Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 50.470
|
čitano: 25.927.581
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
gocc01 kaže...

Jedino sam sa MX uspio dobit PE2 da ne trza al nema zvuka. 

Kodi za android su nesto zbrljali i ne podrzava 4K uopce. VLC.. On nit ne pokrece video. 

Imam i Star Wars novi, takoder 4K HDR điđe miđe al s kojim god playerom pokrenem slika izgleda kao kodirana, zelene boje.

Pravac factory reset i onda updejtaj fw i android na zadnje verzije. Ako to ne pomogne onda imas zbugovit tv neispravan model.

15 godina
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

U kojem pravcu bi čovjek trebao krenuti u potrazi za "NajKvalitetnijim" novinama sa recenzijama televizora , nešto poput T3 i sličnih novina koje se bave takvom elektronikom?! 

U biti, potražio bih njihove aplikacije na AppStore-u, pa da se ubacim u tok recenzenata, obzirom mi ne gine skorom uzimanje novog tevejca !! 

ATJ Lučko
Moj PC  
0 1 hvala 0
18 godina
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

Nudi mi se ovaj TV za 3000 kn. Star je 2 i pol godine.

https://www.philips.hr/c-p/42PFS7109_12/7000-series-izuzetno-tanki-smart-full-hd-led-televizor-s-osvjetljenjem-ambilight-s-2-strane-i-znacajkom-smart-tv/specifications.

Ponajvise bi bio gaming na njemu i gledanje opcenito TV-a. 3D isto ima ali me on ne zanima. 

Zna li netko jel vrijedi te novce, ili mu taj 3D bezveze sam dize cijenu a tv je prosjecan?

S obzirom da je samo full hd, dosta mi je to novaca ako tv stvarno nije dobar.

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
adriansmith kaže...

Nudi mi se ovaj TV za 3000 kn. Star je 2 i pol godine.

https://www.philips.hr/c-p/42PFS7109_12/7000-series-izuzetno-tanki-smart-full-hd-led-televizor-s-osvjetljenjem-ambilight-s-2-strane-i-znacajkom-smart-tv/specifications.

Ponajvise bi bio gaming na njemu i gledanje opcenito TV-a. 3D isto ima ali me on ne zanima. 

Zna li netko jel vrijedi te novce, ili mu taj 3D bezveze sam dize cijenu a tv je prosjecan?

S obzirom da je samo full hd, dosta mi je to novaca ako tv stvarno nije dobar.

Ne isplati se uzet taj model, za takve pare..

12 godina

Pozdrav, 

Može preporuka tv-a do 8000

Namjena za igranje ps4 i filmove, serije etc, te ligu prvaka i sport općenito :D

Ne bih manji od 49"

zahvaljujem

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
LeskiRM kaže...

Pozdrav, 

Može preporuka tv-a do 8000

Namjena za igranje ps4 i filmove, serije etc, te ligu prvaka i sport općenito :D

Ne bih manji od 49"

zahvaljujem

Ovdje imaš.

https://www.mall.hr/ultra-hd-prijemnici/philips-4k-tv-prijemnik-49pus7502-12

https://www.nabava.net/televizori__240/sony-3d-televizor-kd-55xe8096baep-55-139-cm-led__41737611

https://www.nabava.net/televizori__240/panasonic-televizor-tx-50ex703e-50-127-cm-led__42394971

12 godina
Hvala na preporuci.
Mozes mi jos samo rec koja je razlika izmedu sonya kojeg si ti naveo i ovog https://www.emmezeta.hr/multimedija/televizori/led-lcd-i-oled-tv/58780/sony-kd-49xe8005baep-ultra-hd-led-tv/

Vidim da tvoj ima 3d a ovaj ne, sad trenutno imam tv sa 3d i nisam to nikad koristil.
Ako su ostali specsi isti onda je tvoj sony bolji odabir
12 godina
ATJLučko kaže...

U kojem pravcu bi čovjek trebao krenuti u potrazi za "NajKvalitetnijim" novinama sa recenzijama televizora , nešto poput T3 i sličnih novina koje se bave takvom elektronikom?! 

U biti, potražio bih njihove aplikacije na AppStore-u, pa da se ubacim u tok recenzenata, obzirom mi ne gine skorom uzimanje novog tevejca !! 

Ja uvijek čitam WhatHiFi, AVForumsHDTVtest

Isto tako sam primjetio da iste recenzije na HDtelevizija dobivaju redovito dosta slabiju ocjenu nego na gore navedenim stranicama. Čini mi se još najrealnije ali nemaju baš puno recenzija.

If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to become insane.
18 godina

Pošto sam slikao u full mraku, a HTC 10 je dignuo visoko ISO 3200, slika bez local dimminga izgleda malo tamnije nego na slikama, nije baš tak svijetla ko na slici, u stvarnosti je malo tamnija..

1. slika, LD-OFF

2. slika LD-High

Ima još nekih opcija za podesit, pa bi vjerojatno još mogao to poboljšat, htio sam vidit razliku između off i high..

Ostavit ću malo subjektivnost sa strane, pošto ni jedan televizor nije (lcd, oled)  bez mana..

Prvi impresije o 9005 tj prikazu slike na istome

Moram skinut kapu Sonyu i reći, odlično odrađen posao!

720p i 1080p materijal izgleda fenomenalno, nisam mogao vjerovat dok nisam vidio svojim očima, nekad si mislim, 4k je suvišan na ovoj telki!

SD kanali, jaako dobro..

4K, što reć, osim, briljantno, slika je očekivano na visokoj razini, prikaz crne odličan ali ne i savršen.

HDR odličan.

Motion fenomenalan na Sonyu, telka stvarno ima puno postavki, tak da nisam ni sve isprobao..

Telka je robusna, istovremeno i elegantna, zapravo,  to je tenk naspram Samsunga serije 7 kojeg sam imao u opciji kod kupnje, al promptno odustao dok sam vidio završnu obradu.

Android ko android, ne mogu reć da radi fluidno, kad to nije, zna zatrzat tu i tam; da su stavili SD 820 to bi bio stroj, al dobro, to su puste želje

S druge strane, pošto govorimo o androidu, rođen za podešavanje prema svojim potrebama, dev.mode. i tam se malo podesi da to sve malo brže radi.

Google Play Store radi jako dobro kao i YT..

Daljinski mi je ok, mada ne volim ove plitke kliktajuće tipke, koje me iritiraju, stari Sony TV kojeg imam, njegov daljinski mi je bolji nego ovaj od 9005.

Glasovne naredbe rade jako dobro, nisam nikad koristio na androidu, al ovdje sam to objeručke prihvatio, dobra stvar bez upisivanja u tražilicu..

Wifi radi bez greške, video playeri rade relativno dobro, mada je to sve, tak tak.. Ionak vrtim filmove prek kompa.

Generalno gledajući, odlična telka sa fald-om i direct led, u tom segmentu i za tu lovu, alternativu nisam našao.

plus

++Izrada telke (završna obrada)

++Kvaliteta prikaza slike odnosno kvaliteta prikaza materijala (720, 1080, 4k, hdr)

++Glasovne naredbe

++Android i brdo opcija

minus

--Daljinski

--Android koji zna zatrzat

--Utori sa strane, za razne priključke

Pošto koristim win 10, ima opcija, Connect to wireless display, al ne znam zakaj se neće bežično povezat, htio bih hdmi izbacit iz upotrebe..

Dal je kome od vas to uspjelo?

Mada mi je pod "my komp"/other device/ prepoznat pod KD-55XE9005

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
Na HDTeleviziji je tek nedavno poceo pisati recenzije na engleskom jeziku pa treba vremena da se probije i prepozna... po meni je jako objektivan recenzent i puno dobrih savjeta ima , i naravno redovno odgovara na pitanja u komentarima...i plus jos kalibracija za sliku...sad valjda dode 1 il 2 dolara sto je jedno pivo covjeku za trud...
VenAtoR#2231
18 godina

pratim ruzicku od samih pocetaka 

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
protjeran
LeskiRM kaže...
Hvala na preporuci.
Mozes mi jos samo rec koja je razlika izmedu sonya kojeg si ti naveo i ovog https://www.emmezeta.hr/multimedija/televizori/led-lcd-i-oled-tv/58780/sony-kd-49xe8005baep-ultra-hd-led-tv/

Vidim da tvoj ima 3d a ovaj ne, sad trenutno imam tv sa 3d i nisam to nikad koristil.
Ako su ostali specsi isti onda je tvoj sony bolji odabir

Pa uglavnom je razlika, da su namenjena za različita tržišča ..

12 godina

Sjecam se dok sam imao jos prvu plazmu, G30 pa su izlazile van postavke za kalibraciju ali je sam Darko pisao da kalibracija mora biti napravljena individualno za svaki TV jer postavke sa plazme koju je on kalibrirao su pogorsale sliku na drugoj plazmi isti model. Tako da sam ju drzao u THX modu i bilo je malo mracno al znam da je tvornicki THX bio savrsen. 

Jucer sam tek otkrio da mogu rucno upaliti HDR  

Isprobao sam par demo videa na YT, slika je bolesna. U mrklom mraku, OLED HDR nesto, boje su me zabljesnule, crna je bila ko da gledam promo na nekom OLEDu u ducanu  

Odustajem od prodaje do daljnjeg 

If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to become insane.

0 0 hvala 0
18 godina
gocc01 kaže...

Sjecam se dok sam imao jos prvu plazmu, G30 pa su izlazile van postavke za kalibraciju ali je sam Darko pisao da kalibracija mora biti napravljena individualno za svaki TV jer postavke sa plazme koju je on kalibrirao su pogorsale sliku na drugoj plazmi isti model. Tako da sam ju drzao u THX modu i bilo je malo mracno al znam da je tvornicki THX bio savrsen. 

Jucer sam tek otkrio da mogu rucno upaliti HDR  

Isprobao sam par demo videa na YT, slika je bolesna. U mrklom mraku, OLED HDR nesto, boje su me zabljesnule, crna je bila ko da gledam promo na nekom OLEDu u ducanu  

Odustajem od prodaje do daljnjeg 

Pa to je odlicna telka, ne znam zakaj bi ju prodavao uopce..

Ionak oled jos (prerano za kupnju) nije razvijen, a za par godina se i ja selim na oled, taman ce onda izic telke sa 12bit panelima, a oled ce bit u punom sjaju, racunam za kojih 5-6 god.

16 godina
Taman da mi KS7002 odradi svoje i moze nova igracka :D
VenAtoR#2231
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Ok malo sam gledal i sutra idem po jedan od ova dva
dvahttps://www.emmezeta.hr/multimedija/televizori/led-lcd-i-oled-tv/58780/sony-kd-49xe8005baep-ultra-hd-led-tv/ https://www.nabava.net/televizori__240/sony-3d-televizor-kd-55xe8096baep-55-139-cm-led__41737611

Ak ima netko neki savjet koji da kupim bio bi mu zahvalan jer bi me rijesio nedoumice
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina

Kupi 55" tu nema dileme..

13 godina
Izjava da OLED jos nije razvijen je besmislena u najmanju ruku posto danas 99% dostupnog sadrzaja bila to multimedija ili igre ne moze pratit(wide gamut,hdr) ono sto OLED nudi tojest ima tek par filmova ili igara u dolasku(gt sports) koje mogu pokazat ili ce tek pokazat kako ta slika u biti moze izgledat.
Ja osobno sam vidio veliku vecinu demo videa u 4k ili 4k hdr varijantama i jos nisam jedino vidio dolby vision i mogu rec da je 4k hdr svijet za sebe na oledu kada se posao odradi kako treba.
Isto tako mozes ustvrdit da LED jos nije razvijen jer nema modela koji imaju preko 8 milijuna dimming zona pa da mogu parirat OLEDu na piksel razini :)
Apsolutno se slazem da niti jedan tv nije savrsen ali to niti ikad prije nije bio slucaj,Panasonic Viera mi je bila daleko bolja od Toshiba LCDa ali je itekako i ona imala nedostataka kao i sad xd80 i B6.
Ali sto se tice slike OLED je nesto najbolje sto sam ikad imao jer cak i sdr filmovi izgledaju bolje...puno bolje.
Meni ovaj tv 90% vremena sluzi za gejmanje uz Pro konzolu i moje je zadovoljstvo 100 postotno ucinkom.
15 godina
MEGATAMA kaže...
Izjava da OLED jos nije razvijen je besmislena u najmanju ruku posto danas 99% dostupnog sadrzaja bila to multimedija ili igre ne moze pratit(wide gamut,hdr) ono sto OLED nudi tojest ima tek par filmova ili igara u dolasku(gt sports) koje mogu pokazat ili ce tek pokazat kako ta slika u biti moze izgledat.
Ja osobno sam vidio veliku vecinu demo videa u 4k ili 4k hdr varijantama i jos nisam jedino vidio dolby vision i mogu rec da je 4k hdr svijet za sebe na oledu kada se posao odradi kako treba.
Isto tako mozes ustvrdit da LED jos nije razvijen jer nema modela koji imaju preko 8 milijuna dimming zona pa da mogu parirat OLEDu na piksel razini :)
Apsolutno se slazem da niti jedan tv nije savrsen ali to niti ikad prije nije bio slucaj,Panasonic Viera mi je bila daleko bolja od Toshiba LCDa ali je itekako i ona imala nedostataka kao i sad xd80 i B6.
Ali sto se tice slike OLED je nesto najbolje sto sam ikad imao jer cak i sdr filmovi izgledaju bolje...puno bolje.
Meni ovaj tv 90% vremena sluzi za gejmanje uz Pro konzolu i moje je zadovoljstvo 100 postotno ucinkom.

Ako se možeš sjetiti, na kojim konkretno televizorima si gledao takav sadržaj ?! 

Primarno me zanimaju brendovi, ali niti koji modeli specifično nebi bilo za odbiti! 

ATJ Lučko
18 godina

samsung ks serija 

sony xa xd 8,9 

panasonic dx800,900

za led 4k hdr premium certificirane telke 

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
Pitas me za ove 4k i 4k hdr snimke?
Na sony xd8005 i na lg oled b6d,zaboravio sam napisat da sam koristio i Netflix i Amazon Prime i gledao nijhove 4k hdr sadrzaje takodjer jedino ne kuzim zasto mi se ne aktivira dolby vision na serijama koje ga imaju nego uvjek hdr10...na amazonu.
15 godina
MEGATAMA kaže...
Pitas me za ove 4k i 4k hdr snimke?
Na sony xd8005 i na lg oled b6d,zaboravio sam napisat da sam koristio i Netflix i Amazon Prime i gledao nijhove 4k hdr sadrzaje takodjer jedino ne kuzim zasto mi se ne aktivira dolby vision na serijama koje ga imaju nego uvjek hdr10...na amazonu.

U trenutnim odnosima snaga i konstelaciji sreće, gledam što mogu na onome što imam, ali obzirom ću uskoro MORATI mijenjati tevejac, skupljam sve informacije do kojih mogu doći, pa tako i o ovome "što si gdje gledao", bez obzira u kojoj rezoluciji! 

Obzirom koliko sam trenutno u toku sa ponudom, nekako mi se vidi da su LG i SONY trenutno THE BEST od ponude, ne glede cijene samo, već i po kompletnim specifikacijama! 

Još jedno usput pitanje ?! 

Kada vih uzimao "onaj" soundbar, jeli poželjno da budu 1/1 po brendu, ili postoji neki koji je stvarno najbolji, a radi i sa drugim drendom televizorom, neko glasno razmišljanje trebam?! 

ATJ Lučko
13 godina
Panasonic je fantastican u svojim top modelima bilo LED ili OLED.
Ali su prePreskupi
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
MEGATAMA kaže...
Panasonic je fantastican u svojim top modelima bilo LED ili OLED.
Ali su prePreskupi

U tom slučaju, stavi jedan OLED koji bi ti najradije upiknuo 

Neka referenca bude do 55', tako da u početku ne pretjerujem sa dijagonalom, dok je cijena irelevantna u tom slučaju! 

ATJ Lučko
14 godina
protjeran

1 0 hvala 1
18 godina
Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina

Ali ne vrijedi bas 12000kn 13000kn vise od B7, recimo.

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.8.2017 16:18 (gocc01).
8 godina
neaktivan

preletila sam zadnjih par stranica i vidim da se ovdje spominju uglavnom veliki, skupi smart televizori, a mene zanima nesto drugo.
uslijed smrti mog dugozivuceg panasonic lcd-a, trazim mu zamjenu.

zahtjevi: ekran 40-43'', cijena do 2500 kn, non-smart, sto bolja slika (LED, full HD), sto bolji odaziv, hdmi ulaz i obavezno izlaz za zvucnike.
trazim li previse? :D

televizor kao takav relativno malo koristim, ne gledam tv programe, ne igram igre, ne treba mi 3D, tv mi (barem dosad) sluzi samo za gledanje filmova i serija koje upalim na laptopu koji je hdmi-jem spojen na tv.

idem logikom da bih samo htjela sto bolju (i vecu) sliku i da se budzet za tv onda ne "rasipa" na smart funkcije i ostalo sto ne trebam/ne mislim koristiti, nego samo na kvalitetu slike.

ispravite me ako grijesim.. :)

ovaj vivax npr zadovoljava sve gore navedeno, a i par recenzija koje sam nasla su prilicno dobre, ali ne znam nista o vivaxu kao brandu, osim da je jeftin i to me brine...
https://www.ekupi.hr/VIVAX-IMAGO-LED-TV-40LE92T2S2FHDDVB-TT2S2CI-938499.aspx

hvala unaprijed!

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice