- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Nisam siguran da C8 moze pasti na cca 8000kn. Na takvu cijenu do danas nije nikad pao ni proslogodisnji B7. To nema nikakve logike prema ostalim TVima bilo od LG-a ili konkurencije. To je TV koji je kvalitativno u konkurenciji sa Samsung Q9 (minus burnin opasnost
), pa ne vidim da je realno ocekivati tako nisku cijenu ove godine, BF ili ne... NAravno nikad se ne zna, ali evo citam prije par dana da je LG blago digao cijene svojih OLED panela zbog vece potraznje, a i zato sto moraju izaci iz gubitka sa OLED-ima pa se nadaju da ce im drugi semestar biti prvi put profitabilan u segmentu OLED TV-a od pocetka njihove prodaje.
Gdje si to pročitao? Pa LG svake godine ruši rekorde s prodajom upravo zbog OLED televizora, već dulje vremena su na vrhu premium segmenta i po prodaji su odavno prestigli samsung. Ne znam za koje tržište se misli ali općenito OLED nikad nije bio povoljniji nego SADA.
Akcije i promocije nisu trajna pojava ali su vrlo česta, barem na zapadu tj Njemačka. Tko je mogao do praktički nedavno i pomisliti da bi naprimjer najveći i najskuplji OLED panel od 77" mogao sada kupiti po cijeni koja je trenutačno oko 4800€ za 77C8? Takve dijagonale su do nedavno koštale i više od 20000€.
LG Display otvara uskoro dvije nove tvornice panela pa će cijene još značajnije pasti već od proljeća sljedeće godine. Ne treba zaboraviti da oni jedini proizvode OLED panele i puno drugih koji imaju svoje OLED-e u ovise o njima i njihovim kapacitetima.
Sony
Panasonic
B&O
Loewe
Metz
Toshiba
Grundig
Philips
55C8 kod nas teško će ići ispod 9tkn ali recimo u Njemačkoj se opasno približava cijeni od 1000€ za 55" što je s obzirom na to da je na proljeće kad se pojavio bio 2500€ nevjerojatno. Evo sada je dostupan za 1299€ a nebi nas trebalo začuditi ako kod njih za BF cijena bude 999€ za 55C8 
I xf 49" sad 8499kn i još sa onih 10% od newslettera kod online naruđbe i eto ga unutar 1000eur e sad još malo pričekat BF nema žurbe sumnjam da će ove cijene opet dizat u nebesa nazad.Naravno pratim i LG C8 OLED ali cjenovno i mogučnostima mi je ipak trunku bliže sony xf
A što mislite da li je moguće da dođe black friday i da oni nemaju više nego ajmo reći 5 modela LG c8 65", a pola već dogovoreno međusobno pa da se to proda i izvisimo? Što mislite o tom scenariju?
U ovoj zabiti sve je moguće.
Samo bih podsjetio da ima života/TV-a i nakon BF. Samo mirno i bez panike. 😃
Što mislite?
| 1 | Samsung 55NU7402 |
|---|---|
| 0 | TCL U55C7006 |
| 5 | LG 55UK7550 |
| 2 | Sony 55XF7596 |
Istina... modeli od prošle su "dobra" cijena sad, ali noviji su kao bolju malo pa navlakuša.
A gle, jedno su naše želje a drugo realnost. Naravno, telka se ne kupuje kad izađe osim ako ti baš krepa postojeća i trebaš novu, ako imaš novca za pokriti investiciju i ako kupuješ telku za 5-6 godina (ili više). Ja sam u 6. mj. kupovao 65" XE9005 na akciji za nekih 12-13k kn kad je bio izašao XF9005 koji je koštao inicijalno, ako se ne varam, 18k kn. Novi je uskoro donio Dolby Vision s firmware upgradeom, bolji motion i ispravio 50Hz bug starog modela. Da li se isplatilo zato dati par soma kuna više u startu kad je izašao novi? Apsolutno ne, nego čekati. Da mi je krepao postojeći televizor? Vjerojatno bih bio uzeo XF uz neki kupon 10% ili tako nešto. Realno, tebi se očito ne žuri s kupnjom telke, i ja sam takav zapravo. Da ti se žuri ili da nemaš telku uzeo bi valjda nešto. A ko samo čeka da još pojeftini, pa kad dosta pojeftini pa još čeka da još pojeftini, a onda dočeka novi model, pa sve iznova, ili se po putu ohladi, taj opet vjerojatno ni ne treba novu telku. Ja sam si složio priču za XF9005 da ću uzeti 65" kad padne ispod 13k kn s 5g jamstva. I to je upravo sad. Da li će za BF biti možda parsto kuna jeftiniji negdje? Možda. Da li će 65" taj model biti 10k kn? Mislim da jako teško u slobodnoj prodaji u HR. Vani? Vjerojatno da, ali to je gabaritna roba koju malo tko šalje u HR a put gore i natrag je skup + treba ti kombi. Hoće li 55" ići za 8k kn? Vjerojatno da, sad je već sasvim blizu. Hoće li oled na 8k kn? Teško. 9-10k kn? Sigurno, već je i bio B8 neki dan na ekupi oko 9,5k kn, prošle godine je B7 išao za 9200kn u BigBangu u SLO najniže što sam vidio.
Da se po savjetujem jos jednom s vama!
U potrazi sam za TV-om do 3500kn. Spreman sam platiti i sve odjednom.
Primarno ga trenutno uzimam radi playstationa i boljeg ugođaja i ukoliko uskoro izađu nove konzole da ne patim zbog rezulocije.
Osim toga koristio bih za gledanje tekmi i serija/filmova(netflix,max tv)... To sam dosad na svojoj kanti radio hdmi spajanjem laptopa na TV i preko prijenosnog harda.
Samo ako mi mozete rec razlike jer vidim da je neka smart tv,philips je saphi smart, tizen tv itd
Ja sam zasada naišao na ove TVe dolje ili imate već vi neke TVe s kojima ste zadovoljni i da bi preporučili:
1.https://www.sancta-domenica.hr/led-t...u7192-uhd.aspx
2.https://www.sancta-domenica.hr/led-t...43pus6703.aspx
3.https://www.sancta-domenica.hr/led-tv-philips-43pus7373.aspx
Pa Dal mi mozete rec koja je razlika između 2. philips koji je saphi SMART i 3.koji je android?
deckard evo i ja samo trebam još kliknut i kupujem.
Ma cijelu noć sam gledao i OLED ima problema sa burn inom već nakon mjeseci/ godina, a mislim tv imat dosta dugo i ne mislit se u nijednom trenu što gledam. Žao mi je što neću imati Infinity black, ali razmišljat o tome što gledat i da li mi je browser upaljen ili da li će mi od dote health bar ostat jednostavno je previše.
Ako cu dali 2.5 k eura želim da mi kuha ručak 5 god. dok garancija ne izađe. OLED gubi cijenu dosta s obzirom na burn in, a ovog sony-ja ću za 3 god. moći prodat sa 2 god garancije i kupiti novu tehnologiju. Upravo to i radim, stari tv sa još dvije godine garancije ću prodat i kupit novi. Već imam kupca ćeka na poslu, kolegi po dobroj cijeni.
Eto to je uglavnom sažeto što sam uspio zaključit. Dosta se priča o burn inu, ali nije dovoljno vremena prošlo od nove serije c8, b8 pa je teško reći ali po onome što sam čitao kroz 3-5 god OLED će se potrošit ako ti je tv upaljen doma ili ako igraš igre na njega, gledaš stremove od igara.
Slobodno prokomentirajte...
Eto to je uglavnom sažeto što sam uspio zaključit. Dosta se priča o burn inu, ali nije dovoljno vremena prošlo od nove serije c8, b8 pa je teško reći ali po onome što sam čitao kroz 3-5 god OLED će se potrošit ako ti je tv upaljen doma ili ako igraš igre na njega, gledaš stremove od igara.
Već smo i previše komentirali temu burn-ina na oledu, a vani po forumima i jubitu kud i kamo više tretiraju oled tehnologiju bez garancije na burn-in kao "world scam". Mislim, činjenica je da oled tehnologija nije postojana na duge staze. Ali onda pogledaj sljedeće i malo obrati pozornost na vinjetiranje:
https://i.rtings.com/images/reviews/tv/samsung/q8fn/q8fn-dse-large.jpg
https://i.rtings.com/images/reviews/tv/samsung/q9fn/q9fn-dse-large.jpg
https://i.rtings.com/images/reviews/tv/sony/x900f/x900f-dse-large.jpg
https://i.rtings.com/images/reviews/tv/lg/b8/b8-dse-large.jpg
https://i.rtings.com/images/reviews/tv/lg/c8/c8-dse-large.jpg
Hint: još nisam naručio XF9005
, svaki put kad pogledam ove slike s led telki počinje mi se mračiti pred očima. Pa 2018. godina je, imao sam uniformniju bijelu na CRT-u u pradavnim vremenima, a takvo vinjetiranje nemam na postojećem ips LCD-u starom 6 godina.
Nisam siguran da C8 moze pasti na cca 8000kn. Na takvu cijenu do danas nije nikad pao ni proslogodisnji B7. To nema nikakve logike prema ostalim TVima bilo od LG-a ili konkurencije. To je TV koji je kvalitativno u konkurenciji sa Samsung Q9 (minus burnin opasnost
), pa ne vidim da je realno ocekivati tako nisku cijenu ove godine, BF ili ne... NAravno nikad se ne zna, ali evo citam prije par dana da je LG blago digao cijene svojih OLED panela zbog vece potraznje, a i zato sto moraju izaci iz gubitka sa OLED-ima pa se nadaju da ce im drugi semestar biti prvi put profitabilan u segmentu OLED TV-a od pocetka njihove prodaje.
Gdje si to pročitao? Pa LG svake godine ruši rekorde s prodajom upravo zbog OLED televizora, već dulje vremena su na vrhu premium segmenta i po prodaji su odavno prestigli samsung. Ne znam za koje tržište se misli ali općenito OLED nikad nije bio povoljniji nego SADA.
LG je imao ogromna ulaganja u razvoj OLED tehnologije i proizvodnju. Tek predviđaju prva tromjesjecja sa profitom za OLED proizvodnju. Sigurno je da ce cijena OLED TV-a padati zbog sve vece proizvodnje, ali LG tu balansira posto jeftini kineski LCD-i jos uvjek rasturaju u prodaji. Cijene OLED panela koje LG prodaje drugim firmama blago je porasla jer....(dole piše)
https://www.oled-a.org/lg-display-hit-by-low-lcd-prices-suffers-another-loss-in-q218_073018.html
The OLED panel business has yet to make a profit for LG but the company said OLED TVs earnings would be positive in the third quarter. The shift comes as its traditional LCD business, which analysts estimate makes up more than 90 percent of LG’s sales, is struggling with falling prices as Chinese panel makers ramp up their capacity.
Druge kompanije koje grade tvornice za prizvodnju OLED panela će imati sigurne probleme u proizvodnji kvalitetnih panela. tako da će LG jos drzati neko vrijeme monopol.
https://www.oled-a.org/lgd-raises-oled-tv-panel-prices_100118.html
TV brands that wish to expand their OLED TV offerings will be sensitive to quality issues that tend to plague OLED panel producers during the early stages of high volume production, and both the service and reputation cost to brands will put into question whether a discounted OLED TV panel is worth the potential cost if problems occur. With LGD’s years of experience, LCD will have pricing power through 2020, with 2021 and beyond determined by the quality and volumes of Samsung, BOE and ChinaStar. It is therefore easy to understand why LG Display raised prices in 2Q and 3Q, and has the ability to continue to do so for at least another 24+ months.
Sony ima dosta vinjetiranja... hmm.
E sad da li je bolje imati taj vinjeting ili se razmišljat što ti je trenutno na tv-u. A nemam pojma. Da li netko zna dokle će trajat ova sony akcija u SD?
A i kažu da je sony xf9005 dobar na ovim naši tv programima, velike rezolucije. Što će biti na tv-u 90 posto vremena.
deckard evo i ja samo trebam još kliknut i kupujem.
Ma cijelu noć sam gledao i OLED ima problema sa burn inom već nakon mjeseci/ godina, a mislim tv imat dosta dugo i ne mislit se u nijednom trenu što gledam. Žao mi je što neću imati Infinity black, ali razmišljat o tome što gledat i da li mi je browser upaljen ili da li će mi od dote health bar ostat jednostavno je previše.
Ako cu dali 2.5 k eura želim da mi kuha ručak 5 god. dok garancija ne izađe. OLED gubi cijenu dosta s obzirom na burn in, a ovog sony-ja ću za 3 god. moći prodat sa 2 god garancije i kupiti novu tehnologiju. Upravo to i radim, stari tv sa još dvije godine garancije ću prodat i kupit novi. Već imam kupca ćeka na poslu, kolegi po dobroj cijeni.
Svr smo vec prokomentirali pa ne znam od kud si izvukao krive takljucke.
za 2-3 godine se sigurno nece potrositi jer je vec testirano i nakon 5 g koristenja nece se sigurno potrosit.
oled je deklariran na 100000 sati pa racunaj kolko ce ti trajat ovisno o navikama gledanja.
Burnn in moze biti problem ovisno o tvojim navikama.
Ne zelim se vise ponavljati jer kso sto sam rekao, svakih par stranica netko uleti s poluinformacijama.
Imas na rtings test c7 na burn in pa vidi sam i usporedi sa svojim navikama gledanja
Kod gledanja filmova...ako filmovi su u kino formatu...taj vignetting se ionako ne vidi jer imaš crne crte poviše i ispod...valjda ovisi o sadržaju...negdi budeš lakše uočio a negdi teže...mada u svakom slučaju vidiš jedino ako misliš na to..hebiga...daješ 10000kn i moraš biti spreman na KOMPROMISE...ni u njemačkoj euri ne rastu na stablu pa da moraš raditi kompromise i sebe tješiti...a s druge strane tv star 8 godina tih problema nema...znači kupci moraju biti spremni na kompromise...pa hebote jel ti menađeri iz tih kompanija čitaju recenzije svojih proizvoda...pa ako žele biti bolji od konkurencije,valjda bi im tribalo biti stalo do tih recenzija....ovako imam osječaj da svi ti menađeri su isti kao i naši...isto sranje drugo pakiranje....Ja kad sam kupio svoj tv...sam računao vrh vrhova 5 godina(kolika je bila produžena garancija) a nakon toga u kupnju novog tv-a...očekivao sam da će kvaliteta s godinama rasti,kad ono u 2018 godini...moramo praviti kompromise
Velika me želja vuče prema 65" veličini ali 4000kn razlike je neopravdano...evo ovo pišem buljeći u panasonica 32" koji mi služi i kao pc monitor...i nezamislivo mi je imati monitor manji od toga..,još mi stoji na pokretnom zidnom nosaču...možda za misec dana budem išao u zagreb(velesajam)...pa bih otišao do sancta domenice...da u miru vidim xf...da se malo poigram...koliko ja kažem da mi nije napeto,toliko sam i nestrpljiv...početkom miseca,bio prisiljen kupiti novi externi hdd(4TB)...jerbo skidam...ništa ne gledam...jerbo bi htio sve to pogledati na novom tv-u...bojim se da bi se brzo navikao na 55"..pa bi požalio što nisam čekao još malo pa kupio 65"
55" bi stavio na pokretni zidni nosač..samo da kod gledanja mogu smanjiti udaljenost od tv-a...50cm...pa da mi prividno bude veći...A ipak skuplja televizija zahtjeva i neki bolji nosač...našao neki za 900kn...onda računam zar nebi bilo bolje dodati još koju kunu i kupiti 65"...nju bi stavio na obični zidni nosač....plus obvezatno kupiti led rgb traku i staviti iza..ali nebih htio zalipiti direkt na tv...ipak je tv novi...moj OCD mi to ne dopušta...nego bi uzeo plastične ili metalne U profile...napravio okviri unutra stavio traku..i onda sve to montirao na nosač od tv-a
65" XF9005 13699kn-10%=12329kn
55" XF9005 9499kn-10%= 8549kn
Razlika ne malih 3800 kuna...koje bih istog trena ostavio za sljedeći tv...za 5-6 godina...OLED naravno....realno 11999 kn je ok cijena(bez popusta) za 65"....i kad dodaš tih 10%...ispada đepu vrlo ugodnih 10799kn....što je najgore to bi se moglo i desiti...izlaskom novih modela
Što će to novi model XG imati u odnosu na ovaj...možda maknu vignetting...možda 48 light zona dignu na 60...ispoliraju software...malo dizaj...one noge bodu svima oći
Gledam na Netflixu Peaky blinders i slika je blago rečeno loša. Sezona 1 i 2 imaju ispranu sliku, sve je svijetlo, malog kontrasta, a crne prakticki nema. To gledam na OLED55B8.
Zelim reći da u večini slučajeva OLED kontrast ne znaci ništa (naravno u usporedbi sa dobrim LCD TVima koji imaju dobre panele sa dobrim backlightom). Ne znaci na SD signalu, čak ni na dosta HD stvari na Netflixu (neke HD serije i filmovi ipK izgledaju odlično), a ne znači ni na slabo kodiranom 4K materijalu kod kojega se u tamnim kadrovima raspada slika.
Ali puno znači kod kvalitetnog 4K HDR signala, 4K Dolby Vision signala (iako neki ne izgledaju ništa posebno vjerojatno zbog lošeg masteringa), a toga svega nema još puno. I to sve ima smisla ako se gleda u mraku.
Ako skidate filmove i serije, samo skidajte veće UHD, HEVC, HDR video fajlove.
Večini ljudi preporučam dobar LCD.
Osim ako nije slične cijene kao OLED
, što se sve češće događa.
za 2-3 godine se sigurno nece potrositi jer je vec testirano i nakon 5 g koristenja nece se sigurno potrosit.
oled je deklariran na 100000 sati pa racunaj kolko ce ti trajat ovisno o navikama gledanja.
Jesi vidio ovo: LG OLED TV Owners Driven To Distraction By Latest Firmware Update ? Pa WTF? Baš kad me oled opet zaškakljao, ja nađem ovako nešto. Imaš kakva iskustva oko ovoga? Pokušava li to LG još malo umanjiti rizik od burn-ina pa su napravili ozbiljnu pi*dariju? O nebo otvori se i napiši za što da konačno bacim novce!
Jesi vidio ovo: LG OLED TV Owners Driven To Distraction By Latest Firmware Update ? Pa WTF? Baš kad me oled opet zaškakljao, ja nađem ovako nešto. Imaš kakva iskustva oko ovoga? Pokušava li to LG još malo umanjiti rizik od burn-ina pa su napravili ozbiljnu pi*dariju? O nebo otvori se i napiši za što da konačno bacim novce!
Ja ne vidim nkakvo pumpanje na navedenom primjeru iz Altered Carbon. Bar ne po danjem svjetlu. Mogu provjeriti večeras. Imam zadnji firmware. Možda su američki OLEDi ispred nas sa novim firmwareima. Nism siguran da li to uvode zbog burnina ili zbog slabljenja OLED piksela sa vremenom... Bijela boja ga definitivno najviše troši.
Sad kad sam malo gledao opet Altered Carbon (4K Dolby Vision), razlika između te slike i Peaky blinders (HD) je nebo i zemlja.
Koliko god jesam fanatik što se tiće slike. Na kompu vidim i najmanji stutter koji nitko ne vidi, hehe...
I volio bi OLED imat, ali mislim da ga neću iskoristit, i onda će mi to što ga treba pazit da ne ostane Internet browser upaljen i takve stvari bacit na živce. Dnevni boravak mi je dosta osvjetljen, a večinom će se gledat SD signal. Mislio sam napravit Netflix račun, ali opet će večinom preko dana biti SD signal.
Hvala zzzele na savjetu iz iskustva. To me i zanimalo koliko ima praktične primjene trenutno... jer slika je sigurno vrh ali kad se koristi takav materijal.
Ja bi usporedio OLED tv s današnjim električnim automobilima. Električni automobili su superiorni po svemu od klasičnih (iskoristivost motora, okrentni moment i dostupnost istog itd), ali sve to djaba kad baterije nisu jos na razini... Tako i OLED ima najbolju sliku ali još to nije riješeno...
Da, imas na avs forumuna owners thread raspravu, bilo je i to sa starim firmerom, ali neko sad primjetio pa dize paniku bezveze.
ABL je normalan kod oleda, vidim ga i kod sebe u primjerima koji se spominju, ali u 90 % slucajeva se ne skuzi ili ga niti nema.
ovdje gdje se vidi manifestira se tako da kad se pojavi jako svijetla slika, zv nakon pola sekunde lagano smanji brightness, a kad se vrati normalnija scena, lafano pojaca brightness ekrana. Ovo se desava samo kad se naizmjenice u kratkom vremenu mijenja scena koja je preko cijelog ekrana jako svijetla. Meni to ne smeta niti me to ometa, niti je to izrazeno, ako te to brine mislim da mozes ignorirati.
Ljudi traze dlaku u jajetu :) vecina ovo he bi niti primijetila da netko nije rekao sto tocno treba gledati. Netko je i video snimio gdje se vidi to. Nebo se otvara i kaze ti da uzmes oled ako ne spadas u rizicnu skupinu korisnika :)
Forumaši, čitam vaše komentare i moram priznat sve sam zbunjeniji koji tv kupit, jer sam prodao svoj Panasonic tx-55cx700e, sad je vrijeme za 55' a tko zna iduci puta mozda i 65' kako to vec ide, OLED je vrh kao i cijena i vjerojatno nece ici ispod 9tk, ali mislim da necu jos nista izgubit ako jos koju godinu pricekam, tako da je moj trenutni odabir jedan solidan led sa 5 god. garancije odnosno Samsung qled 55q6, cekam da mu cijena padne na nekih 6000-6500kn za BF i onda cu ga ubost, kolko para tolko muzike
Pozdrav,zanima me jel ima neki dobar tv FHD ili čak UHD za nekih 3500 kn?
Pozdrav,zanima me jel ima neki dobar tv FHD ili čak UHD za nekih 3500 kn?
Koje veličine..?
A preko 120 cm..
Kupio sam prije nekih mjesec dana Samsung UE50NU7092U. Piše da ima podršku za HDR, ali gledam u opcijama i nigdje nema za uključiti i isključiti HDR. Pa sam uspio naći na internetu HDMI UHD color i tu opciju imam za uključiti na HDMI ulazima. Jel to HDR ili što?