Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 50.622
|
čitano: 27.498.722
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
peregrimus kaže...
Pa jesam, onda ovaj iz posta od stranice prije je bolji izbor? dosta je to novaca, ali ako se isplati ulozit u dobar tv pregrizo bi
https://www.emmezeta.hr/multimedija/televizori/led-lcd-i-oled-tv/51539/samsung-ue55ks9002txxh-curved-ultra-hd-led-tv/

Ovo ti je definitivno bolji izbor ako ti ne smeta sto je zakrivljen.

18 godina

uzmi ovaj 

9 godina
Lac kaže...

Nebi Philips, ono sto sam vidio u Elipsu mi se urezalo za cijeli zivot. Trenutno me zapalio taj Lg, danas uplačujem a sutra ce ga dostavit. Bar tako kazu. Hvala svima na savjetima, javim dojmove. 

Hehehe pravo govoriš 

Javi dojmove kad stigne tv

15 godina
neaktivan
Izlozbeni su primjerci xd
18 godina
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Pa i moj je bio mj. dana i sve je ok...nebudi lood !...zaleti se u split dok ti ga neko ne mazne je to je vrhunska prilika za ovaj fantastican 4k hdr premium panel sa najdubljom crnom u tehnologiji LED-a sa zadnjim firmom!

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Brijem da na tu cijenu još 10%.

If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to become insane.
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.8.2017 22:44 (gocc01).

0 0 hvala 0
18 godina

Ubo, 9005.. Napokon..

Moj PC  
3 0 hvala 0
18 godina

cestitam kolega! kad skupis dojmove slike,reca obavezno 

Moj PC  
0 0 hvala 1
18 godina

Nema frke..

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina

Podesio telku, mada se još s postavkama igram. Sad me ograničava komp, pošto mi je telka spojena prek hdmia, a integruša nema podršku za 4k odnosno hdmi 2.0, pa mi je max reza 1080, tak da si moram nabavit neku jeftinu grafu da mi prikazuje prek hdmia 4k..

Ovak, crna je jako dobra, nije oled, naravno, ipak se vidi da je to lcd tehnologija, ma kolko mi hvalospjeve pjevali o istoj:D

Moja prijašnja telka (Sony 32v4500 ima direct led VA matrica) je imala isto odličnu sliku, crna odlična, sad je u godinama, pa više nije tak odlična; htio sam reć da s te strane nisam ni očekivao niš manje.

4K i HDR, klasika, fenomenalno!

720p i 1080p, filmovi i sa lošijim bitrateom telka prikazuje odlično;  iznenađen sam skroz, više sam s tim iznenađen neg sa demo verzijama 4k i hdr

SD programi, jako dobri, bolji neg na mom 32" HDReady telki:)

Najveći iznenađenje je bilo prelazak sa 32" na 55", e to je da te obori s nogu, čak i da je veća telka, ne bih se bunio:D

Podesio prema ovim uputama.

EDIT: Kak telku umrežit sa (radi filmova) kompom, izbacio bih hdmi iz upotrebe?

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.8.2017 11:20 (zvonac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Već jako dugo nisam pisao ovdje, niti sam općenito pisao po BUG forumu, ali uz hrpu televizora koji se danas nude sam se jednostavno izgubio i imam poteškoće s pronalaženjem TV-a koji želim pa evo me tu. :)

Naime tražim 4K HDR TV, koji bi bio prvenstvno za gaming te bi mu to u 90% vremena bila i jedina svrha, možda koji film tu i tamo, koja sezona serije, ali ono nebitno.

Druga stvar koja mi je zapravo i najbitnija od svih tehničkih karakteristika je input lag. Bilo bi odlično da TV ima 10 ms ili manje input lag, ali može i ispod 20 ms.

Sljedeće stvari koje su mi bitne da TV ima 2 HDMI s podrškom za UHD HDR te antenski i satelitski prijam i komponentni audio i video ulaz.

Sve ostalo može biti plus, ali mi je posve nebitno. Što se tiče veličine tražim nešto 40"+.

Za sad jedino što sam našao, a da nije preskupo je TCL U43P6046. Sad jedino me brine kod tog TV-a, što američka verzija ima input lag od 15 ms, dok verzija za naše tržište ima raspon od 19-30 ms što mi je malo previše, a opet koliko je taj podatak točan. TCL bi me izašao oko cca 4200 kn pa sad bilo bi dobro nešto u cijenovnom rangu do max 7000 kn.

Eto nadam se da netko ima nekakav prijedlog za nešto bolje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
@zvonac

Ovdje imaš upute, za podešavanje bezičnog interneta

1.Press the HOME button on the remote.
2.Select Settings.
3.Select Network.
4.Select Network setup.
5.Select Set up network connection or Wireless Setup.
6.Select the connection method.
When connecting automatically with the WPS button on your wireless router (or access point)
Select Easy, Auto or WPS (Push Button).
When connecting manually after selecting a network from the list of scanned wireless networks
Select Expert, Custom or Scan.
7.Follow the on-screen instructions to complete the setup.

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Likonja kaže...

Već jako dugo nisam pisao ovdje, niti sam općenito pisao po BUG forumu, ali uz hrpu televizora koji se danas nude sam se jednostavno izgubio i imam poteškoće s pronalaženjem TV-a koji želim pa evo me tu. :)

Naime tražim 4K HDR TV, koji bi bio prvenstvno za gaming te bi mu to u 90% vremena bila i jedina svrha, možda koji film tu i tamo, koja sezona serije, ali ono nebitno.

Druga stvar koja mi je zapravo i najbitnija od svih tehničkih karakteristika je input lag. Bilo bi odlično da TV ima 10 ms ili manje input lag, ali može i ispod 20 ms.

Sljedeće stvari koje su mi bitne da TV ima 2 HDMI s podrškom za UHD HDR te antenski i satelitski prijam i komponentni audio i video ulaz.

Sve ostalo može biti plus, ali mi je posve nebitno. Što se tiče veličine tražim nešto 40"+.

Za sad jedino što sam našao, a da nije preskupo je TCL U43P6046. Sad jedino me brine kod tog TV-a, što američka verzija ima input lag od 15 ms, dok verzija za naše tržište ima raspon od 19-30 ms što mi je malo previše, a opet koliko je taj podatak točan. TCL bi me izašao oko cca 4200 kn pa sad bilo bi dobro nešto u cijenovnom rangu do max 7000 kn.

Što se tiče input laga si ovdje pogledaj. Ali nek te ne brine, ako je input lag i viši od 20 ms. Jer je pored input laga, i tekako važan sam odaziv panela i kvalitetan jak procesor..

Danas igre, rade veoma dobro več uglavnom na svim 4K televizorima..

http://www.rtings.com/tv/tests/inputs/input-lag

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.8.2017 11:46 (garfield1).
18 godina
garfield1 kaže...
@zvonac

2.Select Settings.
3.Select Network.
4.Select Network setup.
When connecting automatically with the WPS button on your wireless router (or access point)
When connecting manually after selecting a network from the list of scanned wireless networks

Ma znam to, spojio sam se na wifi, to mi je jasno, al htio bih sherat bežično filmove prek kompa na telku..

12 godina
zvonac kaže...
garfield1 kaže...
@zvonac

2.Select Settings.
3.Select Network.
4.Select Network setup.

Ma znam to, spojio sam se na wifi, to mi je jasno, al htio bih sherat bežično filmove prek kompa na telku..

To i mene zajebava, pred neko vrijeme je radilo, cast sa laptopa na telku. 

Sad, na laptopu vidim telku i odaberem ju te se otvori onaj  prozor od media playera, pise contacting device al se nista vise ne dogada. Probao sam telku stavit na wifi al nista, nema veze kaj je na kabelu ili bez. Ima li tko rijesenje?

If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to become insane.
13 godina
zvonac kaže...

Podesio telku, mada se još s postavkama igram. Sad me ograničava komp, pošto mi je telka spojena prek hdmia, a integruša nema podršku za 4k odnosno hdmi 2.0, pa mi je max reza 1080, tak da si moram nabavit neku jeftinu grafu da mi prikazuje prek hdmia 4k..

Ovak, crna je jako dobra, nije oled, naravno, ipak se vidi da je to lcd tehnologija, ma kolko mi hvalospjeve pjevali o istoj:D

Moja prijašnja telka (Sony 32v4500 ima direct led VA matrica) je imala isto odličnu sliku, crna odlična, sad je u godinama, pa više nije tak odlična; htio sam reć da s te strane nisam ni očekivao niš manje.

4K i HDR, klasika, fenomenalno!

720p i 1080p, filmovi i sa lošijim bitrateom telka prikazuje odlično;  iznenađen sam skroz, više sam s tim iznenađen neg sa demo verzijama 4k i hdr

SD programi, jako dobri, bolji neg na mom 32" HDReady telki:)

Najveći iznenađenje je bilo prelazak sa 32" na 55", e to je da te obori s nogu, čak i da je veća telka, ne bih se bunio:D

Podesio prema ovim uputama.

EDIT: Kak telku umrežit sa (radi filmova) kompom, izbacio bih hdmi iz upotrebe?

Čestitke na odlicnom modelu, nego daj mi reci jesi primjetio blooming kad su titlovi ukljuceni kao sto neki ovdje imaju problema...

Emmezeta ima 10% popust i akcije na telkace, tko zeli najbolji procesing engine i mrge od ekrana ovo bi izdvojio..

https://www.emmezeta.hr/multimedija/televizori/led-lcd-i-oled-tv/60119/sony-kd75xe8596baep-ultra-hd-led-tv/

https://www.emmezeta.hr/multimedija/televizori/led-lcd-i-oled-tv/51003/sony-kd65xd8577saep-ultra-hd-led-tv/

14 godina
protjeran
Ovdje imate upute za gogle cast, ali u Slovenačkom.
file:///C:/Users/andrej/Downloads/PC-Google-Cast-in-Philips-Android-TV(3).pdf

0 0 hvala 0
16 godina
Plex ili kako vec se zove mislim da je to stream...neznam kako radi al dosta se spominje....
VenAtoR#2231
13 godina
4mal ovo za najdublju crnu u led tehnologiji nije bas najtocnije,za edge dimming moguce ali uz bolji FALD se ne moze mjerit.
18 godina

Nisam primjetio blooming kod titlova..

Prebacio film na stick, pokrenuo na telki, slika je fenomenalna, mogu rec da u nekim momentima parira oledu..

Prek hdmia mi je slika svijetlija, pa film i nit ne izgleda tolko impresivno, moram to jos podesit ima tu dost igranja, da se podesi kak spada.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
garfield1 kaže...
Likonja kaže...

Što se tiče input laga si ovdje pogledaj. Ali nek te ne brine, ako je input lag i viši od 20 ms. Jer je pored input laga, i tekako važan sam odaziv panela i kvalitetan jak procesor..

Danas igre, rade veoma dobro več uglavnom na svim 4K televizorima..

http://www.rtings.com/tv/tests/inputs/input-lag

Ma znam za tu stranicu, ali gotovo svi modeli nisu dostupni na našem tržištu. Šta misliš o TCL U43P6046, isplati li se to uzimat? Ako uspijem izvuć free shipping pošto imam nekog u Njemačkoj mogao bi ga uzet i za 3700 kn.

Šta bi ti preporučio za gaming?

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.8.2017 16:54 (Likonja).
8 godina
protjeran

Može hitno preporuka 32 do 40 inča Full HD televizija za gledat skinute filmove i serije, cca 2000kn, po mogućnosti u Emezzeti.

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.8.2017 16:50 (Paolo Maldini).

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Ja koristim Videostream aplikaciju i radi super.
Panasonic gt30 sa chromecastom na istoj wifi mreži.
Pretpostavljam da ti telka ima neki built in like chromecast pa bi trebalo raditi. Stremao sam filmove sa diska od 10gb i radilo bez beda, brzina neta mi je 80mbit.
14 godina
protjeran
@Likonja
Što se tiče tog modela TCL, ga ne poznajem, tako, da teško šta kažem..A recimo ovaj ti je dobar za igre. A za više para, još dobijaš koji bolji model.

https://www.nabava.net/televizori__240/samsung-televizor-ue43ku6072-43-110-cm-led__22466261

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Paolo Maldini kaže...

Može hitno preporuka 32 do 40 inča Full HD televizija za gledat skinute filmove i serije, cca 2000kn, po mogućnosti u Emezzeti.

Ovdje imaš.

https://www.emmezeta.hr/multimedija/televizori/led-lcd-i-oled-tv/52486/samsung-ue32k5102akxxh-full-hd-led-tv/

https://www.emmezeta.hr/multimedija/televizori/led-lcd-i-oled-tv/52400/lg-43lh500t-full-hd-led-tv/

13 godina
Ako si zelite testirat HDR mogucnosti TVa skinite si demo Rezident Evila 7.
Najtezi test za hdr na koji sam ja naisao.....vrlo svijetli elementi poput prozora,lampi itd u vrlo mracnim scenama.
Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina

Jel netko sa androidom na Sony telki pronasao aplikaciju s kojom je moguce pokrenuti neki 10bit hdr x265 video? 

Skinuo sam Planet Earth 2, sve navedeno i sa MX playerom sam uspio pokrenuti al mi se pojavi poruka da DTS nije podrzan. Probavao sam sve kombinacije HW/SW dekodera ali to rezultira samo na nacin da mi i video pocne trzat pa moram sve vratit na staro. 

Player od telke je retardiran do te mjere da pola videa nit ne moze pronaci. Uzas.

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
gocc01 kaže...

Jel netko sa androidom na Sony telki pronasao aplikaciju s kojom je moguce pokrenuti neki 10bit hdr x265 video? 

Skinuo sam Planet Earth 2, sve navedeno i sa MX playerom sam uspio pokrenuti al mi se pojavi poruka da DTS nije podrzan. Probavao sam sve kombinacije HW/SW dekodera ali to rezultira samo na nacin da mi i video pocne trzat pa moram sve vratit na staro. 

Player od telke je retardiran do te mjere da pola videa nit ne moze pronaci. Uzas.

VLC, Kodi?

12 godina

Jedino sam sa MX uspio dobit PE2 da ne trza al nema zvuka. 

Kodi za android su nesto zbrljali i ne podrzava 4K uopce. VLC.. On nit ne pokrece video. 

Imam i Star Wars novi, takoder 4K HDR điđe miđe al s kojim god playerom pokrenem slika izgleda kao kodirana, zelene boje.

0 0 hvala 0
18 godina

forsaj hdr preko  mpc-hc i  madVR-addona 

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice