Iskustva s SONY KDL 40EX402AEP

poruka: 12
|
čitano: 5.853
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

zanima me ako itko posjeduje ovaj televizor kakva su mu iskustva s njim.

mislio sam ga kupiti, primarno bih ga koristio za igranje na PS3 i gledanje filmova(mkv, blue ray)

ako netko ima kakvu preporuku za neki drugi tv do 5000kn koji bi dobro ispunjavao ove zahtjeve rado bih je cuo.

inace tv bi bio postavljen na udaljenost od kojih 2.5-3m pa me zanima jel ovo prevelika doagonala za tu udaljenost.

ja mislim da nije jer full hd u paru s PS3 ima smisla, a mislim da bi rezolucija bila prevelika za 32 inca.

unaprijed hvala na svim odgovorima

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Evo ti ovdje recenzija. Znači nije za gaming zbog ne baš malog input laga, nije baš ni za FullHD materijal zbog premale pokretne rezolucije, nije za sport zbog istog razloga, još od svega mu najbolje ide SD signal zbog pravilnog 2:2 i 3:2 kadensa. Panasonic TX-L37S20E  je već bolji TV, al naravno i skuplji, ima i u 42''.

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.5.2010 20:26 (Bara).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Iskustva s SONY KDL 40EX402AEP

Dijagonala nije prevelika.

Model nije los, ali nije ni odlican. Bilo bi odlicno ako bi mogao potrositi oko 6800kn, pa imas Samsung C650 i Sony 40EX500 na raspolaganju. Oboje sa 100Hz i MotionFlow tehnologijom.

Nazalost, preko samog televizora neces moc gledat mkv, jedino ako gledas preko plejke, onda da.

Ako ne mozes dati vise novaca, onda je mozda bolje da razmislis o plazmi od Panasonica (iako je i ona preko 5ipol somova)

Inace, evo par recenzija...

32ex400 (isti model samo manji ekran)

40ex400 (domaca recenzija tvog modela)

Panasonic 42S20 plazmica koja bi te mogla zanimati (mislim da je par sto kuna manje od 6kkn)

Panasonic 50s20 isti model, malo veca dijagonala - strana recenzija

40EX500 model na koji te ja nagovaram :)

40EX500 jos jedna...

40EX500 i jos jedna. Sve odlicne, jedna do druge.

17 godina
neaktivan

@Dachande

Taj EX40x testiran u Engleza nije isti kao naš, a šta je još važnije u 40'' i 32'' uopće nije isti proizvođać panela.

Od EX50x sva tri neozbiljna review, bez prikazanih mjerenje, bez ičega, i opet u 2 slučaja nije europski model.

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.5.2010 20:31 (Bara).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Isti je ko nas, samo je dodan FreeView.

32" i 40" su isti paneli, jedino je 37" razlicit. AU Optronics ili tako nesto. Uglavnom, dosta losiji, tako da ne preporucam nikome da kupuje Sony ili Samsung od 37".

Neozbiljan je mozda jedino WhatHiFi. DigitalVersus ziher nije.

Btw, evo jos jedan za 403 model (sa mjerenjem)

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.5.2010 21:39 (Dachande).
17 godina
neaktivan
Dachande kaže...

Isti je ko nas, samo je dodan FreeView.

32 i 40 su isti, 37 je razlicit.

Neozbiljan je mozda jedino WhatHiFi. DigitalVersus ziher nije.

Btw, evo jos jedan za 403 model (sa mjerenjem)

U Sonya tek od 40'' na više idu S-LCD paneli tako da u u 32'' nije isti kao u 40''. Inače od svih ih 4 recenzenata samo HDTV Test cijenim, ostali su muljavi.

Pogledaj Darcovu recenziju 402-je i englesku 403-ice pa ćeš vidit da je gamma na našem puno, puno lošija.

17 godina

Iskreno, nisam nasao podatak da je gamma puno losija.

Jel mozes ikako potvrditi da tek od 40" nadalje idu SLCD paneli?

I dal na temelju gamme tvrdis da su paneli razliciti za uk i eu trziste?

Inace, da, hdtvtest najvise cijenim takodjer. Ali i avforums i digitalversus rade ekstenzivne testove, kao i Flatpanelshd.com

17 godina
neaktivan
Dachande kaže...

Iskreno, nisam nasao podatak da je gamma puno losija.

Jel mozes ikako potvrditi da tek od 40" nadalje idu SLCD paneli?

I dal na temelju gamme tvrdis da su paneli razliciti za uk i eu trziste?

Inace, da, hdtvtest najvise cijenim takodjer. Ali i avforums i digitalversus rade ekstenzivne testove, kao i Flatpanelshd.com

Gamma blizu 2,2 na britanskom i cca 2,5 na europskom, a idealno 2,2 i to inače nema tolko veze sa panelom nego više sa elektronikom.

S-LCD panele za televizore radi tek od 40'', a jedino Samsung sam ima 32'', a pošto Sony uzima samo S-LCD ili od tajvanaca i kineza onda znali da u 32'' nije Samsung(S-LCD) panel.

AVforums radi osežne testove ali nikad ne kaže koliki su točno podaci bili nakon testa, digital versus radi šaljive testove za mase i to ne mogu sakrit, FlatpanelsHD ne zna ni kalibrirat TV što se može viditi po testovima kod njh Panasonica V10 i G20 i testovima Nania na HD Televiziji. Jedino taj HDTV Test na kraju odradi poptpuno recenziju kako treba.

15 godina
neaktivan

hvala na svim prijedlozima.

jos ne znam tocno s kojim budzetom raspolazem, sigurno ce biti do 5000kn, mozda i vise ali nisam siguran.

a gdje se prodaju ti tv-i koje ste vi predlagali, neke sam naso u protisa, a neke nisam mogao naci

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Ja se neko vrijeme družio sa 32ex500 i mogu reći da je tv vrlo dobar kaj se tiče kontrasta(u tom pogledu osjetno bolji od dva lcd monitora sa ips matricama koje sam imao). Clauding (ili becklight blending neznam kako da se izrazim) malo primjetan u gornjem desnom kutu kad se gleda skroz crni prikaz. Za boje bi općenito mogao reći da naginju na toplo i čini mi se nisu toliko žive i precizne kao na nekim modelima od lg-ja. Također inpult lag je zamjetan

Na kraju sam ga se riješio jer mi trebala lova a također i zbog toga kaj se u prikazu 576i sadržaja (standardni tv program) nemre mjeriti sa philipsovim 72" crt televizorom s kojim sam ga usporedio oči u oči

Be3 i 100hz rade odličan posao pa se ne primjećuje zamućenje slike ni kod gledanja pravih utakmica niti kod pes-a 2010

Za priključiti ps3 i pored zamjetnog inpult laga prava milina

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.5.2010 11:42 (virtuozo).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
muljko kaže...

hvala na svim prijedlozima.

jos ne znam tocno s kojim budzetom raspolazem, sigurno ce biti do 5000kn, mozda i vise ali nisam siguran.

a gdje se prodaju ti tv-i koje ste vi predlagali, neke sam naso u protisa, a neke nisam mogao naci

Protis zna muljat sa garancijama pa provjeri to. U svakom slučaju je 5000kn već lijepa svotica i možda bi ti sam preporučio da potežip i savjete na HD Televiziji.

virtuozo kaže...

Ja se neko vrijeme družio sa 32ex500 i mogu reći da je tv vrlo dobar kaj se tiče kontrasta(u tom pogledu osjetno bolji od dva lcd monitora sa ips matricama koje sam imao). Clauding (ili becklight blending neznam kako da se izrazim) malo primjetan u gornjem desnom kutu kad se gleda skroz crni prikaz. Za boje bi općenito mogao reći da naginju na toplo i čini mi se nisu toliko žive i precizne kao na nekim modelima od lg-ja. Također inpult lag je zamjetan

Na kraju sam ga se riješio jer mi trebala lova a također i zbog toga kaj se u prikazu 576i sadržaja (standardni tv program) nemre mjeriti sa philipsovim 72" crt televizorom s kojim sam ga usporedio oči u oči

Be3 i 100hz rade odličan posao pa se ne primjećuje zamućenje slike ni kod gledanja pravih utakmica niti kod pes-a 2010

Pa naravno da će CRT bolje prikazati SD interlaced signale, nema tu spora isto ko što nema spora da ima dublju crnu od bilo kojega LCD-a i plazme.

Da, 100Hz stvarno pomaže kod gledanja sporta.

Inače jedna celiki minus toga povećenoga kontrasta TV-a naspram monitora(nevezano jel IPS ili VA) leži u automatskome kontrastu kojega ovogodišnji Sonyi primjenjuju u određenom obliku čak i kada se isključi ta opcija u meniju.

17 godina
virtuozo kaže...

vlasnik sam 32ex500.

savršen tv. osobno preko wdtv-a pičim masu 1080p matroški.

SAVRŠENSTVO!

moj topic:

sony 100hz i više...milina.  kupovat iz prve ruke..ja sam kod sony center, sancta domenica.

http://www.bug.hr/forum/topic/lcd-plazma-televizori/sony-bravia-2010-dojmovi-savjeti/53813.aspx

edit:  ima li tko famozni wifi adapter...nemogu rastezat mrežni kabel do tv-a (ima i mrežnu i wifi).

kako izgleda ta komunikacija sa ruterom i one njihove youtube over tv ludosti?

koliko košta  i ima li ga itko  ?

pozdrav svima
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.5.2010 13:04 (torrente).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice