Loš signal kad je oblačno ili kiša

poruka: 42
|
čitano: 72.584
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: Loš signal kad je oblačno ili kiša

Kako si produžio kabel? Ako si koristio standardne konektore (F konektore i spojnicu ili "obične" antenske konektore), ne bi smjelo biti znatnog gubitka signala.

Jedino ako si samo doslovno spajao kabele (žicu na žicu, bez konektora), onda su svakakvi rezultati mogući... može raditi, a i ne mora.

Ova metoda s vađenjem kabela i "pikanjem" po antenskoj utičnici nije mi baš jasna, ali kako god bilo, to vjerojatno neće dobro raditi.

KaeR
13 godina
neaktivan

Original kabl sam izvadio iz uređaja. Kupio sam gotovi muško-ženski kabl (2m) u trgovini. I normalno spojio ta 2.. Znači ono kaj je bilo u TV-u išlo je novi kabl. Konektor u konektor.. Nikakva rezanja, natezanja...

sve se menja sem kamenja !
Poruka je uređivana zadnji put ned 9.11.2014 19:02 (gospod_tomas_007).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ta dodatna 2 metra kabela + 2 konektora inače ne bi trebala unijetu puno gušenja... moguće je da ti signal već prije toga nije bio baš jak, pa si sad na granici prijema, iako mi baš nije jasno s obzirom na lokaciju (pretpostavljam da je antena korektno usmjerena?).

KaeR
14 godina
Da li ima netko problema sa signalom u Koprivničko Križevačkoj i Virovitičko Podravskoj županiji. Ovo što se tu događa je užas, ne samo meni nego većini. Dok je ok vrijeme onda se još može donekle gledat, al sad dok je kiša signal je u totalnom ku*cu, pogotovo RTL2, DOMA, HRT3 i 4, CMC... To je počelo od onda dok su nešt jebali sa tom svom opremom, od onda to nikak ne radi, tlak mi skoči na 300 dok vidim ove šugave prekide i kockice...
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Znači nisam jedini :-)

Imam dosta loše složenu antenu od TVa, ali dok je vrijeme ok nema problema sa signalom. Dok je jaka kiša signal je užas.

14 godina

Ma ja imam sve profi, ali đabe ti to kad su ovi sjebali stvar, a kolko vidim šute o tome ko zadnje pi*ke, pa nek si mi mislimo zbog čega imamo smetnje!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ja sam iz Koprivnice i imam probleme. RTL2 recimo signal je na 80% i sve radi super, da bi iz čista mira signal pao na 0% na nekoliko sekundi... I to samo dok je kiša... Znači nisam jedini!

Steam: nuketown | skype: bernard.sasko | Facebook: Bernard Šaško | XboxLive: Berologic2013
16 godina

i ja sam imao iste probleme dok nisam stavio iskru p-47 triplex i sad je signal na svim muxovima 100% dok mojim starcima koji imaju riblju kost često puca slika

ja sam kod slavonskog broda i prije par dana mi se javila teta sa istim problemom pa će i oni kupiti neku kvalitetnu antenu

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.10.2015 13:30 (filip1).

0 0 hvala 0
14 godina
filip1 kaže...

i ja sam imao iste probleme dok nisam stavio iskru p-47 triplex i sad je signal na svim muxovima 100% dok mojim starcima koji imaju riblju kost često puca slika

ja sam kod slavonskog broda i prije par dana mi se javila teta sa istim problemom pa će i oni kupiti neku kvalitetnu antenu

Ja sam iz Đurđevca i također imam Iskrinu triplex antenu, pojačalo od 35db, novi kabel sam još stavil i signal je isto na 100%, samo kaj čak dok je i lijepo vrijeme RTL2, DOMA, itd. mi zna pasti iz čista mira na 35% pa dobim kockice i pucanje zvuka i onda čekam 5 minuta dok se to ne stabilizira, a dok je kiša to je užas, signal u komi, čak znaju i HRT 1 i 2, RTL i Nova imati smetnjice...

16 godina

meni je na toj anteni pojačalo samo pravilo probleme jer je pola programa nestajalo od prejakog signala 

sad čekam da bosna pređe na digitalno jer sam stavio još jednu iskru a ovdje kod nas antena hvata 

bosanskih kanala kao što ima kineza za zemlji pa se svi ti bosanski kanali zbrljaju (danas hvatam

bosanske na 17  frekvencija pa nastane totalni paprikaš)

trenutno mi pojačalo donosi samo zlo

0 0 hvala 0
14 godina
filip1 kaže...

meni je na toj anteni pojačalo samo pravilo probleme jer je pola programa nestajalo od prejakog signala 

sad čekam da bosna pređe na digitalno jer sam stavio još jednu iskru a ovdje kod nas antena hvata 

bosanskih kanala kao što ima kineza za zemlji pa se svi ti bosanski kanali zbrljaju (danas hvatam

bosanske na 17  frekvencija pa nastane totalni paprikaš)

trenutno mi pojačalo donosi samo zlo

Dobro pojačalo može ponekad biti problem, ali u mojem slučaju nije tak, ako ga izbacim, slika je u kurcu, tak da jedina stvar koja se mora riješit je odašiljač, no đubrad samo šuti i ubere pare, a mi nek se .......

16 godina
David87 kaže...

Dobro pojačalo može ponekad biti problem, ali u mojem slučaju nije tak, ako ga izbacim, slika je u kurcu, tak da jedina stvar koja se mora riješit je odašiljač, no đubrad samo šuti i ubere pare, a mi nek se .......

Ako imaš šerafić na pojačalu, probaj ga mrvicu okrenuti, da smanjiš signal, možda pomogne.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice