Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 50.867
|
čitano: 29.816.908
|
moderatori: XXX-Man, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Budući da ste mi pomogli savjetima oko odabira TV (kupljen Samsung QLED Q6F) ovim putem molim ekipu znalaca za pomoć oko nabavke kvalitetijeg zvuka (kućno kino, soundbar, zvučnici..) za ovaj TV.

Apsolutni sam laik po tom pitanju, želja mi je dobiti kvalitetniji zvuk za TV, a budući da TV ide na zid ideja je uz njega ponajprije iz estetskih razloga uklopiti (ako je to moguće u cjenovnom rangu od cca 2500kn) i visoke samostojeće zvučnike, mada nije isključivi uvjet.

TV od audio izlaza posjeduje HDMI ARC, te optički digitalni izlaz.

Mislio sam na ovako nešto;

https://www.sancta-domenica.hr/kucno-kino-blu-ray-3d-lg-lhb655-1.aspx

https://www.emmezeta.hr/multimedija/audio/zvucnici/63403/sony-htr-t4-51-zvucnici/

Ima li tko zanimljiviji prijedlog, dakle ne mora biti kućno kino s dvd/blu ray opcijom, dovoljni su i sami zvučnici "jednostavne montaže", spoji i sviraj , bez pojačala i sl.stvari..ali bitno mi je da posjeduje bluetooth opciju?

Hvala na prijedlozima. 

0 0 hvala 0
15 godina

Q6FN normalno pusta DTS zvuk. Sad ne znam dal ga konvertira u stereo ili sta, ali zvuci normalno. 

I u specifikacijama na sluzbenoj stranici Samsung pise da ima DTS codec...

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
Wagner kaže...

Da li se može u "normalnom" gledanju tv-a uočiti razlika između RGB i RGBW panela? Svašta sam pročitao, pa ne znam da li imam opravdanu odbojnost prema RGBW poredku piksela, a LG ih trpa u gotovo sve svoje IPS modele. Nekako imam osjećaj kao da LG vara kupce reklamirajući RGBW poredak piksela kao punokrvne 4K panele.

Vi koji imate VA panele, a gledate tv iz različitih kutova, da li ste možda požalili što niste uzeli IPS ili nema neke drastične razlike? Na nekim VA modelima koje sam gledao, neki kao da imaju puno bolji kut gledanja od drugih, npr. jedan TCL mi je imao bolji kut gledanja od jednog Samsunga iz nižeg segmenta. Nisam više pametan...

U normalnom gledanju prakticki nemoguce skuziti RGBW, ja nisam uspio vidjeti na 55UK6950. Jedino da pustis test sliku sa vertikalnim/horizontalnim linijama od 1 pixela, ili da ti je spojen PC sa 4K rezom/desktopom i normalnim DPI-jem (nepovecano), tu bi teze citao mala slova. Ako ces tako koristiti TV kao monitor onda kod LG-a prvi sa full 4K rezom je UK7550.

8 godina
neaktivan
Minneyar kaže...

Q6FN normalno pusta DTS zvuk. Sad ne znam dal ga konvertira u stereo ili sta, ali zvuci normalno. 

To je link na model iz 2017 (QE55Q6FAMTXXH) koji podržava DTS ali mislim da tog na žalost više nema za kupiti a ovogodišnji model QE55Q6FNATXXH nema DTS

15 godina
Flagship kaže...
Minneyar kaže...

To je link na model iz 2017 (QE55Q6FAMTXXH) koji podržava DTS ali mislim da tog na žalost više nema za kupiti a ovogodišnji model QE55Q6FNATXXH nema DTS

Ah da, u pravu si. Al svejedno, pogledao sam vec dosta filmova s DTS i svi rade normalno (cuje se zvuk). Doduse moguce da je to zato sto gledam s kompa pa komp sve odradi..

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
9 godina
protjeran
Minneyar kaže...

Ah da, u pravu si. Al svejedno, pogledao sam vec dosta filmova s DTS i svi rade normalno (cuje se zvuk). Doduse moguce da je to zato sto gledam s kompa pa komp sve odradi..

da, zvučna kartica s PC-a ili laptopa prihvaća dts i zato možeš imati zvuk na tv-u a taj tv player ne podržava DTS pa nema ni zvuka.

negdje sam čitao da sukorisnici tih Samusnga instalirali PLEX za gledanje pa su dobili zvuk...sad je li DTS sumnjam ali je analogni zvuk...

budalaština, al štaš..

O nama će pričat ka i mi o Atlantidi, a možda i neće, ma jebo nas nemamo sreće
Poruka je uređivana zadnji put čet 25.10.2018 12:40 (Anđeo bez falinge).
8 godina
neaktivan
ParaNO1d kaže...

Ne znam što se događa sa SD-om. Inače imaju preko 260 TV-a u ponudi, danas samo 165. Vidim da uopće više nema Q6FN.

Mislim da su izbacili televizore koji nisu dostupni. Valjda su im dopizdili upiti :D

8 godina
neaktivan
GuciGuc kaže...
Crt True Colors kaže...
GuciGuc kaže...
Flagship kaže...
GuciGuc kaže...

Pozdrav,

evo jos jednom da preupitam. Treba mi preporuka za 4K HDR televiziju za all around koristenje (gledanje filmova, serija, igranje na PS ili PC) do 4000kn.

Za taj novac taman TCL U49C7006. VA panel, android, usb 3.0 i 5 god garancije.

https://www.harveynorman.hr/odjeli/audio-video-foto/Ultra-HD-LED-TV-TCL-U49C7006-Android-156902.html

Al' je ruzna televizija do Boga 

Nubs Premium Design:

Bogami me iznenadi sa specifikacijama. Ima wide gamut, 10-bitni panel, JBL zvucnike i android TV. Sve mi se cini da ce prevagnut u odnosu na onaj Philips 49PUS7803. :D

Za 4000 kn nema puno boljeg od od tog 49C7006, philips 7803 je isto kinez ali s IPS panelom znači zaobići

U tom segmentu veličine 50" i cijene oko 4tkn treba razmotriti i LG 50UK6950 koji ima VA direct LED panel, wcg, loc.dimming te magic remote. Isto ima 5 god. garancije

https://www.sancta-domenica.hr/led-tv-lg-50uk6950.aspx

15 godina
Vedran33 kaže...

Budući da ste mi pomogli savjetima oko odabira TV (kupljen Samsung QLED Q6F) ovim putem molim ekipu znalaca za pomoć oko nabavke kvalitetijeg zvuka (kućno kino, soundbar, zvučnici..) za ovaj TV.

Apsolutni sam laik po tom pitanju, želja mi je dobiti kvalitetniji zvuk za TV, a budući da TV ide na zid ideja je uz njega ponajprije iz estetskih razloga uklopiti (ako je to moguće u cjenovnom rangu od cca 2500kn) i visoke samostojeće zvučnike, mada nije isključivi uvjet.

TV od audio izlaza posjeduje HDMI ARC, te optički digitalni izlaz.

Mislio sam na ovako nešto;

https://www.sancta-domenica.hr/kucno-kino-blu-ray-3d-lg-lhb655-1.aspx

https://www.emmezeta.hr/multimedija/audio/zvucnici/63403/sony-htr-t4-51-zvucnici/

Ima li tko zanimljiviji prijedlog, dakle ne mora biti kućno kino s dvd/blu ray opcijom, dovoljni su i sami zvučnici "jednostavne montaže", spoji i sviraj , bez pojačala i sl.stvari..ali bitno mi je da posjeduje bluetooth opciju?

Hvala na prijedlozima. 

S obzirom da si kupio Samsung tv, ja bih preporucio gledati Samsung kucna kina ili soundbarove, zbog kompatibilnosti ako nista drugo.

I ja imam LG kucno kino (ne znam napamet model, onaj sa zutim kevlar opnama) i super radi, ali pripazi - sve do cca 3000kn ima relativno slabasni subwoofer.

Isto tako jedna od zamki - kada pise da su zadnji zvucnici bezicni, to znaci da se zadnja dva spajaju na mali uređaj koji bluetoothom razgovara sa glavnom jedinicom naprijed. A on sam ima kabele do zvucnika i treba vlastito napajanje, tj. uticnicu negdje iza. Ja sam to prekrizio i kupio sve na kabele jer nemam struju iza kauca...

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.10.2018 12:46 (Mad Ant).
8 godina
neaktivan

Q6F ponovo u ponudi u SD... svrbi me da uzmem 55"... još ću pričekati

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ima netko TCL U55P6006 i kakvi su dojmovi? Što znači ovo protecto jamstvo, to dodatne 3 godine na sve dijelove?

That is not dead which can eternal lie, and with strange aeons even death may die.
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Mr_Peanut kaže...

I u Harvey Normanu imaju, ista cijena i uz popust kod zaba10 6900, dok je u SD ta cijena od 6900 moguća s newletterom, ne?

Best buy međutim tko želi direct led panel, dts i dolby vision onda je ipak bolje pričekati 55XF9005 da mu padne cijena s sadašnjih 8999 na neku razinu oko 7500 do 8000 kn.

14 godina
protjeran

0 3 hvala 0
8 godina
neaktivan
Flagship kaže...
Mr_Peanut kaže...

I u Harvey Normanu imaju, ista cijena i uz popust kod zaba10 6900, dok je u SD ta cijena od 6900 moguća s newletterom, ne?

Best buy međutim tko želi direct led panel, dts i dolby vision onda je ipak bolje pričekati 55XF9005 da mu padne cijena s sadašnjih 8999 na neku razinu oko 7500 do 8000 kn.

Imam neki osjećaj da bi još neka akcija mogla uletit na q6f da izjednače ovo što je bilo sa satom. Onda je definitivno best buy...

8 godina
neaktivan

Evo još 10% popusta na kartice na samsung TV... nadam se da se zbraja s popustom s weba

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Mr_Peanut kaže...

Evo još 10% popusta na kartice na samsung TV... nadam se da se zbraja s popustom s weba

I koliko bi onda izašao, 6300? Možda im je stigao šleper viška pun Q6 pa ih se sada moraju riješiti

17 godina

Ne ulazrci u to koji je od njih zaista najbolji, mogu samo komentiorati samo testiranje kao neozbiljno i neprofesionalno, tj ne daje nikakve relevantne informacije.

Prvo, provjeri tko je sponzorirao sve to pa će ti biti sve jasnije. 

Zatim ovo apsolutno ne dokazuje koji je tv s najboljom likom jer nije bilo referentnih master monitora za usporedbu pa iako se neki tv čini kao najbolji , možda ima samo najatraktivniju sliku koja zapravo najviše odskaće od referentne slike. 

O tome da se video sadržaji mogu prilagoditi prednostima pojedinog tv-a  ...

Pa onda testiranje u dinamičkom presetu  

Zato treba biti jako oprezan  interpretaciji tih testiranja.

Bez obzira na sve, vjerujem da Philipsov oled ima odličnu sliku, kao i svi ostali oledi na testu.  Kad je razlika u prikazu minimalna, prevladavaju ostale stvari gdje Philips ipak zaostaje za ostalima. 

Iako je cijenovno čak ok, još uvijek je skuplji od LG-a koji ima daleko bolji i stabilniji OS i daleko bolju podršku po formatima. 

14 godina
protjeran
@Pixel

Nemoj pisati gluposti.. Izgleda, da češ morati ti otici tamo pa pokazati ljudima kako se testiraju televizori

I mogu ti iz prve ruke kazat, da je razlika osjetna izmedu Philips modela 803 i LGja C8.. Uopste kad je ukljucena opcija kod Philipsa Perfect Natural Reality. Tako, da tu LG izgleda jadno protiv Philipsa.. Tako je I kod LCD modela Philipsa koji koriste P5 procesor..
Poruka je uređivana zadnji put čet 25.10.2018 15:16 (garfield1).

0 7 hvala 0
11 godina
neaktivan

Tražim televizor sa sljedečim specifikacijama:

Cijena: do 3.500 kn
Dijagonala: minimum 90 cm
Smart TV: DA
HDTV: Full HD

Što kažete na ovaj Smsung https://www.sancta-domenica.hr/led-tv-samsung-ue43nu7192-uhd.aspx?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Mr_Peanut kaže...

gdje je taj popust?

15 godina
garfield1 kaže...
@Pixel

Nemoj pisati gluposti.. Izgleda, da češ morati ti otici tamo pa pokazati ljudima kako se testiraju televizori

I mogu ti iz prve ruke kazat, da je razlika osjetna izmedu Philips modela 803 i LGja C8.. Uopste kad je ukljucena opcija kod Philipsa Perfect Natural Reality. Tako, da tu LG izgleda jadno protiv Philipsa.. Tako je I kod LCD modela Philipsa koji koriste P5 procesor..

Ja ne znam što bih ti odgovorio na ovo, osim da je LG praktički glavni proizvođač i drugi (Panasonic i Sony ove godine) se moraju dobrano potruditi nadjačati ponudu od LG-a, što slikom, što fičurima, što cijenom. A da sada Philips iskače iz paštete i najednom najbolji i to drastično... Naspram svih ostalih shootouta kod kojih se gleda sve s povećalom i uz obavezni (!!!) Sony reference monitor od 40000$ odmah do za usporedbu.

No-no...

14 godina
protjeran
@mislav86

Ja bi ti za takve pare preporucio taj best buy model..

https://www.emmezeta.hr/multimedija/televizori/led-lcd-i-oled-tv/68129/philips-43pus737312-ultra-hd-led-tv/

Ili nesto malo slabiji model Philipsa 6703.

0 5 hvala 0
8 godina
neaktivan
dmanz kaže...
Mr_Peanut kaže...

gdje je taj popust?

Na naslovnoj stranici SD piše, samo ne znam dal se može kombinirat

15 godina
mislav86 kaže...

Tražim televizor sa sljedečim specifikacijama:

Cijena: do 3.500 kn
Dijagonala: minimum 90 cm
Smart TV: DA
HDTV: Full HD

Što kažete na ovaj Smsung https://www.sancta-domenica.hr/led-tv-samsung-ue43nu7192-uhd.aspx?

Ili recimo 50UK6470 za 3699kn u SD:

https://www.sancta-domenica.hr/led-tv-lg-50uk6470.aspx

Info:

https://www.displayspecifications.com/en/model/4910121f

p.s. iako ne znamo da li trebaš IPS ili VA panel (ovaj gore je VA kao i Samsung)...

14 godina
protjeran
@Mad Ant

Pa jeste modela 803 i 903 iskacu iz konkurencije.. Otidi malo do koje prodaonice i malo istestiraj razlicite modele pa češ videt o čemu ti govorim..

0 5 hvala 0
9 godina
neaktivan

Philips OLED803 is in many ways a great TV but it is not much different from its predecessor and unfortunately we encountered various issues that were detrimental to the experience and hard to ignore.

https://www.flatpanelshd.com/review.php?subaction=showfull&id=1539059646

8 godina
neaktivan
Mad Ant kaže...
garfield1 kaže...
@Pixel

Ja ne znam što bih ti odgovorio na ovo, osim da je LG praktički glavni proizvođač i drugi (Panasonic i Sony ove godine) se moraju dobrano potruditi nadjačati ponudu od LG-a, što slikom, što fičurima, što cijenom. A da sada Philips iskače iz paštete i najednom najbolji i to drastično... Naspram svih ostalih shootouta kod kojih se gleda sve s povećalom i uz obavezni (!!!) Sony reference monitor od 40000$ odmah do za usporedbu.

No-no...

A vidiš da se "fant" hvata na BILO KOJI spomen kineskog filipsa na internetu. Možda su i njega pozvali tamo među te "čitatelje" pa su "ocjenjivali" OLED tv-e u pauzama dok su žderali masne kobasice i pili krigle pive

Naravno da su takvi shootouti neusporedivi s onim pravim manifestacijama. Već se zna da je ove godine vjerojatno najbolji OLED onaj od Sonyja AF9, a ne u$rani kineski filips

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.10.2018 15:43 (Flagship).
14 godina
protjeran

0 2 hvala 0
8 godina
neaktivan

4 0 hvala 1
11 godina
neaktivan
garfield1 kaže...
@mislav86

Ja bi ti za takve pare preporucio taj best buy model..

https://www.emmezeta.hr/multimedija/televizori/led-lcd-i-oled-tv/68129/philips-43pus737312-ultra-hd-led-tv/

Ili nesto malo slabiji model Philipsa 6703.

Hvala na preporuci. Koja je ključna prdnst ovog Phillipsa u odnosu na Samsungov model?

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice