Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 50.675
|
čitano: 27.704.472
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
Daddyss kaže...

Narucen Lg C8 sa kodom za popust na ekupi 10.529kn jucer narucen danas vec stiglo u postu jer nisan bija doma pa nisan moga preuzet odma.E sad mi treba preporuka nekog dobrom soundbara.Razmisljao sam o JBL BAR 2.1 al eto cekam vase misljenje prije odlaska u kupnju.I jel dovoljno spojit ps4 pro sa obicnim HDMI il treba neki.posebni radi 4K

Čestitam na kupnji. Ja sam uzeo u Elipsu Thomson High Speed flat HDMI kabel 18Gbps i sve što mi je interesantno radi bez greške (Xbox One S, Onkyo 4k AV rec, Atmos bitstream preko ARC-a). Htio sam baš nešto što je certificirano na 18Gbps makar mislim da bi i bilo koji kvalitetniji 10Mbps kabel mogao proći. Ako imaš već kakav kabel probaj.

Deckard
7 godina
neaktivan
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Ta potpuno iracionalna odluka samsunga da ne želi od 2018. plaćati licencu za DTS je tragikomična, vjerojatno se radi o milijuna eura ali kada takav gigant koji godišnje ostvaruje MILIJARDE profita onda je to suludo

Šteta što onog modela iz 2017. 55Q6FAMXXTH više gotovo nema za kupiti jer taj ima DTS, a bio je slične cijene kao sada ovaj aktualni, znači oko 7000-7500. U elipsu je izložbeni, možda negdje nekim slučajem ima još netko novog u kutiji, sad kad dođe BF popusti vidjet ćemo..možda i iskoči negdje QE55Q6FAMXXTH s nekom blackfriday cijenom

https://www.samsung.com/hr/tvs/qledtv-q6f-55inch/

https://www.elipso.hr/audio__video/televizori/SAMSUNG-QE55Q6FAMTXXH/

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Pozdrav Ekipa,

jedno kratko pitanje.

Jučer sam kupio Philips 50PUS7303, napravili pregled u skladišu upalili TV i sve u redu.

Došao doma otpakirao TV odljepio naljepnice, a ono 1 mrtvi pixel ispod naljepnice o energetskom certifikatu.

Vaša preporuka što učiniti, obzirom da sam čitao da za reklamacije do 3 pixela ne daju novi TV i sl..

hvala svima na pomoći

0 0 hvala 0
7 godina
neaktivan

tu uopće nema diskusije, vraćaj tv i neka ti daju novi

14 godina
zugan kaže...

Pozdrav Ekipa,

jedno kratko pitanje.

Jučer sam kupio Philips 50PUS7303, napravili pregled u skladišu upalili TV i sve u redu.

Došao doma otpakirao TV odljepio naljepnice, a ono 1 mrtvi pixel ispod naljepnice o energetskom certifikatu.

Vaša preporuka što učiniti, obzirom da sam čitao da za reklamacije do 3 pixela ne daju novi TV i sl..

hvala svima na pomoći

Nadam se da si ga narucio online, onda ti svakako moraju odobriti povrat.. a ako ne , ne znam.. pokusaj u svakom slucaju

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
7 godina
neaktivan

I sad neka netko ponovno kupi taj kineski filips

Sutra žuta srijeda u CityCentru East i West u SD 10% popusta na LG, Panasonic televizore.

Šteta što više nisu one cijene koje su bile do jučer jer bi npr 55B8 s ovim sutrašnjim popustom izašao 9560 kn ako je izračun ok.

Ne znam koliko na ekupi s onim kuponima izađe 65C8 ali evo u HN je sada 17999 što je vjerojatno jedna od najnižih cijena do sada?

https://www.harveynorman.hr/odjeli/audio-video-foto/OLED-TV-LG-OLED65C8PLA-Smart-169962.html

E da je sad na ovu cijenu bacit 15-20% popusta to bi onda bio hit:)

0 0 hvala 0
7 godina
neaktivan

Kolege, kakva je zhizha s ovim Hisense 55U7A modelom. Sad je 5000kn, garancija 2+3. Cekam vece popuste za Samsungove Q6FN, MU8002 ili LG SK8500, al za ovu cijenu je dobar deal. I recenzije isto dobre.

Isplati li se potrosit vise za family tv (dakle crtici, sport, filmovi - iskon.tv; eventualno mozda youtube).

Razmisljam razliku upucat u neki solidan audio.

Svaki dan nova spika (sorrryyy!!!)

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
OS kod Smart tva,a da bude sličan GC,MSW,androidu

Kupit ću neki smarttv, ali vidim da svaka marka ima drugačiji operativni sustav (OS).

lg- webOS, PHILIPS- Saphi , Android nugat, SONY-linux , Android, SAMSUNG- tizen itd.

Možda to nema nikakve praktične veze, ali kao laik  tražim malo savjeta u vezi toga.

Čitav život na kompu i laptopu radio sam sa Internet explorerom, i MS Windowsima, odnosno Google CHROMU, nekao sam naučio na njihove preglednika, izgled , raspored isl.

Htio bih uzeti neki smart tv, ali da surfanje na internetu mi bude što bliže starom surfanju na kompu , laptopu ili smart  mobitelu ( ANDROID  platforma, ne Iphonov OS)

Da li mi možete reći da li to ima ikakve veze, odnosno ako ima, koji od ovih operat. sustava na smart tveima  je najsličniji  IE , MSWindowsu, Google CHROMU?

Ovako laički od mene gledano , mislim da mi je najbolje uzeti smart od Philipsa, ili Sonyja koji imaju android,  Android nugat ( ili Saphi)

Da li u praksi to ima ikakve BITNE RAZLIKE U PREGLEDNOSTI I BRZOM SNALAŽENJU  , pa da zato uzimam smart sa androidom ili sam u velikoj zabludi, i  to nema nikakve veze??

Da  li koju god marku smarttva uzmem i njima pripadajući os ( bilo to : Tizen, saphi , andriod, andr. nugat , web OS, VidaU itd) mi neće zadavati neikakve probleme u pregledu interneta preko google početne tražilice ...

Da li svi ti  RAZLIČITI OS imaju Google tražilicu kao  difoltnu ili barem da se nju može koristiti bez ikakvih problema?

Da li  svi (ili većina) OS imaju  posebno istaknutu ikonicu za Google web pretraživač ( kao što mislim imaju ikonicu za YOUTUBE, NETFLIX)

Oprostite ako pitam nešto  nebitno ili glupo , ali nikada nisam koristio smart tv pa neznam kako to izgleda kada se uđe na wen (unternet) preko njega

Hvala

PS: za sada mi je  prvi izbor PHILIPS 43 PFS 5803/ 12...on ima Saphi os...neki Philipsi imaju Android Nugat...da li je to jako slično ili ne?

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Operativni sustav sa ugrađenim KODI-jem!

Zaboravio sam pitati i ovo...mislim (OBVEZNO) uzeti smart tv koji već ima ugrađen KODI ( imam stariji LCD  tv , pa sam dodatno kupio android tv box koji sam koristio za gledanje  raznih filmova , velika baza filmova od 1930 do danas , te sam na pheniksu, zenu ,piju gledao sport,  utakmice uživo isl...ali mi sada teško učitava filmove sa kodija, a sportske utakmice skoro nikako )

Da li ugrađen KODI imaju samo televizori sa ANDROID operativnim sustavom , ili imaju i drugi (SAPHI od Philipsa, ili Linux od SONY pametnih televizora)

Rekoh da mi je  za sada prvi izbor PHILIPS 43PFS 5803 koji ima za oper.sustav Saphi...gledam nešto i Sonije, neki omaju android, neli  linux za os

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.11.2018 17:32 (hrkihrle).

0 0 hvala 0
14 godina
Re: OS kod Smart tva,a da bude sličan GC,MSW,andr
hrkihrle kaže...

Kupit ću neki smarttv, ali vidim da svaka marka ima drugačiji operativni sustav (OS).

lg- webOS, PHILIPS- Saphi , Android nugat, SONY-linux , Android, SAMSUNG- tizen itd.

Možda to nema nikakve praktične veze, ali kao laik  tražim malo savjeta u vezi toga.

Čitav život na kompu i laptopu radio sam sa Internet explorerom, i MS Windowsima, odnosno Google CHROMU, nekao sam naučio na njihove preglednika, izgled , raspored isl.

Htio bih uzeti neki smart tv, ali da surfanje na internetu mi bude što bliže starom surfanju na kompu , laptopu ili smart  mobitelu ( ANDROID  platforma, ne Iphonov OS)

Da li mi možete reći da li to ima ikakve veze, odnosno ako ima, koji od ovih operat. sustava na smart tveima  je najsličniji  IE , MSWindowsu, Google CHROMU?

Ovako laički od mene gledano , mislim da mi je najbolje uzeti smart od Philipsa, ili Sonyja koji imaju android,  Android nugat ( ili Saphi)

Da li u praksi to ima ikakve BITNE RAZLIKE U PREGLEDNOSTI I BRZOM SNALAŽENJU  , pa da zato uzimam smart sa androidom ili sam u velikoj zabludi, i  to nema nikakve veze??

Da  li koju god marku smarttva uzmem i njima pripadajući os ( bilo to : Tizen, saphi , andriod, andr. nugat , web OS, VidaU itd) mi neće zadavati neikakve probleme u pregledu interneta preko google početne tražilice ...

Da li svi ti  RAZLIČITI OS imaju Google tražilicu kao  difoltnu ili barem da se nju može koristiti bez ikakvih problema?

Da li  svi (ili većina) OS imaju  posebno istaknutu ikonicu za Google web pretraživač ( kao što mislim imaju ikonicu za YOUTUBE, NETFLIX)

Oprostite ako pitam nešto  nebitno ili glupo , ali nikada nisam koristio smart tv pa neznam kako to izgleda kada se uđe na wen (unternet) preko njega

Hvala

PS: za sada mi je  prvi izbor PHILIPS 43 PFS 5803/ 12...on ima Saphi os...neki Philipsi imaju Android Nugat...da li je to jako slično ili ne?

Svaki od njih ima meni iz kojeg mozes lako pozvati pretrazivac ,bas kao i bilo koju drugu aplikaciju . Mozes to vidjet na youtube za svaki koji te zanima kako izgleda i radi .  
Sto se samog iskustva koristenja tice  , to najvise ovisi o ugrađenom sistemu, a i samom televizoru . Svaki ima prednosti i mane 

Osobno koristim LGov WebOS i u kombinaciji sa magic daljincem meni je br 1 . Dobar je jos  i Tizen , a sto se Androida tice svasta se moze vidjeti na netu  , navodno  radi kako bi trebao samo na najskupljim modelima , dok na slabijim zna biti frustrirajuce . Ja osobno bi ga zaobisao . Najbolje da neko ko ima takav napise svoja iskustva

Ostale nisam imao priliku vidjeti ni koristiti , tako da ne znam . Uglavnom , WebOS , Tizen i Android su najvise hvaljeni .

evo kako to izgleda na LG , sve je dostupno u dva  poteza 

EDIT  _ Ako hoces Kodi , samo Android onda . 

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.11.2018 18:00 (error_666).
15 godina
Re: Operativni sustav sa ugrađenim KODI-jem!
hrkihrle kaže...

Zaboravio sam pitati i ovo...mislim (OBVEZNO) uzeti smart tv koji već ima ugrađen KODI ( imam stariji LCD  tv , pa sam dodatno kupio android tv box koji sam koristio za gledanje  raznih filmova , velika baza filmova od 1930 do danas , te sam na pheniksu, zenu ,piju gledao sport,  utakmice uživo isl...ali mi sada teško učitava filmove sa kodija, a sportske utakmice skoro nikako )

Da li ugrađen KODI imaju samo televizori sa ANDROID operativnim sustavom , ili imaju i drugi (SAPHI od Philipsa, ili Linux od SONY pametnih televizora)

Rekoh da mi je  za sada prvi izbor PHILIPS 43PFS 5803 koji ima za oper.sustav Saphi...gledam nešto i Sonije, neki omaju android, neli  linux za os

Evo kako LG WebOS izgleda u radu by Darko:

Ali Kodi samo na Androidu, developeri neće raditi druge verzije koliko je poznato.

17 godina
Flagship kaže...

Sutra žuta srijeda u CityCentru East i West u SD 10% popusta na LG, Panasonic televizore.

Šteta što više nisu one cijene koje su bile do jučer jer bi npr 55B8 s ovim sutrašnjim popustom izašao 9560 kn ako je izračun ok.

Ne znam koliko na ekupi s onim kuponima izađe 65C8 ali evo u HN je sada 17999 što je vjerojatno jedna od najnižih cijena do sada?

https://www.harveynorman.hr/odjeli/audio-video-foto/OLED-TV-LG-OLED65C8PLA-Smart-169962.html

17943 kn je bila najniza 😁

15 godina

Moram dodati i ovaj jer ovdje objašnjava gro toga o WebOS-u, iako je stariji video pa koristi 3.5 verziju:

LG webOS 3.5 tips and tricks on OLED55B7 UHD OLED TV

Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
neaktivan

Ekšuli ima 65C8 na ekupi za 17 000 nakon koda...i dalje previše u odnosu na vani :)

Kad padne ispod 16 eventualno dolazi u obzir, ali srce me boli kad znam koliko ću para iskesati za panel koji će tako brzo degradirati...ali ništa nije vječno.

Ostali jednostavno imaju previše drugih mana, ili koma android OS (xf9005) ili nedostatak Dolbi Visiona (Q8 - Q7).

Nadam se da neću požaliti :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.11.2018 19:44 (Notrial).

2 0 hvala 0
7 godina
neaktivan

Ekipa, da idem na sony xf9005 i cekam cijenu od 7600 kn ili da uzmem HISENSE H65U7A za 6800 kn s 5 god garancije (sad mi se nudi takva cijena)?? Hisense je 65 inca!

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.11.2018 19:50 (Mr_Peanut).

0 0 hvala 0
7 godina
neaktivan

I ja idem na Sonya, boli me briga za los Android kad je sve ostalo vrhunski (ne usporedujem sa OLED),  Hisense radije ne bi iako me 65' malo svrbi, daj pls javi ako Sony negdje padne na 8tk i ja cu pratit

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.11.2018 21:18 (oceans12).
13 godina
neaktivan

Ocemo proci vise tu 666 stranicu?! 

2 0 hvala 1
10 godina
protjeran

Valjda hoćemo i moramo!

Napad je najbolja obrana :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
protjeran

Ja isto vrebam tog Sony Xf900 ali 49" jer u jednosobnom stanu će mi bit sasvim ok ionako gledam tv sa razdaljine oko 2m 50" će bit čisto dovoljno iako imam mjesta i za 55" ali sa trenutnih 40" skok na 50" će bit svemirski 

Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
Ja sam na 2.8 m i neznam ni sam dal da uzmem 55icu xf900 ili 49.
Ajmo jos par postova za 667
😀
Moj PC  
1 0 hvala 0
7 godina
neaktivan
Pixel kaže...
Flagship kaže...

17943 kn je bila najniza 😁

To je bilo na ekupi ali bez 5 god. garancije, ne?

7 godina
neaktivan
Notrial kaže...

Ekšuli ima 65C8 na ekupi za 17 000 nakon koda...i dalje previše u odnosu na vani :)

Kad padne ispod 16 eventualno dolazi u obzir, ali srce me boli kad znam koliko ću para iskesati za panel koji će tako brzo degradirati...ali ništa nije vječno.

Ostali jednostavno imaju previše drugih mana, ili koma android OS (xf9005) ili nedostatak Dolbi Visiona (Q8 - Q7).

Nadam se da neću požaliti :)

Idealna cijena bi bila 1977€ kao kod ovih gore u saturnu pa ekipa brzo rješava i vozi doma ove zapakirane 65-ice

7 godina
neaktivan

Deckard hvala.Evo napokon pusten u pogon TV znaci bez ikakvih postavka slike i zvuka znaci brutala,preodusevljen sam,u dnevnom boravku imam Sony KD-49XD8077 i razlika je ogromna sad nemogu gledat na Sonyu nakon LGa hahaha,nisan proba ps4 pro na 4k to cu sutra sada bi se malo pozabavljao sa postavkama slike,sutrq cu je montirat na zid.@Deckard koje su u tebe postavke.

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.11.2018 22:03 (Daddyss).
7 godina
neaktivan

Samo2g garancije, ostao je jos samo jedan kom 55b8

7 godina
neaktivan

@Mr.Peanut, taj Hisense 65U7A je u Elipsu ili H.Normanu? 6800 za 65" s 5g garancije je primamljivo ali ako nije žurba onda malo pričekat situaciju s XF9005. 65XF9005 vjerojatno nikad neće pasti ispod 11-12K ali 55" bi mogao možda uskoro i ispod 8K:)

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

https://www.elipso.hr/prilika/samsung-50nu7092-akcija-listopad-2018./

Ljudi jel se isplati ovo uzest? Imam u planu odmah uzest tv za gejmanje,i opcenito tv za u sobu,imam 23g pa mi je primarna svrha PS4 Pro

EDIT: Googla sam taj model,i slabo ima ista informacija o njemu osim na stranicama webshopova

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.11.2018 22:39 (lukaXXkralj).

0 0 hvala 0
10 godina
Mr_Peanut kaže...

Ekipa, da idem na sony xf9005 i cekam cijenu od 7600 kn ili da uzmem HISENSE H65U7A za 6800 kn s 5 god garancije (sad mi se nudi takva cijena)?? Hisense je 65 inca!

Taj Hisense za tu lovu je nenadjebiv deal ali ako je iz Harvey Normana onda je izložbeni koji kod njih radi već 4-5 mjeseci. Ako to nije taj ja bi odmah kupio.

7 godina
neaktivan

Evo PS4 pro 500 000 milion edition ceka na spanjanje :D

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.11.2018 23:36 (Daddyss).
8 godina

šta si dobio na lotu?

10 godina
protjeran
nikonja kaže...

šta si dobio na lotu?

Pun je kešovine ko ....

E-mail:
Lozinka: