...

Ne zelim previse ulazit u raspravu ali ovo je moje vidjenje stvari. Sa strane normalnog korisnika. Ovo je video koji usporedjuje oled i pocetni samsungov qled. Po meni ta razlika ne vrijedi vise od 1000kn ,a bome ni zrtvovanje dijagonale. Kada imas 2 tv jedan uz drugog, razlika iako malena, vidi se. Kada imas samo 1 tv ne mozes znati da li slika treba biti takva ili ne i izgleda ti dobro. 

Kad bih za istu cijenu birao OLED nize dijagonale ili neki od dosta boljih LED-ova značajno veće dijagonale, odmah bih išao na LED. Dijagonala uvijek pobjeđuje što se tiče immersive iskustva gledanja filmova, isl.

Meni bi značajna razlika u dijagonali predstavljala 50-55 inch naspram 75 incha ili više. Manje od toga ne znam, mislim da razlika nije ogromna u iskustvu gledanja.

Ipak, treba napomenuti da gornji video pokazuje rad samo po danju, i to scene koje nisu mračne. Zbog toga razlika gotovo da i ne postoji.

Probaj film gledati po noći, odnosno neke mračne scene (danju i noću) i vidjeti ćeš da se detalji značajno, značajno više vide na OLEDu nego na LEDu. Dok su na OLEDu detalji jasni a kontrast savršen, na LEDu se detalji ili ne vide ili je nekakav zmuljanac gdje ne prepoznaješ što bi to trebalo biti.

Ne vidiš razliku dok ne kreneš gledati sadržaj na OLED neko vrijeme. Nisam doduše siguran kakva je situacija s Q80/Q90 premium QLED uređajima, da li su oni na razini OLEDa ili i dalje puše u mračnim scenama.

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.1.2022 13:37 (ZovemseZoranidolazimizRijeke).
5 godina
neaktivan
ZovemseZoranidolazimizRijeke kaže...
Nero81 kaže...

Kad bih za istu cijenu birao OLED nize dijagonale ili neki od dosta boljih LED-ova značajno veće dijagonale, odmah bih išao na LED. 

Ok recimo usporedba premium sony tv-a oba sada oko 13k kuna:

75 x90j vs 65 a83j.

Tko normalan bi uzeo x90j kraj a83j? To je odabir van svake pameti.

14 godina

Pošto sam danas kreten sjebao ni tri godine star phillips  140cm 4k tv , moram si uzeti drugi.

BUdžet je do 6000-6500kn. Jel ici na Qled 55-65 ili ostati na LED pa uzeti 70-75?
Dobronamjeran savjet svima - nemojte biti lijeni, tati se nije dalo iskopčati tv iz struje pa smo ga spustili na ekran, a ironija u svemu je što sam mu par minuta prije rekao kako ni slučajno ne smijeno na ekran odloziti. I eto lijepo si izbiti iz džepa 800-900€

Trenutno gledam 

https://www.sancta-domenica.hr/tv-65-samsung-qled-65q60a.html?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click

https://www.sancta-domenica.hr/tv-70-samsung-70au8072.html?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click

https://www.sancta-domenica.hr/tv-75-samsung-75au8072.html?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click

ili https://www.abrakadabra.com/Katalog-TV%2C-mobiteli-i-elektronika-Televizori-i-dodaci/TV-KD55X7055BAEP/p/R00FICM?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click

možda Sony?

Služi mi 80% za netflix i yt , 20% za ps5 na kojem je to opet 90% vremena samo pes turniri s društvom. Sta izabrati? Mozda cak i nesto jeftinije do 4000kn kao phillips sto sam vec imao?

&amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;quot;Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers.&amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;quot; - Colin McRae

0 0 hvala 0
7 godina
Nero81 kaže...

Gledao si na cemu? nYT video unisten kompresijom na obicnom lcdu monitora ili originalni video koji je i on gledao na OLEDu? I ja sam gledao videa na yt i otisao da kupim qled pa dosao kuci sa OLED 10" manjim i sada ne skidam oci sa njega ;)

12 godina
neaktivan

S cime cistiti oled ekran?  Nisam cistio god dana pa se na nekim mjestima skorila neka sporkica pa ce bit zjb ocistit.

Jos me zanima ako iskljucim tV prilikom ciscenja oceli mi se izbrisat sve postavke koje su prijasno namistene?

کτγℓع
Poruka je uređivana zadnji put čet 6.1.2022 17:37 (Duje2).

0 0 hvala 0
11 godina

Suhom krpom nikako vlažnom.Neće se podaci izgubiti

1 0 hvala 0
4 godine
neaktivan
Posmatrač kaže...
Nero81 kaže...

Gledao si na cemu? nYT video unisten kompresijom na obicnom lcdu monitora ili originalni video koji je i on gledao na OLEDu? I ja sam gledao videa na yt i otisao da kupim qled pa dosao kuci sa OLED 10" manjim i sada ne skidam oci sa njega ;)

Ne skidam ni ja sa svog 10" veceg led-a :) al ja sam nezahtjevan. Kad se sjetim da cu ga mjesecima isplacivati nekako mi zao sta nisam uzeo entry lvl tv. Jbga :)

12 godina

Budzet je 3000KM, hvala ti puno na prijedlozima.

7 godina
TITO_broz kaže...

Budzet je 3000KM, hvala ti puno na prijedlozima.

Ja kupio Lg 55"c1 za 3080 Km sa dodatnih 3 godine garancije.... Ako placas keshom trazi uvijek popust....

18 godina
vRay kaže...
ZovemseZoranidolazimizRijeke kaže...
Nero81 kaže...

Kad bih za istu cijenu birao OLED nize dijagonale ili neki od dosta boljih LED-ova značajno veće dijagonale, odmah bih išao na LED. 

Ok recimo usporedba premium sony tv-a oba sada oko 13k kuna:

75 x90j vs 65 a83j.

Tko normalan bi uzeo x90j kraj a83j? To je odabir van svake pameti.

Evo ja sam taj luđak jer mi je važnija veličina.

Bolje biti bez one stvari nego bez srece!
16 godina
Probao sam ovo na OLED C1 i EON boxom preko HDMI-a. Uspio sam dobiti dosta bolju sliku. Pa ako nekome pomogne.

0 0 hvala 0
11 godina

Evo malo mišljenja o Hisenseu. Ne kupovati njihove televizore. S razlogom su najjeftiniji na tržištu. Katastrofalna kontrola kvalitete i užasan os pun bugova. Na popustu sam kupio Hisense 55 U7QF koji je bio na popustu s 8000 kn na 4000 prije par mjeseci.

1. Backlight bleed koji odvratno izgleda, kao da je osvijetljeni okvir oko ekrana

2. Na jednom dijelu je panel kao udaren i tamniji, to je dugo oko 1 cm i široko 0.5. Nije vidljivo iz normalne udaljenosti gledanja.

3. OS je sranje. Spor, broken animacije, pola postavki za sliku ne radi. Nakon zadnjeg updatea ne mogu gledati videje s usb sticka. Cijeli tv zablokira i moram ga iskopčat iz struje.

4. Coil whine koji je iritantan po noći

5. Motion handling je bio katastrofa na početku

6. U nekim situacijama jako glup algoritam lokalnog zatamjenja.

Moj PC  
5 0 hvala 5
5 godina
suspendiran

Moze par preporuka filmova u 4k hdr ovo ono za testirati film na novoj telki? Mozete mi i poslati linkove na pm :) test je u utorak pa da to stignem poskidati! Hvala.

0 0 hvala 0
6 godina
neaktivan
CroDexter kaže...
Pogledaj ovaj Panasonic. Nije Android.
Ja kupio mami prije dva tjedna ali je još u kutiji. Jer je u ZG.
Bio je 659 eur.
Njoj treba max 40" i ovo je najbolje što sam našao.
https://www.amazon.de/Panasonic-TX-40JXW854-Bright-Panel-Ultra/dp/B092ZHTY5L/

Ima i jeftinije serije ali meni je trebao uski stalak
https://www.amazon.de/-/en/gp/aw/d/B07CNF75D9/

Vidio sam to ali sad je na Amazonu isti 750EU ali me zanima da li ima na dvb-t2 h.265 hevc, a ima i ovaj https://www.amazon.de/-/en/dp/B092R2FTT7/ref=aod_recommendations_asins_pageSource_desktop_gp_customers-who-viewed-also-viewed_5809_4

Najbolje mi je što su proizvedeni u Češkoj ali mi reci gdje si kupio ovaj za 659 EU'

6 godina
neaktivan
marinnn kaže...
ja-on kaže...

Stari LCD Panasonic star 13 godina konačno umro, onaj sa analognim i digitalnim tjunerom kad se prelazilo na digitaliju, ekran 92 cm. Ne znam može li se popravljati ikoliko se isplati pa tražim novi Panasonic LED ekrana 40"-43". otvoren sam za prijedloge i ideje koji tip i gdje kupit, do 5.000 kn.

Kakvi se pokazali Android tv u odnosu na klasični LED tv?

Tu ti je netko dao link na par panasonica na njemackom amazonu, po meni ajde na nesto drugo u toj dijagonali. Imam u obitelji panasonic 40" star 4 godine i ti modeli su samo prepakirani stari, kvaliteta izrade je tu, ali slika je u najbolju ruku solidna, aj ovaj skuplji je malo poboljsan. IMHO Panasonic je mrtva marka, gase tvornicu u Ceskoj i ostati ce samo vesteli ili TCL modeli pod brandom Panasonic.

Zašto su tv Panasonic na stranici Panasonic.de ovi noviji recimo TX-40JXW854 dok su na stranici Panasonic.hr TX-40JX800E? Možda su ovi sa W u nazivu za zapad i rade se u češkoj i poljskoj a ovi sa E na kraju za nas istočne i dolaze iz Turske? Ovih modela sa W nema na Panasonic.hr a sa E nema na Panasonic.de. Inače po trgovinama u Hrvatskoj sam našao svega 3 Panasonica raspoloživa, a na ovima iz Amazona ne vidim da li rade na našem dvb-t2 h.265 hevc signalu a i više od pola dodataka je beskorisno kod nas ne radi.

15 godina

W modeli su za Njemacko trziste ... 

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.1.2022 11:32 (LUX_67A).
16 godina
ja-on kaže...
marinnn kaže...
ja-on kaže...

Stari LCD Panasonic star 13 godina konačno umro, onaj sa analognim i digitalnim tjunerom kad se prelazilo na digitaliju, ekran 92 cm. Ne znam može li se popravljati ikoliko se isplati pa tražim novi Panasonic LED ekrana 40"-43". otvoren sam za prijedloge i ideje koji tip i gdje kupit, do 5.000 kn.

Kakvi se pokazali Android tv u odnosu na klasični LED tv?

Tu ti je netko dao link na par panasonica na njemackom amazonu, po meni ajde na nesto drugo u toj dijagonali. Imam u obitelji panasonic 40" star 4 godine i ti modeli su samo prepakirani stari, kvaliteta izrade je tu, ali slika je u najbolju ruku solidna, aj ovaj skuplji je malo poboljsan. IMHO Panasonic je mrtva marka, gase tvornicu u Ceskoj i ostati ce samo vesteli ili TCL modeli pod brandom Panasonic.

Zašto su tv Panasonic na stranici Panasonic.de ovi noviji recimo TX-40JXW854 dok su na stranici Panasonic.hr TX-40JX800E? Možda su ovi sa W u nazivu za zapad i rade se u češkoj i poljskoj a ovi sa E na kraju za nas istočne i dolaze iz Turske? Ovih modela sa W nema na Panasonic.hr a sa E nema na Panasonic.de. Inače po trgovinama u Hrvatskoj sam našao svega 3 Panasonica raspoloživa, a na ovima iz Amazona ne vidim da li rade na našem dvb-t2 h.265 hevc signalu a i više od pola dodataka je beskorisno kod nas ne radi.

Kao što su ti rekli W oznaka su modeli namjenjeni za njemačko tržište. Imaju neke sitne stvari bolje, kao srebrni daljinski, možda bolje zvučnike i tak neke sitnice. To nema veze od kuda dolaze. Svi Panasonic modeli 2021. ispod serije 8 su Vestel modeli sklapani u Turskoj ostalo dolazi i Panasonicove tvornice iz Češke. Jedini model od pravog Panasonica sa androidom je JX800 ostali su My Home screen 6.0.  

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.1.2022 11:41 (Memphis).
13 godina

ja-on

Ne znam jesi li vidio, no u Emmezeti je ovaj vikend popust na Panasonic televizore (link) pa je cijena 40JX800E - 3500 kn (u Se-Marku je 3700, ali daju dodatne 3 god. jamstva). Mislim da bi televizori s Vestel komponentama trebali imati na naljepnici Assembled in Turkey (pr. link), a za JX8xx seriju sam samo viđao naljepnice gdje je navedena Češka (pr. 50JX810E / 50JXW854). Ne bih znao jesu li svi modeli iz Češke isključivo s Panasonic-ovim pločama.

Kod ova dva modela što sam stavio je zanimljivo to što je kod JX810E navedena potrošnja od 160 W, a JXW854 je 126 W. Izgleda da je matična malo drugačija jer priključci nisu isti (JX810E / JXW854), a možda je i u JX8x0E verzijama jači procesor zbog Androida (JXW854 ima my Home Screen) pa je zbog toga tolika razlika u potrošnji.

12 godina
neaktivan

Znali tko mozda kako namistiti na lg cx  modelu da mi TV radi upscaling a ne digitalni prijamnik?

0 0 hvala 0
4 godine
neaktivan

Pozdrav.

molim pomoć oko izbora tv-a. Odlučili smo se za 65" (dosad je bio Samsung od 50"). Uglavnom gledamo filmove i serije, Netflix i sportski sadržaj, kablovska preko A1. Udaljenost za gledanje je oko 3 m. Što se tiče cijene, raspon je od 7000 do 8500.

Malo sam gledao po trgovinama, pa sam naletio na par televizora te veličine na akciji, molim vas preporuku:

1. https://www.sancta-domenica.hr/televizori/led-tv/tv-65-samsung-qled-65q80a.html

2. https://www.harveynorman.hr/qled-tv-samsung-qe65q70aatxxh

3. https://www.harveynorman.hr/4k-sony-led-tv-kd65x81jaep

4. https://www.harveynorman.hr/4k-uhd-led-tv-philips-65pus8506-12

Hvala

0 0 hvala 0
13 godina

vlajo80

Za tu namjenu (filmovi i sportski program) bi OLED bio najbolji, ali nema ih u okviru tog budžeta, tj. najbliže bi bio Philips 65OLED705 (od 9000 kn / 8900 kn na ekupi uz kod SVENAJBOLJE).

Od ostalih bi Q80 bio najbolji jer ima 120 Hz panel i najviše LED zona. Q70 se može pronaći za manju cijenu nego u Harveyu (link), a Sony X81 i Philips bi trebali biti IPS paneli koji nisu poželjni za filmove, a još su i 60 Hz. Ako biste baš IPS, mislim da se može pronaći boljih modela od ta dva.

Alternativa Samsungu Q70 u prikazu slike bi mogao biti TCL 65C728 (od 7000 kn) i vjerojatno nešto bolji Sony 65XH9077 (od 7600 kn).

6 godina
neaktivan

Našao novi Panasonic TX-43JX940E iz Mađarske, 259,965.-Ft sa dostavom, plaćanje pouzećem, model 2021. 11. mj. samo ga baš nema na internetu za recenzije. 

Cijena slična kao i TX-40JXW854 na Amazonu samo malo veći ekran.

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.1.2022 18:33 (ja-on).

0 1 hvala 0
4 godine
neaktivan
Koji bi bio best buy OLED od 65", negdje do 11000?
(pregovaram sa ženom) 😀
18 godina
ja-on kaže...

Našao novi Panasonic TX-43JX940E iz Mađarske, 259,965.-Ft sa dostavom, plaćanje pouzećem, model 2021. 11. mj. samo ga baš nema na internetu za recenzije. 

Panasonic je često bio ili je rebrandirani Vestel u svojim low end modelima, tako da pripazi. Ako nema recenzija niti informacija, možda bolje preskočiti...

6 godina
neaktivan
tiki kaže...
ja-on kaže...

Panasonic je često bio ili je rebrandirani Vestel u svojim low end modelima, tako da pripazi. Ako nema recenzija niti informacija, možda bolje preskočiti...

Naručen ovaj:https://www.amazon.de/-/en/Panasonic-TX-50JXW854-Bright-Panel-Ultra/dp/B092ZHYM36/ref=psdc_1197292_t2_B09J6DVRCT?th=1

13 godina

vlajo80

Za oko 11500 kn se može dobiti LG 65C11 pa bi on bio najbolji, a do 11k su dostupni samo onaj Philips 65OLED705, LG 65A13 (60 Hz) (od 9200 kn) i LG 65B13 (od 11000 kn). S obzirom da bi B1 trebao biti u klasi OLED705/706, mislim da je razlika u cijeni malo prevelika da bi se njega uzelo umjesto Philipsa koji je trenutno u toj ponudi na ekupi za 8900 kn među najnižom cijenom u Europi, tj. samo sam u Slovačkoj vidio da je izlistan za cca. 8800 kn, ali nije raspoloživ. Ono što je upitno kod njega je kvaliteta komponenti (izuzev LG-ovog panela i T-CON-a) jer ih radi kineski TPV, a trenutno nemaju nikakvu pogodnost za 5 god. jamstva kao sigurnost. Znači osobno bih išao ili na taj Philips ili LG C seriju.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice