Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 50.681
|
čitano: 27.711.895
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
LCD TV ILI PLAZMA - vodič za odabir i kupovinu

Molio bih vas preporuku kupnju novog tv-a.
Cijena do 4.000 kn. Namjena gledanje Full HD sadržaja i naših SD programa, televizor će raditi 10-15 sati dnevno.
Veličina ekrana, 32" mi je premalo, sve više može 39",40",42"...

Jedini i najbitniji zahtjev mi je kvaliteta slike uz pouzdanost, znaci nikakav SMART TV, 3D, mi nisu potrebni.. radije dam prednost DVB-S/S2-u i media playeru, no nije uvjet.

Kako plazma ima kvalitetniju sliku (meni), kakva je usporedba slike između LCD LED FULL HD i plazme HD ready, ako se gleda FULL HD sadržaj, budući da mi plazma Full HD prelazi granicu cijene a i slaba je više ponuda plazmi?

Par prijedloga što da pogledam, pa na svoje oko odlučim što mi je prihvatljivo.
Hvala.

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.7.2014 11:08 (kiki_b).

0 0 hvala 0
14 godina
Re: LCD TV ILI PLAZMA - vodič za odabir i kupovinu
kiki_b kaže...

... budući da mi plazma Full HD prelazi granicu cijene a i slaba je više ponuda plazmi?

Koliko ja znam, plazme su jeftinije od LCDa u istom "razredu".

A ako će stvarno raditi 15-tak sati na dan, onda bi ti ipak LCD (LED) bio bolji izbor.

Do 4000 je sve više manje isto. Bilo je jako puno pitanja do slične cifre, pa malo pogledaj nekoliko stranica unatrag.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
12 godina
neaktivan

jel mozete preporucit neki LCD-- 1000-1500kn? 

0 0 hvala 0
13 godina
kiki_b kaže...

Molio bih vas preporuku kupnju novog tv-a.
Cijena do 4.000 kn. Namjena gledanje Full HD sadržaja i naših SD programa, televizor će raditi 10-15 sati dnevno.
Veličina ekrana, 32" mi je premalo, sve više može 39",40",42"...

Jedini i najbitniji zahtjev mi je kvaliteta slike uz pouzdanost, znaci nikakav SMART TV, 3D, mi nisu potrebni.. radije dam prednost DVB-S/S2-u i media playeru, no nije uvjet.

Kako plazma ima kvalitetniju sliku (meni), kakva je usporedba slike između LCD LED FULL HD i plazme HD ready, ako se gleda FULL HD sadržaj, budući da mi plazma Full HD prelazi granicu cijene a i slaba je više ponuda plazmi?

Par prijedloga što da pogledam, pa na svoje oko odlučim što mi je prihvatljivo.
Hvala.

Ako bi htio što veci ekran ovo bi moglo biti vrlo dobro novi model Grundig 48" sa Samsungovima panelom, cijena je soma kuna jeftinija nego u centrima.

Prvo ga odi pogledati uživo i neka ti daju daljinski i prebace na SD signal da vidis kakvo je procesiranje, nebi bilo lose da bude neka tekma da se vidi dinamika pokreta.

13 godina
stipee98 kaže...

jel mozete preporucit neki LCD-- 1000-1500kn? 

LG 32LN540B

16 godina
neaktivan

Tražim tv koji ide kod djeda, veličina 32 inča do nekih 1700, 1800kn max.

Izvukao sam par komada pa koji bi bio najbolji. Jedini uvjet je da se mogu filmovi gledat preko prijenosnog diska (mkv i divx).

LG 32LN540B

SHARP LC-32LD145V

SAMSUNG UE32EH4003

Vivax, Quadro i slične ne bi htio.

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.7.2014 12:26 (veki22).
Moj PC  
0 1 hvala 0
11 godina
neaktivan

Pozdrav narode!Ako moze neki TV za PS4 i PS3.Uvijet mi je da probate sto jeftinije i ako moze biti najmanje 40".Zahvale unaprijed :)

0 0 hvala 0
13 godina
veki22 kaže...

Tražim tv koji ide kod djeda, veličina 32 inča do nekih 1700, 1800kn max.

Izvukao sam par komada pa koji bi bio najbolji. Jedini uvjet je da se mogu filmovi gledat preko prijenosnog diska (mkv i divx).

LG 32LN540B

SHARP LC-32LD145V

SAMSUNG UE32EH4003

Vivax, Quadro i slične ne bi htio.

LG po meni jer ima veće titlove preko media playera sto bi dedi svakako dobro došlo ako ima slabiji vid.

Podržava mkv i divx.  Jedino provjeri dali čita DTS zvuk sa mkv datotekom jer za to nisam 100% siguran.

13 godina
MarkoKaki kaže...

Pozdrav narode!Ako moze neki TV za PS4 i PS3.Uvijet mi je da probate sto jeftinije i ako moze biti najmanje 40".Zahvale unaprijed :)

Koliki ti je max buđet?

Za gaming je odličan Sony jer ima najniži input lag.

11 godina
neaktivan

Pa uzet cu na karticu pa mi i nije neki ogromni problem samo neka bude sto jeftinije se moze.

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Pozdrav ekipa,

tražim telku do 4k kna.

Trenutni mi je prioritet:
- Full HD

- usb, hdmi (i wifi ne bi bio na odmet)

- ako je moguće da podržava mkv, avi i ostale formate

- primarno bi bio namijenjen gledanju filmova

- 3D mi ne treba

Unaprijed hvala.

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.7.2014 20:26 (Profesor Jakov).

0 0 hvala 0
13 godina
Profesor Jakov kaže...

Pozdrav ekipa,

tražim telku do 4k kna.

Trenutni mi je prioritet:
- Full HD

- usb, hdmi (i wifi ne bi bio na odmet)

- ako je moguće da podržava mkv, avi i ostale formate

- primarno bi bio namijenjen gledanju filmova

- 3D mi ne treba

Unaprijed hvala.

klik

16 godina
neaktivan
roby27 kaže...

LG po meni jer ima veće titlove preko media playera sto bi dedi svakako dobro došlo ako ima slabiji vid.

Podržava mkv i divx.  Jedino provjeri dali čita DTS zvuk sa mkv datotekom jer za to nisam 100% siguran.

Kolko sam uspio nać ne čita DTS al to nije problem. 

Ovako našao sam ovog LG-a 32 LB561B za gotovo istu cijenu, da li osim u dizajnu ima nekakvih razlika između njega i LN540B?

13 godina
protjeran

Posjedujem bon za kupnju Philipsovog TV koji jos nije dosao na nase trziste , Bon je za 50 Posto popusta . TV je 40 inca 7 serije UHDTV . Dao bih ga nekome za 40 posto popusta ;) 10 posto meni ;) mislim da je posteno . TV bi se preuzeo  u ZG u 8 mj . PM ponude

edit : mislim da je tv inace 8 milja kuna , 4 milje je sa popust bonom + meni za bon .

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.7.2014 13:51 (Adict).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Tv je dosao na nase trziste i ima ga vec u prodaji i nije 40 nego 42" tj model je 42PUS7809....s obzirom koji model je bio prosle godine na toj ponudi ove su se malo vise potrudili od strane philipsa...

13 godina

Gdje kupiti TV u Osijeku. Jedan do 3000kn. Mislili smo kupiti u Pevecu, ali kad sam procitao da vi izbjegavate kupovati tamo ili u takvim trgovinama.. ne mogu to ignorirati.

0 0 hvala 0
17 godina
NeroX kaže...

Gdje kupiti TV u Osijeku. Jedan do 3000kn. Mislili smo kupiti u Pevecu, ali kad sam procitao da vi izbjegavate kupovati tamo ili u takvim trgovinama.. ne mogu to ignorirati.

Ja sam obilazio prije koji tjedan cijeli OS u potrazi za TV-om.

Trgovine: Emmezeta, Pevec, Thenomarket (portanova), Elipso (Avenue mall), Centar tehnike. To su onako trgovine koje imaju najviše modela obiđeš pogledaš što imaju za ponudit napraviš si neki manji spisak i onda na osnovu toga kupiš.

Ne vidim zašto izbjegavat kupovinu Tv-a u pevecu. Pa nije da oni proizvode taj TV...

LOL EUNE: slinA
16 godina

Treba mi jos malo pomoci. Naime ja sam prije par dana pitao savjet za TV do 3500kn a da obavezno ima IPS matricu. I onda je u igru upalo samo par LG-ova. Medutim citam u recenzijama da po pitanju TV-a IPS-ovi cak i nisu toliko (ako uopce jesu) superirorni nad npr samsung PVA matricama. Da li bi mi mogli jos jednom dat savjet za TV (94-107cm) negdje u tom rasponu, da bude sto jeftiniji a da ima visokokvalitetnu matricu. Bit ce kupljen u extreme digitalu u Mađarskoj. 

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

www.hdportal.eu

HD Portal - pogled u svijet visoke rezolucije www.hdportal.eu
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Jel mogu dobit misljenja oko ovog samsunga? ne mogu nac podatke o matrici ali mi se cini izvrstan buy:

Samsung UE40F6320AWXXH

http://www.edigital.hu/LED_televizio/Samsung_UE40F6320AWXXH_3D_SMART_LED_Televizio__2db_3D_szemuveggel-p363067.html

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.7.2014 13:07 (athlon64).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Pozdrav!

Je li OVO trenutno najbolja ponuda UHD-a "u nas"?

Trenutno traje i akcija beskamatnog plaćanja do 24 rate pa mi se sve skupa čini povoljno, a kupujem TV od 55" uskoro...

Molio bih Vas za svajet!

Hvala!

http://eu.battle.net/d3/en/profile/Yovitssa-2302/hero/17304910
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
roby27 kaže...
bobsi kaže...

pozz svima, zanima me otprilike VRIJEDNOST TV-a sa linka i pokoje MIŠLJENJE o njemu, garancija mu teče od 23.10.2013, kupljen je u Grazzu u Metrou, posjeduje full bundle (ambalaža, dvoje 3d aktivne Samsung naočale itd), očuvanost 5/5, hvala..

http://www.redcoon.de/B448225-Samsung-UE40F6500SSXZG_LED-TV

Novi je vec od 4,400kn i slabo ih ima dostupnih.

Recimo 3600kn bi mogao traziti pošto se radi o izvrsnom modelu. 40H6400 novi sa quad core vec imas za 4k.  

može netko pojasniti ova 2 prsta dolje, tv vrijedi više ili manje, thnx???

16 godina
athlon64 kaže...

Jel mogu dobit misljenja oko ovog samsunga? ne mogu nac podatke o matrici ali mi se cini izvrstan buy:

Samsung UE40F6320AWXXH

http://www.edigital.hu/LED_televizio/Samsung_UE40F6320AWXXH_3D_SMART_LED_Televizio__2db_3D_szemuveggel-p363067.html

Itko? Interensira me da li je ovo bolja alternativa LGovim 42 IPS ovima. 

11 godina
neaktivan

Pozz,

trebam preporuku za led tv 40'' ili 42'' do nekih 5000 kn.

wi fi da, smart da..full hd da :D ...3D mi nije bitan..
Po mogucnosti neki Samsung a primam i drugo ak je ok ;)

tnx

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Any01 kaže...

Pozz,

trebam preporuku za led tv 40'' ili 42'' do nekih 5000 kn.

wi fi da, smart da..full hd da :D ...3D mi nije bitan..
Po mogucnosti neki Samsung a primam i drugo ak je ok ;)

tnx

Ja imam Samsung UE40H6400 mogu preporuciti, a sad za te novce mozes dobiti i H6500, full HD, odlican smart, wi fi, cetverojezgreni procesor, odlican magic daljiski, s tim da bi pogledao i SONY 42W650, ako ti nije bitan 3D.

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.7.2014 14:50 (vlado0550).
13 godina
athlon64 kaže...
athlon64 kaže...

Samsung UE40F6320AWXXH

Naravno, to je S-PVA panel sa visokim kontrastom, jako dobar tv jedino mislim da ne dolazi sa smart daljincem, javi se smretku za više info

13 godina
Yovitssa kaže...

Pozdrav!

Je li OVO trenutno najbolja ponuda UHD-a "u nas"?

Trenutno traje i akcija beskamatnog plaćanja do 24 rate pa mi se sve skupa čini povoljno, a kupujem TV od 55" uskoro...

Molio bih Vas za svajet!

Hvala!

Mana mu je slaba pokretna rezolucija, test

12 godina
neaktivan

Pozdrav svima na forumu. Molio bih za savjet oko kupovine televizora, uglavnom kupuje se tv, budžet oko tri tisuće kn, gledam s udaljenosti tri do tri i pol metra tako da bih želio barem 102 ili 107 cm iako znam da je teško naći nešto dobro te dijagonale za tu lovu, gledam uglavnom domaći SD signal te torrent fajlove koje skinem s neta, znači dvdrip, xvid, divx itd., nisam baš stručnjak za formate tih fajlova, uglavnom želio bih da USB može čitati te najčeše fajlove koji se skidaju s neta. Full HD trenutno uopće ne gledam, sad hoće li u budućnosti biti veća ponuda full HD programa, valjda hoće...

Malo sam čitao po forumima zadnjih dana, uglavnom vidim da za nešto dobro treba i platiti, dobar tv s dijagonalom 42 i više dođe preko četiri tisuće kuna, upali su mi u oko panasonic et60e, sony w650 i w605, philips 5008k, samsung h6400, ali sve to je dosta preko mog budžeta.

Onda sam istražujući naišao na panasonicovu plasmu viera 42X60, nije full hd, ali cijena je dobra, oko 2800 kn, pročitao sam par dobrih recenzija.   Inače mi ne treba smart tv i 3d i slične đinđe, bitna mi je kvaliteta slike i dobar usb player, te kvaliteta samog uređaja.

Kod plasmi me strah burn in effecta, znam da treba paziti i razraditi je, ali još više me strah refleksije, tv bi bio u dnevnom boravku, dosta prozora je tu plus svjetlo, radio bi dnevno bar desetak sati...

Kakvo je vaše mišljenje o toj plasmi, je li preporučujete s obzirom na navedeno? I koje su alternative za taj budžet? Uglavnom neki best buy od 42 incha mi treba, budžet bih mogao i prekoračiti, na 3500 kn ili 4000 kn, ali sve mi je to opterećenje, ne znam isplati li se...

Molim za par savjeta, unaprijed hvala :)

0 0 hvala 0
16 godina
roby27 kaže...
athlon64 kaže...
athlon64 kaže...

Samsung UE40F6320AWXXH

Naravno, to je S-PVA panel sa visokim kontrastom, jako dobar tv jedino mislim da ne dolazi sa smart daljincem, javi se smretku za više info

Izvrsno. Ma kupit ce taj TV. Smart ionako i nece bas koristit :) 

16 godina

Pozdrav! Ja imam Panasonic plazmu viera st 50 i jako  sam zadovoljan. Nema nikakvih problema s tim burn in efektom mislim da je to bilo kod starijih plazmi problem a ne kod novijih serija. Što se tiče refleksije nemam ni s tim problema čak naprotiv mislim da s time imaju više problema lcd tv od plazmi neka me ispravi netko ako nije tako ali mislim da sam u pravu. Inače moj je full hd ,3d znači jači model od ovog tvojeg ali ako nisi baš tako zahtjevan mislim da bi ti taj model panasonica mogao odgovarati.Moja preporuka bi ti ipak bila da uzmeš full hd jer ima serija , filmova s full hd rezolucijom (naravno torrenti ) a s obzirom da će za koju godinu dominirati uhd tv-i po mojem ja bi ipak izbjegao hd i išao na 1080p.

sake08
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice