Gotovo: Kupio Sony 65XF9005.
Ako niste nikad vidjeli HDR u akciji na 65" screenu, WOW. Just WOW. 
Evo da javim kaj su meni rekli iz samsunga vezano za DTS.
Znači gospon mi je rekao da DTS može ići jedino preko bluray playera ili kućnog kina.
Preko soundbara NE.
Drugim riječima, izgleda da kupujem bluray player haha ^^'
Da, to je to kaj telka sa svojih internih playera očito ne streama DTS van niti ga dekodira. Pretpostavljam. Pa ti onda ostanu samo vanjski playeri koji mogu dekodirati DTS ili ga streamati do receivera. Fućkaj onda smart, barem što se tiće filmova s neta i takvih stvari koje su pune DTS-a. Ja sam za prošli black friday jedan dan na njemačkom Amazonu ugledao Xbox One S za nevjerojatnih 157,55€ (baš gledam history) + još je neka poštarina bila, uglavnom ispalo je bilo negdje oko 1300kn ako se ne varam ili tu negdje. Zamijenio sam mu još vent da ga se ne čuje ni mrvicu na 2 metra i evo već godinu dana s njega radi Netflix, Youtube, Kodi je unazad par mjeseci iskoristiv, ima UHD Blu-ray player ugrađen, podržava sad i Dolby Vision od zadnjeg updatea, Atmos zvuk s Netflixa streama bez problema u vanjski rec i još svašta. A možeš se i igrati s njim ako se igraš i to onak, pošteno. Ne sumnjam da će u nekom momentu sad oko BF opet slična ponuda. Tak da mene osobno baš i ne dira previše smart funkcionalnost televizora, ali malo je bedasto kad telka u 2018. godini ne podržava neke višedesetljetne standarde, odn. formate.
Pa ja nemam sreće, a taman sam si mislio lijepo uzeti Ps4 pro i RDR2...
Znači Xbox one s ili x...ili možda da samo uzmem media player neki?
Puno jeftinija opcija...ako može prijedlog neki, da podržava onda sve?
Ili poslušati tvoj savjet i uzeti htpc...samo morao bi biti tih, nečujan...
Kaj sad napraviti...koliko te je ispao ovaj tvoj htpc u opisu kaj imaš?
Ako može pm ako nije bed?
Svaka čast. Nego ovu noć nema spavanja i sutra hoćemo potpuni izvještaj. Da ne bude zabune, gledaj tv i pusti ženu na miru :D
Koliko para?
Vjerojatno 12330 kn (s onim popustom za newsletter)
https://www.sancta-domenica.hr/led-tv-sony-bravia-kd-65xf9005-4k.aspx
A danas je izgleda zadnji dan za 55/65C8 s 5g garancije i gratis mobitel Q6?
Da, zato i pitam ;-)
Puno love ali barem je 65"...
- - -
Možda za BF maknu "dodatke" u LG paketu :-D
Evo, da je V30 unutra (za više love naravno) odmah bi uzeo, s obzirom da ga planiram uskoro.
Ali su mudraci dali veci popust na manji tv 😋. Malo cudno..
Da, zato i pitam ;-)
- - -
Puno je, da. Posebno kad usporediš s cijenama vani i to baš za ova dva tv: Od danas u Saturnu Essen OLED 65C8 1999€ i 65XF9005 1299€:)
https://www.kaufda.de/webapp/viewer/1026843592?page=2
To gotovo sigurno kod nas nećemo dočekat ali s onih 20% u West Gate SD ako bude tako onda bi bilo blizu, barem kad je 65C8 i razlika bi bila oko 1000 kn što je malo kad se uračuna 5 g garancija i da se ne mora nekako dovesti veliki box od 40kg iz Njemačke:)
Kod Sonyja 65XF9005 razlika je slična, oko 1250 kn. Naravno ovo je sve pretpostavka budući da ne znamo kakve će cijene SD staviti kada bude taj popust, na žalost ili na sreću jedino što je sigurno je ovaj katalog iz Saturna s tim njihovim ludim cijenama 
Vi koji imate xf9005, jeste kalibrirali tv ili ne? Ima na netu više filmića s postavkama pa me zanima što koristite...
Evo nakon 5mj što imam B8, još nisam siguran da li je trebalo za tu cijenu uzeti jedan dobar 65 inch TV. Ja na svom TV-u nemam problem sa neuniformnom bijelom, ABL se ne kuzi (probao i tu zloglasnu scenu iz prve ep Altered Carbon), a banding se vidi na 5-10% sive, ali u praksi ga jos nisam primjetio. Ako je panel ispravan, OLED ima genijalnu sliku i tu nema dvojbe. Moj prijatelj koji se bavi kolor-korekcijom slike na igranim filmovima, testirao je C7 i to je toliko je u prikazu blizak referentnim vrijednostima u boji i balansu da je bolji od profesionalnih monitora od prije nekoliko godina, koji kostaju i po 10-15000 eura.
ALi gdje se to moze vidjeti? Na nekim Netflix sadržajima i na UHD HDR ripovima filmova i serija (čega je istina bog sve više). Vidi se možda i na utakmici u 4K (di su te osim sa svjetskog prvenstva), a moguce malo i u igrama na PS4 pro. Ali ta razlika u usporedbi sa odličnim LCDom je realno stvarno mala jer Q8 i Q9 (mozda i XF9003 nisam siguran) imaju odličnu sliku u večini sadržaja.
A za HTV, NOVA, RTL, MaxTVe, satelitske i slično, utakmice i emisije, razlika je nikakva jer je ta slika dosta šugava na svemu. I HD signal mora biti jako kvalitetno kodiran da kad dodje jako tamni dio scene ne dodje do raspadanja slike. A jako kvalitetan HD u H264 je jako velik fajl i to nitko ne emitira. Kad skines neki dobar BR rip veličine 20-30GB slika je odlična. Sa UHDom je dosao i H265-HEVC kodek koji je dosta digao kvalitetu u odnosu na veličinu fajla, a i HDR stvari je sve vise. Ali za sad tko ne brije puno na nove serije i filmove, ne treba ici na oled.
Tko je udaljen 3-4m na vise, mislim da treba uzeti kvalitetan 65inch TV i da ce mu razlika od 55 na 65 inch biti vaznija od je li negdje crna malo sivkasta.
A pacijenti (poput mene) koji bi se grizli jer im slika kad gledaju neki film ili seriju nije vrh vrhova, kupite OLED i tresite se hoce li za par godina izbit neka žuta li crvena fleka. I nemojte se žaliti. Nego se utjesite da ste gledali najbolju sliku koja se može imati i guštali ste.
Ma i ja se mislim uzet oled, jer mislim da cu cijelo vrijeme razmišljat šta bi bilo da sam uzeo. A mislis 55" uzet? Kolika ti je udaljenost?
2,7m od ravnine ekrana do očiju. Dvojim se opako da li mi uopće treba ili ne 65". Za 16:9 materijal mi i nije neka fora, ali za letterboxane filmove je. Oled bih sad definitivno uzimao 55" ako se još odlučim do pola noći s obzirom na istek akcije, fakat ne dam 18k kn za 65", preveliki mi je to rizik za takvo nešto.
Da, zato i pitam ;-)
- - -
Puno je, da. Posebno kad usporediš s cijenama vani i to baš za ova dva tv: Od danas u Saturnu Essen OLED 65C8 1999€ i 65XF9005 1299€:)
https://www.kaufda.de/webapp/viewer/1026843592?page=2
To gotovo sigurno kod nas nećemo dočekat ali s onih 20% u West Gate SD ako bude tako onda bi bilo blizu, barem kad je 65C8 i razlika bi bila oko 1000 kn što je malo kad se uračuna 5 g garancija i da se ne mora nekako dovesti veliki box od 40kg iz Njemačke:)
Kod Sonyja 65XF9005 razlika je slična, oko 1250 kn. Naravno ovo je sve pretpostavka budući da ne znamo kakve će cijene SD staviti kada bude taj popust, na žalost ili na sreću jedino što je sigurno je ovaj katalog iz Saturna s tim njihovim ludim cijenama 
A to vrijedi u Saturnu u samo gradu Essenu?? Sad gledam taj letak i onaj Sony Bravia KD-55XF8505 s naslovnice dođe 700 eura a kod nas 8700 kn, pa 3000 kn jeftinije... A gledam na Saturn. De i ne vidim tu ponudu,imam u de nekoga da mi kupi ali ne u Essenu
E svaka čast na iskrenom reviewu.
Često po internetu ljudi podsvjesno pokusavaju preko drugih opravdati svoje ulaganje pa nalazimo tonu konflitnih tekstova.
Uskoro idem s posla kući i mislim da ću uzet sony. Pomislim na oled i onda naletim na cijele teme gdje ljudi imaju problema sa oledima, ne samo burn in. Svaki tv može imat probleme ali oledu za 3 do 5 godina opada cijena drastično.
Dobro si rekao, to je sad stvar onoga što želiš i što si spreman žrtvovat. Ja ću ipak žrtvovat sliku, jer živaca mi nije ostalo puno. A i ako dragoj kažem nakon što platim 20k tv da pazi što gleda, pogodit će me nogom uprsi i izvuć polugu na vratu
Dragi kolege forumaši, gotovo je. Naručio 55" C8. Možda već sutra požalim, ali tako je sad kako je. Kupon za 10% popusta u SD uspješno potrošen
. Idemo dalje.
Yep, u svako doba dana ili noći.
A bolje onda nemoj gledati preporuke pro siteova za udaljenosti za 4k kontent. I mene iznenađuje.
Ali opet kad pogledaš u kinu to je isto dosta veliko. Gleda se koliko kuta vidnog polja je tv...
Ja imam velik kauć koji je na U, negdje je tv na 3.5 m, negdje na 4,5 m... i kad staviš film sa letterboxom onda više i nije tako veliko.
Sad imam 49" i kad stavim film malo je.
deckard iz koje daljine gledaš cca? edit: sry nisam vidio da si odgovorio, na poslu sam, nešto mi slabo radi net ;( za tu daljinu i ja bi sigurno naginjao 55" oledu. 18k je previše love...
Rekao si glupost i uvrijedio ekipu koja voli kino ugodaj doma .
To mozda i ima smisla ako jefino gledas SD sadrzaj, ali danas ima i vise nego dovoljno hd i 4k sadrzaja i za 3 m je prepiruka 70”
https://www.rtings.com/tv/reviews/by-size/size-to-distance-relationship
ako može prijedlog neki, da podržava onda sve?
Doista dobar media player:)
http://www.egreatworld.com/egreat-product.html
Evo nakon 5mj što imam B8, još nisam siguran da li je trebalo za tu cijenu uzeti jedan dobar 65 inch TV. Ja na svom TV-u nemam problem sa neuniformnom bijelom, ABL se ne kuzi (probao i tu zloglasnu scenu iz prve ep Altered Carbon), a banding se vidi na 5-10% sive, ali u praksi ga jos nisam primjetio. Ako je panel ispravan, OLED ima genijalnu sliku i tu nema dvojbe. Moj prijatelj koji se bavi kolor-korekcijom slike na igranim filmovima, testirao je C7 i to je toliko je u prikazu blizak referentnim vrijednostima u boji i balansu da je bolji od profesionalnih monitora od prije nekoliko godina, koji kostaju i po 10-15000 eura.
ALi gdje se to moze vidjeti? Na nekim Netflix sadržajima i na UHD HDR ripovima filmova i serija (čega je istina bog sve više). Vidi se možda i na utakmici u 4K (di su te osim sa svjetskog prvenstva), a moguce malo i u igrama na PS4 pro. Ali ta razlika u usporedbi sa odličnim LCDom je realno stvarno mala jer Q8 i Q9 (mozda i XF9003 nisam siguran) imaju odličnu sliku u večini sadržaja.
A za HTV, NOVA, RTL, MaxTVe, satelitske i slično, utakmice i emisije, razlika je nikakva jer je ta slika dosta šugava na svemu. I HD signal mora biti jako kvalitetno kodiran da kad dodje jako tamni dio scene ne dodje do raspadanja slike. A jako kvalitetan HD u H264 je jako velik fajl i to nitko ne emitira. Kad skines neki dobar BR rip veličine 20-30GB slika je odlična. Sa UHDom je dosao i H265-HEVC kodek koji je dosta digao kvalitetu u odnosu na veličinu fajla, a i HDR stvari je sve vise. Ali za sad tko ne brije puno na nove serije i filmove, ne treba ici na oled.
Tko je udaljen 3-4m na vise, mislim da treba uzeti kvalitetan 65inch TV i da ce mu razlika od 55 na 65 inch biti vaznija od je li negdje crna malo sivkasta.
A pacijenti (poput mene) koji bi se grizli jer im slika kad gledaju neki film ili seriju nije vrh vrhova, kupite OLED i tresite se hoce li za par godina izbit neka žuta li crvena fleka. I nemojte se žaliti. Nego se utjesite da ste gledali najbolju sliku koja se može imati i guštali ste.
Ako netko kupuje oled da bi gledao hrt, nova rtl, onda ne znam sto bi rekao na to, baceni novci.
Mogu povuci usporedbu na maxtvu na kojem imam hd (na nekim kanalima koriste i h265), uspiredba s kuro plazmom i slika je bolja na oledu.
Ali ako se oled kupuje za 4k hdr gaming, netflix, prime, br ripove, tu nema dileme oled je bolji izbor.
Za 4 m udaljenosti se definitivno slazem da treba uzeti barem 65” bez obzira koji, 55” je tu premalo bio on oled ili ne.
Meni kod oleda nije primarna preciznos boja, tu su skoro svi ok, bitan mi je kontrast i preciznost kontrasta, pogotovo dinamicki kontrast u realnoj situaciji i tu oled pokazuje svoje prednosti, cak i kod losijeg materijala.
Planiram kupovinu TV-a sad za black Friday ili iza nove godine (vjerojatnija opcija). Treba mi nesto od 55 inca, 4k naravno. TV ce biti spojen na NUC i sve ce ici preko njega. Dakle ne trebaju mi neke osobite smart opcije. Jel bi se dalo nesto solidno uzeti do 1000 eura?
Gdje bi kupio ? Dublin, Osijek ili kod njih u Hrvaskoj ?
To mozda i ima smisla ako jefino gledas SD sadrzaj, ali danas ima i vise nego dovoljno hd i 4k sadrzaja i za 3 m je prepiruka 70”
Ima ljudi kojima je prihvatljivo gledanje filma u kinu iz prvog reda. Možda to netko i voli. Ja nema šase da gledam film iz prve polovine dvorane. Preferiram zadnju trećinu.
Nije ni svaki kino ugođaj jednak. I kao što sam napisao uopće ne pričam o kvaliteti slike već o mogućnosti praćenja sadržaja na čitavom ekranu/platnu.
Osobno televizijske programe uopće ne gledam.
Evo, neka se javi netko to gleda TV od 65" sa 2,5 metra i gleda serije ili 55" sa 2 m. Baš me zanima kako izgleda gledati seriju u 16:9
Mislim da svatko ima različite sposobnosti oka i praćenja sadržaja i da davati generalne prijedloge, pogotovo kada idu u ekstreme nema smisla.
I jedno pitanje. Znači li ovo oko piksela da kada dođe 8K da će preporuka za 65" biti 1,5 m?
Gdje bi kupio ? Dublin, Osijek ili kod njih u Hrvaskoj ?
Dublin
Kad se gleda na kompu sa stolice, na 24" monitoru, isto dosta zauzima vidnog polja display. Sad se može matematički izračunat, ali sigurno bi pokazalo nešto slično tome, ako ne i više. Znaći 0.5 - 0.7 m udaljen cca. Baš samo o tome razmišljao ovih dana dok sam pokušavao zamisliti.
Ja na poslu u nočnoj gledam na tablet ali ga stavim na 20 cm cca i isto izgleda veća slika nego na 48" na 3.5 - 4m.
Ima ljudi kojima je prihvatljivo gledanje filma u kinu iz prvog reda. Možda to netko i voli. Ja nema šase da gledam film iz prve polovine dvorane. Preferiram zadnju trećinu.
Nije ni svaki kino ugođaj jednak. I kao što sam napisao uopće ne pričam o kvaliteti slike već o mogućnosti praćenja sadržaja na čitavom ekranu/platnu.
Osobno televizijske programe uopće ne gledam.
Evo, neka se javi netko to gleda TV od 65" sa 2,5 metra i gleda serije ili 55" sa 2 m. Baš me zanima kako izgleda gledati seriju u 16:9
Mislim da svatko ima različite sposobnosti oka i praćenja sadržaja i da davati generalne prijedloge, pogotovo kada idu u ekstreme nema smisla.
I jedno pitanje. Znači li ovo oko piksela da kada dođe 8K da će preporuka za 65" biti 1,5 m?
Ne govorim o gledanju iz prvog reda.
Za dozivljaj gledanja i iz zadnje trecine moras sjesti blizu tva, jedno 2.5 m na 65”, barem ako govorimo o imaxu u arena centru.
Ja recimo igram ps4 s 2m na 65” i dozivljaj je odlican
ako može prijedlog neki, da podržava onda sve?
Doista dobar media player:)
http://www.egreatworld.com/egreat-product.html
Hvala na odgovoru!
Ali 200-300$ je dosta love za media player, u biti koliko para toliko muzike hehe...ali za tu lovu ima Xbox one s...ne znam ni sam...
Ali izgleda jako high end taj egreat ^^
Planiram kupovinu TV-a sad za black Friday ili iza nove godine (vjerojatnija opcija). Treba mi nesto od 55 inca, 4k naravno. TV ce biti spojen na NUC i sve ce ici preko njega. Dakle ne trebaju mi neke osobite smart opcije. Jel bi se dalo nesto solidno uzeti do 1000 eura?
VA ili IPS panel ? (Najbitnije i moje zadnje pitanje prije odgovora)
Smart ti dolazi na većini novih modela a to ti ne predstavlja razliku u cijeni.
To je postala standardna oprema televizora
u suštini nema tu velike filozofije.
ti ćeš tamo na "tvoj dan" moći dobiti TV Sony KD-55XF9005
spec..
https://www.displayspecifications.com/en/model/47c210f5
naravno, ako ne bude koji OLEd u Dublinu za te novce.