Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 50.667
|
čitano: 27.657.785
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Bok svima,

Zapeo mi je za oko https://www.elipso.hr/audio__video/televizori/SONY-KD49XD7005BAEP/

Ali vidim da se dosta rasprave vodi i o ovom TV-u https://www.elipso.hr/audio__video/televizori/PHILIPS-49PUS6501/

TV bi se koristio isključivo za Youtube i Kodi, filmovije i serije, ne igre.

Nisam vidio niti jedan TV uživo a bitno mi je da slika nije tamna kad se TV gleda iz npr kuta.

Ima li netko ijedan od navedenog TV-a da kaže kako je zadovoljan?

Hvala!

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
haj0 kaže...

Bok svima,

Zapeo mi je za oko https://www.elipso.hr/audio__video/televizori/SONY-KD49XD7005BAEP/

Ali vidim da se dosta rasprave vodi i o ovom TV-u https://www.elipso.hr/audio__video/televizori/PHILIPS-49PUS6501/

TV bi se koristio isključivo za Youtube i Kodi, filmovije i serije, ne igre.

Nisam vidio niti jedan TV uživo a bitno mi je da slika nije tamna kad se TV gleda iz npr kuta.

Ima li netko ijedan od navedenog TV-a da kaže kako je zadovoljan?

Hvala!

Pa ja bi ti preporučio Philips model ,zbog 100Hz osvežavanja panela i nešto bolje slike kad se gleda u mraku. A ovdje si pogledaj nešto slika oba modela. Prve 4 slike su od Philipsa, a poslednje 3 od Sonya.

14 godina
Ma philips i ništa drugo. Ja bi ti preporučio philips. Nemoj ni razmišljati o nekom drugom tv-u. Samo philips. Od 0/3000 kn philips. Od 3000/5000 philips. Od 5000/10000 philips. Od 10000 na dalje Lg. Philips nudi najviše. Philips je jednostavno zaokružen proizvod. Ukratko, moja preporuka ti je philips!
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan

@sasac 

Kak ne, sad sam maloprije pričao sa likom iz Sancta domenica i lik kaže da se može produžiti jamstvo, dokup je 560kn ili 590kn.

Mene isto iznenadilo, budući da sam tu pročitao da ne može.

Isto imam problem između Philipsa i Sony   6561 i XD7005, mislim da je to dvoje, za sličan budget koji imamo, najbolje što se može uzeti, tako da ne možemo fulati.

ko
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.8.2017 9:46 (Lac).
16 godina
neaktivan

Izgleda da Philips otpada, zbog preširokog postolja ne stane na stolić. Tako da mi jedino ostaje 49xd7005, ako nema ništa boljeg od toga do 5500-6000 kn, kupujem.

Hvala svima na pomoći i savjetima

ko
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Lac kaže...

Izgleda da Philips otpada, zbog preširokog postolja ne stane na stolić. Tako da mi jedino ostaje 49xd7005, ako nema ništa boljeg od toga do 5500-6000 kn, kupujem.

Ne kuzis Philips je toliko dobar da ti se isplati kupit jos uz njega dodatni stolic..

Uzimaj tog Sony-a i kud koji mili moji, biti ces sretan.

16 godina
neaktivan

planiram uzeti ovaj lg jer je sad na akciji + produženo jamstvo 5g + 3 mj netflixa

lg sj810v

jel vrijedi tih novaca - do 1000€

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Lac kaže...

@sasac 

Kak ne, sad sam maloprije pričao sa likom iz Sancta domenica i lik kaže da se može produžiti jamstvo...

mda, a ako kojim slučajem webshop stavi ključ u bravu, možeš se slikati s jamstvom koje si još dodatno platio

radije birajte tvorničko jamstvo, pogotovo kod televizora lošije kvalitete poput pilipsa  

14 godina
protjeran
Lac kaže...

Onda ti je dobra opcija i taj model 2017.

https://www.mall.hr/ultra-hd-prijemnici/philips-4k-uhd-led-tv-prijemnik-49pus648212-android

14 godina
protjeran
picajzla0707 kaže...
Lac kaže...

@sasac 

Kak ne, sad sam maloprije pričao sa likom iz Sancta domenica i lik kaže da se može produžiti jamstvo...

mda, a ako kojim slučajem webshop stavi ključ u bravu, možeš se slikati s jamstvom koje si još dodatno platio

radije birajte tvorničko jamstvo, pogotovo kod televizora lošije kvalitete poput pilipsa  

Šta opet dezinformišeš ljudi:) Ako je 5 godine jamstva, onda ti toliko i pripada, svejedno ako se prodaonica zatvori:)) Jer dodatne garancije ne dade prodaonica, več kuče osiguranja..

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.8.2017 10:32 (garfield1).
18 godina
neaktivan
garfield1 kaže...
picajzla0707 kaže...
Lac kaže...

@sasac 

Šta opet dezinformišeš ljudi:) Ako je 5 godine jamstva, onda ti toliko i pripada, svejedno ako se prodaonica zatvori:)) Jer dodatne garancije ne dade prodaonica, več kuče osiguranja..

Na što se dobije garancija kod osiguranja? Na koje dijelove komponente i u slučaju čega točno?

Meni je Sony direktno dao 5 godina garancije bez ikakvih posrednika.

14 godina
protjeran
toxic kaže...
garfield1 kaže...
picajzla0707 kaže...
Lac kaže...

@sasac 

Na što se dobije garancija kod osiguranja? Na koje dijelove komponente i u slučaju čega točno?

Pa onda dobro, ako si dobio 5 godina sa strane Sonya.. Ali isto ti vrijedi sve i za dodatno osiguranje, ako ti ne da proizvođač..Ali ste navalili sa ovim jamstvom, kao, da je to najbitnije:) Svaki televizor ima ionako 2 godine jamstva, pa ako se pokvari u tom vremenu, ga dadeš na servis i opet dobijaš novih 2 godine jamstva, a više ionako ljudi nemaju televizor, kad ide tehnologija toliko napred. Jedino ko, če imat televizor stvarno 5 godina ili više, onda neka traži 5 godina jamstva. Pa ako i nemaš 5 godina jamstva, pa da se ti televizor baš pokvari poslije 2 godine , češ dati za popravilo 30-50 evra..

13 godina
garfield1 kaže...

..Ali ste navalili sa ovim jamstvom, kao, da je to najbitnije:) 

kad je riječ o tako nekvalitetnom proizvođaču, koji štedi na dijelovima i ugrađuje smeće od komponenti, jamstvo je izuzetno bitna stvar 

15 godina
Samo da se osvrnem na tvrdnju da je Philips bolji od Sony-a zbog 100hz panela.
Niže su recenzije za tri TV a.
Samsung Ks7000 100hz
LG uh7700 100hz
Sony xd7005 50hz
Mislim da bolje znaju ljudi koji žive od recenzija nego pojedini promotori Filipsa.
Isto tako mislim da Samsung i LG imaju bolji motion od Filipsa makar nisam majstor.
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
garfield1 kaže...
toxic kaže...

Pa onda dobro, ako si dobio 5 godina sa strane Sonya.. Ali isto ti vrijedi sve i za dodatno osiguranje, ako ti ne da proizvođač..Ali ste navalili sa ovim jamstvom, kao, da je to najbitnije:) Svaki televizor ima ionako 2 godine jamstva, pa ako se pokvari u tom vremenu, ga dadeš na servis i opet dobijaš novih 2 godine jamstva, a više ionako ljudi nemaju televizor, kad ide tehnologija toliko napred. Jedino ko, če imat televizor stvarno 5 godina ili više, onda neka traži 5 godina jamstva. Pa ako i nemaš 5 godina jamstva, pa da se ti televizor baš pokvari poslije 2 godine , češ dati za popravilo 30-50 evra..

Nije isto.  Zato te ponovo pitam na što dobiješ garanciju od osiguranja?

2 godine većina ljudi ima TV ne mijenjaju ih svi tako često npr ja ovog Sonya ne mislim mijenjati sigurno iducih 3-5 godina garantiram ti to.

A danas na žalost stvari rikavaju taman tjedan dva poslije garantnog roka.

18 godina

Picajzla

E sad si ga zakuco 

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.8.2017 10:58 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Kao što sam napisao, u toj klavzuli ti pripada sve, kao kod garancije što ti dade proizvođač..

14 godina
protjeran
picajzla0707 kaže...
garfield1 kaže...

..Ali ste navalili sa ovim jamstvom, kao, da je to najbitnije:) 

kad je riječ o tako nekvalitetnom proizvođaču, koji štedi na dijelovima i ugrađuje smeće od komponenti, jamstvo je izuzetno bitna stvar 

Več sam ti napisao, to smeče radi odlično jer uskoro nema kvarova:)) A što se tiče kvarova, znam puno bolje nego ti, koji se ne baviš televizorima..A ti možeš i dalje pravit antireklamu za Philips televizore, ali vaši ljudi dolaze i kupuju kod nas Philips televizore..

@4mal

Jer sam ga dobro zakucao..?

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.8.2017 11:18 (garfield1).
14 godina
protjeran
Grga1984 kaže...
Samo da se osvrnem na tvrdnju da je Philips bolji od Sony-a zbog 100hz panela.
Niže su recenzije za tri TV a.
Samsung Ks7000 100hz
LG uh7700 100hz
Sony xd7005 50hz
Mislim da bolje znaju ljudi koji žive od recenzija nego pojedini promotori Filipsa.
Isto tako mislim da Samsung i LG imaju bolji motion od Filipsa makar nisam majstor.

Da, kod filmova nema tako velike razlike između 100Hz panela i 50Hz panela. Ali kod sporta, je tu osjetna razlika:) A ovdje si pogledaj video.Se izvinjavam što nije na Hrvatskom, ali se nadam,da  češ razumijet, ali ionako se sve vidi pa ni ne treba razumjet. Ako ne bi bilo razlika u osvežavanju panela, onda bi svi stavljali u svoje televizore 50Hz panele..Jeste, da tu nema više tako drastičnih razlika, ali jih ima još uvijek to mi možeš vjerovat..

13 godina
4mal kaže...

E sad si ga zakuco...

ma lako za zakucavanje, bitno je ljude upozoriti na to da pilips nije više što je nekad bio i da se sad ustvari radi o kineskoj firmi koja štedi na kvaliteti

ljudi to ne znaju i onda im pojedinci koji su ustvari trgovci u firmi koja ima neki ugovor s pilipsom, ovdje pokušavaju uvaliti takav proizvod

a što je najveća smijurija, kad netko na forumu kaže da su im trgovci i serviseri savjetovali da izbjegavaju pilips, onda ovaj naš trgovac kaže - ne vjeruj trgovcima 

14 godina
protjeran
picajzla0707 kaže...
4mal kaže...

E sad si ga zakuco...

ma lako za zakucavanje, bitno je ljude upozoriti na to da pilips nije više što je nekad bio i da se sad ustvari radi o kineskoj firmi koja štedi na kvaliteti

ljudi to ne znaju i onda im pojedinci koji su ustvari trgovci u firmi koja ima neki ugovor s pilipsom, ovdje pokušavaju uvaliti takav proizvod

a što je najveća smijurija, kad netko na forumu kaže da su im trgovci i serviseri savjetovali da izbjegavaju pilips, onda ovaj naš trgovac kaže - ne vjeruj trgovcima 

Kao što sam napisao, važno, da ljudi prepoznaju "kvalitetan" televizor, i da se odlično prodaje..Ljudi ipak nisu ovce, pa kad bi bio Philips stvarno loš televizor kao što ti pišeš, ne bi ga kupio niko:) Što se tiče same elektronike radi dobro, kao što sam napisao..Pa ako se pokvari, se menja koji kondenzator tranzistor itd..Ali najvažnije je,da su kvalitetni paneli i sami procesori, koji još uvijek dolaze ispod prstiju odličnog Philipsovog stručnjaka" Dannya Tacka..Ali kao što ti je več više ljudi napisalo, nije ih briga za elektroniku, več za što bolji kvalitet slike na televizoru..Ja se tu potpuno slažem, jer ja isto ne gledam elektronike več sliku, zato je televizor napravljen:)

12 godina
neaktivan

isprike na pitanju, sigurno je bilo već ranije, proskrolao sam nekoliko stranica unazad ali nisam ništa pronašao. A i možda je nešto novo u međuvremenu aktualno.

Uglavnom, treba mi telka. Trenutno imam full HD, 32 cm, što je koma i puno premalo za ono što meni treba. Jedva vidim tekst na ekranu dok igram nešto.

Uglavnom, htio bih napraviti upgrade, ograničenje mi je primarno vezano uz cijenu, raspon bi bio negdje 6 do 9 000 kn.

Dalje, htio bih da tv ima 55", 4K, HDR, što bolji panel itd.

Trenutno imam običan PS4 ali nije nemoguć neki upgrade na PS4 PRO, a i kroz godinu dvije izlazi PS5 tako da mi je bitno da TV bude spreman i za to.

Ne mislim ga mijenjati idućih 5-7 godina. 

Eto, zanima me neki best buy. Hvala!

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
svuk kaže...

isprike na pitanju, sigurno je bilo već ranije, proskrolao sam nekoliko stranica unazad ali nisam ništa pronašao. A i možda je nešto novo u međuvremenu aktualno.

Uglavnom, treba mi telka. Trenutno imam full HD, 32 cm, što je koma i puno premalo za ono što meni treba. Jedva vidim tekst na ekranu dok igram nešto.

Uglavnom, htio bih napraviti upgrade, ograničenje mi je primarno vezano uz cijenu, raspon bi bio negdje 6 do 9 000 kn.

Trenutno imam običan PS4 ali nije nemoguć neki upgrade na PS4 PRO, a i kroz godinu dvije izlazi PS5 tako da mi je bitno da TV bude spreman i za to.

S obzirom na konzolu ja ti mogu preporucit ovog svog Sony 55xe8096, fenomenalna slika u kombinaciji s ps4 pro. (5 godina Sony tvorničkog jamstva, mislim da ta ponuda vrijedi do kraja ovog mjeseca)raspitaj se. 

No ako ti je limit 9000kn vrlo lako moguce mozes naci jos bolji tv.

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.8.2017 13:31 (toxic).
14 godina
protjeran
svuk kaže...

Ako rangiramo po cjeni i kvaliteti.

https://www.nabava.net/televizori__240/philips-televizor-55pus6501-55-139-cm-led__22363551

https://www.nabava.net/televizori__240/samsung-televizor-ue55ku6072-55-139-cm-led__22444001

https://www.nabava.net/televizori__240/sony-3d-televizor-kd-55xd7005baep-55-139-cm-led__24956471

https://www.nabava.net/televizori__240/philips-3d-televizor-55pus7101-55-139-cm-led__22325651

https://www.sancta-domenica.hr/led-tv-lg-55uj670v.aspx

https://www.nabava.net/televizori__240/samsung-televizor-ue55mu6402-55-139-cm-led__41961211

https://www.nabava.net/televizori__240/panasonic-3d-televizor-tx-58ex700e-58-14732-cm-led__41203771

https://www.nabava.net/televizori__240/sony-3d-televizor-kd-55xe8096baep-55-139-cm-led__41737611

https://www.nabava.net/televizori__240/philips-televizor-55pus7502-49-125-cm-55-139-cm-led__45727931

https://www.nabava.net/televizori__240/sony-3d-televizor-kd-55xe8505-55-139-cm-led__41961471

18 godina

Ahahha na parove razbrojs prvi, drugi, prvi drugi philips  

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
4mal kaže...

Ahahha na parove razbrojs prvi, drugi, prvi drugi philips  

Samo sam razvrstio po rangovima, ništa drugo..A ko je prvi ili drugi ili treči, to nema veze..

13 godina
Jedino sto pilips po kvaliteti nije niti blizu sonyu, panasonicu i lg-u, nije nazalost ni druga klasa... spada u trecerazrednu klasu vivaxa i slicih brendova
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
protjeran
picajzla0707 kaže...
Jedino sto pilips po kvaliteti nije niti blizu sonyu, panasonicu i lg-u, nije nazalost ni druga klasa... spada u trecerazrednu klasu vivaxa i slicih brendova

Mislim, da takve gluposti napišeš, to govori sve o tvoji intelegentnosti:))  Ali dobro, imaš osobnih problema, pa ti je oprošteno..

13 godina
Koji je best buy 50"+ 4k android tv izmedu 10k i 30k? Znam da je sirok raspon al zanima me sto se dobiva prelaskom na vece svote novaca ili je samo preserans.

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
jpantalon kaže...
Koji je best buy 50"+ 4k android tv izmedu 10k i 30k? Znam da je sirok raspon al zanima me sto se dobiva prelaskom na vece svote novaca ili je samo preserans.

Ako bi uzimao recimo veličine 55", dobijaš unutra tih para več OLED Sonya ili Philipsa, ako tražiš Android. A dobijaš i Lg OLED naravno bez Androida.. Ako bi uzimao baš 49-50" veličine onda Sony model XE9005, Panasonic EX780, Samsung Q7. Panasonic i Samsung niso Android, ali dobijaš ta dva modela unutra tih para.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice