Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 50.682
|
čitano: 27.715.080
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
Panasonic 40DS630E/50DS630E

Ovo mi se cini kao dosta dobar TV, gledajuci ovu video recenziju.

Cijena za 40" model je oko 4500kn - KLIK

Cijena za 50" model je oko 5500kn - KLIK

Ako netko ima ovaj TV neka napise par rijeci o dojmovima.

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Re: Panasonic 40DS630E/50DS630E
djigibao kaže...

Ne isplati se više uzimat fulhd televizore.Kao prvo,sva tehnologija ide u4k,tako,da so pojedini televizori lošiji od prošlogodišnjih.Kao drugo,za iste ili još manje pare, dobijaš več prošlogodišnji 4k televizor.Pa sad šta se više isplati.

16 godina
neaktivan
Re: LCD TV ILI PLAZMA - vodič za odabir i kupovinu
garfield1 kaže...
Praetorian1 kaže...

a bas si ga mislim uzet jer je na akciji u pevecu za 3.6k 

Treba mi za igranje uglavnom da je slika dobra, cak ni input lag ne moa bit nizak kad ne igram online pa mi to nije bitno. znaci da je dobra slika i to je sve.

Još bolja je opcija, uzet prošlogodišnji model w705 ili 755.Ovaj model 655,nema ove godine interpolacijskog procesora.Tako,da je bolje uzet koji prošlogodišnji model.

budem onda vidio i za te modele w705 i 755

16 godina
djigibao kaže...

Ako si vec u potrazi za TV-om sve ovisi za sto ces ga koristiti koje ce mu biti namjene dali samo gledanje tv-a ili vise opcija.Moja preporuka da najvise obratis pozornost ako  namjeravas igrati igre da gledas da mu je sto manji odziv odnosno input lag a ja mislim da su tu ponajbolji izbor LG i Sony za ostele proizvodjace nisam bas siguran ako ima netko bolju informaciju neka me ispravi.

14 godina
protjeran
dreadmoore kaže...
djigibao kaže...

Ako si vec u potrazi za TV-om sve ovisi za sto ces ga koristiti koje ce mu biti namjene dali samo gledanje tv-a ili vise opcija.Moja preporuka da najvise obratis pozornost ako  namjeravas igrati igre da gledas da mu je sto manji odziv odnosno input lag a ja mislim da su tu ponajbolji izbor LG i Sony za ostele proizvodjace nisam bas siguran ako ima netko bolju informaciju neka me ispravi.

Za igre je najbolji Vizio,pa poslije večina Samsunga.

14 godina

Pozdrav kolege,

trebao bih savjet oko kupovine televizora. Televizor mi treba za dedu, dakle naj jednostavniji lcd tv, bez smart-a, bez suvišnih bespotrebnih stvari.

Dijagonala ekrana od 102 do 110cm max. Cijenovno 2000 do 2500kn max. Ono sto bih jedino htjeo je da ima dvb-t2 prijemnik u sebi.

Philips ili Samsung mi se cine skroz ok? Jos bih i produljio garanciju na 5 godina i to je to. Prijedlozi?

Hvala unaprijed

edit: bitno mi je samo da se ne treba za godinu dana kupovati neke dodatne stvari nego da ima sve te najnovije gluposti u sebi da i sebi i dedi skratim muke. hvala

Werdum Combat Team
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.5.2016 17:39 (KrpaZG).
14 godina
protjeran
KrpaZG kaže...

Pozdrav kolege,

trebao bih savjet oko kupovine televizora. Televizor mi treba za dedu, dakle naj jednostavniji lcd tv, bez smart-a, bez suvišnih bespotrebnih stvari.

Dijagonala ekrana od 102 do 110cm max. Cijenovno 2000 do 2500kn max. Ono sto bih jedino htjeo je da ima dvb-t2 prijemnik u sebi.

Philips ili Samsung mi se cine skroz ok? Jos bih i produljio garanciju na 5 godina i to je to. Prijedlozi?

Hvala unaprijed

edit: bitno mi je samo da se ne treba za godinu dana kupovati neke dodatne stvari nego da ima sve te najnovije gluposti u sebi da i sebi i dedi skratim muke. hvala

Ja bih ti preporučio Philips, zbog bolje slike.A tuner DVB-T2,imata oba.

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.5.2016 7:33 (garfield1).
12 godina
neaktivan
LCD TV ILI PLAZMA - vodič za odabir i kupovinu

Kupujem lcd televizor prvenstveno da zamjenim staru plazmu koja guta struju (200-300W). Budzet je do nekih 3500kn, velicina 40-43", FHD. Smart nije uvjet. 3D ne treba. A+ energetski razred pozeljan, dvb-t2 naravno. Za oko mi zapeo trenutno ovaj samsung zbog 5 godina i ostalih uvjeta koje zadovoljava. 

P.S. televizor gori vise sati dnevno, klinci i ekipa gledaju. Ili TV ili streamovi iptv ili kodi opcenito :)

http://www.elipso.hr/audio__video/televizori/SAMSUNG-UE40J6272SUXXH/

Ima nesto bolje za te pare? 

Hmm naso mrvicu bolji model: http://www.ekupi.hr/SAMSUNG-LED-TV-40J6302-Zakrivljeni-Full-HD-SMART-5-godina-jamstva-608609.aspx

Skuplji ali napredniji... :)

Kupujem HUAWEI stickove za mobilni internet, ponude na PM ;)
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.5.2016 12:13 (srcipesak).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Da li se priključak za antenu na ovom televizoru nalazi na one connectu?

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.5.2016 17:22 (Razer_Copperhead).

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Razer_Copperhead kaže...

Da li se priključak za antenu na ovom televizoru nalazi na one connectu?

Imaš:

3×usb

1×ethernet rj45

4×hdmi 2.0.(arc,mhl,cec)

1×satelite in (main f type)

1×optical audio out

1×antenna (rf)

1×ci

A ovdje si malo pročitaj.

http://www.hdtvtest.co.uk/news/ue55ks7500-201605024289.htm

17 godina
neaktivan

Pogledao sam i izgled da je na one connectu sto mi ne odgovara.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
15 godina

"Ukrast" ću link od kolege jer i mene zanima ovaj Sony. 5g jamsta se dobije što mi je dosta bitno, a i na papiru izgleda dosta dobro.

Ako ima netko taj model ili je upoznat s njim, bilo bi lijepo da napišete iskustva.

Treba mi TV prvenstveno za sportske sadržaje i gaming, a ne mogu se nikako odlučiti da li sad uzeti nešto tipa tog starijeg Sonya na akciji (ili čak nešto jeftinije) ili uzeti TV srednje klase iz 2016. sa 4k rezolucijom? Ionako ću uglavnom gledati 720p sadržaj na njemu pa si mislim da nije još vrijeme za 4k. Je bio tko u sličnoj dilemi? Što ste odlučili? Ima li za cca 5k kuna nešto puno bolje od tog Sonya?

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
13 godina
neaktivan

Pozdrav,

ja imam taj sony sony-bravia-kdl-50w755c.aspx vec 6 mjeseci idemo ovako redom:

- slika full hd (ne vidim potrebu za boljim ali o ukusima se ne raspravlja) je fantasticna cak i na nasem losem sportklubu (iskon ip tv) je vise nego odlicna, ovo bluray, digitalni signal , ps4 nemam sta govorit to na svakom radi savrseno, tv sam kupio tek kad su mi spojili "obicni"  signal i kad sam se sam uvjerio da je slika sa našim signalom ODLIČNA (ovo odlična se odnosi na druge tv koje sam gleadao prije svega Panasonic, Philips, Samsung govorim o rangu i cijeni ovog sony-a, također sony ima šemu da ne puštaju signal nego ono snimljeno na stick pa sam morao u Sv. Nedelju da mi spoje nevjerojatno ali istinito)

- funkcije smart tv besprijekorne, opet nekome su možda nepotrebne kod mene u funkciji i smatram ih korsnim i zabavnim itditd

- netflix ugrađen ja koristim i prezadovoljan

- mirroring max tv to go arenasport hd na tv radi ko podmazano

Mane - auto dimming slika se zna zatamnit i posvijetlit kad moj sony misli da je to neophodno i zna se prevarit, može se isključit ali nekad i kad iskljucis on i dalje zatamni sliku ili posvjetli (iritirajuce ali ne radi to cijelo vrijeme nego kad ga "mune", ako prosurfaš vidjet ces da je to ajmo reci ucestala anomalija tog tv-a),također led svjetlo po sredini ekrana kad radi posvjetljuje pozadinu ekrana ali i to možeš isključit i nema problema

Zaključak- nisam imao bolji tv i da biram uzeo bih isti, takoder ima 5 god garancije i ako mi auto dimming dopizdi nosim u servis pa nek rijese u servisu

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.5.2016 11:59 (petar.pan007).
15 godina
petar.pan007 kaže...

također sony ima šemu da ne puštaju signal nego ono snimljeno na stick pa sam morao u Sv. Nedelju da mi spoje nevjerojatno ali istinito)

Može pojašnjenje ovog. Nije mi skroz jasno.

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
13 godina
neaktivan
Moze odgovor. Sony u elipsu i sony u sancta domenici se stavljaju na policu gdje nije proveden kabel za spajanje tv na digitalni/analogni/bilo koji signal. Zasto ne znam. Odnosno sony inzistira da se vrti promo materijal za sticka. Nakon sto sam pisao sony hrvatska o svom problemu da bih volio vidjet sliku koju gledam 90% vremena bili su toliko "ljubazni" pa su mi to omoguculi u sancta domenici. E sad da li se praksa promjenila nakon mog mail ne znam. Imam cak i korespodenciju sa sonyem da je to uobicajena praksa itditd.
15 godina
petar.pan007 kaže...
Moze odgovor. Sony u elipsu i sony u sancta domenici se stavljaju na policu gdje nije proveden kabel za spajanje tv na digitalni/analogni/bilo koji signal. Zasto ne znam. Odnosno sony inzistira da se vrti promo materijal za sticka. Nakon sto sam pisao sony hrvatska o svom problemu da bih volio vidjet sliku koju gledam 90% vremena bili su toliko "ljubazni" pa su mi to omoguculi u sancta domenici. E sad da li se praksa promjenila nakon mog mail ne znam. Imam cak i korespodenciju sa sonyem da je to uobicajena praksa itditd.

Zanimljivo :D. Doduše, ja planiram gledati sadržaje sa računala 90% vremena, pa bih preživio i bez toga.

Ali kad već spominješ, bio sam u Elipsu u Varaždinu prije tjedan dana i baš mi je zapeo za oko jedan model iz Bravia serije (manji od ovog) jer je slika na HTV 2 izgledala odlično. Baš se dnevnik emitirao. Ni jedan od izloženih Sonya nije prikazivao promotivne materijale.

16 godina
neaktivan

I Hexfire si se odlucio koji ces tv, i men je onaj SOny zapeo za oko.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Praetorian1 kaže...

Ne još, ali ako kupiš javi dojmove :D. Akcija traje do 31.05. pa imam vremena razmisliti, ali još uvijek nisam razriješio dvojbu da li Full HD ili 4k. Planirao sam prije EURA kupiti nešto, ali možda ipak pričekam LG modele u 2016. pa onda odlučim. Bome nisam pametan što napraviti.

14 godina
protjeran
Hexfire kaže...
Praetorian1 kaže...

Ne još, ali ako kupiš javi dojmove :D. Akcija traje do 31.05. pa imam vremena razmisliti, ali još uvijek nisam razriješio dvojbu da li Full HD ili 4k. Planirao sam prije EURA kupiti nešto, ali možda ipak pričekam LG modele u 2016. pa onda odlučim. Bome nisam pametan što napraviti.

Ako kupuješ televizor za par godina, onda svakako 4k.Pa uskoro se više ne isplati uzet fulhd televizor,pošto su scjene malo više, za solidan prošlogodišnji 4k televizor.

Sad da je cjena 100% viša onda svakako ne,a za dobrih 100-150 evra više,več dobijaš 4k televizor.I več pojedine modele 2016,dobijaš za 1000 evra,ili još manje zavisi od veličine,a večinu prošlogodišnjih  modele za oko 850-900evra. A za fulhd televizor,još uvijek daš oko 750-800 evra.Pa sad neznam šta se više isplati.

17 godina
neaktivan

Da li se isplati ova razlika u cijeni, s tim da je Sony 5" manji...?

http://www.sancta-domenica.hr/led-tv-sony-bravia-kdl-50w755c.aspx5.399,10

https://www.svijet-medija.hr/art/televizor-grundig-55vle6620-bp-led-smart-tv-t2s2/71275 - 4.499,10

Hvala

Ekipo, ima li tko kakvo mišljenje o ovome?

Hvala

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.5.2016 7:57 (pospanko).
18 godina

pospanko sve ovisi o tome što tražiš od tv-a. Ako ti je bitna smart funkcija, Android je puno bolja opcija (puno aplikacija, igra, mogućnost korištenja svakakvih servisa). Ukoliko ti je važnija veličina a smart tek sporedna stvar, onda je Grundig ok izbor za male novce. Na njemu možeš recimo gledati youtube, netflix i raditi neko osnovno surfanje, dok na Androidu imaš mogućnost instalacije Kodija, Popcorn Timea i još mnoštvo aplikacija...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
garfield1 kaže...

Ako kupuješ televizor za par godina, onda svakako 4k.Pa uskoro se više ne isplati uzet fulhd televizor,pošto su scjene malo više, za solidan prošlogodišnji 4k televizor.

Sad da je cjena 100% viša onda svakako ne,a za dobrih 100-150 evra više,več dobijaš 4k televizor.I več pojedine modele 2016,dobijaš za 1000 evra,ili još manje zavisi od veličine,a večinu prošlogodišnjih  modele za oko 850-900evra. A za fulhd televizor,još uvijek daš oko 750-800 evra.Pa sad neznam šta se više isplati.

Ma i da i ne. Još uvijek imam doma 2 CRT telkeča koji će morati kad tad u penziju pa je neka logika da ću ovaj koji bi sad kupio prebaciti u drugu sobu za 2-3 godine, a sebi uzeti 4K (ili koji god K bude aktualan) TV. Prvo sam mislio uzeti neki prosječni Full HD za oko 500 eura, pa sam onda počeo razmišljati možda dati malo više pa uzeti već sad 4K, pa sam došao do toga da možda bolje uzeti odličan Full HD sad, a 4K onda kad sadržaj za isti stvarno bude rašireniji, a cijene puno niže. Tak da sad opet nemam pojma šta napraviti. U svakom slučaju mi u ovom trenutku sve iznad cca 5k kuna izgleda previše za dati jer planiram uzeti ovaj jači PS4 kad dođe u prodaju. A razmišljam si upiknuti i neki soundbar uz TV što je još 1-2k kuna, ali to nije prioritet.

14 godina
protjeran
Hexfire kaže...
garfield1 kaže...

Ma i da i ne. Još uvijek imam doma 2 CRT telkeča koji će morati kad tad u penziju pa je neka logika da ću ovaj koji bi sad kupio prebaciti u drugu sobu za 2-3 godine, a sebi uzeti 4K (ili koji god K bude aktualan) TV. Prvo sam mislio uzeti neki prosječni Full HD za oko 500 eura, pa sam onda počeo razmišljati možda dati malo više pa uzeti već sad 4K, pa sam došao do toga da možda bolje uzeti odličan Full HD sad, a 4K onda kad sadržaj za isti stvarno bude rašireniji, a cijene puno niže. Tak da sad opet nemam pojma šta napraviti. U svakom slučaju mi u ovom trenutku sve iznad cca 5k kuna izgleda previše za dati jer planiram uzeti ovaj jači PS4 kad dođe u prodaju. A razmišljam si upiknuti i neki soundbar uz TV što je još 1-2k kuna, ali to nije prioritet.

Pa ako nemaš para za 4k,onda uzmi fulhd.Ovdje nemaš šta razmišljat.

17 godina
neaktivan
tiki kaže...

pospanko sve ovisi o tome što tražiš od tv-a. Ako ti je bitna smart funkcija, Android je puno bolja opcija (puno aplikacija, igra, mogućnost korištenja svakakvih servisa). Ukoliko ti je važnija veličina a smart tek sporedna stvar, onda je Grundig ok izbor za male novce. Na njemu možeš recimo gledati youtube, netflix i raditi neko osnovno surfanje, dok na Androidu imaš mogućnost instalacije Kodija, Popcorn Timea i još mnoštvo aplikacija...

Hvala.

Treba mi za birc, za gledanje MaxTV-a (većinom tekmi) i tu i tamo PS4.

16 godina
Hexfire kaže...
garfield1 kaže...

jedna od novosti kod novog ps4 je i 4K output.

Potpis!
18 godina
Vodič za kupovinu televizora

Dosta dobar i pucan tekst o dosta cestim pitanjima i nedoumicama kod kupnj TV-a.

===========================================================

https://www.nabava.net/clanci/vodici-za-kupovinu/vodic-za-kupovinu-televizora-2t6

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Moj PC  
0 0 hvala 2
15 godina
Ezio kaže...

jedna od novosti kod novog ps4 je i 4K output.

Znam, ali i tu će biti upscaling, a ne nativno izvođenje u 4K. A i radije bih igrao Full HD 60 FPS nego 30FPS upscale na 4K. 

10 godina
neaktivan

Pozdrav

imam lg plazma tv i doslo vrijeme za zamjenu pa mi zapeo ovaj model: http://www.elipso.hr/audio__video/televizori/PHILIPS-42PFS7189/

na njega bi isao ps4 pa me zanima ako ima tko iskustva sa tim modelom...moze i preporuka do te cijene dijagonale min. 102cm i smartTV

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Hexfire kaže...
Praetorian1 kaže...

Ma hexfire na mukama sad, mislim si mozda je bolje za buducnost uzet 4k tv.
Pas mater ovaj mi se cini super za moje potrebe, igranje uglavnom. 

http://www.sancta-domenica.hr/led-tv-samsung-ue40ju6472-uhd.aspx

Problem je sta mi netreba nista vece, a tv mi se cini dobar.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice