Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 50.240
|
čitano: 23.525.782
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
shegyman kaže...

Bija san danas u peveca. I tip mi je dao da stavim usb sa svojim materijalima. Ima san nogomet 4K video barca athletico, neki jos 4k video i FHD bourneov ultimatum trailer.

Malo sam se razocara u TCL i pokretne slike
Ja primjetim skroz lagano trzanje kod brzih scena. Probao sam na philipsu 6501 i na samsungu mu6 serije i sonyu xe7077 i nisam to primjetija

Boje i kontrast dobre kod tcl-a

Kod filpsa jako umjetne boje. Potrebno stavit na fotografija opciju ili neku drugu u meniju. Prirodno i živo izgledaju uzas.

Što se tiče  TCL, si potvrdio i sam što ja pišem več dugo vreme:) Tcl nije najbolji za gledanje SD sadržaja, a što se tiče pokretne resolucije je razočaranje..Pa i Samsung ima ponešto problema sa trzavom slikom, ali ne tako osjetno kao TCL. Što se tiče Philipsa mi je malo čudno što se tiče boja, jer ima out of the box veoma dobru sliku što se tiče boja i ostalog.. Ovdje je citat iz testa.

The out-of-the-box greyscale and colour performance were both impressively accurate.

14 godina
neaktivan
garfield1 kaže...
shegyman kaže...

Bija san danas u peveca. I tip mi je dao da stavim usb sa svojim materijalima. Ima san nogomet 4K video barca athletico, neki jos 4k video i FHD bourneov ultimatum trailer.

Ja primjetim skroz lagano trzanje kod brzih scena. Probao sam na philipsu 6501 i na samsungu mu6 serije i sonyu xe7077 i nisam to primjetija

Kod filpsa jako umjetne boje. Potrebno stavit na fotografija opciju ili neku drugu u meniju. Prirodno i živo izgledaju uzas.

Što se tiče  TCL, si potvrdio i sam što ja pišem več dugo vreme:) Tcl nije najbolji za gledanje SD sadržaja, a što se tiče pokretne resolucije je razočaranje..Pa i Samsung ima ponešto problema sa trzavom slikom, ali ne tako osjetno kao TCL. Što se tiče Philipsa mi je malo čudno što se tiče boja, jer ima out of the box veoma dobru sliku što se tiče boja i ostalog.. Ovdje je citat iz testa.

The out-of-the-box greyscale and colour performance were both impressively accurate.

Ne citas sta pisem.

Nigdje nisam napisa da je SD slika losa. Naprotiv, bila mi je bolja nego na ostalim tv-ovima.

Napisa san da TCL ima lagano ali bas lagano zapinjanje slike koje tvoj Filpsovac nije na prvu ni vidio (decko koji radi za Philips, ima plavu majicu, bio je jako usluzan i sa mnom gledao SVE televizije i u nijednom momentu nije glorificirao Philips ili me navodio namjerno na istog)

Dok me u Elipsa drugi Filipsovac satra da je Samsung smece a Filip miljama daleko iznda.

Dosta ljudi to nebi ni primjetilo. Ja sam npr kod Samsunga primjetio na njegovim demo videima nekakvo pozadinsko treperenje slike/boja/scena, kod nekih jeftinijih modela. Neznam to definirat

Sve u svemu TCL ima dobar prikaz i nije pretamna slika kao sta po specifikacijama bi se dalo zakljucit.

14 godina
neaktivan
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Taj Philips je serije 6501 cini mi se i ima 120hz panel. 

Za 4K je to dobro, za sport ali npr "Bourneova nadmoć" trailer u FHD-u mi je djelovao umjetno kod brzih scena radi tog panela. Imao sam osjecaj kao kad gledate negdi na kompu video pa zapne pa ga player naglo na milisekundu ubrza da poprati zvuk...

Opcenito mi je takav osjecaj kod takvih panela...

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
protjeran
shegyman kaže...
garfield1 kaže...
shegyman kaže...

Ne citas sta pisem.

Nigdje nisam napisa da je SD slika losa. Naprotiv, bila mi je bolja nego na ostalim tv-ovima.

Napisa san da TCL ima lagano ali bas lagano zapinjanje slike koje tvoj Filpsovac nije na prvu ni vidio (decko koji radi za Philips, ima plavu majicu, bio je jako usluzan i sa mnom gledao SVE televizije i u nijednom momentu nije glorificirao Philips ili me navodio namjerno na istog)

Dok me u Elipsa drugi Filipsovac satra da je Samsung smece a Filip miljama daleko iznda.

Dosta ljudi to nebi ni primjetilo. Ja sam npr kod Samsunga primjetio na njegovim demo videima nekakvo pozadinsko treperenje slike/boja/scena, kod nekih jeftinijih modela. Neznam to definirat

Sve u svemu TCL ima dobar prikaz i nije pretamna slika kao sta po specifikacijama bi se dalo zakljucit.

Što se tiče TCL televizora je kao što sam napisao:) Podosta tih modela sam ispobao, pa znam o čemu govorim:) Jednostavno TCL procesori nisu na nivoju Philipsa i ostalih renomiranih proizvođača..Ali ti si vidio malo drukčije, pa neka bude po tvome..Ako gledamo ukupno su Philips i Hisense svakako bolji televizori napram TCL-a. TCL televizori jedino valjaju modeli, koji su za Američko tržišče:)

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.2.2018 21:42 (garfield1).
8 godina
neaktivan
shegyman kaže...

Ništa usb..Jedino media box pa preko hdmi priznajem.

14 godina
neaktivan
Crt True Colors kaže...
shegyman kaže...

Zasto nista usb? Ako ne moze odvrtit kako treba sa usb-a video nece ga dobro vrtit ni na hdmi.

14 godina
neaktivan

Philips 7502 140 cm ...tv je bestija i nema sta ne moze. Prezadovoljan slika odlicna, brz fluidan vrijedi svakog novcica.

Ovo sam snimao malo da vidite ambilight kako izgleda ...znaci hhaha kao da si tamo :) ludnica.

Zvuk na tvu, mislim da nisam nigdje cuo bolji i jaci zvuk integriran u televizoru. Glasno, cisto, ima ugradjen sub odostraga tv-a

Evo link

https://streamable.com/8mc5y

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.2.2018 23:26 (Crdy).

2 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
shegyman kaže...
Crt True Colors kaže...
shegyman kaže...

Zasto nista usb? Ako ne moze odvrtit kako treba sa usb-a video nece ga dobro vrtit ni na hdmi.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Video_processing

14 godina
protjeran
Crdy kaže...

Philips 7502 140 cm ...tv je bestija i nema sta ne moze. Prezadovoljan slika odlicna, brz fluidan vrijedi svakog novcica.

Ovo sam snimao malo da vidite ambilight kako izgleda ...znaci hhaha kao da si tamo :) ludnica.

Zvuk na tvu, mislim da nisam nigdje cuo bolji i jaci zvuk integriran u televizoru. Glasno, cisto, ima ugradjen sub odostraga tv-a

Evo link

https://streamable.com/8mc5y

Ovdje imaš i sve upute za taj televizor..

https://www.download.p4c.philips.com/files/5/55pus7502_12/55pus7502_12_dfu_hrv.pdf

14 godina
neaktivan
Crt True Colors kaže...
shegyman kaže...
Crt True Colors kaže...
shegyman kaže...

Sta je pjesnik htio reć? 

10 godina
neaktivan
Pozdrav ljudi, što najbolje mogu dobiti od 32” veličine da je FHD do 3000 kn? Nebitna mi je marka, veći mi ne treba od 32”, a uglavnom za gledanje filmova, gejmam na kompu.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
shegyman kaže...

Sta je pjesnik htio reć? 

Pjesnik ti je vjerojatno diskretno "htio reć" da nemaš pojma o čemu govoriš.

Preko USB-a obradu materijala vrši procesor i grafika u tv-u, dok preko HDMI porta obradu radi vanjski procesor i grafika ugrađeni u neki recimo HTPC, tv box i slično, koji imaju poprilično veću procesorsku i grafičku snagu, kao i podršku za codec-e.

Tako npr. na tv-u starom više godina koji recimo nema podršku za H.265 codec, uredno možeš gledati materijal kodiran u H.265, jer ga dekodira vanjski player, pa u tv dolazi već obrađen signal koji tv samo prikazuje.

NHF 

7 godina
neaktivan

Jal ima tko za SONY KD55XE8577 CALIBRATION?

Ja sam kupio TCL 55" C70 a susjed SONY KD55XE8577 i bogami vidi se razlika u cijeni a i uopče kvaliteti slike.

Jedino gdje je TCL jači jest zvuk. Gledanje tv programa preko antene na Sony-u je fenomenalno...

Možda pre veliki cijenovni gap za usporedbu ali eto...

0 0 hvala 0
14 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Simkoman kaže...

Jal ima tko za SONY KD55XE8577 CALIBRATION?

Ja sam kupio TCL 55" C70 a susjed SONY KD55XE8577 i bogami vidi se razlika u cijeni a i uopče kvaliteti slike.

Jedino gdje je TCL jači jest zvuk. Gledanje tv programa preko antene na Sony-u je fenomenalno...

Možda pre veliki cijenovni gap za usporedbu ali eto...

Ovdje imaš.

14 godina
FunkyMonk kaže...
Pozdrav ljudi, što najbolje mogu dobiti od 32” veličine da je FHD do 3000 kn? Nebitna mi je marka, veći mi ne treba od 32”, a uglavnom za gledanje filmova, gejmam na kompu.

Evo ovaj Samsung. Ima VA panel što ti je najbitnije za filmove

https://www.nabava.net/televizori__240/samsung-televizor-ue32m5572-32-82-cm-led__41547851

7 godina
neaktivan

Hvala... Ovo je bilo brzo!

14 godina
neaktivan
Iwa1001 kaže...
shegyman kaže...

Sta je pjesnik htio reć? 

Pjesnik ti je vjerojatno diskretno "htio reć" da nemaš pojma o čemu govoriš.

Preko USB-a obradu materijala vrši procesor i grafika u tv-u, dok preko HDMI porta obradu radi vanjski procesor i grafika ugrađeni u neki recimo HTPC, tv box i slično, koji imaju poprilično veću procesorsku i grafičku snagu, kao i podršku za codec-e.

Tako npr. na tv-u starom više godina koji recimo nema podršku za H.265 codec, uredno možeš gledati materijal kodiran u H.265, jer ga dekodira vanjski player, pa u tv dolazi već obrađen signal koji tv samo prikazuje.

NHF 

To znam i sam al to ne pise na tom linku. Zato san i pita...

Znaci po tebi je ista kvaliteta na bilo kojem tv-u samo da je priko hdmi-a spojen?

9 godina
neaktivan

Molio bih za savjet, hvala!

8 godina
protjeran

Znate li da li ti novi teveji primaju vanjski HD veličine 1 TB ili moram nabaviti manji, npr 500 GB ?

Je li za za 4 K materijal dovoljan USB 2 HD koji čita 40/40 ili mora biti brži ??

To ne piše u ni jednim specifikejšn.

Hvaaaaaaala.

Da, JA ! A+ Rvat Akoholičar

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Anđeo bez falinge kaže...

Znate li da li ti novi teveji primaju vanjski HD veličine 1 TB ili moram nabaviti manji, npr 500 GB ?

Je li za za 4 K materijal dovoljan USB 2 HD koji čita 40/40 ili mora biti brži ??

Hvaaaaaaala.

Novi tv-ovi ti podrzavaju NTFS format u kojem ti je i taj 1tb tako da nemas straha.

8 godina
protjeran

kiks 

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.2.2018 23:40 (Anđeo bez falinge).
10 godina
Anđeo bez falinge kaže...

Hvaaaaaaala.

life is too short for USB 2.0...ugl moze zezat ako je sporiji hdd ,a i da nije ako budes prebacivao 60gb film na 2.0 usb ostavi ga prek noci da se prebacuje ;) .. Ja vise nikad ne zelim koristit usb 2.0 isto kao ni obican hdd za sistemski jer jednostavno pre sporo kraj 3ke... Iam  Usb Lexarov i preporodio sam se  sa write speedom od preko 150mb/s 

Bolje dvaput tri odjednom nego ni jednom jednu dvaput
8 godina
protjeran
sseennoonn kaže...
life is too short for USB 2.0...ugl moze zezat ako je sporiji hdd ,a i da nije ako budes prebacivao 60gb film na 2.0 usb ostavi ga prek noci da se prebacuje ;) .. Ja vise nikad ne zelim koristit usb 2.0 isto kao ni obican hdd za sistemski jer jednostavno pre sporo kraj 3ke... Iam  Usb Lexarov i preporodio sam se  sa write speedom od preko 150mb/s 

Tnx.

Imam dva Trancend Store Jet 250 GB USB 2.0 i voze 40/40 što je za današnje vrijeme stvarno sporo.

Jedan sam dobio davnih godina od T-coma za bodove a drugi sam kupio. 

Kad mi stigne TV odmah ću kupiti i 1 Tb USB 3.0

Moram samo otići na temu za HD da mi objasne koji su danas USB 3.0 dovoljno brzi.

Ili ću sebi za računalo kupiti još jedan od 2 TB a izvaditi stari Samsung Spinpoint F1, kupim kućište s adapterom i imati isto 150 mb/s 

A, što se tiče SSd tko ga jednom proba više nema povratka na klasični HD za sistemski.

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.2.2018 23:38 (Anđeo bez falinge).
8 godina
protjeran

Prestara su oba modela.

Bolje štedi novce.

Ne znam što pametnije reći.

Ja za to ne bih dao 1t kn.

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.2.2018 23:43 (Anđeo bez falinge).
12 godina

Vidim da dolazi novija verzija Sonyjevih televizora, radi se o verziji 900F. To je nastavak  na 900E. Baš me zanima koliko će pasti cijena E verzije, kad dođe ta F verzija u Hrvatsku. Razliku ta dva TVa prikazuje slika ispod. Samo se nadam da neće ponestati E verzije, i da neće biti dostupna samo F verzija, naravno uz puno veću cijenu.

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.2.2018 9:46 (mmafan).

0 0 hvala 0
14 godina
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
protjeran

Pa biče sve recenzije za Samsung, najbolje ove godine:)) Jer opet Samsung , platio visoke" pare tim svim koji prave recenzije.. A kao drugo, neče biti konkurentan zbog cjene:)

14 godina

A šta je s pričom da tebe Filips plaća?

14 godina
protjeran
Grga1984 kaže...

A šta je s pričom da tebe Filips plaća?

Mene Philips ne plača več drugi:) Samo, da još kažem, da treba sve recenzije Samsunga uzet sa velikom rezervom..

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice