Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 50.663
|
čitano: 27.623.505
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
lovacmaki kaže...
garfield1 kaže...
lovacmaki kaže...
sseennoonn kaže...

nova linija samsung televizora ....QLED

QLED može parirati OLEDU? Nema nekakvo pozadinsko svjetlo?

Ovdje si možeš pročitat.

http://www.newtechnologytv.com/2016/11/03/qled-vs-oled/

Pročitao sam, i zaključak mi je da ne želim QLED, ne znam tko želi kričave boje i lošiji kontrast ako može imati OLED..

Videčemo kako, če to izgledati u praksi.Ali ljudi, če opet privuči ovaj marketinški trik..

16 godina
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

taman sam htjeo pitat ima li gdje najava za iducu godinu... opet sam sad poceo gledat i zapeo sam za seriju 7 sad je 55" pala na 8899 i 36 rata bez kamata...tako da... ali naravno nezelim se zaletiti jos nigdje :D

VenAtoR#2231
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Doktor Rambaudi, pričaš gluposti. Ti samo truješ temu i pljuješ po nekim forumašima. Također isto radiš i na forum.hr. To je jedino što ti radiš uz to što si u životu vidio i preporučuješ par samsunga. Na više foruma si se zgadio ljudima. Svaka čast i to je umjeće.
Moj PC  
5 0 hvala 0
16 godina
moderator

Držite se teme!

Međusobno prepucavanje premjestite na PP ako se već ne možete suzdržati.

With the first link, the chain is forged. The first speech censured, the first thought forbidden, the first freedom denied, chains us all irrevocably.
Moj PC  
3 1 hvala 0
11 godina
digitall kaže...

ako kog zanima nesto o ovom http://www.elipso.hr/audio__video/televizori/PHILIPS-43PUS6401/

mogu napisat, uzeo ga danas.

imao lg 42 iz 2014 g. placen 6000 kn, i za sad mi je ovaj bolji, osim u zvuku, onaj je imao subwoofer ipak...

evo imam jedno pitanje oko ovog tv-a, chromecast radi super, emitiram sliku s mobitela, pc-a, itd. radi brzo i bez nekih artefakata, ali sam primjetio da mi slika nije bas najbolja kod tog stream-a, znaci boje i sl., i onda podesim to sve u opcijama, ali mi ne prihvaca kod cast-a!

cim udem u opcije podesavanja slike on automatski izade iz cast-a, dakle dok sliku namjestam on je na hrt-u npr., i onda opet pustim stream sa pc-a, ali slika bude ista kao prije.. postoji li neka opcija koju ne vidim?? ili se to ne moze podesavati? mozda ovisi o uredaju koji emitira?

edit: ne mogu vjerovat da ni na google ne mogu naci informaciju da li se to moze podesiti...

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.1.2017 9:07 (digitall).
14 godina
neaktivan
4mal kaže...

bas si dobar kolega 

bdw moj 4k samsung HDR iz 2k14 potrga svaki tvoj philips UHD pa cak i ovaj iz 2k16 od 16k ok a sad eod.

ti nemaš HDR televizor, čita HDR sadržaj ali nema spektar boja da ga prikaže

9 godina
neaktivan

digitall daj ,mi molim te misljenje oko philipsa pus6401

Zato jer sam se i ja namjerio na taj :)

Trazim da ima dvbt2 hevc 265,ima li? :)

Da je smarttv android obavezno (po preporukama ovdje)jel je android?

Da li se mogu instalirati dodatne app sa google storea?ili je ovo sto ima instalirano sve? :)

Daj mi molim te malo misljenja,bio bih zahvalan

Sama kvaliteta slike je bitna no ne toliko da sad odlucuju nijanse jer se ne razumijem u to previse,jasno mi je da za 3500-4000kn ne mogu imati sve :)

Moze misljenje i drugih.

Hvala vam.

0 0 hvala 0
15 godina
jocommb kaže...

taman sam htjeo pitat ima li gdje najava za iducu godinu... opet sam sad poceo gledat i zapeo sam za seriju 7 sad je 55" pala na 8899 i 36 rata bez kamata...tako da... ali naravno nezelim se zaletiti jos nigdje :D

Ma ja sam ga danas odlučio kupiti i sve je palo u vodu kada sam vidio da ga u Santa domenici nema na stanju, a svugdje drugo je garancija 2 god.

Ima li kakva alternativa sa garancijom 5 god.?

Bitan mi je da UHD HDR 10 bit 55"

9tkn

Samo da nije PHilips

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.1.2017 14:40 (Grga1984).
15 godina
U Elipsu je 55KS7002 na akciji za 8900kn...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
zuper kaže...

2 god. garancija

16 godina
Grga1984 kaže...
zuper kaže...

2 god. garancija

plus u Santa Domenica dobijes na rate bez kamata...i to 36 rata sto je isto super za nekog ko nema kes....

VenAtoR#2231
9 godina
Grga1984 kaže...
jocommb kaže...

Ma ja sam ga danas odlučio kupiti i sve je palo u vodu kada sam vidio da ga u Santa domenici nema na stanju, a svugdje drugo je garancija 2 god.

Ima li kakva alternativa sa garancijom 5 god.?

Bitan mi je da UHD HDR 10 bit 55"

9tkn

Samo da nije PHilips

Ovo mi se posebno sviđa 

Ako ti nije žurno sačekaj još malo da padnu cijene, a hoće čim najave ubrzo 2017. modele. Pa bi se mogao i model 55ks8002 spustiti u tvoj zadani budget.

12 godina
neaktivan

Ono čisto mišelje vas koji ste više u pračenju televizora i svega. Isplatilo bi se sačekati još malo i onda kupiti neki TV? Kada se budu rješavali prošlogodišnjih modela? Tamo za mjesec,dva to bude mislim,ali pitam jer nisam sigurna. 

Hvala

0 0 hvala 0
11 godina
MrkiMrki kaže...

digitall daj ,mi molim te misljenje oko philipsa pus6401

Zato jer sam se i ja namjerio na taj :)

Trazim da ima dvbt2 hevc 265,ima li? :)

Da je smarttv android obavezno (po preporukama ovdje)jel je android?

Da li se mogu instalirati dodatne app sa google storea?ili je ovo sto ima instalirano sve? :)

Daj mi molim te malo misljenja,bio bih zahvalan

Sama kvaliteta slike je bitna no ne toliko da sad odlucuju nijanse jer se ne razumijem u to previse,jasno mi je da za 3500-4000kn ne mogu imati sve :)

Moze misljenje i drugih.

Hvala vam.

pa evo mogu ti odgovorit ovo sto pitas, da, ima dvbt2, hevc265, android, itd. sve inace pise u specifikacijama.

mozes instalirat sa google play sto hoces, tj. one aplikacije prilagodene tv-u, evo instalirao sam kodi i tako neke apove, real racing 3 da probam jel to stvarno radi (i stvarno radi, mozes daljinskim igrat ili spojit joystick)...

4k sa youtube izgleda brutalno, ali nemam internet liniju dovoljno brzu, pa moram cekat dugo da ucita.. kad spojis mis i tipkovnicu lakse je upravljat opcenito

slika na tvornickim postavkama izleda dosta isprano, ali ima dosta preseta za odabrati gdje se dobije puno bolja slika..

ne bi htio usporedivati s necim, ali za 3500 kn mislim da tesko mozes dobiti bolje tj. potpuniji paket, mozda s nekim drugim modelom mozes dobiti bolju sliku, ali onda nemas android, ili tu velicinu ili rezoluciju ekrana ili nesto cetvrto...

ponudio mi je update softvera pa sam instalirao i sve radi bez greske za sada, moram jos provjeriti podesenja slike za chromecast

i ima dosta mali input lag, dakle pogodno za konzole i gaming

edit: evo otisao na google play store, i ponudio mi azuriranje za chrome cast, instalirao i sad radi kako treba jeeeeee.. i cak bolja slika nego na monitoru!

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.1.2017 22:47 (digitall).
11 godina

Loše je to kompa, pogotovo ako se radi o philipsu. Philips kupuje onaj tko se ne razumije u telke. Za sve druge, tu je LG.

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.1.2017 22:22 (matrix777).
Moj PC  
1 3 hvala 0
16 godina
matrix777 kaže...

Loše je to kompa, pogotovo ako se radi o philipsu. Philips kupuje onaj tko se ne razumije u telke. Za sve druge, tu je LG.

ma cestitam na ovakoj gluposti koju si izrekao.... covjek kupuje tv za 3500 kuna a ne neki oled za 100000 pa da mos rec tu je lg....i to je oled pa se nemoze usporedivat s lcd-ima... ista spika ko plazma i lcd, neusporeduje se.... a to mogu rec iz pouzdanih izvora jer mi tetka ima lg od milju eura i tako je govno od tva da je to strasno kolko je spor za ucitavanje a tek menu i postavke da i negovorim isto koda je neko samo baco na kamaru i kako sta zavrsi.....

VenAtoR#2231
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.1.2017 22:40 (jocommb).
11 godina
matrix777 kaže...

mislis na ovaj drugi kojeg imam lg 42 kojeg sam platio 6000 kn prije 2,5 godine? e pa mogu ti rec jedino da mi je ovaj duplo jeftiniji philips po svemu bolji, od slike, brzine rada, do mogucnosti..

lg mi jedino ima bolji zvuk jer ima subwoofer i ima nenadjebivi air mouse daljinski koji je svemirski brod za sve ostale

znam da usporedujem dvije generacije stariji, ali si shvatio poantu, ne radi se o tv-u za 10 000 kn, i ne radi se o philipsima od prije godinu - dvije kada su ih svi popljuvali i izbjegavali s razlogom

cak i hdtelevizija ima pohvalu za philips seriju 6, testirali su jedan model iznad ovog, skuplji naravno, ali razlika je jedino 120hz panel i 16gb rom umjesto 8gb

Sažetak: Sunce je napokon zasjalo nad Philipsovom mainstream serijom 6 televizora! Unazad nekoliko godina susretali smo se s mnogim poteškoćama u radu i performansama modela Philipsove srednje klase, a koji su bitno utjecali na iskustvo korištenja i kvalitetu slike. Sudeći po dobrom iskustvu nakon testa PUS6501 modela, čini se da je proizvođač napokon ustabilio softver i hardver i da će tako biti i na ostalim ovogodišnjim modelima - nadamo se da ćemo ih uskoro testirati. Ovo je ujedno i prvi UHD televizor serije 6 koji ima pravi 120 Hz panel - napokon da je jedan proizvođač obratio pažnju na detalj koji se zadnjih godina sve više i više prikriva. IPS panel ima svoja ograničenja po pitanju kontrasta, no Ambilight spašava stvar stvarajući percepciju kontrastnije slike. Android TV platforma je svake godine sve stabilnija i brža i nadamo se da će ju Philips nastaviti voditi u tom smjeru. Sve u svemu, s obzirom na cijenu i performanse Philips 49PUS6501 osvaja srebrnu klasu i dobiva preporuku s naše strane.

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.1.2017 22:58 (digitall).
11 godina

Ja imam LG 49UH7707 iz 2016. Ne mogu zaliti na brzinu, sliku niti zvuk. Ja sam prezadovoljan... 

Opcenito serija 7 iz super UHD klase, ne moze biti losa ni za najzahtjevnije korisnike... Iako svaki proizvodjac napucava marketing...

Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
@matrix777

Jel može malo detaljnije o tom LG-u ?
11 godina
matrix777 kaže...

Ja imam LG 49UH7707 iz 2016. Ne mogu zaliti na brzinu, sliku niti zvuk. Ja sam prezadovoljan... 

Opcenito serija 7 iz super UHD klase, ne moze biti losa ni za najzahtjevnije korisnike... Iako svaki proizvodjac napucava marketing...

pa naravno, duplo skuplji od ovog o kojem pricamo..

teoretski bi trebao biti duplo bolji

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.1.2017 10:38 (digitall).
16 godina

Jucer sam bio u Santa Domenici u Areni i reko mi prodavac da dolaze sredinom 1.mjeseca opet... tako da se naoruzate :D

VenAtoR#2231
Moj PC  
0 1 hvala 0
11 godina
9 godina
neaktivan

Digitall hvala na detaljima,pomogao si puno tj cini se i meni da cu taj uzeti no sacekat cu jos kratko

Napisi molim te ako jos sta primjetis dobro i lose,popratiti cu

Matrix ako mi nadjes LG smartTV ;sa hevc 265,incha min 43" android obavezno (po sugestijama vecine vas a za ono sto meni treba),i da je to sve do  max 4000kn evo rado bih uzeo LG jer ga i sad imam i ne mogu se nesto pozaliti no isti proslijedjujem roditeljima a ja bih si zeo Smarttv sa navedenim karakteristikama.

Eto cekam sugestije :)

Jos radije bih Samsung no ne mogu uklopiti nikako sve,ili nije hev  265,ili nije smart uopce ili nije android itd itd

Nazalost budget je takav kakav je i mislim da je solidan no vise ne mogu od 4000kn jer se stanje takvo kakvo je :) :) :)

Pozdravljam i slusam nove savjete :) svasta sam naucio do sad :)

Thnx

0 0 hvala 0
11 godina
jocommb kaže...
matrix777 kaže...

ma cestitam na ovakoj gluposti koju si izrekao.... covjek kupuje tv za 3500 kuna a ne neki oled za 100000 pa da mos rec tu je lg....i to je oled pa se nemoze usporedivat s lcd-ima... ista spika ko plazma i lcd, neusporeduje se.... a to mogu rec iz pouzdanih izvora jer mi tetka ima lg od milju eura i tako je govno od tva da je to strasno kolko je spor za ucitavanje a tek menu i postavke da i negovorim isto koda je neko samo baco na kamaru i kako sta zavrsi.....

Odlično, tetka ipak zna... 

Vjerojatno serija iz 98'?  Ja govorim o seriji 2016 iz Super UHD klase, ne "srednje" UHD klase..

Uzeo sam najjeftinijeg iz te klase 49" za 6700 na popustu i vise sam nego zadovoljan. 

11 godina
MrkiMrki kaže...

Digitall hvala na detaljima,pomogao si puno tj cini se i meni da cu taj uzeti no sacekat cu jos kratko

Matrix ako mi nadjes LG smartTV ;sa hevc 265,incha min 43" android obavezno (po sugestijama vecine vas a za ono sto meni treba),i da je to sve do  max 4000kn evo rado bih uzeo LG jer ga i sad imam i ne mogu se nesto pozaliti no isti proslijedjujem roditeljima a ja bih si zeo Smarttv sa navedenim karakteristikama.

Jos radije bih Samsung no ne mogu uklopiti nikako sve,ili nije hev  265,ili nije smart uopce ili nije android itd itd

Nazalost budget je takav kakav je i mislim da je solidan no vise ne mogu od 4000kn jer se stanje takvo kakvo je :) :) :)

Thnx

Pa nije ti HEVC 265 revolucija u 2016.god. a ni u 2015.

14 godina
protjeran
MrkiMrki kaže...

Thnx

Ovdje imaš model 6501 43 veličine za taj novac.Pa ti ne treba ništa više:)

http://www.makspro.hr/index.php/led-tv-philips-43pus6501-4k-ambilight-2.html

9 godina
protjeran
matrix777 kaže...
MrkiMrki kaže...

Thnx

Što je to Super UHD klasa? SUHD od Samsunga?

Postoji li Kodi na bilo čemu osim Philipsa i Sony-a?

11 godina
AMD_IT kaže...
matrix777 kaže...
MrkiMrki kaže...

Thnx

nema veze sa samsungom. Da ti ne objašnjavam, imaš sve na LG stranici. Super Ultra HD.

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.1.2017 17:42 (matrix777).
9 godina
protjeran
matrix777 kaže...
AMD_IT kaže...
matrix777 kaže...
MrkiMrki kaže...

Thnx

nema veze sa samsungom. Da ti ne objašnjavam, imaš sve na LG stranici. Super Ultra HD.

Kužim označavaju svoje televizije više klase sa Super UHD dok Samsung napiše SUHD.

Vezano za Kodi (ili slični besplatni program preko kojeg se mogu gledati filmovi i serije), 

postoji li što na WebOS-u ili Tizenu?

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.1.2017 17:47 (AMD_IT).
11 godina

do sada ga nisam koristio, sada ga imam instaliranog i podesenog na tv-u, i mogu samo reci kodi je zakon !

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice