Evo šta čovjek kaže, pa ti vidi dali bi on ulagao u zvuk žrtvujući OLED. To je tebi možda isplativo jer nisi nikad imao OLED, niti ga igdje gledao. Moraš vidjeti uživo takvu sliku da bi mogao govoriti.
EDIT: Zašto su pare problem tko želi dobar tv? Ovdje se često traže preporuke televizora od 8-12k kn. A najjeftiniji OLED ide za 10tak što je svakako isplativije i bolje od bilo kojeg 4K LCD-a, definitivno. To je kao da kupiš novu Škodu za 10 000eura, a nova mečka košta 12 000.
Vidio jesam u trgovini i slika je dobra iako naravno to na par minuta sta vidis nemoze bit mjerilo.... ali imam i Panasonica G20 i Samsung LCD neki kupljeno 2012 oboje i bome mogu vidit razliku u slikama cak i naspram novih LCD-a.... i naravno da mi nije isplativo jer ja neradim samo za tv, spreman sam dat oko 15 milja za tv i reciver i meni je to visoka klasa iducih x godina jer sam realan i pokrivam se sa onoliko koliko imam iako bi i za ove pare neki rekli da nisam normalan i da bi mi valjo i tv od 5000 kuna.... ovo je forum koji se vrti oko tehnikalija pa je isto 15 milja nekom jako malo, al sta je tu je.... ja cu bit sretan ko malo dijete 
Super, i za tu lovu razmišljaš o QLED-u ili LCD-u? Odlično. Nemamo šta dalje pričati.
U trgovinama je format prebačen na mod rada u trgovini gdje su boje izraženije i to nije mjerilo. Valjda si to znao/znaš?!
QLED ima LCD panel. To nije ili. Može biti QLED LCD ili LED LCD. Oba su LCD.