Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 50.466
|
čitano: 25.894.977
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir

samo nekih 10,000kn vise nego u inozemstvu, nista strasno 

https://geizhals.eu/panasonic-tx-55ez952b-a1641166.html

18 godina

vrijedi jer ovo je profi thx kalibriran od strane holivudski studia dakle jaci od dolbya

bolja interpolacija pokretne slike te upscale brutalno los sd signal na 1080p boli cpu

4k upscaler od sony a1 oleda...

roby covjek pita za ovdje kolko mislim nije specificirao ni cijenu ni di kupuje jer mu je to irelevantno...dakle

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.8.2017 16:29 (4mal).
13 godina

ma znam da nije specificirao al daj me nemoj hebat 30tkn za 55 OLED, van svake normalne pameti 

18 godina
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

a onaj panny z 55keka 65 incha eisa nagrada 

http://hdtelevizija.com/2017/07/29/panasonic-tx-65ez1000e-uhd-hdr-oled-tv-recenzija/

pa ak mu lova nije bitna tko smo mi da sudimo 

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.8.2017 16:37 (4mal).
Moj PC  
1 0 hvala 1
18 godina
nickolina kaže...

preletila sam zadnjih par stranica i vidim da se ovdje spominju uglavnom veliki, skupi smart televizori, a mene zanima nesto drugo.
uslijed smrti mog dugozivuceg panasonic lcd-a, trazim mu zamjenu.

zahtjevi: ekran 40-43'', cijena do 2500 kn, non-smart, sto bolja slika (LED, full HD), sto bolji odaziv, hdmi ulaz i obavezno izlaz za zvucnike.
trazim li previse? :D

televizor kao takav relativno malo koristim, ne gledam tv programe, ne igram igre, ne treba mi 3D, tv mi (barem dosad) sluzi samo za gledanje filmova i serija koje upalim na laptopu koji je hdmi-jem spojen na tv.

idem logikom da bih samo htjela sto bolju (i vecu) sliku i da se budzet za tv onda ne "rasipa" na smart funkcije i ostalo sto ne trebam/ne mislim koristiti, nego samo na kvalitetu slike.

ispravite me ako grijesim.. :)

ovaj vivax npr zadovoljava sve gore navedeno, a i par recenzija koje sam nasla su prilicno dobre, ali ne znam nista o vivaxu kao brandu, osim da je jeftin i to me brine...
https://www.ekupi.hr/VIVAX-IMAGO-LED-TV-40LE92T2S2FHDDVB-TT2S2CI-938499.aspx

hvala unaprijed!

ma kk vivax 

ovaj ti je samo je malo skuplji 

https://www.harveynorman.hr/odjeli/promocije/FULL-HD-LED-TV-SAMSUNG-UE40M5002.149130.html?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.8.2017 16:42 (4mal).
16 godina
Ja nikad na soundbar nebih isao.... radije reciver recimo Denon x1300 i Logitech z906 posto z5500 vise nema bas.... ali ako ti prostorija nije bas za rasporediti zvucnike onda ima par testova na HDTeleviziji i to nedavno recenziranih soundbarova pa mislim da najbolje da tamo pogledas....http://hdtelevizija.com/category/testovi-hd-opreme/hd-audio-uredaji/
VenAtoR#2231
12 godina
4mal kaže...

vrijedi jer ovo je profi thx kalibriran od strane holivudski studia dakle jaci od dolbya

Ali su custom kalibracije uvijek dale bolji i tocniji prikaz nego kaj je dolazio sa tvornickim THX predloskom  

Meni osobno, THX je imao pretamnu sliku ali kad su se oci navikle u mraku bilo je ok.

Za 30000kn bih bez razmisljanja uzeo ZD9 jos je 65"  

Mislim da se za 15300kn koliko je trenutno u Emmezeti ne moze kupit bolji TV (LG B7)

If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to become insane.
13 godina

A i ti smradovi u emmezeti za koji k imaju web shop kad skoro niti jedan tv u visoj klasi nemos naruciti putem weba, samo u ducanu kad traje akcija

To je valjda da nebi slucajno ljudi kupili preko neta pa imali pravo 14 dana po zakonu na povrat artikla bez razloga

Ince jucer bas bio na jankomiru i moram odat priznanje samsungu vec dugo nisam vidio odvratniji dizajn, samo 4i pol keka

https://www.emmezeta.hr/multimedija/televizori/led-lcd-i-oled-tv/52617/samsung-ue55k5102akxxh-full-hd-led-tv?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.8.2017 17:23 (roby27).
13 godina
jocommb kaže...
Ja nikad na soundbar nebih isao.... radije reciver recimo Denon x1300 i Logitech z906 posto z5500 vise nema bas.... ali ako ti prostorija nije bas za rasporediti zvucnike onda ima par testova na HDTeleviziji i to nedavno recenziranih soundbarova pa mislim da najbolje da tamo pogledas....http://hdtelevizija.com/category/testovi-hd-opreme/hd-audio-uredaji/

pa to je grehota na tako divan reciver spajat precijenjenu plastiku. da ne govorim koliko je sub losiji od prethodnika.

Za cijenu Z906 vec se uzme cijeli setup

https://www.elipso.hr/audio__video/audio-komponente/PIONEER-HTP_074_B-ST/

12 godina

Jucer sam bio tamo, XD9305 9000kn  

Imam na klub kartici jos 7% i isao sam pitat dal mogu B7 nekak za ponedjeljak rezervirat s tim popustom je ce mi pare proknjizit tek sutra al stanga. Dobio bih ga za 14000kn  

Tek navecer sam se isao malo igrat sa telkom i otkrio neke novine, HEVC format 2 ili kakav vec, nikako na androidu, potreban je intel ili amd tak da pokretanje filmova sa eksternog otpada. 

Instalirao sam SPMC, na njemu mogu odabrat audio output Android IEC sto su maknuli sa Kodija i sad mi radi passtrough, čak sam uspio pokrenut Planet Earth 2 HEVC 4K HDR i radi đubre ali zatrza pri promjeni scene tj kadra. 

Lucy pokrene ali trza, HDR se upali, Rogue One nikako, ovako izgleda sa svim playerima. 

If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to become insane.

0 0 hvala 0
13 godina

ja ga bome nebi kupio taj tvoj model za 9k jer ima zastarjeli chipset dual core, treba cekat do kraja godine onda ce doc jos noviji chipset u sony modele sa novijim podrskama

ili rijesit to preko vanjskog android playera ili preko kompa i boli te tuki, koju uopce verziju imas na tvu HDMI 2.0b? 

12 godina
roby27 kaže...

ja ga bome nebi kupio taj tvoj model za 9k jer ima zastarjeli chipset dual core, treba cekat do kraja godine onda ce doc jos noviji chipset u sony modele sa novijim podrskama

ili rijesit to preko vanjskog android playera ili preko kompa i boli te tuki, koju uopce verziju imas na tvu HDMI 2.0b? 

2.0a 

Da.. Pogledaj koliko sada kosta XE9305, 14800kn, malo skuplje nego XD kad sam ga kupio. Kad izadu novi modeli, kostat ce oko 18000kn i kad im cijena padne vec ces moc rec da dolaze novi modeli i da se stari ne isplati  

Jebeno je glupo kaj su u 2016 model stavili 2015 proc, kad sam spojio Plex, pisalo mi je Bravia 2015  

Sad, dal je taj procesor razlog zbog kojeg ja ne mogu pokrenut 45GB 4K HDR 10bit BT2020 chroma 422 film direktno na telki? 

18 godina

nazalos da...napisao sam ti sto da napravias stranicu prije 

ja skidam ovaj 77giga!

The.Revenant.(2016).BluRay.2160p.HDR.MULTI.x265.10bits-JOYSTICK-

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.8.2017 18:45 (4mal).
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
Taj setup sigurno nije blizu z-a, nit je taj reciver nesta narocito...a u njegovoj cjenovnoj klasi nevjerujem da ima boljih zvucnika....iako za z906 nemogu tvrditi da je super jer ga nemam..imam z5500 i za te pare za koje sam ga kupio sigurni nema boljeg...samo nazalost nema novije dekodere zvuka i nema hdmi... dok to z906 ima... naravno kolko para tolko muzike i ima boljih rijesenja al kostaju....
VenAtoR#2231
18 godina
MEGATAMA kaže...
Izjava da OLED jos nije razvijen je besmislena u najmanju ruku posto danas 99% dostupnog sadrzaja bila to multimedija ili igre ne moze pratit(wide gamut,hdr) ono sto OLED nudi tojest ima tek par filmova ili igara u dolasku(gt sports) koje mogu pokazat ili ce tek pokazat kako ta slika u biti moze izgledat.
Ja osobno sam vidio veliku vecinu demo videa u 4k ili 4k hdr varijantama i jos nisam jedino vidio dolby vision i mogu rec da je 4k hdr svijet za sebe na oledu kada se posao odradi kako treba.
Isto tako mozes ustvrdit da LED jos nije razvijen jer nema modela koji imaju preko 8 milijuna dimming zona pa da mogu parirat OLEDu na piksel razini :)
Apsolutno se slazem da niti jedan tv nije savrsen ali to niti ikad prije nije bio slucaj,Panasonic Viera mi je bila daleko bolja od Toshiba LCDa ali je itekako i ona imala nedostataka kao i sad xd80 i B6.
Ali sto se tice slike OLED je nesto najbolje sto sam ikad imao jer cak i sdr filmovi izgledaju bolje...puno bolje.
Meni ovaj tv 90% vremena sluzi za gejmanje uz Pro konzolu i moje je zadovoljstvo 100 postotno ucinkom.

Gle, značajna razlika između sadašnjeg oleda i za 3-4god. će postojat, znači napredak će bit vidljiv u smislu poboljšanja prikaza slike, i rješavanja nekih problema ukoliko si upoznat s njima..

Ne velim da je sadašnji oled loš, al to je još nova tehnologija, koja polako ali sigurno napreduje.. Trenutno visoka koja će s vremenom past dolje a taman će i bit usavršen, a i široko rasprostranjen, tolko da istisne lcd sa tržišta ili bar smanji njegov udio koji zasad prednjači u ponudi tva..

Obe tehnologije imaju mana, oled sa prikazom bijele a lcd sa prikazom crne, naravno to su samo jedni od problema

Ne manjka komentara diljem neta kod odabira dviju tehnologija, dok je bila dvojba kod kupnje lcd ili oled, zamisli, pa oled je superioran spram lcda, al gle vraga, ipak i nije, ljudi su dost na vagi bili kod kupnje, a na dost mjesta našao komentar, imali oled, vratili ga i uzeli lcd..

Da je oled the telka, pa tu dileme ne bi smjelo postojat kod odabira, kaj ne, ali to ipak nije tako, ok, možda je hajend klasa oleda daleko bolja al i cijena je astronomska.

Ali, da ne ispada da je sve tak crno, nije, za par godina dok se to ustabili i padne cijena, onda bum otkantal lcd i uzeo oled, zasad, ja sretan sa lcdom, zapravo, iznenađen da inferiorniji lcd kojeg (spram oleda) imam, odrađuje posao fenomenalno u svim aspektima..

S druge strane, nebitno je jel oled ili lcd, bitno je da čovjek zadovoljan s istim, isto kak si ti zadovoljan s oled, tak sam i ja s lcd-om kojeg imam..

Sony je s ovogodišnjim modelima napravio majstorski posao, pogotovo dok su u pitanju lcd tvi..

Čovjek je uvijek zadovoljan trenutno s onim što ima, da dobije nekaj bolje u ruke, onda je situacija drukčija..

13 godina
jocommb kaže...
Taj setup sigurno nije blizu z-a, nit je taj reciver nesta narocito...a u njegovoj cjenovnoj klasi nevjerujem da ima boljih zvucnika....iako za z906 nemogu tvrditi da je super jer ga nemam..imam z5500 i za te pare za koje sam ga kupio sigurni nema boljeg...samo nazalost nema novije dekodere zvuka i nema hdmi... dok to z906 ima... naravno kolko para tolko muzike i ima boljih rijesenja al kostaju....

resiver nije nesta narocito? pa taj resiver je veci nego cijelo pojacalo smijesteno u sub od Z906 jebate, nemoj bit smijesan. 

da ne govorim o nadogradnji sa pravim A/V resiverom, ja bi za pocetak uzeo neki 2.0 Dali zvučnike pa onda dalje slagao setup.

Z906 je isprdak jer se dosta štedilo, pun net o tome priča.

13 godina

opa evo 55 B7 OLED , pise da se moze naruciti i ostale modele, ne kuzim na kojem principu dila al ok :)

minus je jedino placanje u kešu, mislim da malo tko moze iskeširat odmah svotu 

http://www.njuskalo.hr/led-tv/lg-oled55b7v-ultra-hd-oled-tv-snizeno-6000kn-oglas-23224857

2 0 hvala 0
12 godina
roby27 kaže...

opa evo 55 B7 OLED , pise da se moze naruciti i ostale modele, ne kuzim na kojem principu dila al ok :)

http://www.njuskalo.hr/led-tv/lg-oled55b7v-ultra-hd-oled-tv-snizeno-6000kn-oglas-23224857

E bio je prosle gosdine neki lik na njuskalu, prodavao je nove zapakirane telke sa garancijom, isto debelo ispod cijene. 

Nazvao sam ga i reko je da ce mi se javit sutra medutim sutra nije bilo nista od toga pa sam ga opet nazvao kao nije stigao, na putu je bio i to. 

Uglavnom reko frendu nek ga i on nazove, jos drugi frend isto i lik se nikad nije mogao nac za telku, cak i kad sam mu rekao da cu doci do njega (rekao je kod cibone negdje da zivi) onda je ispalo da je ta telka rezervirana ma drama, bolesnik neki. Samo sam ispizdio na zivce..

18 godina

A jezi ga sad di je bio prije 2mj ! 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
imam z5500 vec 6 god, super zadovoljan. Selim u novi stan gdje mi treba nova telka i novi home theather/av reciever plus zvucnici. Super mi se cini taj pioneer komplet od 2600kn, imam woofer jbl sub12 500w nakacio bi njega u taj sistem. Imas li jos kakav savjet mozda neki komplet av reciever plus zvucnici do 4 milje kuna cca
13 godina

ovaj lik sto prodaje je frend od MEGATAMA ovdje na forumu :) trebalo bi bit sve ok onda

tu sam nasao link vidi vidi kolege se tu 4mal he he

http://www.reboot.hr/forum/forum/sva%C5%A1tarije/tehnikalije/632-monitori-i-televizori/page97

16 godina
roby27 kaže...
jocommb kaže...

resiver nije nesta narocito? pa taj resiver je veci nego cijelo pojacalo smijesteno u sub od Z906 jebate, nemoj bit smijesan. 

da ne govorim o nadogradnji sa pravim A/V resiverom, ja bi za pocetak uzeo neki 2.0 Dali zvučnike pa onda dalje slagao setup.

Z906 je isprdak jer se dosta štedilo, pun net o tome priča.

Neznam dal si me skuzio nisam usporedivao pojacala izmedu njih nego opcenito mislim da taj reciver nije nesto i daba sto je velik kad je prazna kanta najnizi razred koji imaju sigurno kad se pogleda cijena sveg skupa.... jer ja ispod Denona X1300 i njegovih pandana drugih proizvodaca nebih isao, a zvucnici isto nevjerujem da mogu parirati cak ni Z906 kamoli z5500.... govorim o najvecem dobitku za najmanje para...cak i bez recivera samo zvucnici.... ako se ima para naravno ide druga prica....

roby27 kaže...

nije problem ni to...uzmes brzi kredit preko neta...bar danas nije problem...ja imam a pbz tu foru i nije velika ni kamata cak....kes za minutu na racunu.... vjerovatno sve banke imaju neku slicnu foru....

VenAtoR#2231
18 godina

Jep frajer je legit ... pa dojdi i tamo dobra je ekipa,opustena atmosfera sa starih foruma gp,psx,xbox hrvatska etc...

Samo malo je forum u tehnickim problemima ali ce se rijesiti uskoro...

moci ce se onda regat...

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.8.2017 21:03 (4mal).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
Panasonicov OLED jer ima najblizu sliku referentnoj ako si filmofil.Ako volis i gejmat onda LG OLED.
13 godina
Je Buki je super lik :) Isao je u skolu samnom i sa Fenixom sa Reboot foruma,htio se regat tamo kod nas ali eto 2 mjeseca smo vec u banani radi hackanja....bit ce rijeseno kroz par dana
14 godina
protjeran
Evo rezultata što se tiče Panasonic,Lg, i Sony OLEDA.

Individual Category Scores

Contrast Performance: Panasonic 65EZ1000/EZ1002 OLED first with 4.62 points, Sony 65A1 OLED second with 4.43.

Color Accuracy: Panasonic EZ1002 tops with 4.70; LG B7 second with 4.37

Motion: Sony A1 tops with 4.35; Panasonic EZ1002 with 4.19

Uniformity: Panasonic EZ1002 tops with 4.49; Sony A1 second with 4.10

Video processing: Sony A1 tops with 4.51; Sony ZD9 second with 3.98

Gaming: LG B7 tops with 4.46; Panasonic EZ1002 second with 4.11

Bright Room: Samsung Q9 tops with 4.37; Sony ZD9 second with 3.77

HDR: LG B7 tops with 4.19; Panasonic EZ1002 second with 4.11

1 0 hvala 1
18 godina

Dakle lg je all arounder!

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
peregrimus kaže...
imam z5500 vec 6 god, super zadovoljan. Selim u novi stan gdje mi treba nova telka i novi home theather/av reciever plus zvucnici. Super mi se cini taj pioneer komplet od 2600kn, imam woofer jbl sub12 500w nakacio bi njega u taj sistem. Imas li jos kakav savjet mozda neki komplet av reciever plus zvucnici do 4 milje kuna cca

Da taj pionner av setup je dobar ako nisi zahtjevan korisnik jer su ipak to mali zvucnici i sub je pasivan

posto ti vec imas JBL sub, onda ti je bolje slagat pomalo cijeli setup

do 4tkn hmm ovak od resivera gledaj ako ces izvana onda Denon AVR-X 1300

kod nas do nekih 2500kn sam nasao yamaha rx381, DENON AVR-X540BT, pionner VSX529 ako ga nades po dobroj cijeni

za zvucnike meni osobno za bookshelf tip 5.1 su odlicni Dali Zensor 1

https://www.elipso.hr/audio__video/audio-komponente/DALI-ZENSOR-1-LW/?utm_source=nabava.net&utm_medium=cpd&utm_campaign=nabava.net_cjenik&pp=price_comparison

13 godina
4mal to sam i ja napisao na Rebootu da je LG OLED najbolji u prosjeku ali ne po klasama.
14 godina
protjeran

Još usporedba Sony XE9405 i Lg E7 televizora.. Levo model Sonya, a desno Lg-ja. Isprobani sadržaji HDR, SDR, MOTION, BOJE, KONTRAST.

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.8.2017 22:04 (garfield1).

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice