Vijek trajanja lcd televizora

poruka: 11
|
čitano: 8.481
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan

Volio bih čuti vaša iskustva koliko vam je LCD televizor izdržao ili koliko dugo ga imate a da se nije pokvario.  Ovu temu pokrećem da napravimo recimo našu bazu podataka pa da kasnije možemo raditi neku analizu

prateći razna iskustva korisnika koji su kupili određeni televizor. 

Davno sam čitao davno da neki čak i poznati brendovi prave namjerno tv i ostalu elektroniku da se pokvari kada istekne jamstveni rok. pa kupac nema izbora

nego kupiti novi proizvod.  

Navedite koju marku tv-a imate, ako mozete koju seriju i koliko dugo ga imate illi koliko dugo je izdržao. Čak navedite kakav je kvar bio, dali je serviser mogao popraviti ili je rekao da se ne isplati popravljati zato jer nema neki dio. 

I dobro bi bilo navesti koliko često koristite tv, nije isto ako se koristi cijeli dan ili par sati. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.5.2014 16:28 (Markić7).

1 0 hvala 1
13 godina
protjeran

Sony 40" Fwd-40LX2F  sad mu je vec 5 godina i ima prek 5000 sati ni zrno prasine na njemu a kamoli neki kvar...{#}tv radi cca 20sati na dan!

takoder i 32" skoro 10,000 sati, u jos boljem stanju!

LP

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Poruka je uređivana zadnji put pon 19.5.2014 16:36 (Stjepanj).
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina

Sony kdl40x2000 kupljen 20.01.2007 

Radi kao prvog dana kad je upaljen (non stop,koristim ga kao PC monitor i TV) ,

od problema jedino mi je daljenski poceo nedavno zezat pa sam ga zamijenio

They have descended from heavens in fire chariots, and made humans on their own image.
Poruka je uređivana zadnji put pon 19.5.2014 17:24 (lmutak).
Moj PC  
2 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Sony  32" Bravia model. Kupljen 2007 god. Dan danas radi bez greške.

Steam: nuketown | xfire: delacruser5 | skype: bernard.sasko | Facebook: Bernard Šaško | XboxLive: Berologic2013
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran

kaje ovo samo sony telke{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Kod mene je PHILIPS 32PFL9632D/10, ako sam dobro upamtio, kupljen 2008 ili 2009, i da pokucom u drvo zlo ne čulo, preprezadovoljan do daljnjeg.

Makar kada kod prijatelja vidim ( neki noviji LG ) kako novije linije imaju konekciju na društvene mreže, malo sam jailouse guy {#} !!!!

Ovo je moj garo! Ovo je moj garo!
ATJ Lučko
Poruka je uređivana zadnji put pon 19.5.2014 20:48 (ATJLučko).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

samsung lcd 82 cm kupljen prije 6 god dan danas radi bez problema :))

Samobor je lepa varoš
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Vijek trajanja lcd televizora
Stjepanj kaže...

Sony 40" Fwd-40LX2F  sad mu je vec 5 godina i ima prek 5000 sati ni zrno prasine na njemu a kamoli neki kvar...{#}tv radi cca 20sati na dan!

takoder i 32" skoro 10,000 sati, u jos boljem stanju!

LP

Nekaj tu ne štima, ak tebi tv radi 20 sati na dan u tih 5 godina kolko ga imaš bi trebao imat cca 36500 sati. Il mene hebe matetika il tebe.

14 godina

Philips 82 cm... Kupljen negdje 2008. godine. Dosad nikakvih problema...

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Re: Vijek trajanja lcd televizora
Sheldon kaže...

Nekaj tu ne štima, ak tebi tv radi 20 sati na dan u tih 5 godina kolko ga imaš bi trebao imat cca 36500 sati. Il mene hebe matetika il tebe.

kod mene je tek 1godinu(prije je radio drasticno manje), sad ima i vise sati sveukupno , to je od zadnjeg puta sto se sjecam kad sam pogledao kilometrazu:)

17 godina
neaktivan

LCD televizori su poprilično izdržljivi i trajni. Kod mene VIVAX (šrot marka, znam) radi od 2009.-e. Negdje 2011 sam mu morao zamijeniti elektrolite u mrežnom dijelu jer nije svaki put htio da upali. Od tada radi bez problema. Taj problem sa elektrolitima sam sretao i kod puno jačih marki (LG, Philips, etc.) i to je poznat problem.

Ono što može biti problem kod dužeg rada su invertorske lampe jer one ipak imaju svoj vijek trajanja. To je ono isto što sada dosta srećem na poslu sa starijim LCD monitorima. Doduše, to je nešto što se može opravljati, a kod TV-a je to i isplativo za razliku od starijih monitora gdje je isplativije uzeti drugi polovan monitor nego nove lampe.

Moj PC  
1 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice