Koje su razlike izmedju PUS6501 i PUS6401?
Model 6501 ima nešto bolji 100Hz panel, nešto bolju pokretnu resoluciju,nešto bolju svetilnost panela, i nešto više memorije.
6501 ima daljinski sa tipkovnicom. 6401 ima klasični daljinski.
Koje su razlike izmedju PUS6501 i PUS6401?
Model 6501 ima nešto bolji 100Hz panel, nešto bolju pokretnu resoluciju,nešto bolju svetilnost panela, i nešto više memorije.
6501 ima daljinski sa tipkovnicom. 6401 ima klasični daljinski.
Pozz, dal je Philips 49 PUS7101 koji je na akciji sad u elipsu hdr10 ili nije. I opcenito, kolko je dobra ta serija tv, i kolko mu je lag radi igranja PS4 Pro.
Pozz, dal je Philips 49 PUS7101 koji je na akciji sad u elipsu hdr10 ili nije. I opcenito, kolko je dobra ta serija tv, i kolko mu je lag radi igranja PS4 Pro.
Što se tiče tog Philips modela nije HDR10, ali ti to ovog trenutka uopšte ne treba, i još neko vrijeme ne:) Jer za takav televizor sa HDR10, češ dati bitno više novca, ali slike nečeš imat bitno bolju, jedino na modelima najvišeg ranga se več vidi stvarno razlika....Ali češ dati za taj televizor dva puta više novca;) Ako gledamo uloženo dobiveno, ovaj televizor trenutno nema konkurencije, uopšte sada ne za takve pare!) Ovaj televizor ima več širok raspon boja, 10 bitni panel itd..Uglavnom što se tiče kvalitet slike, veoma dobar televizor:) Ali treba obavezno napravit kalibraciju..A možeš si ovdje pogledat i recenzije.
https://www.avforums.com/review/philips-7101-49pus7101-uhd-4k-hdr-tv-review.12950
http://www.hdtv.com.pl/forum/philips/125602-philips-55pus7181-test-czyli-model-2016-na-nowej-platformie-zapowiada-sie-niezwykla-czystosc-barw-bo-philips-schodzi-z-wyzszym-wyposazeniem-do-nizszej-klasy.html (isti televizor jedino što je postolje različito, i nešto snažniji zvuk ima ovaj model)
Koji ima 100Hz panel?
Vecina ih ima 50..
Stigao 55PSU6501/12 pa da javim prve utiske. Inicijalno pokretanje ko da pališ mobitel. HD slika savršena, SD klasični DVB-T je malo lošija slika ako je materijal stariji (tipa Dnevnik i Otvoreno) sasvim ok prihvatljivo, recimo nema razlike naspram prijašnje 42" plazme. Dok recimo stariji materijal (npr. bilo Zvoniliste milorde ima šum po slici) vidljiv ako ste skroz blizu slike, na udaljenosti od 4m kako ja imam je isto ok. UHD slika je bomba.
Kalibrirao sam boju prema uputama s youtuba sa AVforuma jako slično isto kalibraciji od Darka. Dobiju se malo ljepše boje. Makar i out of the box situacija nije loša.
App store radi OK, Kodi se instalira bez problema, čak mi radi brže nego na Raspberry PI II. Casting s mobitela na ekran prebacuje jako brzo i bez obzira bilo gdje da se nalazili. Zanimljivo da na appstoru nema dosta aplikacija, postavio sam upit recimo za HRTi ili MaxTV to go, koji bi bilo fora da rade.
Stranice otvara za TV dosta ok i bez nekih grešaka. Kad smo kod toga QWERTY tipkovnica je super stvar, smart bez toga je bezveze. Malo sitne tipke, ali super stvar.
E ono pto je primjetno naspram moje prijašnje plazme je ta crna boja, recimo koja se vidi kod šaltanja kanala, ima sjena, ali kod gledanja nije uopće primjetno. Ambilight je fora ima dosta opcija, mene trenutno malo smeta pa sam zgasio. Treba se naviknuti.
Uglavnom prvi utisci jako pozitivni.
Akog zanima nešto konkretno mogu isprobati pa javim.
Imam u planu dosta toga još sa DVB-S2 da isprobam, ali moram otključati mogućnost instaliranja drugih aplikacija ;) xda-developers kažu da ide. Onda otvaramo čitav novi spektar mogućnosti.
@bano007
Što se tiče slike out of the box je odlična:)
http://shrani.si/f/e/m6/M2qFA5S/untitled.png
Pozdrav svima, kupujem telku do nekih 3000 kn, čitao sam sve preporuke zadnjih par stranica, imam jedno pitanje. Čuo sam da je novi webos kod Lg loš i da je onaj 2.0 zapravo bio puno efikasniji i bolji.
Također, imam priliku kupiti 43UH603V po nekih 3100 pa ako netko ima više informacija ili može pogledati malo specke cjenio bih vaše mišljenje.
Unaprijed hvala.
Za takvu udaljenost, ti je svejedno bolji nešto veči, to je u ovom primjeru veličina 55. A što se tiče ova dva modela, je uglavnom razlika, da ima model 7101 širok raspon boja, dok model 6501 nema toga.A što se ostalih karakteristika tiče sta uglavnom jednaka:)
Koji je Best buy UHD do 1000 eur? diagonala 50, nema potrebe za vecim
Gledao sam samsung posto sam do sada imao sve njihove tv :)
Pozdrav svima, kupujem telku do nekih 3000 kn, čitao sam sve preporuke zadnjih par stranica, imam jedno pitanje. Čuo sam da je novi webos kod Lg loš i da je onaj 2.0 zapravo bio puno efikasniji i bolji.
Također, imam priliku kupiti 43UH603V po nekih 3100 pa ako netko ima više informacija ili može pogledati malo specke cjenio bih vaše mišljenje.
Unaprijed hvala.
Ovaj Lg ti je sasvim običan 4K televizor, bez HDR, sa 50Hz panelom, ima webos 2.0, bez Hevca. A što se tiče Webosa je isto dobar u pojedinim segmentima još bolji.
Na novom možeš pratit istovremeno dva sadržaja, na pola ekrana.Na jednoj strani možeš pratit recimo tv kanal, a na drugoj polovici recimo 4k film.Nova je i opcija music player, pa magic zoom itd.. in još bolja strojna oprema. Tako, da je novi Webos več nešto bolji, što se tiče samih aplikacija.
Koji je Best buy UHD do 1000 eur? diagonala 50, nema potrebe za vecim
Gledao sam samsung posto sam do sada imao sve njihove tv :)
Što se tiče Samsunga do 1000 evra ti je najbolji ovaj model. Ali best buy za takve pare, ti je definitivno Philips 7101 ili 6501, ako gledamo televizor ukupno:)
https://www.nabava.net/televizori__240/samsung-televizor-ue49ku6402-43-49-led__22466321
Ovdje ga imaš stvarno za odličnu cjenu:) Ali je jedan forumaš malo prije rekao, da ga ima poslednjeg rezervisanog.Pa ako ga on ne uzme, se sa njim dogovori. A inače ga imaš još u drugim prodaonicama.
http://www.elipso.hr/prilika/philips-49pus7101-selfie-prilika/
https://www.nabava.net/televizori__240/philips-3d-televizor-49pus7101-49-led__22336971
Ili model 6501.
https://www.nabava.net/televizori__240/philips-televizor-49pus6501-49-led__22336951
Za takvu udaljenost, ti je svejedno bolji nešto veči, to je u ovom primjeru veličina 55. A što se tiče ova dva modela, je uglavnom razlika, da ima model 7101 širok raspon boja, dok model 6501 nema toga.A što se ostalih karakteristika tiče sta uglavnom jednaka:)
7101 ima veći raspon boja ali nepreciznije boje u odnosu na 6501, znači taj raspon u slučaju 7101 ne znači ništa.
Eto ipak je pao izbor na 55 6501, narucen preko web shopa elipso. Sad samo da stigne. Taman negdje sa ps4 pro😎. Puno hvala na pomoci i nadam se da necu pozaliti. Do sad sam uvijek kupovao Panasonic plazme,To ce mi biti prvi philips pa da vidimo.
Kad stigne i stavim na zid, javljam utiske!🤓😜
7101 ima veći raspon boja ali nepreciznije boje u odnosu na 6501, znači taj raspon u slučaju 7101 ne znači ništa.
Vidi se razlika, samo treba napravit obavezno kalibraciju, dok ima model 6501 bolju out of the box sliku..Pa i u samim 4K sadržajima je razlika, jer ima model 7101 10 bitni panel.
Model 7101 ima i nešto bolji konrast i crnu boju.Tako, da je nešto bolji što se tiče modela 6501:)
Oba imaju IPS 8-bitni panel, 7101 nema 10 bitni panel. Također Edge LED koji ima 7101 je lošija varijanta od Full LED što ima 6501.
sta kazete na LG 55UH7507 mogu ga dobiti za oko 6000 kuna da li je to isplativa kupnja ili mogu naći nešto bolje za te novce
sta kazete na LG 55UH7507 mogu ga dobiti za oko 6000 kuna da li je to isplativa kupnja ili mogu naći nešto bolje za te novce
Pročitaj nazad malo moje postove, pa češ dobit odgovor:)
znaci philips 6501 je bolji izbor?
znaci philips 6501 je bolji izbor?
Slika je slična kod oba, nema velikih razlika, jedino 7101 ima ambilight (svjetlo) sa tri strane, a 6501 sa dvije strane.
Ako je slična cijena kao u elipsu uzmi 7101 ali ako je razlika malo veća svakako 6501.
@ ZujoVg
Ovdje imaš model 7101, a ako nema više, onda možeš uzet model 6501.
http://www.elipso.hr/prilika/philips-49pus7101-selfie-prilika/
https://www.nabava.net/televizori__240/philips-3d-televizor-55pus7101-55-led__22325651
mišljenja o Samsung UE49KS7002 tvu ?
pozdrav,
koji tv???
veličina 32" (Sjedim jako blizu tv-a tako da nije potrebno veći)
full hd
kvaliteta slike na SD sadržaju prioritet!!!
može i smart sa wifi-jem
do 2500 kuna
-nekako mi se IPS paneli najviše sviđaju, imaju ga moji starci -lg lf561v- imaju velik kut gledanja što mi je bitno,,,
jel ima ko kakvu ideju da je bolji tv od navedenog
znaci sve u svemu dobar odabir ? bio sam na ovoj stranici al nikad nisam vidio ovo za usporedbu a dobro bi mi doslo..iako pod mogucnosti ne pise da je takodjer HDR itd kao i 8002 model. U nedoumici sam da li sada kupiti ovako nešto ili se strpiti mozda jos godinu dana dok malo cijene padnu pa otici na neki drugi model etc. Vidio sam OLED od LGa i odlicna stvar iako mislim da u narednih godinu dvije dana ako ne i više OLED tv neće biti u ovoj cijeni kao što to inače i biva
ima i ovaj iako ne pise 
a cuj ja nebi ceko ako lova nije problem
jer su stvarno vrhunske telke imiran si barem 5god
imho 
moj model je iz 2k14 i uz modul koji sam kupio dobio podrsku za hdr 10
stoje manje od ovog 7001 modela i izgleda odlicno
e sad si zamisli ovaj novi u usporedbi sa mojim upgrejdanim koji je jos ktome hdr pro!