DVB-T novi zagreb

poruka: 10
|
čitano: 6.079
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
DVB-T novi zagreb
pitanje

Kupio sam tv s DVB-t tunerom, Philips 32PFL7603h, i jucer kad sam ga donio doma, analogni programi rade super, a digitalni nemogu uhvatiti niti jedan, živim u novom zg i spalam se na antneski priključak za cijelu zgradu, mislim da ima neka ntena na krovu, do koje to vodi.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: DVB-T novi zagreb

ma možeš,al mislim da ti griješiš.

jesi podesio na tv-u zemlju dvb-t na HR?

16 godina
neaktivan
autorov komentar

Ne, stavio sam francusku, prodavač mi je rekao da neće raditi ako je hrvatska ili neka zemlja istočne europe

17 godina

Tvoj problem je 99% u tom zajedničkom antenskom sustavu - najvjerojatnije u instalaciju nisu "pušteni" 42. ili 27. kanal (na kojima se nalazi DVB-T signal za šire ZG područje), niti 56. kanal (HD promo).

Pokušaj spojiti običnu sobnu antenu, usmjerenu prema Sljemenu ili Prisavlju.

KaeR
16 godina
neaktivan
autorov komentar

probat cu to, hvala

vrijede li šta one dvb-t antene, šta izgledaju ko mali kvadrati, obzirom da sobna antena bi mi ružno izgledala u kraj tv

17 godina

Ako kupuješ takvu antenu, onda pazi da bude aktivna, tj. da ima ugrađeno pojačalo, koje se napaja naponom 5 V, koji uključiš u postavkama TV-a (opcija antenna power ili slično). Naravno, ako za antenu koju kupiš nije specificirana mogućnost takvog napajanja, ili ako koristiš običnu antenu, ne uključuj tu opciju (vjerojatno postoji zaštita, ali ipak...).

KaeR
16 godina
neaktivan
autorov komentar

Thnx, aj molim te napisi nekui model i misto di se to moze kupiti, da znam sta cu traziti

17 godina

Npr. Ve-mil, HGspot, MKE, Sat shop, Antene...

Neki modeli:

Kathrein BZD31, Philips SDV3220, Technisat Digitenne DT-1 König IN61 ili IN81,...

Naravno, pošto nigdje nema detaljnijih opisa, prvo provjeri mogućnost napajanja iz prijemnika (5V).

KaeR
16 godina
neaktivan
autorov komentar

Kupio sam prije nego asam vidio odgovor, tako da sam ovu kupio, preporuka prodavaca iz vemila,

http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=4170074

S njom mi je slika odlicna, i na ova 4 mpeg2 programa i na onome hrt promo mpeg4.

Al mi se gubi slika kad pricam na mob

17 godina

Ova pojava gubljenja slike kad pričaš na mobitel vjerojatno je posljedica loše oklopljenog pojačala u antreni.

Tu ne možeš puno napraviti (osim probati s nekom druugom antenom), jedino udaljiti se od antene dok razgovaraš :).

Moguće je čak i da sam DVB-T prijemnik nije dobro zaštićen od interferencija GSM signala, a onda baš i nemaš sreće.

KaeR
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice