Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 50.656
|
čitano: 27.611.005
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
miki12345 kaže...

de mi recite koji tv da uzmem, sa va panelom ili ips panelom pošto će mi tv biti na zidu u jednoj pozi na 1.80 cm visine i sa jednom stranom manjim uglom a s druge malo vecim uglom, jer tako mi je raspored namjestaja u sobi??

Ako imaš veliki vertikalni i horizontalni kut, onda sigurno IPS panel.

11 godina
neaktivan
garfield1 kaže...
miki12345 kaže...

de mi recite koji tv da uzmem, sa va panelom ili ips panelom pošto će mi tv biti na zidu u jednoj pozi na 1.80 cm visine i sa jednom stranom manjim uglom a s druge malo vecim uglom, jer tako mi je raspored namjestaja u sobi??

Ako imaš veliki vertikalni i horizontalni kut, onda sigurno IPS panel.

pa je solidan kut ali bi kad bi uzeo sa va panelom i kad bi ga malo nagnuo ka dole a za sa strane mi je manje bitno.

miki12345
14 godina
protjeran
Što se tiče VA panela , se kvalitet slike več nešto gubi ako gledaš iz kuteva oko 20°-25° pa naviše.A ti sam znaš koliki, če ti biti kut gledanja.
11 godina
neaktivan
garfield1 kaže...
Što se tiče VA panela , se kvalitet slike več nešto gubi ako gledaš iz kuteva oko 20°-25° pa naviše.A ti sam znaš koliki, če ti biti kut gledanja.

onda cu uzeti sa ips panelom, ionako su televizori sa va panelom skuplji a ja nebi dao vise od 3200 kn za tv od 42 inča.

miki12345
13 godina
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

jel sony i philips imaju KODI na androidu?

nikad ga prije jos nisam koristio a cujem da je taj program prva liga za stremanje sveg i svaceg

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
roby27 kaže...

nikad ga prije jos nisam koristio a cujem da je taj program prva liga za stremanje sveg i svaceg

Povučeš ga dole preko gogle play i inštaluješ.Odličan program za Android.

14 godina

pozz ekipa, gledam si uzet sljedećih dana novi tv, bilo bi super ako bi mogao upikinit sa 4k rezom, ako ne bude i FHD dobar.

buđer mi je 4500, mogu se protegnut još 2-3 stotine ako se baš isplati, al to je vrh vrhova onda. 

Edit: zaboravih - dijagonala max 48"

mkay?
Poruka je uređivana zadnji put sri 31.8.2016 15:28 (Hornet_93).

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Hornet_93 kaže...

pozz ekipa, gledam si uzet sljedećih dana novi tv, bilo bi super ako bi mogao upikinit sa 4k rezom, ako ne bude i FHD dobar.

buđer mi je 4500, mogu se protegnut još 2-3 stotine ako se baš isplati, al to je vrh vrhova onda. 

Edit: zaboravih - dijagonala max 48"

Ovdje imaš.

https://www.nabava.net/televizori__240/philips-televizor-43pus6501-43-60-lcd-led__22336891

13 godina
garfield1 kaže...
roby27 kaže...

jesi siguran da je to provjereno?

posto android nije isti kao i na mobitelima...ovo je android tv 

i kad ce i hoce li doci update na 6.0 ili 7.0? ili nista od toga

14 godina
protjeran
roby27 kaže...
garfield1 kaže...
roby27 kaže...

Pa radi na tvju, kad ti kažem.A što se tiče Androida verzije 6.0. je najavljeno negdje za oktobar.

14 godina
neaktivan
roby27 kaže...

imam Philips 55PUS6501, nemaš brige KODI radi bez problema s svim addonima kao Exodus ili Croatia on Demand

13 godina

ima mozda kakav tutorijal o podesavanju kodija i koji addonsi su za filmove i serije? 

18 godina
Poruka je uređivana zadnji put sri 31.8.2016 19:53 (4mal).
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina

Koji 32 incni TV kupiti za 2500kn. Najbitnija je kvalitetna slika.

''Glupan koji inzistira na svojoj gluposti postati ce mudar'' - William Blake
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

pozz svima, kupio philips 55 6401 i prezadovoljan sam snjim, al mi je daljinski kritican, uzeo bih tipkovnicu, vidim da ima wireless i bluetooth pa me zanima sta je bolje, vio sam neke logitec na ebay cini mi se da je dobra al velika mi, prije bi neku manji dimenzija, pa ako ima netko savjet ili preporuku bio bih zahvalan

0 0 hvala 0
13 godina

pa sta nema philips sa straznje strane daljinca onu qwerty tipkovnicu il je to samo za high end modele?

13 godina
Alfredo nr.2 kaže...

Koji 32 incni TV kupiti za 2500kn. Najbitnija je kvalitetna slika.

philips 32PFS5501

9 godina
neaktivan

i ja sam mislio da ima al nema, mislim da model 6501 ima 6401 ne, al nije bitno uzet cu samo da saznam sta valja

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pozdrav!

Molio bi pomoć za kupnju novog televizora.

Većinom bi ga koristio za gledanje domaćih programa i filmova s udaljenosti 3 - 3,5m, ne točno ispred nego većinom neki lagani kut.

Dijagonala 100-110 cm, izdvojio bi do 3500 kn.

Gledao sam ova 2 modela ali želio bi i vašu preporuku (ali da je lako dostupna, ako ima veze iz Varaždina sam) ili bar da mi velite koji je od ta 2 bolji.

http://www.elipso.hr/audio__video/televizori/PHILIPS-43PUS6101/

http://www.elipso.hr/audio__video/televizori/PHILIPS-40PFS5501/

Hvala!!!

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
auker kaže...

Pozdrav!

Molio bi pomoć za kupnju novog televizora.

Većinom bi ga koristio za gledanje domaćih programa i filmova s udaljenosti 3 - 3,5m, ne točno ispred nego većinom neki lagani kut.

Dijagonala 100-110 cm, izdvojio bi do 3500 kn.

Gledao sam ova 2 modela ali želio bi i vašu preporuku (ali da je lako dostupna, ako ima veze iz Varaždina sam) ili bar da mi velite koji je od ta 2 bolji.

http://www.elipso.hr/audio__video/televizori/PHILIPS-43PUS6101/

http://www.elipso.hr/audio__video/televizori/PHILIPS-40PFS5501/

Hvala!!!

Ja bi ti preporučio FullHD model 5501.

12 godina

ovako...

kak nam je sinoć nakon 5 i pol godina krepala Panasonic plazma (tx-p42x20e) (naravno, pol godine nakon isteka garancije :/ ) - u potrazi smo za novom telkom

budžet - do 4500kn (do 4000 ak je moguce)

UHD - nebitno (može FHD)

3d - nebitno

smart tv i hevc - može ali je nebitno (imamo Xtreamer koji čita 99% svega kaj sam pokrenuo)

tv tuner - nebitno (imamo bnet digitalnu TV)

gaming i spajanje kompa na TV - nebitni

dijagonala - 42-49"

najčešće se gleda televizija (bnet - vijesti, filmovi/serije, sport) i par puta tjedno koji film ili serija preko media playera

Panasonic nas je razmazio lijepom slikom svih ovih godina pa bi bilo ok imat slično (ili bolje) na novom TV-u :)

eto...

inače - ova plazma je prekjučer samo prdnula ničim izazvana usred noći - spojena u struju preko APC letve s prednaponskom zaštitom, a nije bilo grmljavine il nekog nestanka struje (osim ak nije bio ultra kratak i neprimjetan)

gledao u pozadini tenis na eurosportu, nekaj browsao po mobitelu i odjednom se telka zgasila i nikak je upalit... samo blinka crvena ledica (u intervalima 4 po 4 blinka)...

google pretraga za Panasonic blink kodovima veli da je neki "power SOS" (kaj god to značilo), zvao servisera da dođe danas pogledat jel se isplati popravljat pa ćemo vidjet, a u međuvremenu usput tražim nekaj novo (u slučaju da servis bude neisplativ ili nemoguć)

ak je netko imao sličnih problema s Panasonicom - nek mi slobodno pošalje PM sa iskustvima sa servisom il nekom informacijom... (google nije baš prepametan kaj se ove serije Panasonica tiče)

ps:

također - ak netko zna da li netko otkupljuje polovne plazme/lcd-ove u Zagrebu i bližoj okolici - nek javi...

pročitao sam zadnjih 20ak stranica threada, al i dalje nisam prepametan glede nekih odluka (prvi dan browsam telke, a za Panasonic je browsanje i selekcija trajala jedno tjedan dana do odluke)

eto... unaprijed hvala...

cheers...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
60nine kaže...

ovako...

kak nam je sinoć nakon 5 i pol godina krepala Panasonic plazma (tx-p42x20e) (naravno, pol godine nakon isteka garancije :/ ) - u potrazi smo za novom telkom

budžet - do 4500kn (do 4000 ak je moguce)

UHD - nebitno (može FHD)

3d - nebitno

smart tv i hevc - može ali je nebitno (imamo Xtreamer koji čita 99% svega kaj sam pokrenuo)

tv tuner - nebitno (imamo bnet digitalnu TV)

gaming i spajanje kompa na TV - nebitni

dijagonala - 42-49"

najčešće se gleda televizija (bnet - vijesti, filmovi/serije, sport) i par puta tjedno koji film ili serija preko media playera

Panasonic nas je razmazio lijepom slikom svih ovih godina pa bi bilo ok imat slično (ili bolje) na novom TV-u :)

eto...

inače - ova plazma je prekjučer samo prdnula ničim izazvana usred noći - spojena u struju preko APC letve s prednaponskom zaštitom, a nije bilo grmljavine il nekog nestanka struje (osim ak nije bio ultra kratak i neprimjetan)

gledao u pozadini tenis na eurosportu, nekaj browsao po mobitelu i odjednom se telka zgasila i nikak je upalit... samo blinka crvena ledica (u intervalima 4 po 4 blinka)...

google pretraga za Panasonic blink kodovima veli da je neki "power SOS" (kaj god to značilo), zvao servisera da dođe danas pogledat jel se isplati popravljat pa ćemo vidjet, a u međuvremenu usput tražim nekaj novo (u slučaju da servis bude neisplativ ili nemoguć)

ak je netko imao sličnih problema s Panasonicom - nek mi slobodno pošalje PM sa iskustvima sa servisom il nekom informacijom... (google nije baš prepametan kaj se ove serije Panasonica tiče)

ps:

također - ak netko zna da li netko otkupljuje polovne plazme/lcd-ove u Zagrebu i bližoj okolici - nek javi...

pročitao sam zadnjih 20ak stranica threada, al i dalje nisam prepametan glede nekih odluka (prvi dan browsam telke, a za Panasonic je browsanje i selekcija trajala jedno tjedan dana do odluke)

eto... unaprijed hvala...

cheers...

Ovdje imaš.Ali ta dva, se ne možeta uspoređivat sa plazmom.Da ti kažem po istini, malokoji Lcd televizor se može uspoređivat sa plazmom.Možda pokoji od višeg srednjeg ranga i najvišeg ranga, ali to je več dosta para"..Jedini koji je jednak ili još bolji od plazme, su OLED televizori.A što se tiče tvog problema sa plazmom, ti se najvjerovatnije pokvarila napajalna ploča.Probaj izvuči kabal van iz struje za par minuta, pa poslije opet nazad pa češ vidjet oče li radit.

https://www.nabava.net/televizori__240/sony-televizor-kdl-43w755c-42-43-lcd-led__12966871 (model 2015)

https://www.nabava.net/televizori__240/philips-televizor-49pfs5501-49-lcd-led__24375901 (model 2016)

12 godina
garfield1 kaže...

Ovdje imaš.Ali ta dva, se ne možeta uspoređivat sa plazmom.Da ti kažem po istini, malokoji Lcd televizor se može uspoređivat sa plazmom.Možda pokoji od višeg srednjeg ranga i najvišeg ranga, ali to je več dosta para"..Jedini koji je jednak ili još bolji od plazme, su OLED televizori.A što se tiče tvog problema sa plazmom, ti se najvjerovatnije pokvarila napajalna ploča.Probaj izvuči kabal van iz struje za par minuta, pa poslije opet nazad pa češ vidjet oče li radit.

https://www.nabava.net/televizori__240/sony-televizor-kdl-43w755c-42-43-lcd-led__12966871 (model 2015)

https://www.nabava.net/televizori__240/philips-televizor-49pfs5501-49-lcd-led__24375901 (model 2016)

prvo - hvala ti na preporuci, mislim da već imam oba u bookmarksima uz još par modela...

što se slike na plazmama tiče - znam i to nažalost, a pošto se uglavnom bavim grafikom - malo sam picajzla po pitanju boja (ips monitor) :)

ne znam kakvi su OLED televizori, ali ako su slike kao na samsungovim OLED smartphoneovima - onda mi je to prenapucano nekako (od kontrasta i boje) - al to je subjektivno mišljenje...

što sam zaboravio spomenut je - telka se gleda najčešće u kasnim poslijepodnevnim satima i navečer, dakle pri slabijem ili nikakvom svjetlu (osim možda vikendom kad radi i preko dana)

no, taj dio mi i nije toliko bitan jer smo nekako navikli na onu Panasonicovu zaštitnu plastiku preko panela koja je davala lagani efekt ogledala preko dana :D

ovo što se kvara tiče sam probao odmah nakon što sam ga uočio, čak sam probao i ostaviti preko noći i ništa... probao i onaj stari "trik" sa isključivanjem iz struje i držanjem power tipke da sva minimalna struja izađe van (ne znam kak da se bolje izrazim, al to radim na kompu kad ga idem raskapat)

i nije pomoglo... još čekam servisera, trebao bi doć danas poslijepodne da vidi šta je...

i ja sumnjam na nešto sa strujom jer mi se čini da struja dolazi do njega, ali kao da nejde dalje od nečeg što je pregorilo (osigurač?) - serviser kojeg sam zvao prije ovog koji dolazi je rekao da u 90% slučajeva može biti i crknuti panel, ali to nekako sumnjam da je jer bi valjda davao neke simptome i prije rikavanja (vjerojatno mu se nije dalo pričati preko telefona kad sam mu objasnio simptome - pa me se htio riješit :D )

13 godina

nisu plazme vise tako daleko bolje od lcd-a, pogotovo high end panasaonic modeli imaju najbolje televizore, cak bolje i od oleda sto se tice procesiranja slike

http://www.nabava.net/televizori__240/panasonic-3d-televizor-tx-50ds630e-50-led__22184221

18 godina

Ja sam imao TX-p42x10e koju je prije tjedan dana skurio grom.

Sad sam uzeo 50DS630 (postavke slike namjestene prema HD televizija videu) i slika s TV-a/MaxTv (spojeno HDMI kabelom i u postavkama MaxTV stavljeno 1080p izlaz za sliku) je prakticki ista ili gora nega na plazmi.

Video sa kompa je druga prica.

Htio bi reci da ljudi koji ce vecinom gledati TV tj. losi signal ne kupuju "skupe" televizije jer ce dobit istu sliku kao i sa jeftinim TV (cca 3500kn).

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Al plazma bome bolje ispegla sd signal i dvd ripove i losije snimke... imo sam panija G20 i bome ono je bio tv...cak je i zena skontala kolko bolju sliku ima naspram samsunga sad....zamjenio sam ga smao radi ssiptv-a jer gledam tv tako i da se nemoram zajebavat s android playerima.... al uvijek ce mi bit zao slike sa panija...
VenAtoR#2231
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

a to je istina za sd signal, ali i tome ce doci kraj kad se nasi prebace na hevc broadcasting, dvd ripovi??? tko jos to skida, sad se bluray ripovi gledaju

12 godina

ja bi bome bio najsretniji kad bi postojao neki outlet dućan kod nas - pa da se može ubost neka od zadnjih generacija plazmi po povoljnoj cijeni (modeli od prije par godina dok su još bile aktualne plazme)

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.9.2016 13:49 (garfield1).

1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
garfield1 kaže...

Philips OLED televizor 2016.

http://shrani.si/f/3Q/Bl/1EZgnFfi/1/untitled.png

Napokon da se netko uključio, nadam se da će početi cijene padati... To su LG paneli unutra ili ih je počeo još netko raditi? Ako znaš.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice