MaxTV to go ideja!

poruka: 14
|
čitano: 6.097
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
MaxTV to go ideja!

Znači naručio sam u T-mobileu SIM karticu sa 25GB prometa i iz nju imam MaxTV to go.
Taj program se može gledati besplatno preko interneta ili androida i prijenos podataka se ne naplačuje, tj promet od 25GB se ne troši!

Znači 3G konekcija bi išla preko Globesurfer III, on ima 2 LAN porta, na jedan bi uštekao PC(nebitno al ajd), a na drugi port taj STB, e sada, zanima me da li bi se išta desilo i da li bi šljakalo to sve skupa?

{#}

Ovo bi sve trebalo biti legalno, znači ključ svega je da se sa STB-om spojim na internet i gledam program na TV-u umjesto na PC-u

stručnjaci pomozite {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
MaxTV to go ideja!

Ako ti STB ima browser onda mozes bez problema.

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Re: MaxTV to go ideja!

Ne.

STBovi se prema MAC adresama autoriziraju na Radius i onda ih on dodaje u multicast listu ako je auth prošao. MAC nije u popisu - no TV for you.

edit - osim ako ne gledaš kroz browser, kao što kolega gore reče. "Nativno" - ne.

My name is Legion... For we are many!
Poruka je uređivana zadnji put uto 11.11.2014 13:51 (Sum_of_all_fears).
14 godina
neaktivan
MaxTV to go ideja!

e da.. da ima browser, pratim neko vrijeme susjednu temu o ovom STB-u i još ništa..

ima li itko kakvu ideju još? imam stari PC koji čami bezveze u sobi.. on ima browser i tehnički radio bi bez problema, samo mi je glupo spajati miš i tipkovnicu na tv da mjenjam programe? {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

RPi?

U krajnjem slučaju, imaš remote aplikacija (PC + Android) more. "Server" na PC i app na mob.

14 godina
neaktivan
MaxTV to go ideja!

RPi je skup a i nemam neke potrebe za njim, dobar komad hardwarea..imam znači stari PC s win xp i sada sam se sjetio, staru winfast TV karticu sa IR senzorom i daljinskim :)  to bi trebalo biti to, samo što je to stara kanta koja zuji stvarno previše, od toga se mora napraviti HTPC na neki način, što je praktički nemoguče bez tihog napajana i undervoltanja/clockanja, tako da bi mogao poslužiti u više stvari.. razmišljam

bootati se može i preko nekog  USB-a tako da smo bučni HDD u potpunosti eliminirali..

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Najjeftiniji RPi ti je 120kn + neki USBtoEthernet adapter za 15ak$ i imaš nečujan mini-PC.

Bootaj neku distru sa memorijske, upali browser i to je to.

Računaj koliko će ta stara kanta povući struje kroz godinu dana.

15 godina
MaxTV to go ideja!

MAxTV to go je šugavo štekavo smeće. Čim je neka tekma mogu si ga popušit, ne želi nit otvorit website.

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.11.2014 15:26 (SolidSnakeCRO).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
MaxTV to go ideja!

nema on šta vuči struje ako radi doslovno na idle-u, onda troši kao žarulja

pa evo nisam ni znao da je rpi toliko jeftin, ako ovo ne bude zaštekivalo i kao se pokaže stabilno onda bi i razmislio o kupnji  trenutno nemam što izgubiti sa postoječim HW-om

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Al i dalje troši 5x više nego RPi ;)

Gle, vidi ako ti radi ok sa tim starim PCjem, pa onda vidi, zamijeni sa RPijem

14 godina
neaktivan
MaxTV to go ideja!

Pa upravo tako.. samo me zanima da li zna itko koliko otprilike brzine "uzimaju"  SD quality videozapisi? 480p rez

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
200 do 250 kb/s
14 godina
neaktivan
MaxTV to go ideja!

to je oko 1.5-2.0Mbps..nije previše

Nego, gdje nabaviti taj Pi za 120kn?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
MaxTV to go ideja!

pitanje: može li se otvoriti maxtv to go program u VLC-u, da ne idem preko web-a?

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice