Pokretanje mp4 datoteka na Nytro Box 4001 T USB

poruka: 11
|
čitano: 20.595
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Pozdrav svim dobrim ljudima:-)

Uglavnom, nigdje ne mogu saznati mogućnosti raznih digitalnih prijamnika, pa sam se odlučio obratiti forumu gdje znam da ću dobiti korisne informacije i odgovore.

Nije veliki problem no isto bi htio saznati ako postoje rješenja ili moguće alternative, te usput nešto i nučiti.

Naime, imam Nytro Box 4001 T USB digitalni receiver (kupljen prije cca godinu-dvije) koji me odlično služi za gledanje avi filmova i serija preko USB-a na televiziji. No, kako je sad postao sve veći trend uloadanja tih serijal i filmova u mp4 formatu, a usto i želim gledati neke anime serije koje su u wma formatu, htio sam vas pitati postoji li mogućnost da moj navedeni receiver to pokrene. Vidio sam neke straije update drivere na nekim stranicama no nigdje ne mogu vidjeti je li izašlo nešto novo.

Također, ako se ovaj problem ne da riješiti, možete li mi preporučiti neki relativno jeftin digitalni receiver u Hrvatskoj koji pokreće veći broj audio i video zapisa, prvenstveno te mp4 i wma formate.

Hvala svima:-)

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Pokretanje mp4 datoteka na Nytro Box 4001 T US

NB-4001T USB ne podržava .mp4, .mkv i sl. formate, nego samo .mpg i .avi (divx) koji ne smije imati AC3 zvuk. Znači, video reeonkodirati u čitljivi format (gubljenje vremena) ili (jednostavnije) nabaviti receiver koji podržava te formate, npr. Vivax DVB-T 410 MPEG 4...

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.5.2012 14:30 (Ord Mantel).
13 godina
neaktivan

Super, hvala.

Je li to ovaj: http://www.supernet.hr/dvb-prijamnik#M0236557

VIVAX IMAGO DVB-T 410, MPEG4

15 godina
neaktivan

Da, sličan model kao Strong 8100 HD.

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.5.2012 18:18 (Ord Mantel).
13 godina
neaktivan

Kupio sam receiver, potrošio zadnje pare no nadam se da će vrijediti. Zasada ne očitava mp4, tj. očitava sliku no ne i zvuk..bar na jednom dosjeu, idem vidjeti dalje

15 godina
neaktivan

Čuj, ako ne ide .mp4, brzinski ga prekonvertiraš (par minuta) u .mkv sa MKV Toolnixhttp://www.videohelp.com/tools/MKVtoolnix

Ako i dalje bude postojao problem sa zvukom, najvjerojatnije je u formatu (možda DTS) kojeg mnogi ne podržavaju, pa ga prekonvertiraj u AC3 sa PopCorn AudioConverter: http://www.videohelp.com/tools/PopCorn-MKV-AudioConverter

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.5.2012 22:56 (Ord Mantel).
13 godina
neaktivan

Probao sma još neke filmove/serije i rade..tako da ne bi trebalo biti većih problema, a ovo je svakako kvalitetan način da se neki problemi srede. Hvala puno!

13 godina
neaktivan

Pozdrav svima,

nakon nekoliko mjeseci korištenja novog receivera mogu reći da poprilično dobro radi, pokreće mp4 datoteke i sve ostale tipove datoteka. Ima samo jedan problem sa mp4 a ponekad i s drugim formatima, nestane zvuka na 5-7 sekundi, no laganim premotavanjem unatrag sve se popravi..

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

bok ekipa... zanima me zakaj mi neke filmove oće pokrenut a neke ne (svi su .avi datoteke) ?

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Ocito ti reciever ne podrzava reprpduciranje .avi fajlova

0 0 hvala 0
17 godina
cole16 kaže...

bok ekipa... zanima me zakaj mi neke filmove oće pokrenut a neke ne (svi su .avi datoteke) ?

Vjerojatno ne podržava pakirani bitstream.

Provozaj datoteku kroz mpeg4modifier, vidi da li ima pakirani bitstream, ako da, otpakiraj ga.

Proces je onoliko brz koliko ti je hard disk brz...

Who would have thought being hit by lightening would land you in hospital?
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice