Kablovska

poruka: 1
|
čitano: 1.785
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Kablovska

Zdravo svima

Imam jedan problem, živim sa roditeljima u istoj kuci (duplex, dva ulaza ), ja imam total TV otac kod sebe kablovsku. Probao sam povuci od njega koaksijalni kabal da si na svoj TV po potrebi mogu gledati određene tv kanale koje nemam međutim kvalitet slike je skoro nikakav. Iako živimo jedni do drugog (kuca je duplex) dok od njegovog TVa do mog provučem kablove ( kroz prostorije-uz zidove da ne smetaju) bude dužina kabla cc 40m. Vjerujem da ta dužina utiče da se određeni % kvaliteta slike izgubi.

Jer ni otac a ni ja se ne razumijemo pretjerano u elektroniku sam probao iscitati internet oko ovih stvari i naletio sam na gomilu različitih pojmova koji mi ne znače pretjerano puno. Prvo piše se da bi bilo potrebno upotrebljavati najkvalitetnije kablove ( ne obični antenski - kaoksijalni ) ali nigdje ne pise koji je to najkvalitetniji i kako da ga kupim. Onda da bi se trebalo koristiti ojacivac ( ali ne koji i kakav i gdje da se postavi )...

Uglavnom ako ima kakva dobra duša ovdje da bi mi objasnila kako da to sve uradim i postavim bi mu bio puno zahvalan.

Igor

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice